Around here

Spørgsmål og svar: Graviditeten

IMG_0785
Kjole: You And You

Jeg får ofte spørgsmål fra jer, omkring graviditeten og tænkte det nu var tid til at få svaret på nogle af dem. Derfor har jeg samlet lidt sammen i dette indlæg : )

Har du haft meget kvalme?
I de første 12 uger havde jeg kvalme non-stop og kastede op hver morgen. Somme tider også eftermiddag og aften. Jeg levede af youghurt, havregryn og smoothies og kunne slet ikke klare lugten af mad. Heldigvis stoppede det præcis da jeg nåede uge 12, og siden har der ikke været noget. Det eneste jeg stadig ikke kan klare lugt og smag af, er løg. Tvivler på jeg kommer til at spise det nogensinde igen.

Har du fået underlige cravings?
Jeg har ikke fået nogle underlige cravings som sådan. Jeg har haft en periode hvor jeg var enormt glad for kakaomælk, men det er gået over igen. Lige nu drikker jeg ret mange kopper af en helt fantastisk chai, og måske flere end hvad er godt. Men craving, vil jeg ikke kalde det. Måske det kan nå at komme endnu?

IMG_1182

Har du haft nogle skavanker? Jeg er selv i uge 6, og har haft jag i underlivet i to uger nu.
Jeg havde faktisk også disse jag i starten af graviditeten og jeg tror det er helt normalt, da det hele jo skal udvides. Hvis du er bekymret kan du altid kontakte din læge eller jordemoder : ) Jeg mærker ikke til jagene mere, men hvis jeg f.eks går en lang tur, kan jeg godt få lidt ondt i en eller begge af siderne. Så er det bare med at smække benene op på sofaen og slappe lidt af : )
Jeg lider desværre lidt af irriteret bækken. Det er ikke bækkenløsning, men kan gøre rigtig rigtig ondt. Jeg har efterhånden fundet ud af, at jeg provokerer det hvis jeg bærer på tunge ting, går op og ned ad trapper eller går rigtig lange ture. Ellers så synes jeg at jeg været forskånet. 7-9-13.

Går du mere op i hvad du spiser, når nu du er vegetar?
Jeg sørger for at spise sundt og varieret og jeg tager diverse vitamintilskud, som jern, kalk og en multivitaminpille med folinsyre. Både min jordemoder og læge har sagt, at jeg ikke skal spise noget specielt, selvom jeg er vegetar (som det jo egentlig ikke hedder når jeg spiser fisk, men jeg kender ikke ordet for det). Jeg har en meget sød tand, og det er svært at begrænse sig. Generelt spiser jeg lige hvad jeg har lyst til.

Hvordan holder du dig så flot? Er det kost, motion eller bare gode gener?
Tusinde tak for denne kommentar. Smiler lidt over den fordi jeg ikke sådan er heeelt enig. Men men, jeg dyrker desværre intet motion. Dette er egentlig pga. mit bækken, og fordi jeg er bange for at overanstrenge det. Min plan er at give den gas med træning efter fødslen. så må vi se om det kommer til at ske ; )

Har du fået strækmærker?

Jeg har ikke fået strækmærker. Det kan jo nå at komme, men jeg satser ikke på det ; ) Jeg har flittigt brugt bio-oil, og det er et ret fantastisk produkt – om det virker eller ej, finder vi nok aldrig ud af.
 photo IMG_9735.jpgEr du nervøs for fødslen?
Jeg er ikke nervøs. Som det er nu glæder jeg mig faktisk rigtig meget. Men måske jeg når at blive nervøs når vi kommer lidt tættere på. Jeg har desuden meldt mig på et fødselsforberedelseskursus hos Anja Bay. Det hedder “smertefri fødsel”, og jeg starter på det her til November. Hvis I har lyst kan I læse lidt om det her. Nogen af jer der har gået på hendes kursus mon?

Hvad skal jeres søn hedde?
Det forbliver en hemmelighed indtil han er ude. Men vi har et navn : )

Kommer du til at kalde ham et bogstav eller et kælenavn på bloggen?
Nej jeg vil kalde ham ved hans eget navn. Jeg synes måske det er lidt spøjst med alle de sjove kælenavne der florerer på mor/baby blogs i blogland. Og forbogstaver bliver jeg bare så forvirret af når jeg læser blogs. “Så var jeg i byen med M, og vi havde P med, men S blev derhjemme for at lege med J. (dette er tilfældige bogstaver i øvrigt).

Hvordan har din kæreste reageret på det hele og har jeres forhold ændret sig?

Min kæreste er helt oppe og køre, og det er simpelthen så sødt. Når jeg fortæller ham, at jeg ved han bliver den bedste far, så siger han “det ved jeg også at jeg gør”, haha selvtilliden fejler ingenting, men jeg synes lidt det viser hvor klar han er på det. Men nu var det jo også planlagt, så det kommer ikke bag på mig. Vores forhold har ikke ændret sig så meget, måske er vi blevet bedre til at få snakket ud om tingene med det samme, hvis der er noget. Og så er vi vist om muligt endnu mere forelskede. Andet er svært når man bare ved, at der ligger et lille menneske som er halv ham og halv mig, i min mave : )

IMG_0310

Det var vist det for nu xx

39 kommentarer

 • Sara Abildtrup

  Hej Emili 🙂

  Fantastisk blog – og sikke fin du er. Jeg ville bare spørge dig, hvor du har købt den Chai the henne? Og hvad det helt præcist er? For har en veninde som elsker chai og det kunne være en god gave 🙂

  mange hilsner Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Mange tak : )
   Det er egentlig bare noget pulver, som du putter i kogende vand eller mælk. Meget simpelt og typisk er det der de serverer på caféer rundt omkring.
   Jeg har købt den i “specialkøbmanden” på Gl kongevej : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det bare et fint indlæg! Du skriver så godt.
  Jeg kan ikke lade være med at grine over det med forbogstaverne. Jeg bruger det selv på min blog, og tænker ofte når jeg sidder og skriver, at det sikkert er drønforvirrende for mine læsere. Men kan ikke helt beslutte mig for, om jeg vil skrive børnenes navne på bloggen. Ikke fordi det er hemmeligt. Jeg skriver hele deres navne på Instagram, men der kan de jo heller ikke googles i modsætning til bloggen. Hmmm du har i hvert fald lige fået mig til at tænke over det en ekstra gang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej 🙂 Så flot blog du har! Har kigget efter danske gravid-blogger, og så opdaget jeg dig! Er selv i uge 22 og syns det er sjovt at læse om andre der er gravide samtidig. Jeg er norsk, men bor i Viborg. Du kan jo tjekke min blog også 😉 Klem fra Ellen Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madeleine

  Sikke et dejligt billede af jer til sidst 🙂
  Jeg synes, at det er så flot at du deler så meget med alle os læsere, og alligevel formår at holde mange ting for jer selv.

  Det er dejligt at kunne følge dig! Du er så ærlig og skøn. Jeg får så meget ud af at læse din blog, på trods af at jeg ikke er gravid selv, men du skriver på en rigtig god måde og jeg synes at du udvælger gode ting 🙂 God weekend, vil smutte tilbage til essay skrivning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zara

  Emilieskat, hvor ser du skøn ud! Og endnu større end sidst vi sås (not so long ago). Det bliver så dejligt at møde Lillemanden (lidt) snart:) Møsser fra mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Zaki skatter hvor hyggeligt med en kommentar fra dig, her : ) Glæææder mig til at se dit smukke ansigt snart! : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor dejligt et billede 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor sjovt, da min mor ventede mig drak hun også litervis af kakao. Det holdt dog hele graviditeten. Hun påstår stadig at jeg har fået det ind fra dengang, og at det er derfor jeg er så glad for lige netop den drik. Haha. 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Sjovt det må være noget ved det, siden det ikke kun er mig der har haft det sådan 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hejsa

  Jeg er selv gravid i 13. uge og nyder er følge din graviditet. Jeg er også ret vildt med dine søndags gæsteindlæg, og har flere gange fået en lille tårer i øjet når jeg har læst dem 🙂 Så tak for en super god blog og et rigtigt fint indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gülsah Nielsen

  Fint indlæg, bare lige en indskudt kommentar:

  Vegetar der spiser fisk hedder pescitar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Sejt, tak : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellywho

   I min omgangskreds hedder det fiskelar. – er jeg selv;)
   Puha da jeg var gravid, arb jeg et sted hvor der lå en smørrebrøds forretning på den anden side af vejen. FØJ kan stadig få kvalme ved lugten… Ja selv synet af sådan noget. Bvadr

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Fiskelar haha det lyder sjovt! : ) Åh gud kan lige forestille mig hvor slemt det må have været 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et hyggeligt indlæg!! Dejligt at din kæreste er så glad! Det er altså også bare stort! Det mest fantastiske i verden:o) Smukke billeder som altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida V.R.

  Spiser man fisk og/eller kylling hedder det semivegetar. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Emilie.

  Det er så dejligt at følge med i din udvikling her på bloggen! Jeg drømmer også selv om at blive gravid, men der går lige lidt tid endnu før vi begynder at prøve. Men i hvert fald læser jeg en masse forskelligt og er faldet over et par gode blogs. Tænker at du vil få god nytte af dem! God læsning 🙂

  http://voresborn.dk/blog/gravidblog/8051-amning-der-virker
  http://voresborn.dk/blog/gravidblog/8037-jeg-har-fodt

  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du virker simplethen som det sødeste menneske. Jeg nyder at følge med herinde, selvom jeg ikke selv planlægger en baby lige foreløbigt 🙂 jeg glæder mig til at høre mere.
  Kh Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Årh det var sødt sagt! Dejligt at du kan lide det jeg laver : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Nu gik jeg ikke til Smertefri Fødsel da jeg var gravid, men til yoga. Jeg kom desværre lidt for sent igang, så nåede ikke at få øvet min vejrtrækning ordentligt. Jeg havde en lynfødsel med vestorm, og jeg kunne slet ikke være i det eller finde ro i mig selv. Desværre var jeg lidt for god til at presse også, så jeg gik en del i stykker. Næste gang jeg skal føde, så vil jeg gå til Smertefri Fødsel først, dels for vejrtrækningsøvelserne, nu da jeg ved jeg føder meget hurtigt, og dels for at lære at holde igen, på det rigtige tidspunkt. Du vil takke dig selv, for de vejrtrækningsøvelser, virkelig god ide med det kursus! MEN jeg glæder mig, og på trods af bristning, så elsker jeg at føde og det at presse er det mest fantastiske!! Synes overhovedet ikke det gjorde ondt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Dejligt at læse du skal på “smertefri fødsel” kursus. Anja Bay er så dygtig til det hun laver – jeg er lidt fan 😉
  Var selv på kurset for et halvt års tid siden, og de teknikker man lærer er guld værd. Jeg troede at en fødsel skulle være mit livs største udfordring og det sværeste nogensinde. Men det var det faktisk ikke, og jeg vil gerne gøre det igen (det overrasker de fleste, når nogen har det sådan). Så ja, kurset kan anbefales!
  God vind med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor hyggeligt med sådan et indlæg – det skal nok blive godt, når han kommer til verden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ej jeg elsker dine babyindlæg <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bliver virkelig glad på jeres vegne, når du skriver om den lille baby i maven! Åh hvor jeg selv længes efter at blive gravid, men det sker heldigvis nok på et tidspunkt!
  Men dejligt at du lader os følge med i graviditeten <3
  Knus fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gik på Smertefri Fødsel, og jeg var meget glad for de vejrtrækningsøvelser, jeg lærte der. Nu nåede jeg aldrig pressefasen, da det blev akut kejsersnit, men jeg kunne ikke have undværet øvelserne under udvidelsen. Faktisk oplevede jeg to veer, hvor jeg røg ud af vejrtrækningen, fordi jeg blev distraheret af, at de var ved at lægge bedøvelse og gøre mig klar til kejsersnit – og SÅ opdagede jeg, hvor ondt det gjorde, når der ikke var koncentration og vejrtrækning i spil. Så jeg kan kun anbefale kurset!

  //Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg <3

  Jeg har heller aldrig forstået det med de kælenavne 😉 Kald da barnet for hvad han/hun hedder. Hvis der alligevel er billeder af barnet skader det vel ikke at opgive navnet 🙂

  Jeg tog smertefri fødselskursus i Aarhus og det hjalp meget. Dog ikke under pressefasen, hvilket jeg kender til flere, der har haft problemer med. Men under udvidningsfasen var det genialt, men dog ikke smertefrit 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   SÅ enig! Det andet er sgu noget pjat;-)
   – glæder mig til at følge resten af din graviditet og dit efterfølgende “nye liv” 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg! Tusind tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor sødt! Sådan et dejligt billede! 🙂
  Fedt med sådan en spørgerunde da vi sikkert er mange der har de samme spørgsmål 🙂 Det er så spændende at følge med i 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Dejligt med indblik i hvordan din graviditet har forløbet indtil videre 🙂
  Jeg skrev på et tidligere indlæg at mig og min kæreste var gået i gang med projekt baby og jeg er faktisk blevet gravid i første forsøg, hvilket er helt fantastisk. Elsker alle dine collager med baby ønsker – de falder lige i min smag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Yay! Stort tillykke!! Og dejligt du kan bruge min blog til inspiration : )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Around here