Min fødselsberetning: Saxos vej til verden

Min fødselsberetning: Saxos vej til verden

 photo IMG_3582.png

I de sidste par måneder, hvor du har ligget i min mave har du haft hovedet op og numsen ned. Jeg har kunnet mærke dit lille hoved helt tydeligt i toppen af maven og dine små ben har sparket mod mine ribben. Du lå så godt der og intet tydede på du havde lyst til at vende dig. Derfor havde jeg muligheden for enten af føde dig med numsen først, få kejsersnit eller for at få foretaget et vendingsforsøg. Jeg overvejede alle muligheder grundigt inden jeg til sidst tog beslutningen om et planlagt kejsersnit. Lægerne prøvede at overbevise mig om et vendingsforsøg, men jeg havde sådan en stærk fornemmelse af at du lå som du gjorde af en grund. Det eneste jeg ville var at få dig ud sund og rask.

Det planlagte kejsersnit var sat til at skulle foregå mandag d 13 januar. 9 dage før min termin. Jeg glædede mig sådan, men var samtidig også lidt nervøs over nu at fået en dato. Hvordan skulle jeg kunne sove i dagene op til?!

Dog nåede jeg aldrig at bekymre mig, for natten til tirsdag, d 7 januar, gik mit vand lige pludselig. Samme dag havde jeg været meget aktiv. Jeg havde shoppet de sidste nødvendige ting til dig, været til jordemoder, spist frokost ude og handlet stort ind i Føtex. Om aftenen kunne jeg ikke finde ro. Din far og jeg havde lagt os til rette i sengen, men jeg vendte og drejede mig og følte mig slet ikke tilpas. Klokken blev 02.00 og jeg sov stadig ikke, i stedet gik jeg på toilettet, da jeg følte jeg skulle tisse. På vej derud kunne jeg mærke at noget blev vådt, men tænkte ikke at det var noget. Da jeg havde tisset lagde jeg mig tilbage i sengen og pludselig begyndte det at sive. Det blev ved og ved og sengen blev plaskvåd. Jeg var slet ikke i tvivl om at vandet var gået. Jeg vidste, at har man en baby der ligger på den måde du gjorde, må man ikke rejse sig op efter vandet er gået. Derfor ringede jeg hurtigt til fødegangen og fik besked på at blive liggende i sengen og ikke bevæge mig. Jeg måtte ikke engang tage tøj på. Fødegangen sendte en ambulance ud og imens vi ventede rendte din far (lettere panisk) rundt og prævede at pakke den taske der var så vigtigt for mig at få med. Ambulancen kom inden for 20 min og jeg blev fragtet ned på en båre, og så var det afsted til Hvidovre. Din far kørte i vores egen bil lige bag ambulancen.

 photo saxo1.png

Da vi ankom til Hvidovre, blev vi mødt af en venlig jordemoder, som startede med at lytte til dit hjerte. Du havde det godt og nu kunne vi slappe lidt mere af. Jordemoderen forklarede os at om natten laver de ikke kejsersnit medmindre det er akut, og da du jo havde det fint, kunne vi sagtens vente til det blev morgen. Dette havde jeg det fint med, og glædede mig til at få sovet lidt. Dog blev det ikke til meget søvn, for kort tid efter begyndte mine veer! Dette var bestemt ikke en del af planen, og veerne tog hurtigt til og begyndte at gøre virkelig ondt. Jeg måtte jo stadig ikke rejse mig, så under veerne lå jeg og krampede sammen i sengen. Jeg lavede mine vejrtrækningsøvelser, men intet hjalp. Jordemoderen kom ind to gange i timen for at sikre sig, at jeg ikke åbnede mig for meget og at du hele tiden havde det godt. Din far kyssede mig og aede min hånd.

Endelig blev det morgen og jeg var ved at være godt utålmodig. Jeg havde stærke veer, jeg havde ikke tisset siden vandet gik derhjemme og jeg var sulten og tørstig men havde fået besked på at faste. Og endnu mere, jeg længtes efter at møde dig nu. Jordemoderen fortalte os, at de først var klar til at lave kejsersnit kl 13 og selvom det føltes som hundrede år, var vi lykkelige. Nu var det tæt på.

Da klokken endelig blev 13 blev jeg hentet og kørt op til operationsstuen. Jeg blev taget imod af en narkoselæge, en børnelæge, en jordemoder, en sygeplejerske og nogle andre, hvis funktion jeg ikke kendte. De var alle sammen venlige og smilende og der var en rigtig god stemning på stuen. Jeg fik sat en masse elektroder på min krop og narkoselægen gjorde klar til at lægge min bedøvelse. Jeg synes ikke det gjorde ondt overhovedet. Da mine ben begyndte at summe var det skønt. At slippe for alle de smerter jeg havde haft de sidste 10 timer passede mig så godt. Da de begyndte at skære kunne jeg fornemme det, men ikke mærke smerte. Der gik ikke mere end 3-4 min før du var ude. Du blev lagt direkte op på mit bryst og det var en helt fantastisk følelse. Din far, som havde holdt min hånd under hele forløbet, kyssede skiftevis dig og mig, inden han fik lov at gå med jordemoderen hen for at veje og måle dig. Du vejede 3180 gram og var 51 cm lang. Du skulle hverken suges eller have hjælp til noget. Du kom ud og var helt, helt perfekt. Alle på stuen ønskede os tillykke og fortalte os hvor fin en baby du var. Din far og jeg var så stolte og lykkelige <3
 photo saxo3.png photo saxo2.png

Efterfølgende blev vi kørt til opvågningstuen, hvor vi skulle ligge indtil jeg kunne bevæge mine ben. Det kunne jeg efter en lille time, og så blev vi kørt over på barselshotellet, hvor vi blev to nætter inden vi kunne tage dig med hjem og fortsætte vores liv, som en familie på tre.

Saxo baby, vi elsker dig så højt <3

 photo IMG_3571.png

Hele forløbet fra at vandet gik til vi blev udskrevet fra hospitalet har simpelthen været så positivt. Jeg har følt mig enormt tryg og for mig har kejsersnittet været det helt rigtige. De to døgn vi var på Hvidovre Hospital forløb strygende og alle har været så søde. Vi fik vores egen stue, hvor vi alle tre kunne være, der var et lækkert menukort, hvor vi kunne bestille alt det mad vi havde lyst til og var vi i tvivl om noget var der sygeplejersker til rådighed hele døgnet. Jeg havde ikke turdet håbe på at det ville være så godt.

I øvrigt tusinde tak for alle de fødselsberetninger I har sendt mig. Jeg har ikke fået svaret tilbage, men jeg poster dem løbende her på bloggen over det næste stykke tid <3

43 kommentarer

 • […] I har lyst kan I her læse om Saxos vej til verdenen og her kan I læse om hans første fødselsdag : […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] omvendt med numsen nedad), som dog gik i gang af sig selv to uger før min termin. I kan læse min fødselsberetning her hvis I har lyst og ellers kan jeg kort sige, at jeg havde den BEDSTE […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] siden. Haha! Det er vildt at der kan være så stor forskel på babyer. Saxo vejede 3180 gram ved fødslen, som jo var 15 dage før min […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] føler sig snydt. Det kan jeg overhovedet ikke sætte mig ind i, og jeg er så utrolig glad for, mit planlagte. Især når jeg hører folk fortælle deres historier. Ud af 6 piger var det kun én der havde haft […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har først lige “opdaget” din blog og sidder og læser tilbage i tiden. Men jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere på dette indlæg, for det er så smukt skrevet.

  Jeg ved ikke om du opdager kommentarer skrevet på så gamle indlæg, men hvis du nu gør, vil jeg gerne spørge hvordan det var at kunne mærke da de skar? Var det slet ikke ubehageligt?

  Ellers må jeg sige at jeg er glad for at have fundet din blog, for kan rigtig godt lide din direkte og ærlige måde at blogge på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Stort tillykke! 🙂
  Jeg bliver simpelthen nødt til at spørge.. Hvorfor måtte du ikke rejse dig op, da vandet var gået? Hvad sker der ved det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg bliver helt rørt. Sikke en fantastisk beretning, som jeg er sikker på, at Saxo vil elske at læse igen og igen. Endnu engang tillykke med det s m u k k e vidunder – jeg er sikker på, at I alle 3 vil udgøre en helt fantastisk familie <3

  Mange kys og knus fra Sofie (og Emil og Noah <3)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Stort tillykke med din lille mand:-) Jeg har sådan været spændt på hvad du endte med. Det glæder mig at høre at du fulgte dit hjerte og havde en god oplevelse:-) Nød at læse din beretning da jeg den minder meget om min egen fødsel, bortset fra at jeg fødte hende den omvendte;-) men det var jo det jeg havde det bedst med og sådan skal det være:-) Godt at alt gik godt, endnu engang tillykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke igen! Dejligt at det blev et så fint forløb. Har en kær veninde, som også havde en lille baby, som ikke ville vende sig om. De prøvede to gange at vende ham uden held, og til sidst kom han også ud ved planlagt kejsersnit… Han ser skøn ud ham lille Saxo. Nyd ham rigtig meget. Den første tid går alt alt for hurtigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Så fint skrevet!!! Og når man selv har født, ved man hvor stort det er!
  Det lille menneske ER dit liv nu. Intet er vigtigere. Ikke din kæreste eller en selv. Det forstår man måske først, når man har en lille mus, der elsker en ubetinget tilbage. Og når de kan sætte ord på og vise følelser, bliver det RIGTIG vildt! (min datter er 3 år)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Dejlig beretning. 🙂
  Vil det sige at du ikke føler at du kunne bruge dine teknikker fra Smertefri Fødsel overhovedet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder bare helt perfekt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, det er jo lige til at tude over <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kæmpe stort tillykke – og tak fordi du ville dele din historie med os. Skøn og rørende læsning. Held og lykke fremover med lille Saxo. Jeg har selv en bette dreng i maven, der også kun gider at ligge med hovedet oppe, så mon ikke det også ender med et planlagt kejsersnit for mig. Det var hvert fald rigtig dejligt at læse din positive historie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Tusinde gange tillykke med jeres lille vidunder!!!! Sidder som mange andre med tårer i øjnene.
  Er kun 17, men kan nu næsten ikke vente til at jeg engang selv skal have en.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pil

  Årh! Det lyder så smukt. Det hele. Sidder med tårer i øjnene. Stort stort tillykke til jer begge to!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tillykke med lille fine Saxo! Fødte selv ved planlagt kejsersnit for 16 dage siden, jeg var også overrasket over hvor god en oplevelse det er og hvor søde alle var selvom det var i kliniske omgivelser. Det betød virkelig meget for mig. Det lyder dog til Hvidovre har noget bedre “service” end riget. De fleste derinde lå på fire mands stuer og far skulle tage hjem. Vi fik heldigvis både enestue og min mand måtte blive pga komplikationer, men det lyder da så fint at man kan komme på barselshotel efter kejsersnit også! Endnu engang tillykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor smukt! Nu er jeg også helt rørt! Tillykke med ham!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Stort tillykke med jeres kære Saxo. Det er virkelig smukt skrevet og jeg blev også helt følelsesladet af at læse det. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en fantastisk fødselsberetning! Jeg sidder nu og mindes min datters fødselsdag. Der er jo intet større mirakel end en fødsel! Ønsker dig kæmpe stort tillykke med lille, lækre Saxo <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder som om det bare var helt perfekt! Og SÅ fint at du tog din egen beslutning, og ikke lod dig overtale til et vendingsforsøg. Jeg er sikker på, at lille Saxo lå ligesom han bedst kunne lide, og hvorfor så ikke bare respektere det, når nu lægevidenskaben giver mulighed for det.

  Tak for en hyggelig og sød beretning. Det er bare altid så dejligt at læse om – og jeg glæder mig også til at læse de andre du har modtaget.

  Knus herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvor har jeg stor respekt for, at du satte dig imod fagfolkenes råd og sagde nej tak til vendingsforsøget. I Norge er man meget forarget over, at man overhovedet praktiserer den slags herhjemme, fordi de mener, at det er potentielt skadeligt. With all due respect, så har medicinske fagfolk ikke altid ret!
  Du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kære Emili.
  Jeg er blevet en fast følger af din skønne blog, men har dog ikke fået kommenteret før nu. Stort tillykke med din smukke baby dreng. Jeg blev virkelig rørt over din fortælling, og glæder mig endnu mere til jeg selv en dag skal være mor. Stort tillykke endnu engang, og hvor er det imponerende, at du giver dig tid til at blogge – det er vi mange der er glade for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en smuk beretning, der er meegt rørende. Jeg gennemliver selv mit eget PK med Filippa, der ligesom jeres Saxo vendte med hovedet opad. Jeg nåede dog aldrig at gå i fødsel.
  Held og lykke med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med jeres lille fine dreng 🙂 Så hyggeligt at sidde og læse hvordan han kom til verden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madeleine

  Wow, en god måde du har skrevet det på. Blev helt følelsesladet. Så smukt og fint. Tillykke med din lille prins hvor ser han dejlig ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smågræder hver gang jeg læser en fødselsberetning, hvor det er uden sidestykke det mest fantastiske og vildeste, man kan komme ud for i sit liv. Og hvor er det sødt, at du har skrevet den til ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en skøn fødselsberetning… Dejligt at høre, han kom op på dit bryst med det samme trods kejsersnit.. Det betyder bar rigtig meget <3
  Glæder mig til de andre fødselsberetninger i fremtiden – det er altid rørende og livsbekræftende at læse sådan nogle 🙂

  TrolliMummy på http://morihverdagen.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor dejligt at høre at det var en god oplevelse! Smuk beretning 🙂

  Endnu en gang tillykke med lille Saxo!

  http://mamanam.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  ejjj! tusinde gange tillykke. får helt gåsehud! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Hvor er det bare fantastisk! Stort tillykke med ham 🙂 det kribler helt når jeg læser sådan nogle historier! Har selv termin i slutningen af april 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Ja, så sidder man her på læsesalen med tårer i øjnene. Dit indlæg blev en farlig overspringshandling 🙂 Tillykke med den fine lille Saxo.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Så fin historie. Er også vild med, at du har skrevet den til ham. Tak fordi du deler og endnu engang tillykke <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Så smukt skrevet, sidder midt i fysiologi og får tårer i øjnene. Tillykke med din smukke dreng!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det smukt skrevet! Fik lige en klump i halsen – mest af glæde tror jeg 🙂

  Har endda 3 børn selv – men det er lige fantastisk hver gang der kommer en lille ny til verden. Kæmpe tillykke med jeres dejlige Saxo baby!

  Knus Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort STORT tillykke med fine lille Saxo. Og hey, han er faktisk ret sød at se på. Og det er vist nok første gang jeg overhovedet siger det om en baby. Nogensinde. Men hvor er han dog fin og nuttet, som han ligger der og sover.

  Også tusind tak for at dele din beretning. Jeg er ikke mor, men er selv født med kejsersnit af en mor hvis vennekreds alle har født naturligt og til tiden. Så det var faktisk skønt at høre om en mors perspektiv omkring hele forløbet. Og selvom han kom lidt før tid, jeres skønne bebs, så var I da i hvert fald mere forberedte end min mor var, da hun ventede mig. 🙂 Hun skulle til rutineundersøgelse 7 uger før fødslen. Sygeplejersken kiggede på hende i ét minut, sprang ud af lokalet og ind kom tre læger og yderligere et par sygeplejersker. Tre kvarter senere var jeg født, fuldstændig uden planlægning eller andet. Lægen fortalte senere at et døgn mere, så havde jeg været død. Et par dage mere, så var min mor gået samme vej. Navlestreng etc. var simpelthen ikke-eksisterende og det indre af min mor havde det i det hele taget ikke for godt længere. Den har altid afskrækket mig totalt, den historie. :S

  Endnu engang, stort STORT tillykke til jer begge og den lille ny i jeres familie. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget lykkelig og fin beretning! Jeg sidder også helt med en klump i halsen og nu kan jeg næsten ikke vente til min lille baby i maven også kommer ud. Stort TILLYKKE Emili 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sidder også med en klump i halsen. En fantastisk beskrivelse! Jeg glæder mig endnu mere til at blive mor engang i fremtiden nu! : )
  Kæmpe stort tillykke med din smukke dreng : )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg sidder også med tåre i øjnene. Meget smukt skrevet. Jeg kom helt tilbage til da jeg fødte min søn for et år siden. Selvom min fødsel bestemt ikke var nogen smuk oplevelse, bliver jeg helt skruk igen ved tanken om en nyfødt i armene. Nyd det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor er det dejligt at læse, blev helt rørt! Tillykke med jeres skønne Saxo ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia F

  JA man bliver meget rørt af din beretning, også selvom jeg ikke selv er mor. Er sikker på at din lille skønne kernefamilie nok skal få godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det mærkeligt hvis jeg sidder med en klump i halsen og tåre øjnene? Haha. Lidt måske. Men det ramte bare. Tror det var fordi du skrev direkte til Saxo. Og hvor er jeg glad for at høre at hele forløbet har været positivt! Vildt at han alligevel selv var med til at afgøre sin fødselsdag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fødselsberetning: Saxos vej til verden