When you need some magic in your life

I det grønne

 photo IMG_0050.jpg

Jeg trodsede sygdom idag og begav mig ud på en lille trilletur sammen med Saxo og min søster. Vejret har jo været helt fantastisk, og desuden havde min kæreste tømmermænd, så jeg tænkte jeg ville være den gode kæreste og lade ham sove så længe han havde lyst til. Det gav i øvrigt pote, for lige nu står han og kokkererer mig hjemmelavet pizza i køkkenet. Skønt! : )

Saxo sover nu og har gjort det siden kl 19. Putningen foregår stadig ved at jeg ammer ham i søvn og derefter lægger ham ned i sin egen seng, hvor han sover videre. Det er let og smertefrit, men jeg saaaavner at jeg ikke er den eneste som kan putte. Vi har prøvet nogle gange nu, at lade min kæreste overtage, og det ender i skrig og skrål, og ingen af os kan rigtig holde til det. Men det bliver vi nødt til snart. Jeg kan ikke mere. Jeg savner at kunne tage ud om aftenen, uden at have dårlig samvittighed over at ødelægge både min kæreste og Saxos aften. Phew! Jeg føler vi er nået til den første rigtige udfordring i forældreskabet – og lur mig om det ikke bare fortsætter og fortsætter, altså med flere og andre udfordringer. Helt seriøst, at have et spædbarn er piece of cake i forhold til at have en på snart 9 mdr ! : )
Tænk, jeg havde sådan håbet, at min sundhedsplejerske ved sidste besøg kunne komme med en plan for hvordan vi skulle gribe det an, men det viser sig, at hun er mor til en dreng på 14 måneder, og står i præcis samme situation som os. Argh! Ikke meget hjælp at hente der.

Anyway, her er lidt billeder fra en dejlig, dejlig dag i det grønne:

 photo IMG_0057.jpg photo IMG_0098.jpg photo IMG_0076.jpg
^^^ Så nysgerrig på alt omkring ham
 photo IMG_9994-1.jpg photo IMG_9992.jpg photo IMG_0075.jpg

Har I haft en god dag??
Nu er pizzaen klar, så jeg vil løbe igen xx

20 kommentarer

 • Åh den lille trold. Hvor han dog begynder at line sin far:) Han er så skøn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej
  Først: SÅ SÅ skøn blog!!! har opdaget dig alt for sent!!! Jeg har selv en søn fra november, og ja vi møder bare mange af de samme glæder, bekymringer, udfordringer, men mest af alt lykke for hverdagen som lille familie:-)

  Jeg skriver fordi vi har haft samme problem, Bettemanden faldt dog ikke helt i søvn ved brystet, men næsten!! Og det skal siges at jeg aften ammer stadig;-) Vi prøvede at skiftes, men det endte altid i gråd og frustrationer når det var farmand. Vi gjorde det at jeg ammede i hans værelse og farmand så tog ham fra mig og skulle så fortsætte putningen…. men stort set altid uden succes eller primært med succes ved udmattelse:-(

  Jeg måtte til Kbh med mit arbejde og skulle overnatte en nat. Det var min store frygt!!!! Men her viste det sig, at den lille valgte at acceptere både sutteflaske og far(har aldrig ville tage en flaske!!). Vi tror han havde forstået jeg ikke var en mulighed, da jeg havde været væk hele dagen og aftenen. Derfra er det blevet nemmere, selv om flasken ikke er accepteret og vi ikke har taget en kold tyrker endnu…… Men det kan lade sig gøre at jeg tager ud om aftenen og farmand putter, men bettemanden skal se mig gå. Vi håber at det er første skridt mod at vi også kan skiftes til at putte, selv om jeg er hjemme:-)

  Alle børn er jo forskellige, og man ved jo ikke hvad der virker, men dette virkede for os:-)
  Mange kærlige tanker og ønske om held og lykke med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, ikke et værst byt 😉 Pizza og frisk luft er den bedste kur mod sygdom.

  Skønt billede af jer to i øvrigt.

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina

  Da jeg skulle ud af samme problem med min datter (nu er hun snart 4 år), var det bare en kold tyrker!
  Der går få nætter, så har de vænnet sig til det nye:) Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Jeg ammer også min søn i søvn, og jeg ammer ham om natten – og det bliver jeg ved med lidt endnu. Han er 10 md, og nej, det er ikke nødvendigt.
  Der er bare lige det ved det, at hans øjne næsten triller rundt i hovedet på ham af glæde og velbehag, når han ammer. Og den glæde og tryghed er vigtigere for mig, end at kunne tage ud om aftenen uden at amme og putte først.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Hvor er han skøn at se på 🙂
  Må jeg spørge, hvor hans bukser er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Har været i samme båd, og jeg er bange for, at når først man har rodet sig ud i den og iøvrigt gerne vil ud af det, så er der kun en vej. Det er desværre at tage en beslutning og holde sig til den. Og stå brokkeriet ud. Det er en øvelse jeg sidenhen har øvet og øvet mig i. Nu har jeg en på snart to et halvt, og det er konstant den samme øvelse. Beslutte sig og stå ved det. Der bliver desværre ved med at være svært. Hvis du gerne vil stoppe helt med at amme, så tag væk nogle dage. Pas på med at erstatte med sutteflaske! Så står i bare i den samme situation med flasken om nogle måneder. Hvis du kun vil stoppe med at amme om aftenen, så tag væk om aftenen nogle dage i streg. Det er pissenederen for din kæreste, men de to skal nok finde ud af det. Han har kærlighed. Han skal nok klare sig uden brystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja, tror også, det er noget med virkelig at stå det igennem uden at vakle. Lidt som når man træner dem til at stoppe med mad om natten (eller ikke vil bukke under for slik-plageri ved kassen i Rema ;-)) Min sundhedsplejerske sagde altid “husk, at børn ikke er født med vaner – dem giver forældrene dem”, og
   vaner kan altid ændres, selvom det til tider kræver 3-4 dages skrål (og sved på panden hos din kæreste ;-)).. Og ja, udfordringerne ved forældreskabet fortsætter, men det er også så utrolig lærerigt pludselig at forholde sig til, hvordan man siger fra, hvordan det modtages og hele tiden udvikle sig som mor eller far. Kh fra mor til dreng på 4.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Jeg tror du har helt ret. Jeg har det bare så svært med lige præcis amningen fordi jeg jo kan se hvor meget tryghed han finder i det. Det ville være så meget rarere hvis han kunne forstå med ord at alt nok skulle blive ok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde

   Min dreng er 6 måneder og indtil for 3 uger siden havde vi samme problem. Nu falder han i søvn af sig selv hver aften UDEN at blive ammet 😀 Jeg brugte de metoder der bliver beskrevet i “Sov igennem uden gråd” og det kan altså anbefales, især hvis man gerne vil ændre vaner, men uden at bebs skal græde 🙂 Helt konkret lavede jeg en putteritune og valgte en vuggevise som han nu falder i søvn til. Det tog omkring 2 uger hvor jeg i starten stadig ammede ham i søvn, men forsøgte at fjerne brystet lige så snart han var ved at falde i søvn. I starten måtte jeg prøve at fjerne brystet 5-10 gange før han accepterede det. Men til sidst var den der! Det kan altså virkelig anbefales.. Men jeg ved selvfølgelig ikke hvilke rutiner I har nu, men mon ikke det også kan virke for jer? Jeg krydser fingre for jer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Det er faktisk også umiddelbart mit råd: Giv ham bryst, og lige inden han falder helt i søvn, lægger I ham i seng. Måske endda at din kæreste tager ham og lægger ham i seng?? Så han nærmest halvt i søvne stadig registrerer dels trygheden fra brystet – dels at det er far, der putter ham det sidste stykke.
   Tror det tager et par gange – måske en uge, i de hårdnakkede tilfælde to uger – men ja, det er bare om at holde stand (hvilket er sværeste for forældrene 😉 ).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Har I prøvet at give ham en sutteflaske, når I putter? Vores datter ville først ikke tage mælkeerstatning, men så prøvede vi lidt forskellige mærker, og da vi prøvede erstatning med pulver, lykkedes det. Ellers har jeg nemlig også gjort som dig med at amme i søvn, men nu kan far også putte, og det giver lige lidt frihed

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Han elsker mælkeerstatning, men det skal være koldt og af kop. Han nægter flaske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Aabert Jensen

  Hvor stor er Saxo nu ? Lang og kilo 🙂 Han ser skøn ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Sidst jeg tjekkede for et par uger siden, var han 9 kilo og 74 cm : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Saxo er jo bar den sødeste baby 🙂
  Glæder mig til selv at føde en lille dreng om cirka 6 uger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

When you need some magic in your life