På det sidste

Og faktisk #1

IMG_4499

Nyt tiltag her på bloggen, med inspiration fra den dejlige dame Sneglcille. Jeg håber I vil tage godt imod “Og Faktisk” : ) Det skal altså helst læses med lidt humor, ikke?. Jeg ser bestemt ikke mig selv som et fordømmende menneske, så når jeg f.eks skriver, at jeg ikke forstår voksne mennesker, som holder kanin – så er det selvfølgelig ment lidt i sjov og ikke for at gøre mig til dommer over andre. Folk må gøre absolut lige hvad de vil. Undtagen ryge i deres biler – det er sgu klamt. Nå, here we go:

Forstår jeg ikke folk der ryger, mens de kører bil eller cykler?! Kan de ikke vente til de kommer hjem, eller i det mindste står stille et sted?

Forstår jeg heller ikke voksne mennesker, uden børn, der holder kanin som kæledyr. Hvorfor?

Ser en omgang spraytan ikke særlig lækker ud, en uges tid efter behandling. Hej brune skjolder overalt på min krop!

Troede jeg at en god bodyscrub kunne afhjælpe ovenstående. Men nej, det sidder fast.

Er jeg træt af at finde på spændende aftensmad og handle ind til det. Muligvis min største hovedpine i hverdagen.

Forstår jeg ikke hvorfor danske bloggere ofte skriver “Link i Bio” på instagram. Vi ved da vel alle hvor vi kan finde url til din blog. Eller hvad?

Står vi overfor et sofakøb. Nogen der kan anbefale os den perfekte sofa, hit me!

Er der åbnet en Halifax lige ved siden af hvor vi bor. Farligt! Jeg forudser at det bliver vores faste søndagsmenu. Både fordi deres burgere smager lækkert og fordi de har to slags vegetarbøffer, men også fordi jeg har en fest over at jeg kan bygge min helt egen burger. Skørt? Måske lidt.

Forstår jeg mig nu virkelig på begrebet “ulvetimen” og jeg er ikke nødvendigvis vild med det. Herhjemme er der KAOS mellem kl 17-19! Jeg elsker min dreng, men pyha, det trækker tænder ud!

Lærer jeg aldrig at spise gedeost. Fy for den lede

Undrer jeg mig over hvordan jeg kan blive 27 år i næste måned. 27!? Så er jeg jo næsten 30 år og når man er det, er man voksen, ikke? Gisp! Jeg føler lige at jeg blev 20! Skræmmende så hurtigt tiden går. Jeg bryder mig ikke om det.

23 kommentarer

 • Sophie

  Jeg kommenterer normalt aldrig på blogopslag, men i dette tilfælde, hvor du netop spørger “hvorfor voksne mennesker uden børn holder kanin” går jeg ud fra, at du gerne vil vide det, og det vil jeg da gerne fortælle. For det første er en kanin ikke et særlig egnet kæledyr til et barn. De fleste kaniner kan ikke lide at blive båret (børn er meget tilbøjelige til at ville bære rundt på deres kanin), og pga deres meget stærke bagben og ellers skrøbelige knogler, kan de faktisk brække ryggen på sig selv hvis de sparker ud, mens man holder dem – derudover er der stor sandsynlighed for at et barn vil tabe en kanin, der spræller, og dette kan igen gå udover deres skrøbelige knogler. Kaniner kan blive over 10 år og er ikke mindre værd end katte og hunde – de er ikke nemme “begynderdyr” man giver til sine børn, fordi man ikke synes de er ansvarlige nok til at tage sig af en kat eller hund.
  Kaniner er ikke mindre interressante eller sjove kæledyr end eksempelvis katte og hunde, de er bare dybt misforståede dyr. Kaniner skal ikke holdes i bur. Deres kroppe er bygget til konstant bevægelse, og bare 6 måneder i et lille bur kan gøre stor skade på kaninen. Kaniner i bur udvikler sygdomme som knogleskørhed og gigt – hvilket er meget smertefuldt for dem – og da de ikke har mulighed for at bevæge sig og træne deres muskler bliver de overvægtige og i flere tilfælde bliver de deforme idet deres organer flyder sammen i maven på dem, fordi de mangler musklerne, der holder dem på plads. Derudover er de ekstremt sociale og intelligente dyr, og hvis de sidder alene i et bur det meste af tiden har de på ingen måde et godt liv, da de både er ensomme og keder sig. Kaniner er byttedyr og derfor ekstremt gode til at skjule sygdomme, derfor kan symptomer som i forvejen er svære at opdage være stort set umuligt hvis man har sin kanin stående i et bur i baghaven og derfor ikke hurtigt opdager ændring i dens adfærd (især hvis man er et barn og ikke ved hvad man skal holde øje med).
  Når man holder fritgående huskanin, opdager man virkelig hvor interessante, morsomme og opmærksomhedskrævende dyr de er. Min kanin hopper frit rundt i min lejlighed, og han opfører sig tit som en hund. Han hopper rundt om mine fødder når jeg står stille på gulvet og løber rundt efter mig hvis jeg går rundt. Han løber mig i møde når jeg kommer ind af døren, når jeg har været ude. Han maser sit hovede ind under min hånd for at blive aet. Han vækker mig om morgenen ved at hoppe op i sengen og slikke mig i ansigtet.
  Kaniner er intelligente dyr og kan sagtens toilettrænes præcis som en kat. De kan også lære tricks som at stå på bagbenene, give pote og lave high fives. Og så er de bare utrolig underholdende at se på når de løber glade rundt og springer rundt og laver krumspring – “binkying” hedder det når en meget glad kanin laver saltomortaler i luften, og det er noget som enhver kaninejer burde se, men som desværre ikke er muligt hvis kaninen sidder spærret inde i et bur. Jeg elsker katte og hunde og har selv haft kat, før jeg fik min kanin, men hvis jeg skulle have endnu et kæledyr, eller hvis min kanin pludselig døde og jeg skulle have et nyt, ville jeg helt sikkert vælge endnu en kanin. De har efter min mening mere personlighed end en kat.

  Denne kommentar skal på ingen måde tolkes som nedladende eller fordømmende. Men som kaninejer er det ekstremt frustrerende, at opleve den opfattelse langt de fleste mennesker har af kaniner, som et kedeligt dyr, der bare sidder i et bur og kigger. Det ville sandsynligvis aldrig falde nogen ind at holde en chihuahua i et 120x50cm bur, og alligevel ser folk det ikke som et problem at en kanin på samme størrelse skal sidde i buret – selvom kaninens krop fra naturens side har mere brug for aktivitet end en selskabshund. Derfor så jeg blot dette som en mulighed for at skabe mere forståelse for kaninen som kæledyr, nu hvor emnet blev bragt op.
  Her er en lille fin video, der viser en huskanin: https://www.youtube.com/watch?v=9j4bB9l0Pk8 (man må bare lige ignorere musikken så godt man kan).

  Venlig hilsen Sophie 🙂
  ps. Tak for rabatkoden til Yves Rocher, den blev brugt med det samme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Fedt Sophie!!!! 🙂
   Jeg har ikke selv en kanin, og vil heller ikke have nogen, men synes det er fint at blive klogere på det søde lille væsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Tak for din kommentar og tak fordi du gjorde mig klogere på kaniner generelt. Jeg synes faktisk at det var ganske spændende læsning : ) Jeg har stadig lidt svært ved at forstå at man har lyst til at have en kanin – men har det f.eks på samme måde som katte.

   Sød video også : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Fuldstændigt enig! Kaniner svarer til at holde kat eller hund og kræver lige så meget plads og omsorg. Det kommer ud på et, og folk får desværre den naive opfattelse, som Emilie lader til at have, fordi de er vant til kaniner, der bliver holdt i fangeskab og på sin vis misrøgtes i kraft af en misforståelse af i den almene befolkning, at “sådan holder man kanin”.

   Jeg har ikke selv kanin p.t., men jeg ville gerne have det igen, selvom jeg er en “voksen” på 33 år. Selvom indlægget her skulle opfattes med et glimt i øjet, ser jeg desværre Emilies kommentar lige mhp. dette som nedladende og grundende i, at hun ikke har (og måske ikke gider) undersøge selv, hvorfor der er folk som os, der ikke finder det åndssvagt at holde kanin.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Hov hov ro på nu. Jeg skriver jo bare at jeg ikke forstår, at man som voksen har lyst til at holde kanin. Jeg kunne lige så godt have skrevet kat. Jeg er bare ikke særlig meget til hverken kaniner eller katte. Men selvfølgelig selvfølgelig selvfølgelig skal folk have lov til at gøre lige hvad de vil. Det er så dejligt at vi er forskellige : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Fair nok 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gedeost er det bedste;o) – Og lav madplaner Emilie, så skal du kun tænke over indkøb og aftensmad en gang om ugen;o)
  God dag til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Fint tiltag!
  Det minder mig lidt om ‘i øvrigt’ over hos Sneglsille – men det er cool!
  God dag til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Tak ☺️ Ja det var der også en anden der påpegede. Synes blot at det er skønt at vi bliver inspireret af hinanden her i “blogland”.
   God dag til dig også

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Helt sikkert! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er så hyggelige de her indlæg så jeg hopper med i koret af heppepiger. I øvrigt så synes jeg fortsat, at jeg venter på at blive rigtig voksen til trods for, at jeg rundede det noget skarpe hjørne sidste år. Nogen gange snakker vi om, at det er helt skørt, at vi rent faktisk har tre børn, når vi ikke engang selv er blevet rigtig voksne. Mon den der følelse nogensinde kommer?… Og ja, hop da på en toer 😉 De skal jo også lige bages i ni måneder og så er Saxo jo maaajet ældre 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie Christensen

  Jeg bliver også 27 i næste måned – og har en 10 mdr. gammel datter, som OGSÅ skaber kaos i ulvetimen… Men… vi skal nok klare det alligevel begge to 🙂 Tak for en ærlig, og inspirerende blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Seville sofaen fra Bolia. Bedste. Køb. Ever!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Nøj den ser skøn ud! Så også lige at der var -40% på deres Scandinavia sofaer! Vi skal vist et smut i Bolia i weekenden : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Meget inspireret af sneglcilles ‘i øvrigt #’ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Der er vist op til flere i blogland, der kører de hyggelige indlæg ala denne type. Dejligt at man kan inspireres af hinanden, ikke? : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Teut

  Jeg fylder 20 om 12 dage og undre mig over at jeg ikke føler mig voksen endnu – heldigvis gør du heller ikke i en alder af 26, så det beroligere mig, hihi! Fedt post, ser frem til flere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Er SÅ meget med dig på gedeosten! Hvordan det nogensinde er blevet moderne er beyond me…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Skynd jer da så at få nummer 2, tihihi. Du er den smukkeste mor! Misunder dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Tak hvor er du bare sød! Haha nummer to! Får koldsved bare ved tanken. Læste du ikke det om ulvetimen? : D Ej, barn nummer to bliver om et års tid eller to ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kan jeg godt lide! Sjovt post!
  http://biteboo.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jaaah, fedt nyt tiltag 🙂 Jeg forstår heller ikke folk, der ryger i biler og på cykel – eller egentlig bare helt generelt. Ad! Tilgengæld elsker jeg gedeost, mums 🙂 Farligt med Halifax – ville ønske jeg kom der noget mere 🙂 God aften søde Emilie!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På det sidste