En god dag

Sommerhus

IMG_6479IMG_6502
IMG_6452 IMG_6466IMG_6499IMG_6521

I går kl 09.00 kørte vi en tur i sommerhus, for at spise frokost med hele familien. Det var sådan en dejlig og afslappende dag, hvor Saxo især, hyggede sig gevaldigt! Han udforskede vores store have, legede med pinde på græsset og nød bare at være i det fri.  På intet tidspunkt blev han sur eller pjevset.

Der er bare noget over, at være udendørs sådan en hel dag, og da vi kørte hjem om aftenen, kunne jeg ikke lade være med at tænke på hvordan livet ville være, hvis man boede i hus med dertilhørende lækker have. Jeg tror vitterligt, at det ville gøre hverdagen med et barn 1000 x lettere. Dog er det ikke noget, vi kommer til at forfølge, da der er så mange andre ting, jeg synes taler hus og have ned. Løsningen må være at tage i sommerhus oftere : )

Ud over den dejlige dag, havde vi en rigtig dårlig oplevelse i bilen, både på vej ud og hjem. Vi har fået en ny autostol til Saxo, som er af denne slags, hvor han ligesom sidder ret klemt pga stykket foran og hvor han, pga hans højde, endnu ikke kan bruge sine arme, og f.eks sidde med et stykke legetøj. Giver det mening?
Anyway, Saxo har altid elsket at køre bil, og vi har da også kørt med ham én gang før i den autostol, hvilket ikke var noget problem. Men i går.. I går der skreg han stort set hele vejen både til og fra sommerhuset. Han syntes det var SÅ ubehageligt at sidde i stolen, og følte sig tydeligt helt klaustrofobisk. Det gjorde ondt i mit hjerte, men jeg kunne jo selvfølgelig ikke spænde ham op midt på motorvejen. Ej det var simpelthen sådan en dårlig oplevelse, og nu overvejer vi at finde en anden autostol. Nogle gode bud på en god én?

Da vi kom hjem puttede vi ham i en fart, men natten var ikke god. Som I ved, sover han igennem alle nætter, men i nat vågnede han op til flere gange, og skreg og spændte i kroppen – præcis som han havde gjordt i autostolen. Kan et barn få et lille traume af sådan en oplevelse? Pyha det var ikke sjovt og pludselig virker den der tur til jylland, som vi har planlagt om et par uger, pludselig lidt uoverskuelig…. Hmm..

Saxo vågnede i morges og var heldigvis i strålende humør, og i dag skal vi ikke køre bil ; ) Vi skal hjem til nogle venner og spise frokost i det dejlige vejr. Dejlig dag til jer xx

 

14 kommentarer

 • Nina

  Vi var også lige ved at købe den autostol til vores datter, da den scorer toppoint i diverse test. MEN heldigvis fik vi hende til at prøve den i butikken og det var ikke nogen succes – og det så også meget klaustrofobisk ud. Så vi valgte en Römer DUO plus i stedet, som vi – og vores datter – er super glade for. Den kan både bruges til isofix og alm. sele og så kan man læne den tilbage, når hun skal sove.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina

  Jeg har samme stol – og samme problem!! Det er faktisk et helvede at køre bil nu..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madeleine L

  Dejlige billeder 🙂
  Det må være en forfærdelig følelse at se ham være så ked af det men ikke at være i stand til at gøre noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi har købt Römers autostol og den er rigtig god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har haft samme stol til vores to store, men har denne gang valgt en bagudvendt som også andre her anbefaler. Vi har denne http://www.besafe.se/bilbarnstol-produkter/bilbarnstol-0-18-0-25-kg/izi-kid-x3 Den passer godt i vores bil og fisen sidder bare så godt i den og elsker at køre bil. Den er ret høj, hvilket gør, at han kan se direkte ud af bagruden. Som en anden skriver, tror jeg dog også, at det bliver bedre med Saxo i den nuværende stol. Vi var trods alt glade for den til pigerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Åh det lyder hårdt! Jeg kan virkelig anbefale, at købe en bagudvendt autostol – det er SÅ meget mere sikkert for de små nakker i tilfældet af en ulykke. I USA er de forudvendte stole faktisk ulovlige til børn under to år. Jeg ved ikke, hvorfor DK er så meget bagud på sikkerhed lige mht. autostole….Anyways, vi har lige købt en Britax Hi-Way II hvor barnet sidder højt, så der er masser udsyn og altså god underholdning 🙂 Den var ikke så dyr, når man køber den online, og den har fået gode anmeldelser ift. sikkerhed. Held og lykke 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh lille mand! Og stakkels jer. Så er sådan en tur lang:/ Mht. hus og have så stemmer jeg klart FOR, at i flytter lidt nordpå!:-) Elise og Saxo skal jo have rig lejlighed til at besøge hinanden hihi;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Hihi, hvis du falder over noget godt, så send det endelig vores vej : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Vi har valgt én hvor vores barn stadig sidder bagudvendt, og som kan vendes – men vi blev anbefalet og ikke vende den, da børn lærer at sidde med benene i skrædderstilling. Vi har en Sybex Sirona, da det var den der passede best til vor bil, men ville egentlig have haft Maxi-Cosi 2wayPearl. Men der findes utrolig mange. Jeg vil anbefale at tage drengen og bilen med i en forretning, som f.eks. ønskebørn, og prøve nogle forskellige stole. Vi fik sat flere forskellige ind i bilen, og vores barn prøvede dem, til vi fandt den rigtige! Held og lykke med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh æv med den autostol altså. Jeg ved ikke ift. traume, det skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg vil bare sige, at vi har samme autostol og i starten var Benny også helt panikken over forstykket. Han var også lidt lille i stolen, så den virkede helt bøvlet og jeg tænkte også at vi blev nødt til at finde en anden. Men det gik hurtigt over – han skulle bare leges ned i den/underholdes undervejs. Så vænnede han sig til det og slappede af. Hvis jeg kører alene med ham, sætter jeg min iphone fast mellem forsædets ryg og nakkestøtte, så kan han sidde og se baby Einstein eller hvad der ellers hitter. Måske det kan distrahere Saxo lidt?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En god dag