Kagestuen 43 og bryllupssnak

Om gode putterutiner

Annonce

Her den anden dag sad jeg og læste nogle af mine egne gamle blogindlæg igennem. Jeg faldt over et par, som beskrev min lille frustration over S’s dengang mange opvågninger hver nat. Pyha det var godt nok ikke særlig sjovt mens det stod på.

Men som altid med børn, er rigtig meget blot for en periode og sådan var det også i dette tilfælde. Da han blev et år (og da jeg stoppede med at amme) sov han, nærmest fra den ene dag til den anden, igennem hele natten.

Og nu hvor han bare er så dygtig og sover igennem hver nat, har man jo fuldstændig glemt alle de hårde nætter, ork : )

Nu synes jeg vi har nogle rigtig gode sove og putterutiner. Vores starter som regel ca klokken 19.15. Efter et bad får S sin natdragt på og nogle aftener får han en portion havregrød, inden den står på tandbørstning. Vi har virkelig haft vores hyr med den tandbørste, men efter jeg (efter anbefaling fra min veninde) har købt en elektrisk tandbørste, er den rutine blevet så god. S synes nemlig den vibrerende tandbørste er rigtig sjov og vil hellere end gerne have børstet tænder med den. Et lille tip nogen måske kan bruge?

Efter tandbørstning og godnatkys fra den af os der ikke putter, går vi ind på S’s værelse. Her læser vi typisk en lille bog i sengen inden lyset bliver slukket og der bliver kysset godnat. Nogle dage sidder vi ved siden af sengen til han sover og andre dage lister vi ud mens han stadig er vågen. Så ligger han og synger lidt for sig selv, inden der bliver stille og vi kan gå ind og lægge dynen over ham.

Det er meget sjældent at han er ked af det når han skal puttes, men han kan selvfølgelig have dage hvor han brokker sig. Min erfaring siger mig, at brokker han sig meget, er det simpelthen fordi han ikke er træt nok. Så kommer han med ind i stuen og leger lidt inden vi prøver igen. Det plejer at virke.

Men som regel er der intet brok og typisk, når klokken slår 20.00, ja faktisk lige på sekundet, sover han sødt.
Jeg synes det fungerer super godt og er meget tilfreds med vores rutiner som de ser ud lige nu.

Men som I sikkert ved, er der næsten ikke en dag eller aften der er ens med et barn.
S er jo en lille vildbasse og med det mener jeg, at han ikke sidder stille ret længe af gangen. Han synes det er langt sjovere at løbe fremfor at gå, råbe fremfor at tale, tumle vildt fremfor at sidde og pusle med et eller andet… You get the point, right? : )

Han kører altså helst i et højt gear, som det sommetider kan være svært for at ham komme ned fra. Derfor tyer vi sommetider (ok rimelig tit) til video. Det kan være efter en hektisk dag i vuggestuen, hvor der lige skal kobles lidt af, eller det kan være inden sengetid, hvis vi føler der er lige lidt for meget knald på.
S har altid været fascineret af at se video. Da han var lille var det “Baby Einstein” der duede (hihi så sød han var). Nu er det alt fra “Kasper og Sofie”, “Postmand Per” og “Brandmand Sam” osv.
Han er stadig enormt glad for at se video og min oplevelse af at lade ham se et kvarters video, er at han vitterligt kobler af til det, præcis som vi voksne gør når vi ser TV. Han sidder helt salig og følger med. Griner når noget er sjovt og prøver ofte at gentage hvad han hører. Alt for kært.

Disney Junior har lavet en playliste der hedder “Sov godt listen”, som indeholder en masse små og søde godnatsange og vuggeviser til børn. Den er tænkt som værende en liste, man kan bruge inden barnet skal sove, for netop at lade det koble af og som en ekstra hjælp til barnet for at falde sødt i søvn. I kan finde playlisten HER.
S så listen for første gang søndag aften og han var heeelt opslugt af det. Hermed et tip givet videre : )

Ser jeres børn video?


Untitled-1

   

7 kommentarer

 • Elsker at du siger video. Det minder mig for vildt om dengang man rent faktisk satte en videofilm på, som i VHS-mega-bånd :-p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Pas på du ikke kommer på kant med loven. Det er ikke rigtig opgivet hvem dette er en annonce for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Hej Lene. Så vidt jeg har forstået behøver jeg ikke skrive præcis hvem der annonceres for. Men jeg vil da tjekke op på det asap, da det er vigtigt for mig at det foregår helt korrekt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Og indlægget her er i øvrigt sponsoreret af Disney Junior, hvilket vel ikke kommer bag på nogen ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Hej igen. I følge forbrugerombudsmanden er jeg ikke forpligtet til at skrive “Annonce for (virksomhedens navn)”….
   Følgende udtryk er godtaget:

   ”Reklame”
   ”Annonce”
   ”Betalt indlæg”
   ”Sponsoreret indlæg”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hahaha jeg læste først overskriften som om der stod “gode prutterutiner” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kagestuen 43 og bryllupssnak