En fødselsdagsfest

Boligdrømme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åhhh på denne her tur har vi simpelthen ikke kunne lade være, at drømme om køb af ny lejlighed. Næsten hver aften har vi siddet sammen og kigget samtlige boligsider igennem. Jeg er blevet fuldstændig forelsket i en, som desværre ligger en del over vores budget. Det er jo bare typisk, ikke? ; ) Lejligheden har dog været til salg i flere måneder, så det kunne måske tænkes, at sælger er villig til at gå ned i pris. Men helt sikkert ikke langt nok ned.

Indtil videre, har vi booket en fremvisning til når vi hjemme igen og et møde i banken, og så må vi se hvad der sker derfra.

Vi havde egentlig besluttet, at vente med et eventuelt køb, da vi har det rigtig fint hvor vi er. Vi bor i en dejlig andelslejlighed, som er betalt ud, hvilket betyder, at vi jo sidder rigtig billigt i det. Det gør selvfølgelig, at der er plads til rigtig meget andet dejligt, såsom f.eks at rejse og starte iværksætterprojekter.

Det er meget betryggende at vide, at det nok skal gå, selv de måneder, hvor der ikke er så meget at rykke med. Som det er nu, er der ligesom ikke er så meget på spil.

Men at flytte til noget større er en drøm for os og vi tænker selvfølgelig, at det kan være en god idé at investere vores penge i en ejerlejlighed. Det sted vi nu engang finder, er det planen, at vi skal blive i rigtig længe. Det er der hvor vores børn skal vokse op.

Vi har for længst afskrevet tanken om hus og have. Set fra et forældre-børne-perspektiv, kunne der være fordele i at have et hus, med tanke på bl.a fri leg i haven, ingen trapper op og ned osv. Men vi er ikke til det. Vi elsker byen med alt hvad det indebærer. Desuden er det her vores familier bor, hvilket betyder meget for os begge.

Jeg skal ikke kunne afskrive, at vi, såfremt vi var mange-mange-millionærer (jep det skal man være for at få et hus på Frederiksberg), ville kigge efter et hus, men jeg tror det faktisk ikke.

Jeg indrømmer gerne, at vi nok er en smule kræsne i forhold til beliggenhed af eventuel ny lejlighed. Vi elsker alt Frederiksberg og det har virkelig, virkelig vores hjerte. Ingen af os kunne forestille os at bo andre steder. Jeg tænker, at der må være andre, der har det på samme måde med “deres by” og som ikke synes jeg lyder som verdens mest snobbede lige nu? : )

Sommetider ville jeg ønske, at vi ikke følte så stærkt for Frederiksberg, for det er jo latterligt, så meget mere man kan få for pengene, hvis man blot er villig til at rykke lidt længere ud.

Men så tænker jeg på smukke Frederiksberg Allé (hvor jeg meget gerne vil opleve endnu en barsel, slentrende op og ned med barnevognen), Frederiksberg Have – min yndlingshave, hvor man virkelig kan fornemme årstiderne skifte. Jeg tænker på pulserende Gl Kongevej, som altid vil være min #1 shoppegade, Værnedamsvej – en af mine absolut yndlingsgader, hvor jeg selv har boet og hvor både mine forældre og mine to søskende bor. Jeg tænker på alle de muligheder Frederiksberg rummer. Gode institutioner, skoler, teater, takeaway, grønne områder.Jeg elsker vitterligt Frederiksberg.

Heldigvis er vi på helt samme plan i forhold til vores kærlighed for Frederiksberg og vi er begge helt enige om, at vi hellere bor på færre kvadratmeter i et område vi er glade for, end flytter længere væk, blot for mere plads.

Men ikke desto mindre kigger vi nu (lidt) på ejerlejligheder. Jeg tror ikke på, at det i denne omgang bliver til noget, men jeg ser ingen skam i, at kigge og blive inspireret.

Men for fanden. Det er bare så svært med det boligmarked, som jeg ikke ved meget om, men som jeg virkelig prøver at sætte mig godt ind i. Jeg mener – lejlighederne er jo absurd dyre pt. og det er virkelig svært, at forestille sig at de på sigt kan stige endnu mere, hvilket jo ville være en del af pointen ved at købe. Men det kan de, ikke? Hvis nu man bare venter længe nok. Der er også det i det, at vores andel lige er steget. Til trods for det tror jeg vi kunne komme af med den på nul komma fem, eftersom andelsboligmarkedet er så sindssygt svært at komme ind på for tiden.

Pyha, der er godt nok mange ting at skulle tage stilling til. Hvis nogen af jer derude sidder med bolig-guldkorn I vil dele, så bare kom an : )

   

14 kommentarer

 • […] er intet nyt ang. de der boligdrømme . Drømmelejligheden blev selvfølgelig solgt dagen inden vi havde en fremvisning, men vi har stadig […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josse

  Jeg vil råde jer til at søge en uvildig økonomisk vejleder, som kan kigge jeres økonomi igennem. Han/hun vil også kunne klæde jer på ift. en snak med banken, se de tilbud igennem som i får fra banken, og finde andre bedre tilbud ift. Boliglån. Det koster selvfølgelig lidt at have en økonomisk rådgiver, men de penge er meget hurtigt sparet ift. hvad de kan spare på både renter, gebyrer og generelt på det hav af omkostninger bankerne sætter på boliglån. I skal helt klart søge tilbud i mange forskellige banker. Når I har fundet den lejlighed I gerne vil have, vil jeg stærkt anbefale af få en boligadvokat, for at sikre I har en ordentlig købsaftale. Renten er stadig lav nu, men priserne er meget høje. De vil sikkert dykke igen på et tidspunkt, men helt sikkert også stige – og overgå priserne nu – på et endnu senere tidspunkt.
  Pøj pøj med boligjagten, håber I finder det I drømmer om! Vi flytter ind i vores drømmebolig 1 februar i Hillerød, og flytter ud af byen. Vi drømmer om store grønne arealer, rolige børnevenlige kvarterer, skov og udflugter og et hus med stor plads til flere børn i fremtiden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Mit råd er klart at lad være med at købe for dyrt. Det er så nemt at blive forelsket i de store fine dyre lejligheder. Men at skulle se alle ens penge blive trukket på kontoen hver måned d. 1. er bare heller ikke fedt. Vi har valgt at købe en billigere men stadig rigtig dejligt hus og har derfor penge til at jeg kan gå ned i tid og vi alle 4 kan rejse mindst 2 gange om året 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Klart, kan kun forestille mig at det må være hårdt at sætte sig for dyrt uden plads til noget som helst, men ja, det er så nemt at blive fristet i sin jagt : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det forstår jeg virkelig godt – jeg har det på samme måde med min by 🙂 Hvor ligger lejligheden? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Åh hvor kan jeg følge dig!! Jeg er født og opvokset i hus på Frederiksberg og elsker alt ved den by!!
  Derfor var der heller ikke nogen tvivl om, hvor jeg selv skulle købe lejlighed, da jeg flyttede hjemmefra.
  En gang Frederiksberg – altid Frederiksberg 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Vi har købt for 5 1/2 år siden og bor lige hvor Vesterbro møder Frederiksberg. Vi har 2 små børn på 3 og 0 år. Vi har det som jeg, vi elsker byen og vi elsker at bo hvor vi bor på Vesterbro med alt det du selv nævner lige ved hånden. Jeg glæder mig til at se hvad Carlsbergbyen bringer til kvarteret og en ting er sikkert vi flytter aldrig fra Vesterbro smørhullet. Så har ikke så mange gode råd, men ville bare lige dele samme begejstring for denne lille bydel som dig 🙂 held og lykke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Skønt at nogen deler samme begejstring. Jeg glæder mig ligesom dig også til at se hvad Carlsbergbyen kommer til at indeholde : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Åhhhrrr, vi stod i en lignende situation for lidt over et år siden; vi havde solgt min lejlighed og boede i hans og kiggede nu lidt for sjov på huse. Eller det var jo egentlig ikke for sjov, for vi var ude på flere fremvisninger. Vi havde også fået lånebevis i banken osv., så vi var ganske langt. Vores søde bankmand havde lavet lånebeviset på 200.000 over, hvad vi mente, vi aller-allerhøjest ville købe for (fordi mange efter hans erfaring ender på noget LIGE over deres budget), og vi var også HELT enige om, at vi skulle ligge en del under vores smertegrænse, for der skulle være plads til sjov.

  Skæbnen ville, at jeg kom til at søge på Boliga en dag, hvor jeg glemte at sætte prisbegrænsning på, og wupti, der lå drømmehuset… Til 400.000 over vores budget. Jeg sendte det til kæresten og sagde, at jeg ville ringe til mægleren og sige, at vi gerne ville skrives op til noget lignende, men til en billigere penge. Menmenmen, så kom vi selvfølgelig ud og se det, forelskede os, fik forhandlet lidt og endte på præcis det, som bankmanden havde forudsagt. Og det har da været stramt her det første år, men det var bare vores hjem. Jeg er overlykkelig for, at vi ikke tænkte, at vi jo kunne finde noget lige så godt til et par 100.000 mindre. Men det sidste år har også budt på lønstigninger osv., hvilket har lettet på det… Men det er svært.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanna

  Altid svært!
  Men vi købte (primært) på grund af den lave rente….. Hvilket jeg helt sikkert også synes er en vigtig variabel i tanken om at købe noget…
  Vi har fået et sindssygt billigt lån på grund af renten, og det har jo også betydning for ens budget……
  Men det er super svært! Vi købte vores hus for lidt over et år siden, og vi fortryder måske begge to lidt, at vi ikke bare købte noget der var lidt over budget dengang….. For det vi havde fået for lidt flere penge, havde måske givet lidt mere af det vi ønskede…..
  Men som selvstændig + studerende er man jo altid lidt usikker på ens egen indtjening, og måske derfor også nervøs for at sætte sig for dyrt….
  Og hvad med bank? Har I kun snakket med én? Vi oplevede vidt forskellige tolkninger af vores situation og økonomi i de forskellige banker…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Nu befinder jeg på det århusianske boligmarked, men det skulle efter sigende være lige så vildt som det københavnske – Og mit råd er; Tænk jer godt om men gør det hurtigt, meget hurtigt! 😉
  Min kæreste og jeg overtager vores ejerlejlighed på fredag. Vi så den tilbage i oktober en hverdagsaften, og vi bød næste formiddag. Den havde været til salg i én uge da vi bød på den, og i løbet af den uge, havde der gennemsnitligt været mere end én fremvisning om dagen og der var ligeledes budt på den, da vi bød! Havde vi ventet én dag mere, så var den formentlig ikke blevet vores! Vores perspektiv er ikke 10 år – Vi venter vores første barn om knap tre måneder, hvilket var den primære årsag til at vi valgte at søge væk fra vores nuværende kollegielejlighed. Vi kan godt have to børn i den nye lejlighed – Men ikke to store børn. Men da vi regnede på det, så ville det ikke kunne betale sig at leje i stedet, og derfor valgte vi at købe. Hvis I bor fint hvor I bor nu så er jeres situation jo lidt en anden end vores. Men eftersom I også gerne vil gøre Saxo til storebror, så er boligmarkedet formentlig det samme på Frederiksberg – At det, også selvom jeres perspektiv ikke nødvendigvis er 10 år, vil være en fordel at eje fremfor at leje 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En fødselsdagsfest