Glædelig jul

Hej fra Australien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej fra Australien!
Jeg tænkte det var på tide, at give lyd fra mig. Jeg har jo været temmelig stille herinde, men det var nu også med vilje, da fokus har været på ferie og familie : ) I dag er første dag, hvor computeren er blevet åbnet og det har været sindssygt rart med en pause.

Jeg håber I havde et helt fantastisk nytår? Det kan jeg uden tøven sige at vi havde. Selve nytårsaften stod på picnic med familie og venner midt på den smukkeste strand i Manly. Her bliver der altid, for børnenes skyld, skudt fyrværkeri af klokken 21. Det passede os perfekt, så Saxo kunne nå at være en del af det hele. I Australien er det forbudt selv at skyde fyrværkeri af, og i stedet foregår det planlagt og professionelt flere steder, bl.a på vandet, som ved os. Wauw det var så smukt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Australien er i øvrigt bomben. Det er jo mit fjerde besøg i landet, og jeg kunne godt huske, at jeg var vild med det, men havde glemt HVOR vildt jeg egentlig synes det var.

Her er helt igennem fuldstændig fantastisk skønt. Jeg falder på halen over den smukke natur, de  vilde strande, de søde og imødekommende mennesker, det kæmpe udvalg af vegetar og vegansk mad, superfood, deres raw food, for ikke at snakke om friskpressede juicer og smoothies på hvert et gadehjørne. Det er virkelig et madmekka og jeg har ikke tal på hvor mange, vildt lækre, små caféer, som alle serverer det lækreste lækre her er. Mmm mmm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Indtil i dag har vi boet hos min familie, som består af min faster, onkel og to fætre på hhv 10 og 13 år. Det har været en sand fest og Saxo har hygget sig helt gevaldigt – især med drengene. Der er blevet leget utallige timer i haven, hoppet en masse på deres store trampolin, tumlet vildt og så er samtlige af fætrenes biler er selvfølgelig blevet kørt ræs med på gulvet. Jeg har, hånden på hjertet, aldrig set Saxo være så glad for nogen, som han er blevet for mine fætre. Det er virkelig dejligt, skønt og sjovt at være vidne til. Hold op de har hygget sig og Saxo har været helt i sit es. Han spilder ikke tiden kan man sige. Sådan noget bekræfter mig helt vildt i, at han skal have en bror eller søster en dag. Så er der altid en at lege med. Ikke at jeg på noget tidspunkt har været i tvivl, det er bare så tydeligt at se, hvor meget godt han får ud af andre børns selskab.

Fordi de har hygget sig så meget, skærer det altså lidt i hjertet, at vi er flyttet ud i dag. Ikke at vi ikke måtte blive, men 7 mennesker under samme tag i knap 4 uger, ville nok blive anstrengt i længden og vi havde desuden hjemmefra, lejet et hus til de sidste uger. Heldigvis bor min familie kun 10 minutter væk, så vi skal stadig se dem en masse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flyveturen herned gik OK og i forhold til mig og min angst, kunne det ikke være gået bedre. Jeg havde på intet tidspunkt snerten af angst. Ikke engang nervøsitet. Jeg var bare rolig. Jeg tror på en eller anden måde, at min krop og mit sind godt vidste, at der er alligevel ikke var noget at stille op, så den kunne lige så godt få det bedste ud af det. Giver det mening?

I forhold til at rejse med Saxo, knap 2 år, så var det helt klart en udfordring. Helt klart.
Selve flyveturen gik egentlig temmelig smertefrit. Han fik sovet ca 7 timer ud af de 19 og i sine vågne timer, gik tiden med at se tegnefilm, læse bøger, spille ipad og gå op og ned af gangene, for at hilse på mennesker.
Det der var stressende ved turen var, da vi mellemlandede i Dubai og da vi ankom til Sydney lufthavn. Saxo var enormt overtræt og det at vi skulle vente, stå i kø, gennem security, gennem told osv. osv. var en rigtig dårlig kombi. Der var skrig og skrål, fordi han var nødt til at stå stille og ikke bare måtte løbe omkring. Vi prøvede alt, ipad, snacks, berolige, tys tys, intet hjalp. I begge lufthavne kom personalet os til undsætning og lod os komme forrest i køen. Bare lige 20 minutter for sent, til vores smag.
Det er virkelig sindssygt grænseoverskridende, at stå der med et skrigende barn, som man ikke engang som mor, kan få beroliget. Pyyh. Men vi kom igennem det.
Jeg giver alderen skylden, og krydser fingre for, at det bliver bedre som tiden den går.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noget jeg frygtede inden vi tog afsted var jetlag. Både for mit eget vedkommende, men især Saxos. Men jeg kunne godt have sparet mig, for vi har nærmest ikke mærket til det. Vi ankom, godt trætte, til Sydney klokken 23 lokal tid, så kort derefter var det på hovedet i seng. Saxo sov igennem første nat og jeg selv brugte to døgn på lige at komme mig. Anden nat kunne jeg ikke falde i søvn og begge dage efter sov jeg en lur om eftermiddagen. Men det var også det.
Saxo sover så sindssygt godt hernede. Han sover igennem hver nat og vågner ikke før 7.30-8 tiden. Elsker simpelthen sådan, at han forstår konceptet sov-igennem og sov-længe. TAK for det, Saxo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Derudover har jeg været lidt uheldig, hvis jeg selv skal sige det. Allerede på flyet fik jeg mig en dejlig øjenbetændelse. Den varede 7 dage! Så havde jeg, sikkert grundet aircondition, meget ondt i halsen de første par dage hernede.
For nogle dage siden, begyndte min visdomstand (som er halvt brudt frem) at gøre ondt. Det har den gjort før, så jeg tænkte ikke nærmere over det, indtil jeg vågnede en nat med gigantiske smerter. Shiiiit. Mig en tur til tandlægen, som udskrev smertestillende og antibiotika. Antibiotika, som er absolut forbudt at indtage, hvis man drikker alkohol. Ok måske ikke forbudt, men det kan i hvert fald give nogle vilde bivirkninger, så det bliver selvfølgelig et nej herfra. Jeg er enormt glad for, at jeg er i behandling og taknemmelig over, at jeg allerede er i bedring, men det er sgu lidt surt, slet ikke at kunne nyde en kold øl. Alt ved det her sted, kalder nemlig på sådan en : ) Meeeen sådan er det, jeg er glad for, at jeg er i bedring og ikke længere vågner om natten og skal have smertestillende. Pyyh sikke en omgang. Den tand skal og må ud som det første når vi returnerer til DK.

Det var vist det for nu. Jeg vil kravle ned under dynen til min mand og lukke øjnene i : )
Vi snakkes x

Ps. Hvis I gider læse et lille mini-interview med mig, så smut herind og tag et kig. Det er lidt fjollet, men meget sjovt : )

7 kommentarer

 • Britta

  Dejligt I nyder det……

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Emilie, jeg synes din blog og du er SKØN – men vil I ikke godt få nogle ordentlige sko? HAHA! Jeg får bare 6.-klasse-flashback til mao-sandaler udenfor og klipklapper!

  Jeg pjatter! Hav en mega god rejse 😀

  Kh hende med CU, snobbede ideer og ledgigt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Hahaha. Har forsøgt at tage Mao skoene fra min mand, men klipklappere er geniale hernede og alle går med dem. Elsker klipklappere : D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Emili,
  Tak for en dejlig update!
  Jeg/vi står selv og skal til Australien senere på året, og ligesom du frygter jeg virkelig også flyveturen med vores datter, der til den tid er 18 måneder. Håber du vil dele lidt (mere) erfaring med os 🙂 – Du skriver at “problemet” var i lufthavnene, tror du det ville have været undgået hvis i havde klapvogn, hvis det da overhovedet er muligt? Eller har du andre ideer til hvad man ville kunne gøre?! :/

  På forhånd tak!
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Hej Maria. Vi havde en klapvogn det meste af tiden i lufthavnen, så det var der styr på. Jeg tror ikke rigtigt vi kunne have undgået Saxos flip, for det ligger så dybt i ham, at ville selv og det går ikke hånd i hånd med at skulle stå stille og vente i lang tid. Vi har lidt affundet os med at det bare er sådan han er, med den alder han har nu, og krydser fingre for at det går over med alderen. Men børn er jo så forskellige og jeg så mange, blot sidde og stene lidt i deres klapvogne i køen.
   Jeg tror at vi på hjemturen vil udstyre os selv med nogle slikkepinde, som han måske kan fange hans opmærksomhed i en krisesituation. Jep, super ukorrekt, men i sådanne tilfælde er alt altså tilladt. Derudover vil vi sørge for, at have nogle nye apps, som han ikke har prøvet før.
   Rigtig god tur til jer. I skal glæde jer helt vildt : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Sikke et dejligt indlæg! Får simpelthen den vildeste rejsefeber og er altså liiiidt misundelig… :))

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul