Lidt nyt til væggen

Første uge med Invisalign

unnamed-7
Annonce

Så er der gået præcis én uge, siden jeg fik mine Invisalign skinner på. Derfor tænkte jeg, at en lille status herinde ville være passende.

Der er egentlig ikke det store at fortælle, for det har simpelthen været SÅ nemt og jeg har lynhurtigt vænnet mig til skinnerne.

Der har været lidt ømhed i tænderne, men på ingen måde noget der gjort, at jeg har måtte ty til smertestillende. Faktisk har jeg bare haft sådan lidt optur over ømheden – for så kan man ligesom mærke, at der sker noget med tænderne, som der jo også helst skal.

Man skal, som tidligere nævnt, have skinnerne på i mindst 22 timer om dagen og fordi jeg er så opsat på det her projekt, har jeg kun haft mine skinner ude ca 1 time om dagen og udelukkende når jeg har spist. Man kan sagtens spise 3 måltider om dagen på 1 time skulle jeg hilse at sige : ) Til trods for, at skinnerne faktisk er super nemme at tage af og på, er alt snacking in between de tre hovedmåltider, lagt på hylden. Hvis ikke der ryger et par kilo her under forløbet (åh please lad der), så skulle det altså undre mig. Eller vent, det ville faktisk undre mig, hvis der gjorde, men lad det nu ligge.

Det bedste ved det hele er at ingen lægger mærke til skinnerne. Jeg har selv måtte nævne det for både veninder og familie, efter timer i deres selskab, hvor de stadig intet havde påpeget – og det er til trods for, at jeg har smilt og grint præcis som jeg plejer. Jeg er på ingen måde flov over skinnerne og jeg smiler altså mindst lige så meget som før.

Faktisk glemmer jeg fuldstændig, at jeg har har skinnerne på, hvilket er perfekt i og med at jeg jo skal have dem på i en del måneder. Alt i alt er forløbet indtil videre meget bedre end jeg havde turdet håbe på.

P2161496P2161499Untitled-1P2221609Untitled-1

Ovenstående er billeder jeg tog hos Implantatklinik København – klinikken der står for min behandling. ImplantatKlinik København ligger centralt på Nørre Farimagsgade 13 i en stor herskabslejlighed, og har altså de smukkeste, store og lyse lokaler – hands down, den fineste og rareste tandlægeklinik jeg nogensinde har besøgt.

Derudover er jeg kun blevet mødt af profesionelle og virkelig imødekommende og rare tandlæger, ikke mindst Mette Wiig, som er tovholder på min behandling : )

Nu glæder jeg mig bare til, at jeg om en uge, skal have nye skinner på og tænk, så er der kun 14 skinner tilbage : )

14 kommentarer

 • Anja P

  Jeg overvejer lidt at få rettet tænder med det invisalign. Hvordan er det med tandhygiejnen? Er man ekstra udsat for at få huller i tænderne? Jeg forestiller mig at man skal børste tænder efter hvert måltid inden man putter skinnen i munden igen, ellers må det da blive et slaraffen land for bakterierne eller hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Jep det anbefales at børste tænderne + skinnen hver gang man har haft den ude : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt at det virker for dig!

  Og Mette er bare super sød, hun skal nok få dig trygt og godt gennem forløbet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Åh, på trods af det er laaangt over fyraften, kan mit “læge-jeg” altså ikke så godt lide at høre det med at droppe alle mellemmåltider og mellemsnacks. Det er simpelthen ikke sundt og ikke måden at tage sig på. Mellemmåltider er super vigtige for at opretholde koncentration og stabilt blodsukker i løbet af dagen 🙂 Men selvfølgelig kan man altid justere på, hvor greasy eller sunde disse mellemmåltider skal være.
  Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Selvfølgelig bliver alt snacking ikke droppet fuldstændig. Det er umuligt. Men tag en dag som i dag, hvor jeg har været til et event, hvor der blev serveret kage. Der springer jeg over på den kage, fordi jeg ikke orker at skulle tage min skinne af og på. Og havde jeg ikke haft den på, havde jeg 100% taget et stykke, måske to : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Så dit “læge-jeg” kan være helt rolig : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Emili,
  Jeg har faktisk netop sagt ja til en invisalign behandling, dog ikke hos implantatklinikken. Mit spørgsmål går på, om du har fået sat nogen dutter på dine tænder? Og om disse er tydelige?
  Min behandling er noget længere end din (halvandet år!), og jeg er virkelig bekymret for, om man lægger meget mærke til den skinne (selvom jeg godt ved, at det er fjollet og en anelse overfladisk). Jeg synes, at du er ret sej, at du er så åben omkring det.
  Kh Julie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Ja jeg har dutter på mine tænder og de er stort set usynlige. De er virkelig små og tandfarvede. Jeg kan lige prøve at tage et billede af dem til mit næste indlæg. Du skal slet ikke være bekymret – man lægger vitterligt ikke mærke til skinnen og halvandet år går stærkt : ) Held og lykke med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Super dejlig blog du har dig! Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du mon er gravid, siden du skriver sådan? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Nej for søren det er jeg ikke. Vi venter til efter vores bryllup i September : ) Jeg skriver sådan fordi jeg har har haft enormt svært ved at tabe mine graviditetskilo, og vejer stadig 6-7 kilo mere end jeg gjorde før jeg blev gravid med Saxo for over 2 år siden. Jeg har sådan ca prøvet alt, men intet har virket og kiloene sidder fast på mig. Derfor : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Derfor skulle det ikke undre mig, at der absolut intet skete vægtmæssigt – selvom man skulle tænke at det gav god mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo

   > Haha det giver også god mening! Synes nu heller ikke du trænger til at smide nogle kilo 😀
   Ha’ en dejlig aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Tak : ) Hvis du så mig uden tøj, ville du forstå : D Men jeg har nu efterhånden forliget mig med de ekstra kilo, jeg elsker mad for højt og motion bliver jeg aldrig bidt af sådan rigtig : )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt nyt til væggen