Et sushi tip

Når man bliver mor

unnamed-12

For nylig skrev jeg et langt indlæg omhandlende hvordan min graviditet med Saxo, påvirkede mig på godt og ondt. Godt, grundet omstændigheden – det at vi skulle have et barn sammen – noget vi havde ønsket i noget tid, HELT FANTASTISK. Wauw, glemmer aldrig den søndag morgen på toilettet, hvor jeg første gang kiggede på de to streger og efterfølgende så C’s ansigt lyse op, da han også så dem ca 5 sekunder efter.

Mindre godt, fordi graviditeter jo er uforudsigelige og min, ikke gik helt som jeg havde planlagt. Eller det passer ikke. Den gik jo faktisk præcis som den skulle, men lægerne ville gerne være helt sikre og scannede mig derfor i en lang uendelighed gennem samtlige 9 måneder, hvilket selvsagt gjorde, at jeg blev utrolig bekymret.
Anyway, det kan I læse mere om her, hvis I har lyst.

Men. Det jeg gerne vil skrive lidt om nu, er om, hvordan det har påvirket mig at blive MOR. Og det er altså en del mere positivt kan jeg godt afsløre.

Jeg fandt mig selv tudende foran min læge da jeg var x antal måneder henne. Min læge beroligede mig og sagde, at han var sikker på, at lige så snart lillemanden var ude, så ville jeg kunne slippe bekymringerne og blive mig selv igen. – Den Emilie, som jeg ikke rigtig kunne genkende på daværende tidspunkt. Jeg var ikke helt overbevist.

Men. Lægen havde så meget ret med sine ord, for da Saxo var ude hos os, kunne jeg 100% slippe bekymringerne og jeg har, hånden på hjertet, aldrig haft det bedre.

Og jeg tror det kan være meget sigende, for nogen i hvert fald. Som mor har man simpelthen ikke tiden til, at gå og gruble over alverdens sager. Man er på. Og man skal passe på et lille bitte menneske. For mit vedkommende betød det, mindre fokus på mig selv. Og jeg tror især det har har været så utrolig sundt. At hele verden ligesom ikke drejede sig om mig længere : )

Jeg kunne godt bruge en hel dag i sengen, under graviditeten, på at have ondt af mig selv.
Det kan man bare ikke gøre med en baby, der kræver en non-stop.

Jeg ved godt, at det for mange kvinder er en kæmpe omvæltning at blive mor, men sådan oplevede jeg det altså ikke. Langt fra. En lille omvæltning jo, men kun til den positive side.

Jeg blev stærk (sådan føles det i hvert fald) den dag jeg blev mor. Saxo gav mig en styrke og jeg fik virkelig den der ?nu er jeg mor, jeg skal passe på mit barn og derfor må jeg simpelthen hanke op i mig selv?. Det var og er stadig vildt fedt.

At være gravid er en mega underlig ting, for alt er forandret og alligevel ikke helt endnu. Alt er bedre når den baby er ude, sådan var det for mig. Og de kvinder, der siger de savner maven efter endt graviditet – det har jeg bare aldrig rigtig kunne sætte mig ind i : )

Blot et lille indlæg, som forhåbentlig kan give lidt ro til de der sidder lige netop nu og er gravide og måske bekymrede, som jeg var dengang : )

unnamed-13

   

7 kommentarer

 • Louise

  Tak for et virkelig fint indlæg. Jeg venter mit første barn med min kæreste gennem 12 (!!) år, og selvom jeg ligesom mange andre selvfølgelig er mega nervøs her i graviditeten, så glæder jeg mig simpelthen sådan til at se, hvor min kæreste og jeg selv bliver som forældre. Jeg har en dejlig indre ro og fornemmelse for, at vi kommer til at hvile ret meget i det (måske ikke lige de første par måneder eller 4), men jeg føler, at vi kender hinanden rigtig godt. Og ved, hvad der bliver hinandens svage og stærke sider i forhold til at få en hverdag til at fungere med for lidt søvn og med et væsen, der er med til at sætte dagsordenen.
  Jeg har egentlig ikke turde at sige ovenstående højt, fordi alle siger “BARE VENT!” og “MAN KAN SLET IKKE FORESTILLE SIG DET”, osv osv. Og jeg skal ikke gøre mig klog på, om man kan forestille sig det eller ej. Men jeg har en tro på, at vi som par kommer til at løfte opgaven så fint, og dit indlæg gjorde mig derfor rigtig glad 🙂 Ikke, at jeg slet ikke tror, det bliver hårdt, for det ved jeg godt, at det gør. Men det bliver et nyt liv, som vi efter 12 år som egokærester, forhåbentlig er klar til. Ligesom de 7000 andre par, der får børn hvert år 🙂

  Så tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tak for det her fine fine indlæg! Jeg er selv gravid, og min kæreste og jeg glæder os vanvittigt meget til at vi skal få det lille vidunder at se til sommer. Dog havde jeg lige en total tudetur den anden aften, fordi alle netop skal prædike, at det bliver SÅ hårdt, en KÆMPE omvæltning, I vil ALDRIG være det samme igen, jeres forhold vil ALDRIG være det samme igen – der sad jeg bare lige og havde brug for, at nogen også fortalte mig, at det bliver også helt fantastisk, og dejligt og alt muligt andet godt. Hvorfor er det altid, de hårde historier, altid dem med negativ klang, der bliver fortalt?

  Tak fordi du er så positiv! God søndag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Dejligt indlæg 🙂 Jeg kan huske, at du har fortalt lidt om det tidligere også, og det har virkelig holdt mit mod oppe under min meget bekymringsfyldte graviditet.

  Jeg mærker stadig, at bekymringerne sidder i mig, men det er blevet MEGET bedre. Dog har moderskabet taget lidt hårdere på mig, end det virker på dig. Men jeg tror, det er fordi, jeg de første par måneder kun har sovet 1-1,5 time af gangen om natten og med ca. 4 opvågninger pr. nat. Min dreng var meget lille, da han blev født, så han skulle indhente en del vægt og ville ammes hele tiden. Det er endelig ved at vende, og jeg kan virkelig mærke, hvordan lidt mere søvn giver mig et helt andet overskud. Så jeg er sikker på, jeg nok skal komme derhen, hvor du er 😉 Mega stor inspiration er du altså 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg glæder mig til at få børn med min kæreste en dag, men tænker ofte at jeg ikke er klar endnu. Mest af alt fordi jeg har en følelse af, at jeg stadigvæk kan være så forvirret og spekulere virkelig meget over min egen person.
  Men dit indlæg giver mig et lidt andet perspektiv på det hele – for måske handler det netop om, at jeg lige nu ikke har andre end mig selv at tage hensyn til og derfor spekulerer i det uendelige – måske vil det netop være utrolig givende at have et barn, som man har ansvaret for og som kræver, at man er på som mor i alle døgnets timer.
  Jeg ved selvfølgelig godt, at det ikke skal være grunden til at blive mor 😉 Man skal jo først og fremmest gerne ville have et barn og være klar til det 🙂
  Men jeg tror måske bare, at jeg i lidt for høj grad udsætter det med at få børn, fordi “det er jeg jo slet ikke klar til, jeg har brug for mere tid til at lære mig selv at kende”. Og det er jo fjollet, hvis jeg selv og min kæreste i virkeligheden rigtig gerne vil have dét barn, for mon ikke det hele så nok skal gå? 🙂

  Undskyld min mega lange kommentar, haha, du fik bare lige sat gang i nogle tanker hos mig 🙂
  Synes generelt du har nogle rigtig gode indlæg, hvor du får reflekteret over ting, som jeg ofte kan relatere til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Spot on – jeg har det på præcis samme måde. Jeg synes heller ikke, at mor-rollen er hårdt.. Jeg tilpasser min hverdag, så vi får det allerbedste ud af dagen, sammen <3 selvom jeg synes, at folk gør sit ypperste til at få det til at være hårdt, eller komme med den der 'bare vendt – det hele vender.' Jeg føler mig også, at jeg er blevet stærkere som mor og går ikke længere og gruer over de små ting – men er begyndt at sætte pris på de små ting istedet. Tak for et fint indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Glerup Kristensen

  TAK <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Tusind tak for det her indlæg. Virkelig!

  Jeg fandt ud af, at jeg var gravid for en lille måneds tid siden. Fuldstændig, helt og aldeles uplanlagt. Men abort er ikke en mulighed for mig, og derfor er jeg nu i gang med at ændre både mit og min kærestes liv. Jeg har været så (!) bange for, at der skulle være noget galt med mit kommende barn, fordi det har været påvirket af alle problemerne, der har været – og stadig er – her i starten. Inderst inde ved jeg jo godt, at det er dumt. Men jeg er nok stadig lidt i panik, men det kan jo ikke gå, at jeg skal gå at være det i 9 måneder, vel? Jeg vil gerne have lov at nyde det også. Overvejer kraftigt selv at betale en scanning – gjorde du ikke også det under din graviditet?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et sushi tip