Farvel København

Om ar 

P3197793

Nu er det mere end to år siden, at verdens lækreste baby kom til verden. Og det gjorde han som bekendt ved kejsersnit.

Derfor har jeg et ar, som man lige akkurat ikke kan se, når jeg har trusser på.

Jeg har ikke været den heldigste i forhold til arrets udseende, desværre.

Det er egentlig ikke fordi jeg har tænkt så meget over det. Der er jo ligesom vigtigere ting i livet at tage sig til og desuden er det noget man ikke lægger så meget mærke til, eftersom det sidder hvor det gør. Derfor virker det næsten også fjollet, at bruge et helt indlæg på det, men jeg gør det altså alligevel, fordi jeg tænker, at det måske for nogen i samme situation, kan være rart at vide, at de ikke er alene. Og at andre efterfødselskroppe og maver heller ikke er “perfekte”.

Jeg har hele tiden troet på, at arret bare skulle have tid og ro og så ville det blive fint og næsten usynligt. Men nu er der som sagt gået over to år og det er stadig ikke fint.

Det er ikke fordi det er skævt, det er faktisk helt lige. Men det er stadig rødt og så buler det underligt ud. Jeg gætter på, at det er arvæv. Synes ellers jeg var så flittig til at massere det, smøre det med e-vitamin og gøre ved.

Da jeg her i går, så min venindes ar, også fra kejsersnit (hendes søn er lige så gammel som Saxo), så gik det virkelig op for mig, hvordan et sådan ar altså også kan se ud. Hendes er stort set usynligt.

Men det slog mig, at jeg måske bare er en af dem, der danner mindre pæne ar? Jeg har et andet ar på min læg, efter fjernelse at et modermærke, og det er helt fortykket og bestemt heller ikke pænt. Selv min gynækolog påpegede det, en gang mens jeg lå der på briksen. Haha, lidt akavet..

Så nu overvejer jeg altså gevaldigt, at få lavet mit ar om. Ikke fordi det fylder noget særligt, men hvis muligheden er der, så hvorfor ikke?

Men måske er det vel i virkeligheden smartest, at vente til vi har fået barn nr to. Jeg ved jo ikke, om jeg skal have kejsersnit igen eller ej. Men er det overhovedet noget der kan gøres om, sådan et ar? Og vil et nyt ar ikke bare give nyt arvæv, hvis nu jeg simpelthen bare er så uheldig at danne grimme ar.

Hmm dette er jo i virkeligheden nok en sag for en læge, men måske nogle af jer også kender til det at danne grimme ar? I så fald må I meget gerne dele jeres erfaringer med det. På forhånd tak : )

Jeg håber ellers I nyder jeres weekend? Jeg er kommet hjem fra Sverige og vi havde en helt fantastisk tur, som I nok skal høre mere om : )

19 kommentarer

 • Louise

  Åh det kan gå alle veje

  Jeg fik det flotteste ar efter mit første kejsersnit i 2010. Efter 2. kejsersnit i 2014 ligner det lort. Så det kommer også meget an på hvor dygtig, grundig og tålmodig en læge er, når de skal sy dig sammen. Efter mit første kejsersnit lå jeg i cirka 20 minutter og blev syet sammen, efter min søn kom til. I 2014 lå jeg meget kortere tid, hvilket nok kan forklare hvorfor det ser så nederen ud.

  Første gang blev jeg syet med selvopløselige sting, anden gang blev jeg hæftet sammen med klamper, hvor nogle af dem sad totalt skævt efter jeg kom hjem, og da jeg var ved lægen efter 14 dage (ish?) for at få taget dem ud var hun nærmest i chok, og nogle af de spidse ender sad nede i selve arret.

  Jeg er en af de “heldige” der ville kunne få lavet mit ar pænere på det offentliges regning, netop fordi det er dem der har “skamferet” mig, men ærlig talt er jeg lige glad. Den eneste der ser mig uden tøj i det område er veninder og kæreste, min bikini dækker området fint. Så jeg lader det være en evig reminder om min smukke søn. Desuden SKAL jeg have kejsersnit igen hvis jeg skal have et barn mere, så måske jeg kan forklare min situation til den tid og få lægen til at gøre sig virkelig umage denne gang :o)

  Gør hvad du føler for må være mit bedste råd – men ville vente til du er færdig med at få børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Vi fjerner det gamle ar ved efterfølgende kejsersnit, uanset om det er planlagt eller akut. Hvis det er akut skærer man bare det gamle af når barnet ér forløst. Det er nemmere at sy og bliver pænere. Så vent til du er færdig med at få børn. Hvis dit endelige ar er grimt, kan en plastikkirurg måske gøre det pænere.

  Vores plastikkirurger anbefaler mepiform plaster til dem, der har tendens til kraftig arvævsdannelse. Keloid, som en anden nævner, er sjældent, især blandt lyse mennesker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg blev opereret i min ryg for omkring 4-5 år siden. Jeg syntes også at mit ar var ret grimt så jeg fik det “opereret om” efter 2 år. Og denne gang er det lige så “grimt” som sidste gang. Min buler også ud og er ret tyk. Jeg tror bare der er nogen som danner grimme ar. Desværre. Men jeg syntes at det er forsøget vær.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa

  Vent til du er færdig med at få børn..
  Jeg har fået 3 kejsersnit, efter den første var det pænt, efter nummer 2 blev det virkelig grimt, efter nummer 3 ekstremt grimt..

  Har siden fået fjernet og lavet mit ar så det nu ser virkelig pænt ud, næsten ikke eksisterende ar at se. Det offentlige hjælper når det er p.g.a. kejsersnit – jeg fik hvertfald mit lavet i offentlig regi uden problemer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har fået laserbehandlet mine ar på hofterne af 3 omgange på samme ar, og det er blevet rigtig pænt. Resultatet bliver bedst, hvis du behandles umiddelbart efter, det er helet, men du kan sagtens få gode resultater også et par år efter. Behandlingen koster en del, men ikke noget, der ikke er til at betale. Og det gør ikke mere ondt end en tatovering, men tager betydeligt kortere tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Tænker umiddelbart at det ikke er den rigtig løsning for mig, men tak for tippet : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej

  Jeg ved en ting eller to om ar, da jeg har keloid ar i en ret kraftig grad, jeg skal seriøst næsten bare have en hudorm før jeg danner et grazy ar. Det kunne godt lyde til det var noget af det samme du har i en mild for, hvis det er fortykket og buler ud, kan du få kenolog/binyrebark hormon indsprøjtninger, som gør arret flades ud – fortyndes.

  Jeg vil anbefale Emil Hemmingsen hvis du gør alvor af at gøre noget ved det. Han praktisere privat, men er ligeledes i det offentlige hvor jeg kender ham og jeg har mødt mit antal af hudlæger efterhånden. Hold dig langt væk fra diverse kosmetologer og kvaksalvere, der lover dig guld og grønne skove med en laser af tvivlsom karakter.

  Du kan godt prøve dine egen læge og se om de vil sende dig ud i det offentlige for at forbedre udseende, men jeg tror det bliver svært når du kan skjule det med tøj, selv med trusser/bikini

  Der er også vist resultater med silikone plaster eller creme ala zelocote, prøv at Google resultater folk har fået med det, måske det kan gøre noget – selvom det er en lang behandlingstid. Så det trods alt billigere end binyrebark hormon indsprøjtninger, som nok koster i omegn af 1500 kr pr. Stk og du efterfølgende nok skal have lidt laser for at tage farve.

  Hvis det er et keloid ar siges det at det dannes igen, hvis det skæres bort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Hej, jeg har selv stået i den situation – grimt rødt og bulet ar! Jeg snakkede med egen læge og blev henvist til en gynækolog som gav mig nogle insprøjtninger i selve arret, det gjorde ondt men hjalp da lidt. Det blev dog først godt efter andet kejsersnit hvor de skar alt det grimme arvæv væk, og jeg helede pænere anden gang. Ved ikke om det havde betydning at jeg anden gang blev lukket med hæfteklammer og ikke sting som første gang, men pænere er det!!! Jeg kan sagtens forstå dine overvejelser, men måske du skal prøve med de indsprøjtninger først, det er da trods alt mindre indgribende;-) Men nu skal jeg jo ikke spille bedrevidende:-) //Cathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Ja, min gynækolog snakkede om, at det kunne klares med nogle indsprøjtninger, men så kom jeg helt fra det. Det er lang tid siden nu. Jeg må undersøge det og ellers så vil jeg helt klart gøre lægerne opmærksomme på, at jeg gerne vil have skåret arvævet væk, såfremt jeg altså skal have kejsersnit igen.

   Tak for din kommentar! : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg danner (tilsyneladende) også rigtig meget arvæv og har haft samme problem som dig – mit (kejsersnit)ar var rødligt og gik udad. Jeg gik til lægen og fik anbefalet et plaster, som man har siddende på heletiden. Jeg tænkte nemlig også at det nok bare var skruen uden ende, at få skåret det op igen – når man danner dårligt arvæv. Men det har hjulpet! Arret går slet ikke udad mere nu og jeg kan se det begynder at “forsvinde” i siderne. Midten er stadig lidt rødt, men der bruger jeg bio Oil for at tage det sidste. Så det kan altså godt lade sig gøre at få et pænt ar – uden operation 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Et plaster? Det lyder smart, det vil jeg helt sikkert tjekke ud. Må bestille en tid til min læge asap : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   > det jeg bruge hedder Mepiform og kan købes på apoteket 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du behøver ikke gå til lægen, du skal bare spørge efter et silikoneplaster på apoteket. Man får dog bedst virkning i de tre måneder efter såret er lukket.

   Jeg mener, at to plader a 7 * 10 cm koster 100, og så klipper du selv strimler, som passer. Plastret holder til vand (både bruser og svømmehal), indeholder en lille solfaktor, og man kan tage det samme stykke af og på et utal af gange, men anbefalet anvendelse er 14 dage.

   http://www.molnlycke.com/patient/dk/Products/Wound-care-products-with-Safetac/Mepiform/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisette

  Jeg fik kejsersnit i 2013, og jeg var heller ikke tilfreds med mit ar. Det var godt nok ikke særlig langt! Men det var rædt og lidt bredt i det. Jeg masserede det og brugte creme osv. Lige meget hjalp det.
  Jeg har fået kejsersnit i november 2015, og det blev også akut kejsersnit. Det skulle gå rigtig stærkt , så de brugte det gamle ar. Det så virkelig ikke pænt ud, selv kirurgen nævnte det et par dage efter. MEN nu her, er det faktisk blevet rigtig pænt, meget pænere end før. Så mit råd er :Vent til efter næste barn….
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Det var da dejligt, så er der håb forude ; )

   Du skriver at de brugte det gamle ar, fordi du fik akut kejsersnit og det skulle gå stærkt. Betyder det, at hvis det ikke skulle gå så stærkt, at man kan få dem til at lave et nyt ar såfremt man også får kejsersnit ved barn nr to?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emilie. De bruger altid det gamle ar uanset om barn nr 2 fødes ved akut eller planlagt kejsersnit. Her skærer de det gamle ar og arvæv væk. Hvis jeg var dig, ville jeg klart vente til efter barn nr 2. Det er ikke til at vide nu, hvordan din 2’et kommer til verden, men skulle du føde selv, så kan du få lavet noget kosmetisk. Og bliver det ks, fikser de det der.
   Jeg kan sagtens forstå dig. Jeg har selv fået ks for 3 år siden og har et flot ar. Jeg føler mig heldig. Vi heler nok forskelligt. Nogle får en pølse over arret, fordi arret er for stramt, andre har et der er bredt eller skævt. Jeg har selv lært at elske mit ar.
   Måske det kommer med tiden – hvis du allerede nu ved, at du aldrig bliver glad, så vent bare lige til efter næste barn. Tal måske med en læge. Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emiliblog

   Smart. Jeg venter helt sikkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Jeg kan godt se dine tanker om: at det ikke “burde” genere en, når det er noget så flot som en graviditet der ligger bag. Men synes helt sikkert du skal tage det op til eftertanke hvis det er noget der genere dig. Kunne forestille mig din mand synes du er smuk som du er – men er altid vigtigt at have det godt med sig selv, selvom det “kun” er et grimt ar. Håber du finder ud af noget. Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel København