Fine forårssager

Seje kvinder

saveas3

Annonce


Nu skal det handle lidt om seje mennesker, med særlig fokus på kvinder!

Jeg synes, hvor kliché-agtigt det end lyder, at mennesker, der gør en reel forskel for andre mennesker er helt vildt inspirerende. Måske er det fordi, jeg jo ikke ligefrem selv kan prale af at gøre det, med mit erhverv som blogger og selvstændig med egne virksomheder mm.
Selvfølgelig gør jeg en forskel, for C, for Saxo og for min familie og venner. Men jeg kan sommetider få helt dårlig samvittighed, fordi jeg føler jeg burde lave noget, der virkelig giver mening for andre, til trods for at jeg laver noget jeg virkelig elsker. Vi kan ikke det hele, tænker jeg, og jeg ville bestemt ikke blive lykkelig af at skifte erhverv og f.eks blive læge, eller få et arbejde hvor jeg hjalp udsatte familier og børn etc. I stedet prøver jeg at fokusere på, at finde på små ting, hvor jeg kan gøre en forskel.

Jeg bliver ret hurtigt fascineret og inspireret af andre kvinder, tror jeg. I hvert fald kan jeg hurtigt finde noget, der fanger mig og som jeg synes er spændende. Typisk er det kvinder, der stikker lidt ud fra mængden. Anderledes og måske lidt skæve typer, der tør skille skille sig ud.
Ikke at uddannelse eller karriere behøver at have noget at gøre med hvad jeg finder sejt, men som iværksætter og selvstændig, bliver jeg selvfølgelig inspireret af kvinder (eller mænd), der ligesom jeg selv, er gået en anden vej end den traditionelle med gymnasie, uddannelse, studiejob og senere fuldtidsjob.

Jeg elsker når jeg hører folk sige “jeg ved ikke hvad jeg vil være eller hvor jeg er på vej hen”, for det er jo netop sådan jeg har haft det i rigtig mange år af mit liv. Jeg følte mig i perioder forkert, og kunne godt have brugt, at andre dengang fortalte mig, at det var helt ok, ikke at vide hvad man ville.
Heldigvis mødte jeg C for 6,5 år siden, og da var han allerede iværksætter og selvstændig. Noget af det første han sagde til mig var netop “Du skal ikke stresse over, ikke at vide hvad du vil. Det skal nok komme”. Super simpelt, men det var virkelig rart, at høre det fra en anden. Jeg troede dog ikke rigtig på ham dengang, men med tiden, har jeg lært, at det oprigtigt er helt OK ikke altid at vide hvad man vil.
Det skal nok komme. No stress.

saveas2saveas

En kvinde jeg ser helt utrolig meget op til og som jeg synes er mega sej, er min egen farmor på 74 år (ovenover ser I lidt billeder fra en tur i Zoo vi havde i går). Min farmor er uden tvivl det mest selvstændige og stærke væsen jeg kender (og samtidig helt enormt varm, fantastisk og rummelig) og så “gir hun ikke en fuck”, hvis man skal sige det, så det virkelig er til at forstå ; )

Hun gør ALT for sine børn, børnebørn og nu også oldebarn (Saxo). Hun rejser hvert år hele vejen alene til Australien, hvor hendes datter og børnebørn (mine to fætre) bor. Hun holder sig opdateret på alt, går til gymnastik, går i teater og biografen flere gange om ugen, hver uge (det er ikke en overdrivelse) og så er hun bare så åben for alt nyt. Jeg kender mange ældre mennesker, der aller helst bare vil have god traditionelt dansk mad, men min farmor synes bare det er skønt at prøve noget nyt. Sushi? Ja tak. Det synes jeg er sejt.

Og det bedste ved hende er, at hun siger lige præcis hvad hun mener. Et lille eksempel:
For et par måneder siden skulle vi mødes foran hoveddøren til min lejlighed. Da jeg kommer ned ser og hører jeg at hun står og skælder en (temmelig stor og bred mand) ud. Jeg tænkte bare, “åh nej, hvad nu farmor”?! .. Det viser sig, at manden havde sparket til sin lille hund og det skulle han selvfølgelig have at vide var forkert.
Desværre (og jeg hader virkelig mig selv for det og er bestemt ikke stolt af det) ved jeg ikke om jeg ville have reageret,  i hvert fald ikke på samme måde, da jeg måske ville have været for nervøs for, om manden kunne finde på at blive aggressiv overfor mig. Hvis man sparker sin hund, må man virkelig være forskruet, er min tanke. Jeg tror først jeg ville vide det i selve situationen.

Jeg håber inderligt, at jeg en dag finder en styrke som min farmors. Jeg kan helt klart lære lidt af hende.

En anden sej kvinde er Sara Slott, som I kan høre mere om i videoen ovenover.
Sara er mor til en 2 årig dreng og professionel atlet med en ambition om at løbe den olympiske finale til OL i Rio. Det er vel nok noget, som man ikke lige umiddelbart ser som værende forenelige? Derudover er Sara kandidatstuderende, så man må sige, at der er gang i hende. Jeg bliver helt træt, haha.
Sara kan dog ikke klare sådan en Olympisk Finale uden hjælp, da man åbenbart skal have finansielt støtte til sådan noget. Og her er det V6, der går ind og støtter.
Ret sejt og dejligt for Sara, tænker jeg : )

IMG_845s3

Er der nogle kvinder, I ser særligt meget op til? : )
<scr
(function(tcode){
var img = new Image();
img.src = ‘http’ + (location.protocol == ‘https:’ ? ‘s’ : ”) + ‘://visitanalytics.userreport.com/hit.gif?t=’ + encodeURIComponent(tcode) + ‘&rnd=’ + (new Date()).getTime();
}(‘AGDfbf3bc27’));

   

2 kommentarer

  • Anna

    Dejligt indlæg. Tak for det! Er sikker på at mange finder dig inspirerende og “sej”, ser selv iværksættere som “seje” og inspirerende og har massere af respekt for modet det kræver. Og så det hårde arbejde selvfølgelig. Hav en dejlig weekend!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fine forårssager