Regnvejrssøndag

Til kamp mod kedelig aftensmad

Untitleeed-1
Annonce

Jeg har talt om det herinde før. Talt om, at tiden og lysten til at finde på og tilberede spændende og varieret aftensmad efter vi er blevet forældre, er noget der ikke forekommer os særlig let.

Før vi blev forældre var madlavning noget vi gik enormt meget op i. Vi kunne bruge lang tid i supermarkedet og vi kørte gerne spontant til Torvehallerne en fredag aften, for at finde de helt rigtige ingredienser, hvis det var det vi følte for. Det var en god tid, som jeg altid vil se tilbage på med et stort smil på læben.
Jeg ville dog aldrig bytte vores liv, som det ser ud nu : )

IMG_8917

Vi er stadig glade for at spise godt, men vi har bare ikke længere lysten til, at stå i køkkenet i flere timer om aftenen. Specielt ikke i hverdagen. Vores tid er dyrebar og vi ønsker at give Saxo vores fulde opmærksomhed, fremfor at stå med hovedet i gryderne.

Jeg har efterhånden forliget mig med, at det er helt OK, ikke at spise et gourmetmåltid hver aften. Og at det sommetider er helt perfekt med rugbrødsmadder.

Og det er fint og alting. Men jeg ville lyve hvis jeg skrev, at jeg synes det var specielt spændende med sådan en rugbrødsmad til aftensmad. Og jeg kan se at både C og Saxo har det på samme måde.

Derfor er vi da også evig og altid på jagt efter sunde og velsmagende retter, der er nemme at gå til og som ikke tager lang tid at lave.

IMG_8929 Untitleddd-1

Og heldigvis har jeg teamet op med Santa Maria, der med deres nye kampagne “No More Boring Meals” går til kamp mod de kedelige retter.
Kampagnen handler om, at hjælpe folk med at genopfinde glæden ved mad igen, hvis det hele er gået hen og blevet en kedelig rutine. At ryste folks opfattelse af mad og få folk ud af deres komfortzone.

Og jeg synes det er en vildt god idé, for vi kender det jo selv alt for godt herhjemme. Vi har det med at lave de samme retter om og om igen og til sidst er det faktisk bare gået hen og blevet super kedeligt.

Variation skal der til og hos Santa Maria kan man finde en hel del inspiration til velsmagende og nemme retter, der ikke tager alverden at tilberede.

fffff IMG_8936

Du kan bl.a finde opskrifter på: Paneng Curry, Enchiladas, Pad Thai, Chili Sin Carne (en af mine yndlings), lækre burgers og mange mange flere.

Selv hoppede jeg i fredags ud i at lave Santa Maria Pizza Tortilla og selvom jeg muligvis burde tage et kursus i foodstyling (pizzaerne er ikke de kønneste), så kan jeg love jer for, at de var gode og fulde af smag (Santa Marias pizzasauce tager helt bestemt æren for den rige smag) Hele familien var enige : )

Det blev til tre pizzaer lavet på Santa Maria’s Pizza Tortilla og smurt med Santa Maria’s pizza sauce
Fyldet bestod udelukkende af det vi lige havde i køleskabet. Rød peperfrugt, broccoli og spinat. Lidt skinke på Saxos pizza (hvilket i virkeligheden var ret unødvendigt) og så en masse revet ost. Aldrig gå ned på ost.

Det tog mig i alt fem minutter at putte pizzasauce på tortillaerne, skære pepperfrugt og broccoli ud og drysse ost over. Pizzaerne fik ca 7 minutter i ovnen og med et godt glas rødvin til, lagde det rammerne om en perfekt fredag aften, hvor ingen var stressede og hvor alle blev mætte. Helt perfekt.

Jeg forudser at vi kommer til at lave disse Santa Maria Pizza Tortilla rigtig meget i fremtiden! Det er jo så super nemt at variere pizzaerne, da det bare handler om hvilket fyld man putter på.
Her kan I øvrigt finde lidt inspiration til andre gode varianter: Haps.

Hvad er jeres go-to retter, når det skal være nemt, hurtigt og velsmagende?

2 kommentarer

 • Ej hvor lækkert med sådan er hurtigt måltid! Skal helt sikkert prøves! Især når man har børn :O
  – i øvrigt .. Så ser pizzaerne altså godt ud, haha not bad at all 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Haha…den jagt du beskriver efter noget nemt, sundt og velsmagende har jeg været på i 21 år nu siden første barn. Men bevares på et tidspunkt må børnene altså også give et nap med. Men apropos go-to… Det er så ikke aftensmad, men måske til weekenden/aften: Jeg er begyndt at bage disse boller (link nedenunder). Ved godt de er helt simple og bare fra nettet (og du sikkert har en milliard af den slags opskrifter), men de er pivnemme, smager herregodt og skal ikke hæve i evigheder eller æltes til man mister besindelsen. Sikker på Saxo kunne lære at lave dem inden længe. Hæve et kvarter, bage 10 min.
  Han vil elske dem
  http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=9423

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Regnvejrssøndag