Søndag og et hoved på overarbejde

Rigtig mandag og min to-do liste

IMG_1878

Mandag, nu med halsbetændelse og foran mig en 10-dages penicillin-kur, som jeg så rigtigt forudså. En læser skrev en kommentar til mit forrige indlæg, at man i virkeligheden ikke behøver penicillin mod en halsbetændelse – også selvom denne var med bakterier.
Jeg spurgte faktisk min læge i morges, om jeg virkelig behøvede, fordi jeg ikke er glad ved tanken om, at fylde min krop med antibiotika – i hvert fald ikke hvis det eventuelt kunne undgåes. Han svarede, at halsbetændelsen ville gå over af sig selv uden penicillin, men at der var chance for, at bakterierne ville sætte sig andre steder. Såsom i hjerteklapperne!? og i leddene. Pyha, jeg er den der glædeligt gennemfører min kur efter den besked.
Jeg stoler selvfølgelig på min læge og vil altid følge hans anvisninger, han er en utrolig dygtig mand. Men jeg synes generelt det er interessant hvordan det forholder sig og vil altid være skeptisk overfor bare at putte medicin i mig. Nogle læger på linien, som kan bekræfte?

IMG_1878

Anyway, i dag brugte jeg en hel time på, at slowjuice halvdelen af mit køleskab. Det blev til to store kander.

1 med gulerod, grape, citron, ingefær og æble
1 med ananas, citron, ingefær, agurk og spinat.

Mon så ikke den halsbetændelse får fart under sig?

Derefter gik jeg i gang med min to-do-liste. Den er lang for tiden synes jeg. Vil I se bare et lille flig af den? Ok here goes:

-Ring til syn og skønsmand
-Ring til pladsanvisning
-Planlæg Ellos-indlæg (og alle de andre indlæg)
-Få lavet nyt pas til Saxo
-Følg op på el-tjek
-Print, udfyld og aflevere papirer i ny institution
-Få styr på malere og gulvmænd
-Køb gæstebog
-Skaf champagnekølere (Nogen der i øvrigt ved hvor vi kan finde nogle store og flotte)?
-Få lavet Æresport (Hjææælp, nogen der ligger inde med en man kan låne og selv pynte selvfølgelig)?
-Prøve næsten-færdig brudekjole i Holte (arrangeret)
-Møde med Andreas, der skal vie os (arrangeret)
-Møde med Jannie Baltzher (arrangeret)
-Book ny tandlægetid

Ja og det var som sagt bare en lille smule fra den rigtige liste. Der er da lidt at tage fat på.

IMG_1876

Har fået farfar til at hente i vuggestuen dag, så nu vil jeg gå i gang med aftensmaden, så jeg ikke behøver gøre det når de tropper op, sikkert lige om lidt.

Må I have en skøn mandag eftermiddag x

8 kommentarer

 • Ditte

  Lige en anden god grund til at tage penicillin kuren: det nedsætter risikoen for at smitte andre når man er i behandling. Vh. Ditte (også lægestuderende). 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Min veninde har netop været indlagt efter at have fået streptokok-betændelse i hoften, efter en ubehandlet halsbetændelse, så det kan ihvertfald, i værste tilfælde udvikle sig.
  Hun er stadig vildt ramt, men på vej op igen. Så jeg ville også følge lægens råd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Til mine forældres sølvbryllup lejede vi en æresport her http://www.aeresport.dk/

  Man oplyser mål og så laver han den for dig, man kan også købe frisk gran med, når man henter den. Det er ikke overdrevet dyrt og manden, der laver dem er rigtig sød 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg bliver liiige nødt til at smide en kort kommentar, som læge i en lægepraksis: det er meget sjældent at halsbetændelse udvikler sig til betændelse på hjerteklapperne (endokarditits). Især hos unge og raske som dig. Men der kan komme komplikationer som bylder i relation til mandlerne og andre infektionetmr. Stadig sjældent! Man abefaler primært antibiotoka til patienter med feber og som er alment medtaget. Over 85% kommer sig helt uden antibiotika indenfor en uge på trods af halsbetændelse med bakterier. studier viser at antibiotika desuden kun afkorter sygeperioden med en halv dag (3,3 versus 2,7 dage)
  Dermed ikke sagt at din læge handlede forkert – men det er altså ikke fordi man skal tro at en halsbetændelse er farlig bare fordi man ikke får antibiotika!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg bliver liiige nødt til at smide en kort kommentar, som læge i en lægepraksis: det er meget sjældent at halsbetændelse udvikler sig til betændelse på hjerteklapperne (endokarditits). Især hos unge og raske som dig. Men der kan komme komplikationer som bylder i relation til mandlerne og andre infektionetmr. Stadig sjældent! Man abefaler primært antibiotoka til patienter med feber og som er alment medtaget. Over 85% der kommer sig helt uden antibiotika indenfor en uge på trods af halsbetændelse med bakterier. studier viser at antibiotika desuden afkorter sygeperioden med en halv dag (3,3 versus 2,7 dage)
  Dermed ikke sagt at din læge handlede forkert – men det er altså ikke fordi man skal tro at en halsbetændelse er farlig bare fordi man ikke får antibiotika!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige en kort kommentar her fra mobilen ift. æresport 🙂 vi købte sådan en lang ranke/guirlande af thuja/gran eller noget i den dur hos en planteskole til mine forældres sølvbryllup. Mener ikke den kostede alverden. Vi lavede små buketter af de blomster, der var i min mors brudebuket og bandt fast på ranken med samme type bånd som var om hendes buket. Det tog et par timer at lave og var super nemt at hænge op (og tage ned ;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg kan også som lægestuderende bekræfte, at man altid skal behandle en ægte streptokok-halsbetændelse med penicilin af de årsager, som du selv nævner. Selvfølgelig er det en god ting at være skeptisk overfor hvad man fylder i sin krop, men det er mindst lige så vigtigt at være parat til at tage imod råd fra en læge, som virkelig er ekspert i sygdomme og aldrig udskriver medicin uden en rigtig god grund. Danmark er virkelig et af de bedste lande i verden til at holde igen med penicilinen til behandling af sygdomme, hvor det ikke er nødvendigt 🙂 Rigtig god bedring herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna L

  Som lægestuderende, der har overstået mikrobiologien og farmakologien (altså alt det med bakterier og medicin) kan jeg kun bekræfte din læges ord. Streptokokkerne kan sprede sig til andre steder og forårsage slem sygdom, så penicillin er en vigtig og rigtig behandling 🙂 Når det så er sagt, er det sjovt som folk ofte udtaler, at de har det meget bedre allerede efter 24 timer på penicillin – i så fald har halsbetændelsen sandsynligvis været virusbetinget og er bare overstået. Utallige studier viser nemlig, at penicillin kun tager 1,5 dag af sygdomsperioden, som altså typisk vil være en uges tid for en bakteriel halsbetændelse… Men hvad, en psykologisk effekt er jo bestemt heller ikke at kimse af! 😉
  Rigtig god bedring og held og lykke med den lange to-do-liste!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag og et hoved på overarbejde