Konceptet at være nabo til sine forældre

“Så lidt som muligt”..

img_4851

Pakkekalender, advenstsgaver 0g julegaver.

“Hvad ønsker Saxo sig”?
Til samtlige familiemedlemmer, der har spurgt, har mit svar været: “Så lidt som muligt”.

Jeg kan mærke, at det allerede har taget overhånd herhjemme. Svigermor har lavet pakkekalender, min mor har købt advenstsgaver, og jeg er allerede utallige gange blevet spurgt til hans jule-ønskeseddel.
Alle gør det jo i god mening og det er vildt dejligt. Det handler altså ikke om, at være utaknemmelig, men jeg får bare lidt lyst til, med henblik på gaveræset, at sætte foden ned og råbe STOP. Han er ikke engang tre år gammel.. Og han aner endnu ikke, at der er tradition for hverken pakkekalender eller adventsgaver (men det finder han så ud af i år haha). Og sådan helt bund seriøst, så ved jeg, at han ville blive ovenud lykkelig for at få bare en enkelt pakke eller to juleaften. Det ville være nok. Han har ikke brug for 10 gaver, som han alligevel ikke kan nå at lege med.

To uger efter juleaften har han tilmed fødselsdag, hvor han sikkert også bliver overdynget med gaver. Og det er altså ikke fordi han mangler legetøj på nogen måde… Han har alt han skal bruge.

untitleppd-1

Det er første år nu her, hvor Saxo er oprigtigt interesseret i julen. I nisser, julemanden og gaver vel at mærke. Og jeg elsker at vi er kommet hertil, for jeg elsker selv julen og synes, at de fleste juletraditioner er virkelig hyggelige og fine.
Jeg har det måske bare sådan lidt, hvorfor ikke ydnytte, at han stadig er i den alder, hvor han vil være lykkelig for, bare at få en bil, lidt Lego eller Brio. Især når man jo bare ved med 110% sikkerhed, at det kommer til at ændre sig, og at han, måske allerede om et par år, vil gå meget mere op i gavedelen.

Hos ét familiemedlem har jeg sagt, at jeg ikke synes, at vedkommende skal bruge penge på at købe gaver til ham. Og det blev godtaget : )
Resten skal selvfølgelig bare købe de gaver de har lyst til, men jeg tror faktisk ikke engang, at C og jeg giver ham en julegave i år. Og hvis vi gør, bliver det altså bare en lille en : )

img_4885
untitlessd-2

I dag har vi spist min farmors hjemmelavede æbleskiver og drukket min faster hjemmelavede hvide Gløgg – verdens bedste. Ja, og så fik Saxo åbnet sin første adventspakke. En lille bitte nisse, tak mor, fordi du ikke gik all in ; ) Hehe.

C har været på kontoret hele dagen igen i dag, og nu glæder jeg mig bare til at få ham hjem og til at Black Friday weekenden er overstået (i dag er i øvrigt sidste chance, for at shoppe med -25% på hele Moodings og Just Spotted. Brug koden BLACKFRIDAY25).
Priser mig lykkelig for, at have en mand der normalt er hjemme alle weekender, når jeg sådan har prøvet en weekend alene. Ikke at jeg har været alene, for jeg har været godt beskæftiget af hele familien, men det er nu bare rarest, at bruge sin weekend sammen med ham man elsker aller mest. Og Saxo har også savnet ham kan jeg tydeligt mærke : )

Håber jeres weekend har været rigtig rar x

12 kommentarer

 • S

  Vi har ikke voldsomt store midler, så vi ønsker os altid praktiske ting til vores datter også. Hun har fødselsdag et par dage før jul, så det bliver hurtigt meget voldsomt.
  Hun får legetøj osv., men også tøj, tilskud til autostol, gavekort til fx sko som kan bruges senere på året.
  Så har hun lidt nyt at lege med i juledagene (og selvfølgelig længe efter ;)) og lidt praktisk også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gina Jaqueline

  Jeg elsker mine brødre, men hader dem til jul og fødselsdage. Har det meget svært ved at alt kun handler om de gaver…. Børn er grådige, fordi de ikke har lært eller kan lære om social skik endnu, tænker jeg. Det kan være noget så tå-krummende, ulækkert og frustrerende at se på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg vil ikke have mine børn både får kalendergaver + adventsgave + gaver juleaften. Jeg har frabedt mig at få så meget da jeg syntes det lidt stjæler alt fokus fra hvad julen endelig drejer sig om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dianna

  Jeg kan så godt følge dig her. Det bliver alt for meget! Nu er jeg dog skilsmissebarn, hvilket betyder, at vi holder førjul (ofte en lille uge inden jul) sammen med den del af familien, vi ikke skal holde jul med. Der får ungerne gaver af den del af familien. Det passer mig egentlig glimrende, for så skal de ikke åbne så mange gaver juleaften. Samtidig har jeg det sådan, at hvis jeg kan mærke på mine børn, at det bliver for meget, så slår jeg bremsen i, og så må han åbne de sidste gaver i de efterfølgende juledage. Det kan blive SÅ overvældende for de små.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dianna

  Viktoriagade 14, st

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Kunne ikk være mere enig. Vi har tre børn i huset. Min søn på knap 2 år, og mine to bonus piger på 7 og 10. Jeg har sagt til ALLE, at de hellere skal bruge pengene på de to store, end på vores lille. Han forstår det alligevel ikke, og er super glad bare han får en bil eller en bold. De store derimod, elsker jo at få gaver. Også selvom det for dem er ligeså vigtigt at vi har en god juleaften og er sammen med dem vi elsker. ( Seriøst, det har hende på 10 år sagt, blev så stolt af hende ).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Pyhhh jeg har det helt på samme måde. Min søn er tre og jeg har også lyst til at sige til flere familiemedlemmer at de ikke behøver at give ham gaver. Han får riiiigeligt ved at få fra forældre og bedsteforældre. Kan huske hvordan det tippede sidste år juleaften: to gaver kunne han forholde sig til og derefter blev fokus bare at åbne gaver og om der var flere. Men jeg synes godt nok det er svært at holde familiens ønsker om at give gaver nede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla LW

  Årh, kunne du mon lægge opskriften på den “verdens bedste” hvide gløgg, din faster laver? Er en sucker for hvid gløgg…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Så enig med jul. Her kører vi adventsgaver (han er snart 4), og det kan være en helt lille ting fra søstrene grene eller lign. Elsker traditionen og husker det stadig fra jeg var barn. Min mor kørte også lidt samme stil, og det var smadderhyggeligt, og tror jeg var ligeså glad for min, som mine veninder, :der fik dvd’er og lidt større gaver. Vi køber af og til brugt legetøj, og fra min søster er det største hit at få hendes store drenges brugte legetøj (brio bane sidste år, som han ville have fået alligevel, så kan det ligeså godt blive julegaver). God aften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes virkelig, det er noget af det mest fornuftige omkring børn og julegaver, du her skriver. Vi har selv en 6-årig i familien og han er også blevet overdynget – og han kan i forvejen nærmest ikke være på sit værelse for alt det legetøj. Plus, de sidste par juleaftener, har han nærmest ikke kigget på indholdet af den ene gave, før han åbnede den anden… Det kan jeg slet ikke forholde mig til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Er så meget med dig her – alle de gaver kan virkelig tage overhånd og blive for meget. Vores store fyldte tre i august, blev storebror for to uger siden og om en måned er det jul. Det giver virkelig mange gaver på meget kort tid. Og mormor har lavet adventskalender og det samme har jeg selv. Mormor har tilmed lavet adventskalender til lillesøster, der jo kun er to uger. Overvejer seriøst at tilbageholde alle gaver pånær tre til jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ace

  Hvor er det egentlig helt rart at læse, at du har det sådan med julegaver. Jeg synes selv at når de mindste i familien har fået en milliard gaver juleaften, at det var helt latterligt, for barnet kan jo ikke nå at bruge en tredjedel af det. Jeg synes det er fedt gjort! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konceptet at være nabo til sine forældre