Fredag

Konceptet at være nabo til sine forældre

img_4834

Det er lørdag eftermiddag. Jeg sidder i mine forældres køkken og spiser resterne af den vegetarlasagne jeg lavede til hele familien i går, mens min mor vimser rundt og lægger vasketøj sammen.
Ja og så fik jeg hende til at tage billedet ovenover : D
Morfar og Saxo er gået ind hos os, for sammen at sove en middagslur.
Min far er altid klar på en lur midt på dagen og det passede mig så fint, at jeg ikke skulle ud og trille med klapvognen i dette kolde og blæsende vejr vi har os i dag. (nej, jeg kan ikke putte ham til lur indendørs hehe, det er kun lykkedes mig meget få gange).
Casper er på kontoret i dag grundet Black friday/weekend madness. Har helt ondt af ham, min hårdtarbejde mand. Han kommer dog hjem tids nok til, at vi skal ned og se juletræet ved Frederiksberg Rådhus blive tændt, så det er dejligt.
Derefter står den på æbleskiver og Gløgg med familien. Gløgg, det er virkelig en favorit hos mig, i hvert fald hvis det er lavet ordentligt. Mmm.

Jeg har fået så mange spørgsmål ang. det her med, at vi jo bor lige ved siden af mine forældre. Vitterligt lige ved siden af, som i at vi bor til venstre og de bor til højre. Min fornemmelse er, at folk synes det er lidt vildt. At mange ikke selv ville have lyst.

Men jeg har ikke én dårlig ting at sige om det koncept. Det har jeg simpelthen ikke.

img_4805

Dørene står konstant åbne og samværet bliver altså bare helt enormt afslappet, fordi man aldrig behøver lave faste aftaler, arrangere og servere kage og kaffe fordi forældrene/børnene kommer forbi.
Man behøver heller ikke ses i timer ad gangen, men kan sagtens bare ses en times tid her og der, og nogle dage er et “hej” og et kram det eneste det bliver til.

Og så skal man heller ikke underkende den store hjælp det er for mig og C, at der altid er nogen der lige gider lege eller se efter, hvis vi skal et eller andet. At vi har muligheden for begge at tage til forældremøde. At man bare lige kan gå en aftentur, også efter putning, hvis det er det man vil. Ikke fordi vi som sådan gør det, men det er rart at vide, at man har muligheden.
Eller den luksus det er, når morfar ringer på og spørger om Saxo vil være med til at feje blade i gården en søndag morgen, eller de til tider lange eftermiddage inden C kommer hjem fra job, som bliver en hel del hyggeligere for alle, fordi mormor gider ligge på gulvet og lege med lego, og jeg derfor kan starte på maden i ro og mag.

Det lyder meget idyllisk det hele, men det er altså også bare pisse fedt. Det er nok ikke alle der hverken har mulighed eller lyst til samme konstellation, men hvis man har, så kan jeg kun sige en ting. GØR DET! : )

Vi synes i hvert fald (alle fire og fem med Saxo), at det er det bedste der er sket.
img_4815

12 kommentarer

 • Maria

  Om fire måneder flytter vi ud i provinsen, tilbage til min barndomsby og kommer til at bo 5 minutters gang fra mine forældre. Vi kan se SÅ mange fordele ved det for både os, vores barn og bedsteforældrene og glæder os helt vildt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Emili
  Lige noget lidt andet. Når du putter Saxo til lur i sin klapvogn, hvad ligger han så i? Jeg har selv en to-årig som SLET ikke vil sove indenfor til lur, men vi synes stokkeklapvognen begynder at være kold for ham at sove i? Så ville lige høre om du havde et råd, som stokkke-ekspert☺️?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emiliblog

   Han ligger i sin kørepose, også fra Stokke + han har sin store dyne ud over posen og helt nede omkring halsen. Han ligger med en tyk sweater, et par varme sokker og en hue på og han er aldrig nogensinde kold når han kommer op : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det lyder SÅ dejligt! Vi har også overvejet mange gange om vi skulle købe et stort 2- eller 3 familiershus og flytte ind i med mine forældre. Men nu flytter vi til Brønshøj i en villalejlighed i stedet og kommer til at bo 5 min. fra dem på gåben – og det glæder vi os (begge to!) sindsygt meget til:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  Skønt indlæg. Vi har også valgt at købe bolig 1km fra mine forældre og 5km til mine svigerforældre, og vi ELSKER det. Det er mega praktisk, hyggeligt og rart, og vi kan også kun se fordele ved det. Men der er også mange, der spørger os hvorfor og hvordan osv. Men vi kan kun sige at det virker for os 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • G

  Vi boede 8 år i samme hus som mine svigerforældre. Det var klart en win-win situation for alle parter. Vi nød at have så meget hjælp i hverdagen med små børn og de nød livet i huset og det tætte samvær med børnebørnene – helt fra første stund. Vi savner det alle sammen nu, hvor vi er flyttet hver til sit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emiliblog

   Det forstår jeg godt. Det er virkelig en stor hjælp : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R.

  Spændende at I har kastet jer ud i det, og dejligt at det fungerer for jer! 🙂
  Jeg kunne nok ikke selv finde på at gøre det, hverken med mine egne eller mine svigerforældre.
  Lige et spørgsmål, simpelthen af ren nysgerrighed: Tror du at du ville have gjort det samme, hvis det var dine svigerforældre, der boede på den anden side? Og synes din mand at konstellationen er lige så fed som dig? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emiliblog

   Min mand synes at konstellationen er mindst lige så fed som jeg, og hvis han bare havde været det mindste i tvivl, havde vi aldrig gjort det.
   Men det var noget vi talte om og håbede på kunne lade sig gøre, længe før vi vidste at en lejlighed her blev ledig og at det kunne blive en realitet, så vi har haft virkelig god tid til at tænke over det hele : )

   Det er rigtig svært at svare på synes jeg, fordi jeg jo ved, at det aldrig ville blive en realitet. Mine svigerforældre er f.eks skilt fra hinanden.
   Jeg elsker mine svigerforældre, når det er sagt så er der jo bare forskel på folk, og jeg tror faktisk ikke, at de ville synes om en lignende konstellation. Umiddelbart er de mere private og har brug for mere tid for dem selv, end mine forældre har. Mine forældre har altid haft et åbent hjem med meget gang i, hvor der ofte har været mennesker, venner, deres børns venner, familie osv. rendende ind og ud. De er meget sociale, og det tror jeg man er nødt til at være for at være nabo til sit barnebarn, der kommer rendende i tide og utide. Håber det var svar nok ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Min familie og jeg har valgt at bosætte os næsten på samme måde i Nordhavn. Mine forældre bor i en bygning 200 meter væk, ‘ens min søster bor i den anden retning 200 m væk. Vi bor afsindig tæt og vi elsker det! Min familie og jeg har også fået mange kommentarer på den måde vi har valgt at bo på, både negative og positive. Selv elsker vi det og tænk at min datter kan nå til tætteste familie på 2 min. Skønt at høre vi ikke er de eneste der er vilde med den løsning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bor også tæt på min mor og elsker det! Kan bestemt godt forstå glæden i at bo så tæt på sine forældre, især med børn

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredag