Dagen før dagen

Vores juleaften

img_5686

Bestik: Broste her, vase: Aytm her, dug: Georg Jensen Damask, vinglas: Eva Solo her, tallerken Royal Copenhagen her. (affiliate).

Vores juleaften – den aller første, hvor vi havde inviteret familien hjem hos os, gik rigtig godt.
C og jeg har, siden vi begyndte at være kærester for snart 7 år siden, aldrig holdt en jul uden hinanden. Det har egentlig aldrig været på tale, da det bare har føltes forkert for os. Så vi er altså vant til at holde jul sammen, men det var nu alligevel lidt særligt, sådan at holde og stå for det meste selv.

For mig er julemad meget lidt tillokkende, ja faktisk har jeg det en lille smule stramt ved både syn og lugt af flæskesteg og især and. Så C fik altså lov til at stå for det meste af madlavningen selv. Min menu stod til gengæld på masser af brune kartofler (det er jo SÅ godt), en frisk rødkålsalat og en nøddesteg lavet på champignon, hasselnødder, ris mm. Ja og så to portioner ris a la mande og en hel del konfekt. Helt sundt behøver det jo ikke at være ; )

img_5699 img_5709

Og Saxo var så sindssygt dygtig og klarede aftenen så flot. Ventede tålmodigt på gaverne, hjalp med at dele dem ud, og blev bare helt enormt glad, hver gang han selv fik en, men også når vi andre fik. Dejlige dreng altså.
I børnehaven havde han lavet to nøgleringe. En til mig og en til far. Og den nøglering altså, den vil jeg bruge til evig tid, også selvom den måske ikke er den kønneste. For mig er den helt perfekt. Det siger lidt om, hvad de der børn gør ved en, ikke?

img_5711 img_5719 img_5725
img_5755

Jeg var helt opsat på at få taget årets julebillede. Det hører sig vel til. Ovenstående billede, som jo ikke er særlig over-eksponeret (tak for “hjælpen” far), var det bedste der kom ud af det forsøg. Og det gjorde mig decideret sur i går i ca 10 minutter, haha. I dag, not so much, så nu poster jeg det her.
Nogle gange kunne man bare godt ønske sig, at have folk omkring sig, der var gode til, eller i det mindste synes det var sjovt, at tage billeder. Således at man ikke evig og altid var den eneste der lige huskede på, at få taget nogle billeder.Alle synes jo det er super sjovt og fedt at have bagefter, men ingen andre end jeg, tager det kamera op.
First word problems, I know…

img_5761 img_5765

I dag har vi gået en lang tur i den friske luft, samt fået gjort lejligheden ren. Her lugter stadig af mad, men det hjælper på det. Og i morgen får vi Marie, Thomas og Nestor på besøg til sidste omgang julemad for i år (thank god) og god hygge. Saxo trænger også til at lege med nogle andre børn nu kan jeg mærke. Han var jo syg og derfor hjemme med mig hele sidste uge, så nu skal der altså lidt legeaftaler i hus : )

Hvordan var jeres juleaften? : )

7 kommentarer

 • Tanja

  Kan jeg lokke dig til at skrive opskriften på nøddepostejen??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Kan billedet ikke reddes i et redigeringsprogram? Helt i vinkel bliver det nok ikke, men overeksponeringen kan der nok godt skrues ned for.
  Jeg ville også blive småsur 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hehe jeg har allerede skruet ned ; D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Ha, ja ok, så er den nok svær at redde. Måske en sort-hvid konvertering kan gøre tricket. Nå; men godt nytår! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nat

  Hvordan var nøddepostejen med ris? Jeg lavede den i dag uden og uden havre/soya mælk, så har ikke prøvet den med ris endnu. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jamen super god.
   Min er lavet på dl ris, 250 gram champignon, et løg, 50 gram hasselnødder, hvidløg, timian, 2 æg og piskefløde 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha ha, sådan skal bare julebilleder være! Tjek vores ud på insta! 1 forsøg, så var det moment forbi!
  Helt perfekt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagen før dagen