Når ens frisør, bare forstår

Morgenstund

img_8864

^^^ I min vinteruniform i går. Varmeste jakke fra Meotine og uundværlige Uggs : )

Klokken er 7.53 og jeg har været oppe siden klokken 6. Mine drenge sover stadig inde i dobbeltsengen.
Det er blevet en helt lille hyggelig vane, det der med at vågne som den første i huset. Så tænder jeg stearinlys i stuen og arbejder lidt på computeren her, mens jeg får spist min morgenmad. Helt stille og roligt, så rart.

Det er ikke hver morgen jeg vågner før de andre (og i øvrigt bestemt heller ikke hver dag vi vågner efter 7), men pt. sådan ca hver anden. Det er altid morgenen efter jeg har puttet Saxo (C og jeg skiftes om at putte), for når jeg putter, falder jeg i søvn. Så i går sov jeg altså klokken 20.30.
Det har jeg aldrig gjort mig i før, men de sidste par kolde kolde måneder, har det bare været sådan, og jeg har nydt det.. Zzz

Nu går ugen på hæld og selvom den overhovedet ikke gik som jeg havde planlagt her, (grundet at Saxo har været syg og hjemme hele ugen) har den alligevel været god.

Jeg synes jeg er god til, ikke at stresse for meget over, alt det jeg ikke får nået, når jeg har mit barn hjemme. For i virkeligheden nyder jeg bare at have ham hjemme. Nyder at det er mig der putter ham til lur, og ikke pædagogerne. Mig der giver ham frokost, leger med ham osv.
Jeg glæder mig også til næste uge, hvor han (forhåbentlig da) er frisk nok til bh igen, men det giver mig meget, lige sådan en uge, hvor der bare bliver hygget igennem og tanket op på mor-søn-kontoen.

Og jeg er blevet mindet om, hvorfor det der selvstændige (blogger)-liv, jo egentlig ér ret godt. Jeg har ellers bandet det væk et par gange eller tre, over de sidste par måneder.
Det er så nemt at blive lullet ind i andres forventninger om, hvad man bør gøre hvornår. Det skal hele tiden være vildere og man skal overgå sig selv, udfordre sig selv, særligt karrieremæssigt. Konstant udvikling.
Men hvorfor ikke bare lige stoppe op og nye nuet lidt i stedet?

Men altså. Når ens barn er syg, er det godt nok smart.
Saxo har faktisk aldrig fejlet andet, end de der klassiske forkølelses-virus, og han er sjældent syg, men når han er, varer det gerne minimum en uge. Ikke en uge hvor han ligger og ingenting kan, men stadig en uge, hvor jeg ville synes at det ville være helt uforsvarligt at sende ham afsted i bh. Men hvad søren gør man, hvis man kun har 1. og 2. barns sygedag? Eller endnu værre – Ingen sygedage? Og måske heller ingen bedsteforældre til lige at hjælpe. Av.
Ja jeg var sgu muligvis nok blevet en af de hjemmegående eller i det mindste deltidsarbejdende mødre (det er selvfølgelig svært at sige 100%, men det er ikke utænkeligt), havde jeg ikke haft min blog til at forsørge mig. For ja, fed karriere er jo dejligt nok og alt det der, men for mig er fokus ikke der, mens mine børn er små.
Tænk sig, når Saxo er 10 år gammel er jeg bare 35 = masser af tid tid at give den gas med karriere : )

Så altså. Ugen har igen igen sat gang i nogle varme følelser for det selvstændige liv. Det var vist meget godt for mig at mærke. For (hvis nogen skulle være i tvivl) ér det altså ikke altid lutter lagkage.

Det eneste jeg har egentlig har manglet denne uge, har været min svømning. Jeg havde glædet mig sådan. Har aftalt med min svømme-veninde, at vi svømmer to gange i næste uge. Så går det jo op : )

Om lidt sætter weekenden ind, og i morgen lørdag har vi 2 x fødselsdag at se frem til.
Først en for Saxo’s lille ven (3 år), og dernæst en for min mands store ven (35 år)

Resten af weekenden er der ingen planer. Måske en kælketur i søndermarken, hvis sneen bliver liggende. Vi krydser fingre : )

Med ønsket om en dejllig weekend x

   

4 kommentarer

 • Signe

  Åhh jeg er så enig med dig omkring karriereræs og børnekombi. Jeg har også fået begge mine i relativt ung alder og jeg er glad for at arbejde. Jeg vil bare ikke arbejde fuld tid mens de er små. Meget få ting kan holde mig vågen om natten, men under denne (min anden) barsel kan jeg godt komme til at ligge vågen og bekymre mig om, hvordan hverdagen skal blive og om jeg mon kan finde mig et deltids/30-timers arbejde. Det er det eneste jeg ønsker mig. Det behøver ikke være mega karriefremmende. Det vigtigste er tid med mine børn mens de er små.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Allerførst – god bedring til Saxo! 🙂 Vi har to (forholdsvis) små børn. Vuggestue og børnehave. Vi har 2 barnets sygedage for hver sygdomsperiode. Vi har ingen bedsteforældre der kan passe, men har 7, 9, 13 aldrig haft brug for mere end to dage ad gangen. Vi har dog talt om, at skulle det blive relevant, så må vi simpelthen gå lidt udenom sandheden og tage 2 barnets sygedage hver, selvom det reelt ikke er sådan reglerne er. Simpelthen fordi vi ikke vil sende vores børn afsted medmindre de er 100% friske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Fine Emilie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når ens frisør, bare forstår