Weekend-planer

Projekt lejlighed: Nye gulve

bungalow5_norm-architects_home-office-1

Foto: Bungalow5.

Vi flyttede som bekendt ind i vores nye lejlighed 1. oktober sidste år.
Det var en lidt hektisk tid for os, direkte efter vores bryllup 17. september og bryllupsrejse. Dertil kom institutionsskift for Saxo, mine forældres sølvbryllup osv. osv.
Der var godt gang i 2016 for os, det er sikkert og vist.

Vi er stadig så lykkelige over at være flyttet og føler os virkelig hjemme her. Og jeg synes vi har fået skabt et rigtig hyggeligt og rart hjem, på ret kort tid.

Dog har vi stadig rigtig mange små-projekter (har man ikke altid det), som vi ønsker gjort her i lejligheden.
Det er bestemt ikke noget vi stresser over, og vi er begge meget enige om, at ting tager tid og at vi i øvrigt ikke er interesserede i, bare at få alle projekter gjort færdige så hurtigt som muligt.
Vi satser jo på at blive her rigtig mange år fremover, så hver ting til sin tid.
Det er også ret hyggeligt at gå og se frem mod nye projekter og i øvrigt skal man have både tid, overskud og økonomi til det meste.

Egentlig var aftalen, at vi lod alt være som nu, frem til sommeren.

Men. De sidste par dage, har vi ikke rigtig kunne tænke på andet end: Et nyt gulv.

Vi har vores store stuer med sildebensparket og jeg elsker det gulv! Så smukt og lige os.

Men alle lejlighedens øvrige rum har almindelige planker. Planker har jeg ikke noget imod overhovedet, men vores blev, da vi fik slebet gulvene inden vi rykkede helt ind, olielakeret. Derfor har gulvene et meget gulligt skær og desuden er de virkelig gamle og slidte. På Saxo’s værelse er den helt gal (synes jeg) og ja, de er bare ikke særlig pæne.

Planen var oprindeligt at få lagt sildebensparket over det hele. Men nu har vi fået en ny idé til køkken og gang:

front1ss

^^^ Et poleret betongulv.
Åhhh jeg synes det er SÅ flot og det ville passe virkelig flot lige præcis i vores køkken og gang.

Så nu er jeg gået i gang med at tage kontakt til forskellige folk, der kan sådan noget. Og så håber jeg på, at vi kan få et nyt gulv her i løbet af foråret.

Jeg aner vitterligt intet om sådan et beton-gulv, så hvis I har nogle erfaringer eller gode råd, måske I selv har fået lagt noget lignende og kan anbefale noget specifikt? Så hold jer ikke tilbage, takker  : )

Jeg håber I har haft en dejlig søndag? Vi har været til fastelavnsfest i vores opgang og efterfølgende “slå-katten-af-tønden” i vores gård. Saxo var Chase fra Paw Patrol (selvfølgelig). Verdens største hit for ham lige for tiden. Kært : )

 

22 kommentarer

 • Åh, betongulve – sååå pænt! Mine forældre havde det på badeværelserne i mit barndomshjem (de var malet råhvide). Der var varme i gulvet. Og jeg husker det som meget blødt og sanseligt at gå på. Og helt utroligt smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Sindsygt flot, men jeg vil aldrig selv vælge det, da polerede betongulve = med flourkemi 😳😖 Men forstår godt, at I synes det er noget af det smukkeste 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ihh det er da godt jeg har jer, så jeg kan blive klogere : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Ved ikke om det har din interesse, men man kan godt få ren beton der er flourfrit, det er det de blander i, der er noget skidt f.eks. polermiddel. Men hvis det er noget i går op i og gerne tage højde for, så kan det jo være at et gulvlægningsfirma kan svare på, hvad de blander i/behandler gulvet med 😏 Og hvis I ikke har ovenstående som kriterie for valg af gulv, så har du bare fået mere viden om beton – spændende 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg skal helt sikkert undersøge det. Tak for info : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  VI har haft flydebeton i flere lejligheder. Bare sørg for at lægge gulvvarme under, så er det perfekt og virker dejlig blødt at gå på.
  Tjek Kobenhavngulve.dk ud – de laver flotte gulve og er meget dygtige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Buus

  Obs at betonen ikke er lige så hårdfør som klinker ift afslag og hakker i overfladen, når man taber noget derpå. Og der er også noget med last ift at etablere betongulv i etagebyggeri. Og sidst men ikke mindst er gulvvarme deri et must, da det ellers bliver virkelig køligt for børn og voksne at færdes på. Børn sidder ofte på gulvet og tager sko på ig leger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Der er vist noget med akustikken🙊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Betongulv er pænt – men tjek lige gummigulv ud istedet. Ikke så hårdt at gå på, ting smadrer ikke når man taber dem og man kan få i alle farver og kan gang på gang skifte farve på det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betongulv er super flot, men personligt får jeg ondt i fødderne af at gå på sådan et gulv og så er jeg også klumset nok til at være bange for at skvatte på det konstant 😀 Måske også relevant med mindre børn, tænker jeg? Hvis de lige får kartet rundt. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg holder nu stadig på, at det kan lade sig gøre – også med små børn, når gulvet blot er i køkkenet. Og man kan jo lægge nogle tæpper ud også : ) Men jeg forstår hvad du mener : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Betongulv er megaflot, men du skal vide at man får ondt i læn, knæ og ryg af at stå længe og lave mad på betongulv. Mine forældre har det også i køkkenet, det var der da de flyttede ind, og min mor har fået dårlig ryg af det. Det er af samme grund at det er ulovligt med betongulv i fx frisørsaloner, hvor man står meget op og arbejder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg elsker det! Det er så smukt – særligt i lidt ældre lejligheder. Mine forældre har det – dog i en nyere lejlighed – men der er det også flot. Det er ikke så koldt som jeg troede og vores 2 årige har ingen problemer med det (perfekt til biler 😃). Eneste ulempe for os, har været at jeg ikke kan sætte vores mindste fra mig på gulvet hos dem, da han ikke er helt så stabil endnu og det gør s…. ondt i hans lille hoved når han tipper på det gulv. Det har vi/han lært på den hårde måde. Han er 10 måneder nu og er ved at være “stabil” nok, så det har kun været et problem i en 3 måneders tid – altså mens han har været for mobil til at sidde på et tæppe, men for usikker til ikke at vælte i tide og utide😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Koldt, hårdt og alt for industrielt til min smag. Det gør altså naller at falde på et betongulv sammenlignet med et trægulv. Jeg ville ikke gøre det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ja du har nok ret i, at det gør lidt ondt at falde på. Det er vist også ret glat. Men så længe det ikke er i hele lejligheden, tror jeg det ville kunne fungere super. Og det industrielle er jo en smagssag : D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • mia

   Ville også helt klart vælge sildeben til hele lejligheden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er også flot, men vi er temmelig hooked på det andet : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juila

  Hey…vi skal have lavet det i næste uge, her på 4. sal i halvdelen af vores lejlighed 🙂
  Skal jeg finde nogle kontaktoplysninger til dig ?
  Obs det er ikke ren beton, da det vejer for meget i en lejlighed. Men der er en slags fiberbeton som vidst blandes med Epoxy og lidt andet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ej hvor spændende. Ja det ville da være så skønt. Send meget gerne på mail ved lejlighed. 1000 tak : )
   emiliblog@gmail.com

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bolette

   Du skal bare huske på, at epoxy ikke er sundt at indånde, især ikke for en gravid og spædbørn. MEN så kan I jo bare få det lavet imens I er på ferie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maia

  Kæmpe ja til betongulve! Vi flyttede selv i hus i sommers, og når der engang skal laves om bliver det med rå betongulve i hele huset. Min kære mand lever af at lave betongulve, så det er jo bare er kæmpe plus prismæssigt. Men vi skal hel bestemt have gulvvarme i vores, da det ellers bliver MEGET koldt til fødderne!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekend-planer