Weekenden

Graviditetsdagbog #1 Biokemisk graviditet?

img_6694

Lørdag d. 3 december: 5 dage før forventet mens.

3 gang er lykkens gang? Måske?

Vi prøver at lave en baby og det er SÅ dejligt og virkelig spændende. Lidt for spændende lige nu synes jeg!

Vi har indtil videre prøvet sådan stille og roligt over to ægløsninger – dog uden held.
Men i denne omgang, 3 forsøg, er vi (jeg) altså gået “all in”. Med de såkaldte ægløsningstest, hehe. (utroligt så hurtigt man bliver utålmodig egentlig) Og det har givet pote, tror jeg nok?

Jeg startede med at teste (virkelig svagt) positiv for to dage siden. Altså 7 dage før forventet mens. Stregen kom først 10 minutter efter – og så kan man jo i virkeligheden ikke rigtig regne med noget. Hmm.

I dag, 5 dage før forventet mens, har jeg taget to test. Fra to forskellige mærker. Valmed og Babyplan. Begge svagt positive efter et par minutter (!)
Og så tænkte jeg: Yaaaaas jeg er gravid. Hurra, Jeg kunne faktisk slet ikke være i mig selv af lykke.

Lige indtil jeg, dum som jeg er, tog en Valmed test lidt senere på dagen. Den var komplet negativ. Som i ikke engang en skygge-streg at se. Så nu ved jeg ikke hvad jeg skal tro (selvom jeg godt ved at urinen er mest koncenteret om morgenen) og at jeg godt ved, at man ikke tester falsk postiv. Men hvis jeg er gravid er jeg kun 3+2 i dag, og derfor er det jo stadig så tidligt, at det vel i grunden godt bare kunne være en biokemisk graviditet. Måske det forklarer to positive test og en negativ? Pis altså..

Hvad kan man lære af det? Lad være at test for tidligt. Det giver kun anledning til bekymring.

I øvrigt, hvis jeg ér gravid, hvilket jeg inderligt håber på, så vil jeg vove at påstå, at jeg kunne mærke befrugtningen samt den dag hvor ægget satte sig fast. Er det ikke crazy?  Time will tell.

Mandag d. 05/12

3 dage til forventet mens. Gravid eller ikke?

Jeg føler mig simpelthen SÅ dum.
Dengang jeg blev gravid med Saxo, testede jeg først den dag jeg skulle have mens, og fik to bragende positive tests. Jeg var gravid, ingen tvivl der. Og jeg tog kun de to tests. Så nemt med det.

I den seneste tid, har jeg været et vaskeægte “testmonster”- er det ikke hvad man kalder det? Og det har jeg altså aldrig været før (og kan ikke anbefale det).
Siden i fredags, altså en uge inden forventet mens, har jeg jo nærmest ikke lavet andet end at teste. Og det har intet, andet end en masse spekulationer og forvirring ført med sig.

Søndag – dagen efter to svagt positve tests og én negativ, testede jeg komplet negativ. Om morgenen! Spørg om det var en dejlig søndag for mig? Ikke rigtigt.

Det er jo netop derfor, at det ikke er en god idé at teste før tid, da man kan blive slemt skuffet. Man skal vente til testdagen. Det giver så god mening, og den lektie har jeg nu lært, for jeg må indrømme, at jeg ikke aner hvad jeg skal tro lige nu?

Jeg er irriteret fordi jeg byder mig selv det her. Men lesson learned og hvis ikke jeg er gravid i denne omgang, lover jeg mig selv, at i næste cyklus, der tester jeg først på testdagen og ikke før.

Jeg har i øvrigt intet sagt til Casper endnu. Jeg vil gerne være helt sikker før jeg siger noget. Og grunden til det er, at jeg gerne vil skåne ham for alle de tanker der går gennem mit hovede lige nu.
Han har meget at se til på jobbet og jeg tror bare det ville stresse ham yderligere. Så jeg venter. Venter til på torsdag hvor jeg forhåbentlig er kommet nærmere om jeg er gravid, eller om det var en graviditet, der gik i sig selv.

I stedet har jeg belemret Emma rigtig meget. Haha. Hun har været en god støtte <3

Fingers crossed x

9 kommentarer

 • Anna

  Åh, hvor jeg kan nikke genkendende – altså det med de tidlige tests. Jeg har dog efterhånden opgivet at tage tests, da vi har prøvet et år nu uden held (snøft) – og med apps og ægløsningstests osv. Så gider ikke rigtig længere teste 5 dage før mens længere… Men man håber selvfølgelig stadig lidt hver måned. Glæder mig til at høre mere om din graviditet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hos os testede jeg 5 dage før forventede mens, fordi min mand troede jeg måske var gravid. Så i 3+2 testede jeg positiv, og i dag er vores datter 9 uger gammel. Glæder mig til at læse meget mere, &’ din graviditet, og er spændt på at høre om angst i din nuværende graviditet, da det var et stort issue hos mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hvor fantastisk. Tillykke med jeres lille datter : ) Jeg har endnu ikke haft noget angst (ud over det sædvanelige) i denne graviditet, så det er rigtig dejligt. Har også kun haft gode scanninger, og skulle ikke gennem moderkage-biopsi, så tror det har noget at sige. Det kan selvfølgelig stadig nå at komme, men håber virkelig at det holder sig væk : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hyggeligt indlæg. Især fordi du så fint beskriver min situation lige pt. Jeg prøver at vente med at teste til næste weekend – selvom det kribler i mig liiiiiige at prøve en lille tidlig-test allerede nu 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Rigtig meget held og lykke : ) Det er virkelig svært at lade være, men det giver kun anledning til bekymring : D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da fast – da jeg i sin tid fik børn, var der heldigvis ikke lle de forskellige teste…Der ventede man bare til mens udeblev, fik taget en test hos lægen og vupti, så var alle glade:-) Intet pres eller andet ubehageligt omkring den ellers så dejlig periode der er når man laver et barn:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Nej det er virkelig på godt og ondt, alt det man kan i dag : )

   I min graviditet med Saxo, fik jeg en modekagebiopsi og gennem hele graviditeten blev jeg fulgt rigtig tæt med mange mange scanninger. Og tænk, absolut intet var galt med den lille fyr. Det er selvfølgelig rigtig godt at lægerne er obs, men tænker tit hvor meget unødig bekymring det skabte hos mig med alle de scanninger og følgen tæt gennem hele graviditeten.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekenden