Tak

Graviditetsdagbog #4 Tidlig scanning?

img_4926

^^^ Der var engang. Mini-Saxo

Hej med jer. Det er søndag og vi er hjemme efter en god og kold tur i Zoo. Saxo sover middagslur og C og jeg sidder og arbejder ved hver vores computer. Yndlings-søndag.

I dag er jeg fulde 18 uger, men som I allerede ved, har jeg skrevet en slags dagbog gennem alle ugerne i min graviditet. Både fordi jeg synes det er rart at have for mig selv, men også fordi jeg tænkte at I ville finde noget af det sjovt. Jeg har allerede postet lidt og nu kommer der lidt mere.
Men. Jeg har altså valgt at springe lidt i det. For jeg kan godt høre, når jeg læser, hvad der skulle være de kommende indlæg igennem, at det mest bare bliver brok på brok og skriv om kvalme, opkast og mere opkast. Og nu har vi vist allesammen forstået, at jeg har haft det helt igennem elendigt, så mere af det, vil jeg egentlig gerne spare jer for  ; )

Derfor springer vi lige let og elegant hen til uge 8 (hvor kvalme og opkast stadig var på sit højeste), men hvor jeg også gik med tanker om at få mig en tidlig scanning.

Here goes:

3. januar-2017:

Jeg er 7+ et eller andet uger henne og jeg går med tanker om, at få mig en tidlig tryghedsscanning, her i løbet af ugen.

Årsagen er selvfølgelig, at blive bekræftet i graviditeten.

Jeg har hverken været til læge eller scanning endnu og selvom jeg jo godt ved, at jeg ér noget så gravid (takket være heldagskvalme og opkastninger), så er disse første mange uger, inden man når til NF bare sådan lidt underlige, ikke?

Man ved ikke om man er købt eller solgt, og i princippet er der jo risiko for spontan abort. Jeg tager det nu ret roligt, men synes dog stadig det ville være dejligt med sådan en scanning, så man kunne bekræftes i, at alt ser fint ud.

Jeg bor jo i København og her er det super nemt at købe sig til en tryghedsscanning. Der ligger en klinik meget tæt på os, som har åbent alle ugens dage. Så det er jo så let med det.
Men hvorfor tøver jeg så? Hvorfor ikke bare få den scanning?

Jo altså.. Med S, blev jeg scannet i tide og utide og fulgt virkelig tæt. Og selvom det var dejligt, at lægerne var obs, så skabte det overordnet en masse unødig frygt og bekymring i mig. Og i sidste ende var der jo intet. Han var helt perfekt.

Så jeg svor lidt, at jeg i min næste graviditet, ville jeg tage det roligt. Stole på min krop, stole på min baby. Og så droppe alle unødvendige scanninger (altså medmindre lægen anbefalede dem).

Så det er der jeg er lige nu. Et princip. En lyst til at lægge alle bekymringer fra mig, bare at stole på at min krop gør det den er skabt til. Igen, jeg har jo alle tegn på at der er liv.

Vi må se om jeg falder i. Hvis jeg gør, så går det nok. Man har et standpunkt…

 

   

1 kommentar

  • Lou

    Ihh, og så bliver man jo helt nysgerrig på, om du fik den tidlige scanning 🙂 Jeg er gravid med nummer to. Runder på onsdag 7+0 og har bestilt tid til tidlig scanning på fredag. Mest af alt, fordi jeg er nødt til snart at sige det på jobbet, da graviditeten har nogle betydninger der. Men også fordi, at jeg snart ikke kan skjule det længere, hold op den mave vokser stærkt her 2. gang 😉 Super hyggeligt at læse dine tidlige indlæg, specielt nu hvor det bare er en lille hemmelighed vi går rundt med herhjemme, så dejligt at læse om andres oplevelser – nu hvor Min-mave måske ikke er yndlingsforaet.
    Tillykke med graviditeten og rigtig god mandag.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tak