Graviditetsdagbog #2 Jeg tror den er der

Lidt om k….. og lidt nyt til boligen

skaermbillede-2017-03-08-kl-12-18-48

Nu er det bestemt ikke sådan, at alt skal handle om, hvor godt/skidt jeg har det her i min graviditet, i hvert et indlæg på bloggen frem til termin. Baaare rolig, så synes jeg sgu også selv det bliver for kedeligt.

Men jeg er altså nødt til at fortælle, at jeg her til morgen har kastet op ikke mindre end 3 gange. Great.
Jeg har det virkelig skidt og føler mig helt sat tilbage i dag. Tænker selv, at det er en reaktion på en skøn, men lidt hektisk dag i går, hvor jeg faktisk ikke rigtig sad ned overhovedet.
Aflevere barn, svare på en milliard mails, bage kage, få lejlighed til at se nogenlunde præsentabel ud, ned og handle, bære tunge poser hjem, begynde på maden, hente barn, handle det jeg havde glemt at købe første gang, lege med barn, fortsætte madlavningen, tage imod mine veninder, hygge, snakke og være på, kramme farvel, rydde op og så i seng 00.30.

Og jeg synes det er ret vildt, at min krop efterfølgende reagerer så meget på sådan en dag – som mange sikkert ville anse som værende en nem og hyggelig dag. Og jeg synes bestemt også den var hyggelig. Helt vildt.
Nej, jeg sad måske ikke så meget ned, men jeg tænker bare: Hvad med alle de gravide, der måske har et hårdt og krævende fuldtidsjob at passe + børn, men som stadig holder middage for deres veninder. Hvad med dem? Bliver de ikke lige så påvirkede?

Jeg er ikke irriteret over min krop og kan sagtens overskue, at jeg ikke kan rumme de samme ting, som før jeg blev gravid. Jeg synes mest af alt bare at det er interessant egentlig.

Jeg prøver at se det som at det blot er min krop, der er rigtig god til at fortælle mig hvad den har brug for. Og den har åbenbart brug for rigtig meget ro mens jeg er gravid. Sådan må det så være.

Så i dag får den ro. Jeg har taget computeren med ind i vores soveværelse for at arbejde, og her sidder jeg nu og har tænkt mig at blive siddende i lang tid. Taknemmelig over at mit arbejdsliv tillader det, og taknemmelig over det liv, der rumsterer rundt indeni mig.

Jeg synes der er så mange kvinder, der (udadtil i hvert fald) ikke påvirkes synderligt af en graviditet. Som arbejder hårdt, rejser en masse og stadig gør det de altid har gjort. Og jeg tager altså hatten af for sådanne kvinder. Men samtidig synes jeg faktisk også, at det er helt ok, at man er forskellige.

Jeg havde det også sådan med Saxo dengang, at det meste skulle foregå i et roligt tempo. Så det kommer ikke bag på mig at min krop reagerer som den gør. Og altså hvis baby er lige så nem og rolig som Saxo var (vi krydser virkelig fingre), så kan jeg se frem til, at få mit overskud tilbage og blive mig selv igen engang til August. Det bliver nu ret fantastisk.

untitled-1

Og nu til noget helt andet: Shopping!
Jeg er i det vildeste shoppehumør for tiden. Mest bolig-ting. Det er lidt farligt, men det kommer sig af flere måneder, hvor jeg absolut intet har købt, så jeg siger til mig selv at det er ok.

Indeholder affiliate-links:

1. I dag har vi bestilt et nyt gulvtæppe hjem. Dette fra Hay. Det skal ligge under vores sofaarrangement. Eller måske inde på Saxo’s værelse. Det er ikke helt besluttet endnu. Men jeg glæder mig til at få det hjem, det ser dejligt blødt ud.

2. Og så har jeg klikket denne vægreol hjem. Den kommer op på badeværelset. Vi mangler et sted til alle vore produkter og messingstilen passer rigtig fint til alle vores andre messingting her i lejligheden.

3. Og så drømmer jeg (stadig) lidt om en ny sofa. Hvor pæn er denne ikke? Helt og aldeles upraktisk med børn i hjemmet, så den bliver ved drømmen.

4. Jeg har endelig fundet en lampe, som jeg tænker gør sig fint til vores soveværelse. Denne. Jeg var i tvivl om den skulle være grå eller beige. Men valgte den beige.

5. Verdens fineste vase fra Louise Roe er også bestilt hjem. Vi har den i blå, men synes den er SÅ flot i klar også.

6. Nå ja, og så er der magasin-holderen fra Aytm. Den har vi allerede fået hjem og den pynter så fint i stuen, og holder samtidig styr på vores magasiner.

Måske jeg skal lave en lille house-tour med billeder fra vores bolig i den nærmeste fremtid? xx

 

 

14 kommentarer

 • C

  JA tak til housetour! Ville være feeedt! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja tak til boligtour 🙂 og hvor kan jeg dog nikke genkendende til alt hvad du har skrevet om graviditetsgener. Jeg har alle tre gange kastet op fra uge syv og frem til en måned unden termin ca. Første halvdel af graviditeten værst med mellem 10 og 23 (ja jeg talte og 23 er ret præcist haha). De to første graviditeter holdt jeg også på at piller ikke var vejen frem. Tredje gang kapitulerede jeg 23. december da de ville indlægge mig grundet væskemangel mv. Det hjalp på opkastninger, men ikke kvalmen øvøv. Det er en skøn indstilling tilset hele du har og hvor lyder det igen fantastisk med den fleksibilitet du har ift. arbejde mv <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det der med, at graviditet ikke er en sygdom… Hold da fast hvor blev jeg træt af at få den sætning slynget i hovedet, da jeg var gravid med mit første og eneste barn (jeg gør det ALDRIG igen!).

  Jeg var ligesom dig plaget af kvalme i alle døgnets timer og kastede op 5-10 gange hver dag. Det fortsatte hele graviditeten igennem, især hvis jeg havde knoklet for hårdt eller stresset for meget. Jeg fik medicin (en form for antihistamin, der VIRKELIG hjalp) fra uge 11, og det tog toppen og gjorde, at jeg kunne holde tanken om overhovedet at gennemføre min (ellers meget ønskede) graviditet ud.

  Medmindre man har prøvet sådan en graviditet, tror jeg simpelthen ikke, man kan sætte sig ind i, hvor rædselsfuldt man kan have det. Velmenende råd om mad og akupunktur kan bare ikke rigtig bruges, når det eneste man tænker på, når man vågner, er at man ville ønske, det var nat igen, så man kan sove og få et par timers fred for at være til.

  Jeg håber virkelig, at du snart får det bedre. Og så kan jeg anbefale medicin. Jeg var meget imod tanken, men min læge forsikrede mig om, at antihistaminer absolut ikke ville skade barnet. Og han lader bestemt ikke til at have nogle men i dag. Derimod har han en mor, der kom igennem graviditeten med fornyet livsmod. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hvor er jeg glad for at høre at andre har det på samme måde. Jeg er i 21. uge med min nummer 2, og i går efter både træning, støvsugning i bilen og andre småting er min dag i dag helt umulig at komme igennem. Jeg føler mig helt smadret i kroppen og er sengeliggende. Troede jeg var den eneste der ikke kunne “klare” en hård dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Nej du er bestemt ikke den eneste. Men det kan man hurtig føle sig som om. Der er ikke andet at gøre end at acceptere og sænke farten. Kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Du er bestemt ikke alene om at føle et behov for roligere tempo. Jeg er selv gravid i uge 20, og arbejder som sygeplejerske. Jeg føler mig ofte fuldstændig kørt over dagen efter en aftenvagt og sover mellem 12-14 timer efter for så at slappe af inden næste vagt. Jeg laver sjælden planer på andre dage end mine fridage, fordi min krop simpelthen har brug for mere afslapning. Kommer jeg i seng på den anden side af midnat, føler jeg mig helt tømmermændsramt dagen efter 😅 HELDIGVIS slap jeg for min forfærdelige kvalme og opkastninger efter uge 11..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvor jeg føler med dig! Jeg er selv gravid med nummer to i 15 uge, og min kvalme har denne gang været så slem, at jeg var sygemeldt fra arbejde de første to måneder og absolut intet kunne hjemme. Nu går det bedre, og jeg er så småt begyndt at kunne bidrage begge steder igen, men kvalmen vil bare ikke slippe taget. Og når jeg en gang imellem har en dag, hvor jeg ikke lytter til min krop, er jeg også helt ødelagt dagen efter! Det bliver altså så dejligt, når man en dag bliver fri for kvalmen igen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna L

  Jeg har haft så ondt af min veninde, som står i butik og ikke må sidde ned (det ser åbenbart dovent ud) og nogle dage, når hun er alene på job, heller ikke kan spise eller gå på toilettet, fordi der ikke er toilet i selve butikken og hun derfor ville være nødt til at forlade den… Og hun er altså gravid med bækkenløsning! Heldigvis blev hun deltidssygemeldt de sidste måneder op til hendes barsel og nu har hun termin i dag. For filan der er nogle jobs der er hårde at passe som gravid! Dejligt for dig at du kan tage lidt hensyn til din krop – den lyder til at være på overarbejde i disse dage, forhåbentlig får du ro inden længe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Linket til lampeskærmen er forresten det forkerte link, har du mon det rigtige? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg føler med dig- det lyder virkelig hårdt!!! Jeg er i uge 20 mor til en å 2 og en på 4, jeg er sygeplejerske og går ca. 10000-14000 skridt på mit arbejde som er blandede vagter og tit meget hektisk. Udover en enorm sult og lidt ekstra træthed mærker jeg ikke at jeg Er gravid 😊 Føler mig også lidt som en superkvinde!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Jeg har ikke noget imod dine graviditetsindlæg, synes det er hyggeligt at følge med! Håber dog at du snart får overskud igen! Og ja tak til house tour 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsdagbog #2 Jeg tror den er der