Søndag på en mandag

De stolte ejere af….

img_6814

Annonce: En splinter ny vaskemaskine og tørretumbler fra AEG. Juhuuu!

God morgen venner. Klokken er 9 og påsken er slut. Drengene har netop forladt hytten og jeg har sat mig til rette med computeren for at gå i gang med dagens pligter : )

Og først kommer det til at handle lidt om vores to nye venner herhjemme.

Kan I huske jeg talte om, at jeg, med vished om babys ankomst til august (og dermed nok også en del mere vasketøj) gerne ville have en vaskemaskine og en tørretumbler på vores badeværelse? Min mand mente, at vi sagtens fortsat kunne bruge vores udmærkede vaskekælder og han har da ret, men nu er det jo heller ikke ham, der skal være på barsel fra august (og højest sandsynligt være den der står for vasketøjet) <3
Altså fik jeg ham overbevist om, at det ville være super dejligt med en vaskemaskine og tørretumbler her i lejligheden. Og en gang i sidste uge ankom de. To flotte maskiner fra AEG.

Hurra!

Så nu kan der altså vaskes og tørres alt det vi har behov for her i det lille hjem, samtidig med at vores tøj bliver passet virkelig godt på. I vaskekælderen har jeg desværre alt for ofte oplevet, hvordan vores tøj bliver falmet og i flere tilfælde simpelthen ødelagt og hullet.
Og en lille ting er også, at når man sådan deler vaskemaskine med andre, så uanset hvor neutralt det vaskemiddel man bruger er, så dufter vores tøj altså stadig meget parfumeret, grundet vaskemiddelsrester fra de andre beboere. Noget der ikke passer mig generelt og endnu mindre, nu hvor vi får en nyfødt i huset snart.
Det bliver rigtig godt at vide 100% hvad der er i vores maskiner : )

aeg-care-label

De maskiner vi har fået fra AEG hedder 8000 series og er temmelig seje!

F.eks er det de første i verden, med den såkaldte SoftWater-teknologi. Som betyder at et vandrensende filter i maskinen udskifter de hårde mineraler, der findes i vand, med de blidere natriumioner, der altså i stedet går ind og omdanner til blødt og rent vand.
Der er jo simpelthen så meget kalk vores vand, og det gør det faktisk sværere at vaske tøjet rent. Nogen bruger så mere vaskepulver og skyllemiddel, men det slider meget på tøjet. Og også på maskinen, så den må kasseres før tid grundet forkalkning.
Så i sidste ende koster det altså på privatbudgettet og for miljøet.

Og så kan man vaske ved 30 grader, men få 60 graders resultater – uden at tøjet falmer. Mega smart!
Man kan også vaske OG tørre uld, cashmere og silke. Materialer hvor der ellers står håndvask i nakken – det er ret fantastisk da vi har virkelig meget uld til Saxo.

Jeg er så begejstret for vore nye maskiner, og i det hele taget har jeg i denne proces med at udvælge maskinerne og lære dem at kende, lært SÅ meget jeg ikke vidste om tøjvask og tørring. Faktisk vil jeg sige, at en helt ny verden har åbnet sig for mig.
Nu er jeg også snart mor til to, så det er da passende at jeg nu har sat mig ordentligt ind i sagerne.

img_6807 img_6793  img_6787

Care Label Project:

AEG har sat fokus på oplysning og opdatering af hvordan vi behandler vores tøj. Det kan I læse meget om her. Er sikker på at I bliver overraskede.

Bl.a har jeg lært følgende (via en undersøgelse lavet af Care Label Project :

-90% af vores tøj smides ud, længe før det er slidt op.

-70% tøj smides ud pga. slid eller vaskefejl.

-70% arver vaskevaner fra deres forældre – størstedelen bruger vaskeinstrukser, der rækker tilbage til 1950’erne.

-Over en tredjedel har ikke ændret deres vaskevaner, siden de lærte dem.

-En ud af tre undgår at købe tøj mærket med ’Håndvask’ eller ’Dry Clean Only’.

-Mange ved ikke, hvad de forskellige vaskesymboler betyder, og dertil er mange af symbolerne ikke fulgt med tiden.

-55% af alle går stadig på renseri, til trods for at den kemiske proces er skadelig for hud og miljø – kun halvdelen af disse er tilfredse med resultatet.

-Omkring 50 % føler sig usikre ved at vaske uld derhjemme.

-Vores kalkholdige vand slider på både tøj og maskine. Den nye serie fra AEG har SoftWater-teknologi, der afkalker vandet og giver både maskinen og dit tøj en længere levetid.

-Moderne vaskemaskiner vasker rent ved 20-30 grader og kan spare dig 80 % i energi i forhold til en 5 år gammel maskine.

-25% af tøjs CO2-aftryk kommer fra vask, rensning og tørring.

-For hvert kilo tøj, der produceres, anvendes minimum ét kilo kemikalier.

Vildt, ikke?

img_6801

Dejlig tirsdag til jer! : )

   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag på en mandag