FOMO

Fødselsforberedelse?

untitllled-1

^^^ Mig gravid med Saxo, januar 14′. Hhv. fire dage inden fødslen og dagen inden! Tænk at jeg bliver så stor igen. Hvis ikke større da : D

Jeg er vendt lidt på en tallerken i forhold til den der fødsel.

Til de af jer der ikke ved det, så fik jeg, tilbage i januar 2014, et kejsersnit, da Saxo min søn, lå i uk, altså omvendt i maven. Det hele startede af sig selv, da vandet pludselig gik 15 dage inden termin. Herfra fik jeg hurtigt veer og fik faktisk lov at ligge med veer i ca 12 timer, noget jeg så og stadig ser som en positiv ting, inden kejsersnittet fandt sted.

For mig var det det helt optimale, nu det skulle være kejsersnit, og jeg ser tilbage på det med stor glæde.

Jeg har selvfølgelig gjort mig tanker om fødslen af vores pige, og lige da jeg blev gravid blev jeg ramt af sådan en “shit, jeg har ikke lyst til at føde normalt, jeg vil bare gerne have ks igen”. Det gjorde jeg selvfølgelig fordi, at ks er den positive oplevelse jeg kan forholde mig til.

Senere i min graviditet er jeg blødt op, og har egentlig haft det sådan lidt “jeg er ligeglad med om det bliver en vaginal fødsel eller et ks igen, bare hun kommer ud sund og rask”.

Og sådan har jeg også stadig. Men nu håber jeg på, at baby ikke ligger omvendt, så jeg i det mindste kan forsøge at føde normalt.
Tager mig selv i at læse om gode fødselsoplevelser og vil i det hele taget bare rigtig gerne, kan jeg mærke : )

Og derfor er jeg selvfølgelig også begyndt at tænke lidt på, om man ikke skulle melde sig til noget forberedelse af en art. Sidste gang gik jeg på Anja Bay’s smertefri fødsel, men jeg tror det skal være noget andet denne gang.

Måske noget med yoga involveret. Måske ikke.

Så kære læsere.. Kan I anbefale mig et godt kursus? Kravet er blot at det skal ligge i København/Frederiksberg : )

14 kommentarer

 • M

  Jeg var til Rigets fødselsforberedelse første gang, og det var mere end rigeligt. Min krop har egentlig gjort arbejdet selv, og når jeg først har stået i det, har det begge gange været ret naturligt, hvad jeg skulle gøre med vejrtrækning, stillinger osv.

  Det var rart at vide, hvad der skete under de forskellige faser, men ellers vil jeg virkelig anbefale at lade kroppen arbejde selv og bare gøre det, der føles naturligt – med hjælp fra kompetente jordemødre. 🙂

  Held og lykke! Fødsler er jo det vildeste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg gik hos mamaprofylax på Frederiksberg, og det var en super positiv oplevelse og meget brugbart. Jeg var lidt bange for at føde, men ddt fik jeg vendt på kurset. Mændene deltager også, og det var rigtig rart, at min mand også vidste hvad han kunne gøre under fødslen.
  Der var dog ikke noget yoga. 😉
  Til gengæld bruger de rebozo som forberedelse og under fødslen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg gik til svømning med andre gravide i Frederiksberg svømmehal. Det hedder gravid i vand, som har to super gode og søde instruktører. Her får man både god motion i vandet uden den store beskatning, da man jo flyder rundt i vandet. 🐳🐳🐳 Herudover arbejdede vi med en særlig vejrtrækning, som jeg brugte ved min fødsel og den fik jeg utrolig stor ros for. Prøv gravid i vand – det var totakt optur 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Åh, Emilie. Det er så dejligt at følge dig!

  Jeg er i uge 15, og virkelig ikke bekymret.

  Folk spørger altid efter de negative ting “har du haft meget kvalme?”, “Er du ikke mega bange for at føde?”, “Tror du, du tager meget på?” Osv. Osv.
  Men jeg har det lige som dig. Jeg har haft kvalme. Jeg har været (vanvittigt) træt. Jeg er lidt forstoppet. Men jeg har det så godt! Jeg bekymrer mig ikke. Hverken for om barnet har det godt, om hvordan min krop udvikler sig, eller om fødslen gør ondt (eller, altså HVOR ondt den gør). Jeg NYDER at min fantastiske kærestes gener vokser sammen med mine, og et kærlighedsbarn er på vej.

  Alle skavankerne er naturlige, og ikke synd for mig – de er tegn på noget helt fantastisk.

  Det er dejligt at følge én, der har det lidt ligesådan ❤ tak for det, og for dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Du skal nok klare dig uden fødselsforberedelse – det kommer helt naturligt at lave den gode gamle vejrtrækning – træk luft ind gennem næsen og ud gennem munden i et roligt tempo. Ingen fødselsforberedelse her, og jeg havde den bedste oplevelse som førstegangsfødende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Se det kan jeg lide at høre. Det er faktisk også noget jeg har tænkt. “Behøver man virkelig?” “Kan kroppen ikke godt selv”?
   Jeg har også bare en eller anden indre ro omkring at det hele nok skal gå.
   Men vil nu gerne gå til et eller andet, evt bare et par gange, så har jeg da gjort mit : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Kroppen arbejder helt selv, sålænge man arbejder med den og ikke imod den! Kender flere som har taget diverse kurser, og alligevel vendt tilbage til den gode gamle vejrtrækning da de var i situationen. God fornøjelse med fødslen! Kvindekroppen er for vild når den skal levere et barn til verden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nat

  Stort tillykke med graviditeten ☺👏🏻 jeg fødte selv i marts, og inden da gik jeg hos Hélt på frb. som også har gravidyoga (hvor de fleste instruktører også er jordmødre til dagligt).. Held og lykke med det hele 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg gik hos Yogakompagniet, Vesterbrogade 37. Reddede min fødsel pga. fantastiske vejrtrækningsøvelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg fødte i februar en dejlig dreng. Det var nem og hurtig fødsel for en førestegangs, og jeg havde ikke gået til fødselsforberedelse. Jeg havde i stedet for virkelig overvejet, hvad jeg ville og muligvis kunne få brug for under fødslen og skrevet det ned. Jeg var virkelig i balance under fødslen, og det tror jeg helt sikkert var fordi jeg havde mærket efter inden, hvad der var vigtigt for mig når jeg skulle igennem fødslen.
  Hvad enten det bliver en vaginal fødsel eller et kejsersnit i får jeres datter til verden på, bliver det så stort!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Husk, det jo ikke er forbudt at føde en UK vaginalt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Mindful Moving var virkelig sagen her, kan anbefale det på det varmeste. Var godt både i forhold til helt lavpraktiske ting omkring vejrtrækning og bevægelse, men også super fint som mental forberedelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Yojo. En blanding af yoga og jordemoder foredrag om fødslen. Super søde undervisere. Er på Frederiksberg.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FOMO