En torsdag i indre by, et frisørbesøg og et shoppe-tip

Om navne + mine yndlings pigenavne

et-navn0

God fredag morgen de damer : )

Jeg kan godt fornemme, at der er stemning for, at jeg laver en navne føljeton, ala den som kære Cecilie har lavet på hendes blog. Jeg fulgte selv med, og synes det var både sjovt og spændende.
Navne er åbenbart bare noget folk har interesse for : )

Men altså sagen er den, at vi lige pt. kredser om bare et-to pigenavne. Og i et godt stykke tid nu, har vi egentlig ikke haft andre navne i tankerne til vores pige. Så jeg kan ikke rigtig lege med på føljetonen synes jeg, beklager.

Men jeg kan da skrive lidt om vores generelle overvejelser omkring navne til vores børn, og så vil jeg også gerne dele min liste af pigenavne, som jeg løbende har lavet her i graviditeten.

Saxo hedder jo Saxo, og vi elsker simpelthen det navn. Det kom til os, da vi gik i Saxogade en eftermiddag, dengang han lå i min mave. Jeg udbrød lidt for sjov “Ej hvad med Saxo” og C var med på den med det samme. Og da vi først havde smagt lidt på det, havde vi ikke rigtig andre navne i spil faktisk. Og så blev det det.

I januar 2014, da han fik navnet var der vist omkring 49 med navnet Saxo. Og siden er det steget ganske betydeligt, i følge Google i hvert fald.
Man føler at man finder et unikt navn, og pludselig er det slet ikke så unikt længere. Haha. Men andet er nok uundgåeligt <3

I forhold til vores pige, så kan jeg se ud fra dem vi har i spil nu, at vi igen vælger et navn, som ikke mange, i hvert fald ikke her i Danmark, bærer. Det er ikke sådan super bevidst, men det er åbenbart bare sådan vi bedst kan lide det. Lidt kliché  “vores barn er så unikt at det ikke skal hedde det alle andre hedder” agtigt ; )

Jeg kommer ikke til at afsløre navnet, før hun har fået det (gud forbyde nogen stjal det jo, haha ; ), men til gengæld vil jeg gerne dele min laaaange liste af pigenavne med jer. Måske jer der venter en pige, kan bruge det til inspiration.

Jeg synes i hvert fald at hvert et navn på min liste herunder er virkelig smukt, og hvis vi en dag får en pige mere, bliver hun højest sandsynligt kaldt for et af disse:

Elva
Ada
Ava
Palma
Gaia
Elle
Alva
Lara
Norma
Ellie
Emilia (synes det er så flot, men det ville være lidt sært, nu jeg hedder Emilie)
Adelina
Alina
Lula
Juno
Olga
Carli
Albie
Akaia
Noomi
Noma
Alga

Hvad synes I? Kan I lide nogle fra min liste? Det er vel egentlig nogle ganske specielle navne.

28 kommentarer

 • Ninna

  Herhjemme har vi Frida på 3 måneder – har altid elsket det navn og da storebror hedder Bertram synes jeg faktisk ikke at det kunne være mere perfekt, da vi skulle vælge pigenavne – er fuldstændig vild med at begge navne har samme ordlyd og begge er lidt ‘frække’.. det passer godt til mine børn 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har lige fået en datter og hun hedder Leonora. Med på slutspurtslisten var dog også Bjørg, Petra og Lucca.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har lige fået en Edith 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Rigtig flotte navne!
  Min datter hedder Adelina. Indtil nu har vi ikke mødt nogen der hedder det samme, selvom vi heller ikke gik meget op i unikke/specielle navne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Buus

  Vi fik to drenge, Oliver og Felix. Men hvis jeg skulle have haft flere børn og det blev en pige skulle de hedde et af følgende navne:

  Agnes, norma, ester, nicoline, alberte, viola, Noa, olivia. Carla, caroline, Emma, Ingrid, Ellen, Ellinor, Emily, Ester/ Esther, Josefine, Lilly, Nova, Alma, Ella, Ellie.

  Jeg tror det skulle være en Nova. Jeg mødte via mit arbejde en lille pige der hed Nova, som var så yndig og smuk og sød. Hun satte dybe spor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Mange forældre har en drøm om et helt specielt barn med et helt specielt navn. Det er en rigtig sød tanke og helt naturligt vil jeg tro.Men man bør overveje hvor specielt et navn man giver sit barn. Mange børn har simpelthen en trang til at passe ind og være normal og som alle andre. Det kræver noget når nogen har valgt for én at man skal være speciel pga. ens navn. Jeg voksede selv op med et meget specielt navn,(det er ikke Anna) som åbenbart var et mysterium at stave til og det var ingen picnic, specielt ikke i den danske folkeskole. Det var som om ethvert møde med omverdenen kom til at handle om dette mærkelige navn der i bedste fald udløste undren og i værste fald slet skjult fnisen og en udefinerbar afstand. Min største skræk var navneleg og introduktionsrunder, min største drøm var et navn man kunne finde på en kop eller en nøglering. Not happening. Verden (Danmark) er formentligt og heldigvis blevet mere mangfoldig og tilgivende siden dengang (70erne) og børn er måske bare mere ’unikke’ nu. Men jeg mener stadig man bør overveje at sådan et navn det slæber man altså rundt med HELE livet. Det kræver en særlig personlig at blive mødt med: HVAD hedder du???….efterfulgt af: HVORDAN staver du det??
  Hver gang, uden undtagelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ej hvor ærgerligt at du har haft dårlige oplevelser med dit eget navn, det lyder slet ikke rart.
   Jeg tror bestemt at det med de mere specielle navne er blevet mere normalt i DK. I Saxo’s børnehave hedder stort set alle på hans stue noget særligt. Det er ret sjovt.
   Jeg elsker specielle navne, når det er sagt ville jeg aldrig vælge noget folk var i tvivl om hvordan de skulle udtale. Det kan også blive for meget at det gode : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   jamen præcis… tror simpelthen det er noget andet idag. Og Saxo fx er jo et specielt navn men på en god måde; genkendeligt ligesom.

   God weekend; imorgen bliver det godt vejr!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Schanel

   Hej Emilie 🙂
   Jeg tillader mig lige, at tilknytte en kommentar hertil.
   Jeg ser mange, der rakker ned på tanken om et specielt navn. Jeg hedder selv Schanel, som den eneste i Danmark med den stavelse. (Udtales som mærket Chanel). Jeg har været/er SÅ glad for det navn. Ja, jeg har fået mange henvendelser om stavelse og udtalelse, MEN det har været det værd at skulle forklare, da jeg kun har fået positive kommentarer, specielt mht. stavelsen. Det positive er bestemt også, at navnet ikke er så let at glemme modsat Sofie og Cecilie. Jeg er super glad for et specielt navn og mine børn, når jeg en dag får sådanne, skal med garanti også have specielle og unikke navne. Go for it!
   Jeg glæder mig til at høre navnet på jeres lille pige!
   Knus 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Vi har Ava på 3 år. EEEELSKER det navn!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Herhjemme har vi Vega på 14 mdr.
  Hvis jeg sku vælge mellem ovenstående navne, så ville det klart blive Gaia. Så fint!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi har Vega på 14 mdr. herhjemme.
  Hvis jeg skulle vælge mellem ovenstående navne så ville jeg stemme på Gai. Så fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg skal have nr3 til august og det bliver en Alva- vi har mange af de samme på vores liste😊 Vi havde også Ingvild, Bjørk, Ebba, Wilde og Eva.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Jeg har en Olga på seks uger. Det er der ikke mange, der hedder, men det er vist et af de mere gængse navne på jeres liste alligevel:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  jeg har den dejligste niece Adda, og det er virkelig et skønt navn, der er let at udtale for barnet også. Personligt stemmer jeg for Olga, det er et stærkt og flot navn.
  når vi får børn skal de opkaldes efter deres bedsteforældre, så det bliver Karen Marie, Klara, Niels og Kristian. Det giver mening for os og det er jo det vigtigste.
  kh katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Elva havde jeg faktisk på min egen liste, da jeg ventede min datter, men det var kæresten ikke med på. Det endte med, at hun kom til at hedde April (udtales på dansk) 😊 Jeg er også til de lidt mere specielle navne, som ikke så mange hedder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ej hvor fint, er hun mon ovenikøbet født i april?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

   Hehe nej. Hun er født i januar 2017, dog undfanget i april 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Noomi <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Saga kunne også være fint til jeres lille pige ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Mega fint, og passer rigtig godt til Saxo også : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Jeg synes I skal gå med Ava! Min datter på nu otte måneder hedder Ava og vi får SÅ meget positiv respons på det… og der er endnu ikke så mange der hedder det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilia

  Ja jeg er helt enig i at Emilia er et møg flot navn 😉 hæhæ

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Haha, jamen det er det <3 Måske jeg burde skifte navn ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sosé

  Uhh, spændende, hvad det ender med. Havde ellers læst på en anden blog, hvor du efterlod en kommentar om, at hvis du fik en pige, skulle hun vist hedde Alva? Men nu er I vist faldet for nogle andre pigenavne 😀 I er meget glade for navne, der slutter på a, ser det ud til 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ja Alva har jeg været rigtig glad for (og står også på min liste her), men det bliver ikke det : )

   Ja de der a navne, er så fine synes jeg. Men også meget populære : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Norma ville jo ha været SÅ perfekt til jeres datter – Sonja fra Saxogades mor hedder Norma 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Haha det vidste jeg ikke. Mange har også spurgt om hun ikke skulle hedde Sonja, men så bliver det altså liiiidt for underligt synes jeg : D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En torsdag i indre by, et frisørbesøg og et shoppe-tip