På gensyn Grækenland

Gravid uge 30

untitlepppd-2

^^^ Reklame-link: Bikini her

Så blev det uge 30, venner. Nøj det går stærkt nu. Det må det også gerne.
Jeg er super bevidst om, at nyde tiden, hvor vi bare er os tre, og der stadig er fuld fokus på S. Men jeg glæder mig også bare SÅ meget til at møde hende. Helt vildt!

Jeg har det fortsat godt, og vil helt klart sige, at det er nemmere og sjovere at være gravid (for mig) her hen imod termin, end det på nogen måde var de første 4 måneder. Men det har I jo hørt om ; )

Jeg har ingen smerter i min krop (ud over lidt ømhed i lænd skuldre til tider), ingen halsbrand eller andet irriterende. Og mentalt har jeg det fantastisk. Jeg er helt rolig. Jeg sover igennem om natten, dog med en enkelt opvågning for at gå på toilettet. Det gjorde jeg ikke med Saxo, altså sov igennem. Der lå jeg gerne vågen den halve nat og spekulerede over alverdens ting.

Jeg har i virkeligheden kun én gene, som dog også er temmelig belastende. Mæthedsfornemmelsen. I går spiste vi frokost klokken 12.30. Jeg fik en salat fyldt med grøntsager (ikke noget der fylder noget særligt skulle man mene) og så fik jeg en smule bagt feta. Intet pasta, intet brød, intet af de ting, der normalt får ens mave til at blive oppustet. Og jeg drak bare et lille glas vand til.

Da klokken ramte 19.00 og det var blevet aftensmadstid, var jeg stadig propmæt. Det var simpelthen så ubehageligt.
Jeg tror bare at jeg må lære at leve med det den sidste tid. Husker det som om, at jeg havde det lige sådan med S.

Vægtøgning: Jeg har nu taget 6,5 kilo på og vejer altså 60,5 kilo. Jeg er ret sikker på, at jeg i denne uge havde taget mindst 11 kilo på med Saxo. Så jeg tror jeg ender med, at tage en del mindre på i denne graviditet.
Medmindre det går helt bananas de sidste uger altså. Det kunne også sagtens ske, haha. Vi får se : D

Ellers er der faktisk ikke det store at fortælle. Nu glæder jeg mig bare til at jeg skal til 2. jordemoderbesøg her d. 8 juni, hvor jeg går ud fra, at hun bl.a vil forsøge at mærke hvordan baby ligger. Jeg har en ret stærk fornemmelse af, at jeg har mig en lille UK-baby igen ; )

Er det tilfældet kommer jeg højest sandsynligt til at fravælge et vendingsforsøg, så jeg er faktisk allerede begyndt at forberede mig lidt på et kejsersnit. Og selvom jeg faktisk virkelig gerne ville opleve en fødsel, kan jeg mærke, at det virkelig intet gør mig overhovedet hvis det bliver kejsersnit. Vi får se : )

x

25 kommentarer

 • Line

  Er det ikke muligt at føde vaginalt, selvom barnet ligger i UK?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jo, det kaldes en sædefødsel : ) Det har jeg dog ikke mod på. Og jeg ved faktisk ikke engang om jeg måtte begive mig ud i en sædefødsel, nu jeg har et kejsersnit på bagen. Men jeg skal snakke alle muligheder igennem med en fødselslæge, inden jeg beslutter noget som helst. Og i øvrigt ved jeg jo ikke engang om hun ligger i UK endnu : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvom jeg ikke har tilvalgt børn i mit liv, synes jeg, et er så mega spændende og hyggeligt at følge med i din graviditet (også da du bar rundt på Saxo i øvrigt). Er spændt på at høre, hvordan jeres lille pige har valgt at ligge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Spændende at følge dig og din graviditet denne gang. Der er tre dage mellem vores termin(jeg d.10.), og jeg venter også en lille pige.
  Med hensyn til vendingsforsøg gør jeg mig pt også mange tanker. Har netop været til andet jordemoder besøg, og der lå hun på tværs. Det kan jeg mærke, at hun stadig gør. Men der er jo fint med tid til, at hun kan nå at vende sig!
  Må man spørge om du og dine søskende også lå i UK? Nogen mener jo, at det er arveligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hvor hyggeligt. Stort tillykke til dig : )

   Hun skal nok nå at vende sig, tror du ikke? Er det ikke nemmere for babyer der ligger på tværs at vende sig, end babyer der ligger uk?
   Og ellers må det da næsten være nemmere med et eventuelt vendingsforsøg?

   Nej, både jeg og mine søskende har ligget med hovedet ned og min mor havde tre drømmefødsler : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak – og i lige måde, hvis jeg aldrig har fået skrevet det 🙂
   Jeg tror, at hun når at vende sig. Om ikke andet, så tænker jeg da ikke, at hun kan fortsætte med at ligge sådan – så kommer min mave til at se meget mærkelig ud senere i graviditeten!
   Ej hvor dejligt – mon ikke, at din lille pige nok skal vende med hovedet nedad? Det tror jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Mavefornemmelsen er vigtig, helt bestemt 🙂 Men lægevidenskaben bør altså også veje meget tungt, når man skal træffe en beslutning. Jeg får myrekryb af den tendens, der hersker i øjeblikket med mødre, der mener deres mavefornemmelse omkring vacciner og medicin trumfer mange års evidensbaseret forskning. Ikke at din holdning til vendingsforsøg er i samme båd, men i mine øjne tangerer den. Og mht din livmoders form, så er det altså ikke rigtigt, at den forhindrer et vendingsforsøg. Jeg går ud fra, du tænker, at du måske har hjerteformet livmoder? Det har jeg selv, og af den grund lå min søn også i UK. Det var svært at vende ham, men det lykkedes i 5. forsøg. Man bliver tjekket både under vendingsforsøget og tiden bagefter, og min søn var, som langt størstedelen af alle vendte børn, fuldstændig upåvirket af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hvor sjovt, jeg tænkte nok du ville kommentere på det her, Helle : )
   Jeg har ikke skrevet at en livmoders form, forhindrer et eventuelt vendingsforsøg. Men det kan være årsagen til at barnet ligger som det gør. Og der kan også være alle mulige andre grunde.
   Og ja, de holder jo rigtig godt øje med en både før, under og efter sådan en vending, så det er helt perfekt og det langt de fleste vælger. Super dejligt for dem : )

   Men jeg mener altså at man selv må mærke efter om man har mod på sådan et forsøg. Husk folk kan have sine grunde til at fravælge. Og nej, man kan slet ikke sidestille det med at fravælge vacciner, overhovedet : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Ja, det tænkte du sikkert nok 😉 Men det bliver nok også en af de sidste gange, for jeg kommer ikke så ofte herind længere. Er vist vokset lidt fra din blog, hvis man kan sige det sådan. Du er uden tvivl en fantastisk mor, og du gør tingene rigtig godt, men jeg ser dig ikke længere som mit store forbillede og den inspiration, jeg gjorde engang. Det er jo det fantastiske ved selv at blive mor (for mig i hvert fald) – at man får en styrket tro på sig selv og ikke har behov for at sammenligne sig selv med andre. Og gudskelov for det 🙂 Men i hvert fald rigtig meget held og lykke med den lille ny og livet generelt – det har været en fornøjelse at følge dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ja, for du har nemlig kommenteret på emnet herinde før, i en (for mig) lille smule fordømmende tone. Men heldigvis lader jeg mig ikke gå på af det. Som mor ved man for det meste selv hvad det rigtige er for en. Jeg gør i hvert fald.

   Det kender jeg godt, sådan har jeg det selv med flere blogs jeg plejede at følge. Det er helt naturligt at man ‘vokser fra hinanden’ tror jeg.

   Hvor er jeg glad for at du ikke har behov for at sammenligne, og har fået styrket din egen tro på dig selv. Det er da også bare det helt rigtige.

   Hav det godt : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jaaa 🙏😊 Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej ☺ er lidt nysgerrig på, hvorfor du vil fravælge et vendingsforsøg? Jeg er selv i uge 31 nu og det kom lidt som en overraskelse, at et vendingsforsøg var noget man skulle tage stilling til. Tror mit naive sind nok troede, at det bare var noget man fik gjort 😉🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg kan ikke sige så meget andet end at det er en mavefornemmelse.

   Der er mange der bare får foretaget vendingsforsøg som en selvfølge, men man har selvfølgelig altid et valg. Det er din krop.

   Min søn lå jo i UK, så hvis hende her også gør, tror jeg virkelig på, at der er en grund til at mine børn ligger som de gør. Og så vil jeg ikke gå ind og påvirke det. Og slet ikke, nu jeg havde sådan en fin oplevelse med det første kejsersnit.

   Det naturlige er selvfølgelig at forestrække og ja, et kejsersnit er et kirugisk indgreb med risici – men en fødsel kan så sandelig også være en rigtig hård omgang for mors krop (og for baby). Det har jeg flere veninder der kan skrive under på. Ikke at man skal sætte det sådan op, men blot for at fortælle, at jeg ikke altid synes man kan sige, at en naturlig fødsel ultimativt er det aller bedste for mor og baby. Det kommer vel an på situationen.

   Mit ønske er stadig at hun ligger med hovedet ned til termin og jeg kan få lov at føde vaginalt, men min fornemmelse siger mig at det ikke er sådan det bliver. Men nu må vi se : )

   Ligger din baby med hovedet ned? : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   I øvrigt skal jeg først drøfte alt det her med en fødselslæge inden jeg kan træffe nogle beslutninger. Hvem ved, måske (hvis baby altså overhovedet ligger i UK) lægen overbeviser mig om et vendingsforsøg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Ja, det gjorde hun ved 2. jordemoderbesøg, mente jordemoderen. Men der var stadig fin plads til at hun kunne vende rundt flere gange.
   Giver dig helt ret, den såkaldte “naturlige” fødsel er vel individuel. Og uden at have prøvet hverken det ene eller andet, er min umiddelbare mening at kejsersnit er mindst lige så “naturligt”. Det kommer netop an på omstændighederne, hvad der er det naturlige i en given situation.
   Men meget rart at få dit input, hvis situationen skulle opstå. Havde ikke tænkt på det på dén måde.
   Bedste tanker til dig og din familie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det bliver spændende : )

   Rigtig meget held og lykke med det hele.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Dejligt med din ‘vi får se :)’- indstilling – den tænker jeg lige netop man kan komme langt med, nu hvor der er et par ubekendte faktorer, som gør sig gældende 💪🏼😊
  Hvordan mon det går med din colitis? Jeg har selv sygdommen, som under begge mine graviditeter lod høre fra sig. Min første er født ved ks, min anden vaginalt, og jeg må sige, at fødsler, for mig, har noget helt særligt over sig, uanset vejen, Og når bare mor og barn har det godt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ja jeg tror også godt det kan betale sig. Når det kommer til både graviditet, fødsler og moderskab så er der aldrig nogle garantier for at det bliver som man har forventet anyway : )
   Og ja, jeg er så meget med dig her – det vigtigste er trods alt at baby kommer ud sund og rask.

   Det går ok med CU, men den lader også høre fra sig – og gjorde det også dengang jeg var gravid med Saxo. Er ikke på medicin, men skal have en sigmoideoskopi denne uge, og så må min læge vurdere om jeg skal have noget. Vil helst undgå det, men de siger jo at de mildeste former for stikpiller ikke er skadelige på nogen måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Ja, præcis. Moderskab mv. er bare ikke så enkelt – og der tror jeg, man kommer langt med en positiv indstilling, med flere åbne (individuelle) ‘muligheds-veje’, med øje for mor og baby 😄👌
   Jeg håber at skopien går godt 🙏 Jeg har en oplevelse af, at de passer ekstra godt på en, når man er gravid. Og det samme i fht. behovet for medicin, som jeg tænker er en afvejning i fht. helheden. – Hellere mild behandling med medicin, man har gode erfaringer med, end en CU i fri dressur, med en syg og afkræftet gravid til følge.
   Rigtig gode tanker herfra! ☀️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Tak for det <3 Det er heldigvis jo kun den lille undersøgelse denne gang, så det skal nok gå helt fint.

   Jeg er helt enig, men åh hvor jeg har det ambivalent med den sygdom altså. For jeg har så milde symptomer (blod) og har aldrig rigtig været plaget på andre måder. Hverken med diarré, smerter eller afkræftning. Så jeg synes det er svært. Men nu nå vi se hvad min læge råder mig til : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Gal en gravid babe du er! Måske er det den røde bikini, eller din lækre tan – men du bærer det bare så godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Gal, hvor er du bare pisse sød. Føler mig bestemt ikke særlig babe agtig, som jeg sidder her i min sofa, helt oppustet og med joggingtøj på. Jeg siger tak 🙌🏻

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvorfor vil du dog ikke prøve et vendingsforsøg? Med mindre lægerne frarådede det, så ville jeg forsøge alt for at føde normalt i stedet for at få opereret mit barn ud. Dejligt at du havde en god oplevelse sidst, og det er fantastisk, at man kan få kejsersnit, når det er nødvendigt, men det er et kirurgisk indgreb, og en vaginal fødsel er det bedste for barnet (med mindre det lægeligt vurderes farligt).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hej Stine. Det var da dejligt at du ville det, men vi er jo forskellige og det skal der altså være plads til : )

   Jeg har selv en idé om, at jeg ville være en “super-føder”. Jeg er med på at man overhovedet ikke kan vide det på forhånd, men noget inde i mig siger, at jeg ville være god til at føde og jeg er bestemt ikke bange for det.

   Men. Hvis min pige også ligger i UK, så tror jeg helt bestemt på, at der er en mening med det. F.eks at min livmoder har en bestemt form – og at et eventuelt vendingsforsøg alligevel ikke ville give pote. Det kan jeg jo aldrig vide, hvis ikke jeg prøver det af kan man sige, men her må man mærke efter og gå efter sin mavefornemmelse : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Og i øvrigt er jeg selvfølgelig bekendt med alle eventuelle ks risici – nu jeg har fået et før ; )

   Men lad os nu se. Måske vender hun med hovedet nedad, måske når hun at vende sig, hvis hun ikke gør. Uanset skal jeg have en samtale med en fødselslæge, inden jeg træffer nogle beslutninger ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På gensyn Grækenland