En ny lille yndlingsduft

Listen med de uundværlige ting til nyfødt baby (Ifølge mig)

img_7392

Reklame-links: I er en del der har spurgt efter den famøse liste af ting, man bare ikke kan undvære, når nu man udvider familien med en lille ny.
Mange har især spurgt ind til det her med tøj, hvor meget skal man bruge og i hvilke størrelser? Og lige på dét punkt, må jeg skuffe og fortælle, at jeg føler mig lige så lost, som jeg forestiller mig en førstegangs-mor gør. Dels fordi jeg vitterligt har glemt hvor meget tøj vi brugte til Saxo dengang, og så fordi Saxo er fra januar og dette barn bliver et sommerbarn. Så garderoben kommer til at se en del anderledes denne gang.

Jeg har købt lidt i øst og vest, gider ikke mangle, men omvendt gider jeg heller ikke købe for meget. Så bliver der behov, må vi købe lidt mere løbende.

Det eneste jeg husker godt fra sidst er, hvor hurtigt de helt små vokser, og derfor er det spild af penge (synes jeg) at købe sig fattig i fint men dyrt tøj i de helt små størrelser. Kan man arve n0get er det genialt og ellers er H&M’s bodyer super fine til gode priser.
Jeg har også fundet nogle billige startpakker her og en ret fin 3-pak her, hvor jeg må tilføje, at lukningen er fantastisk at have med at gøre, da man ikke skal have noget over babys lille hovede.

Nu har jeg i stedet brugt lidt tid på, at få stykket en liste sammen med alle de andre vigtige ting, man (eller i hver fald bare jeg) ikke kan undvære, særligt til den første tid. Jeg synes man skal huske på, hvis man kigger ned af listen og tænker “fuuuuuck, vi bliver ruinerede”, at baby i virkeligheden mest bare har brug for mor og far og at de fleste ting i øvrigt kan købes i rigtig fin stand brugt. Baby er ligeglad med mærker og spritnye ting.

Here goes:

Sovetid:

– En køreklar barnevogn (vi har igen valgt Stokke Trailz, den samme vi også havde til Saxo, bare i en ny fin farve) + regnslag og myggenet.
– En lille blød lift til barnevognen
– En babydyne med minimum 2 betræk til.
– Et babytæppe
– En babynest, så baby kan sove i vores seng.
– En vugge. Vi har en gammel en, jeg selv har ligget i da jeg var lille.
– En slyngevugge til lurerne i løbet af dagen (brugte den aldrig rigtig til Saxo, da han sov de fleste lurer i barnevognen, men har en idé om, at jeg kommer til at være mere hjemme fremfor på farten i denne barsel).

untitssled-1

Pleje:

– Bleer
– Skumklude
– Vådservietter
– Stofbleer. Vi brugte SÅ mange og jeg havde altid minimum 3 rene med i tasken, når jeg var på farten.
– Babybadekar til det første bad. Vi har Stokkes flexibad, som vi har været så glade for. Det kan klappes sammen og baby kan sidde i det i mange år. Faktisk er det først for nylig, at Saxo ikke gider sit mere. Nu vil han hellere bare have brusebad, så det er så nemt med det.
– Olie til baby. Uundværligt synes jeg, og samtidig behøver man ikke andet. Ingen sæber, ingen cremer.
– Et babyhåndklæde/badekappe. Selvfølgelig kan man bruge et lille håndklæde, men vi var nu rigtig glade for den kappe vi havde til Saxo. Det var en fra The Organic Company, men jeg kan desværre ikke finde den online.
– Puslebord med evt puslepude til.

untitlsssed-1

På farten:
– Autostol. Vi har valgt denne, som vi også havde med Saxo.
– Bæresele. Brugte aldrig en med Saxo, men vil gerne denne gang.
Pusleunderlag
– Babyalarm. Uundværlig! Måske ikke den helt første tid, men lige så snart man bevæger sig ud i verden og f.eks gerne vil sidde på café, med barnevognen stående ude foran caféen (selvfølgelig sidder man så man stadig kan se vognen). Vores gamle alarm er stået af, så vi skal faktisk have en ny. Jeg har kig på denne. Nogle erfaringer?

untitdddled-1

Spisetid:

Satser på at fuldamme (igen) og har ikke planer om, at skulle give flaske på noget tidspunkt. Det prøvede vi et par gange med Saxo, men det var intet hit synes han. Jeg gør mig bare klar på, at det første år (ish) der er det altså mig der er rigtig meget på. Min tid til at tage ud og pleje alt det andet kommer. Og den kommer før man ved af det.
Kan dog godt være, at vi investerer i noget hvor jeg kan “malke ud” (hader den betegnelse) og putte på flaske, men det bliver først ved behov, så det er bestemt ikke noget vi køber inden babys ankomst.
– New-born sæt til højstol. Det er intet must, men det er rart, at hvis baby er vågen, kan hun komme med til bords. Vi har vores elskede Tripp Trapp højstol, og Stokke har lavet et nyt new-born-sæt vi allerede har købt. Tror vi bliver glade for det.

Leg:

Det er begrænset hvor meget babyer leger det første stykke tid, selvfølgelig, men de bliver hurtigt store og det er nu alligevel rart, at have nogle småting, såsom en lille bamse, en rangle, noget man kan hænge på barnevognen, en uro til puslebordet og f.eks et aktivitetsstativ, som du kan hænge legetøj på, og som baby kan ligge under.
Vi har dette i træ fra WithWhite. Det er også rart at have et tykt tæppe, en madras eller et underlag, som baby kan ligge på, på gulvet.

untitlppped-1

Til mor:

– Ammebh’er. Jeg har været rigtig glad for disse, som jeg også bruger under min graviditet nu.
– Ammeindlæg. Jeg brugte et par i uld de første uger, og havde derefter ikke brug for flere. Denne gang tænker jeg klikke disse i silke hjem.
– Ammepude (uundværlig)
– Bind
– Ammevenligt tøj. Man glæder sig lidt til at kunne passe sit eget tøj igen, man glemmer bare, at nærmest intet man har er ammevenligt. Haha. Derfor vil jeg allerede nu her begynde at finde nogle kjoler og gode skjorter, som jeg kan have på under barslen. Brysterne skal være let tilgængelige (of course) og i mit tilfælde må intet stramme om maven.  Her er et godt bud på en fin kjole og her på en god skjorte : )

untitddddled-1

Ting jeg ikke umiddelbart har tænkt mig at erhverve denne gang:

– En pusletaske. Jeg bruger bare et net.
– En vikle. Måske fortryder jeg, for det afhænger nok lidt af hvilket barn man får, men som udgangspunkt venter jeg med at købe en.
– En voksipose. Den bløde lift + dyne i barnevognen fungerede helt fint for os dengang med Saxo, måske jeg skifter mening dog.
– Blespand
– Babyshampo og sæbe
– Engangs-ammeindlæg
– Salve til brystvorterne

34 kommentarer

 • Rana

  Bruger du bare et helt almindeligt net som pusletaske? Jeg købte en pusletaske fra Cam Cam til mit første barn. Blev så skuffet over kvaliteten, specielt fordi den ikke var billig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Er det Sard mandelolie, du vil bruge i badet til baby?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Personligt syntes jeg babyalarmen er alt alt alt for stor og klodset. Byttede den til den billige neonate uden kamera og har været fuldstændig tilfreds!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Emilie 🙂
  Så mange fine ting du har tilføjet til din liste. Jeg har virkelig gode erfaringer med babyalarmen fra NeoNate du linker til og har skrevet lidt om den her: http://emiliejacqueline.dk/2016/12/07/babyalarm-med-video/ hvis du har lyst til at læse mere 🙂 Så spændende med en lillesøster, stort tillykke til jer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hvilken “blød” lift er det du bruger? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Vi fik tvillinger, så min erfaring tæller for to unger Hæhæ 😂 Generelt er jeg ret enig med din liste, men jeg vil tilskynde mig hende der siger, at Konges Sløjd stofbleer SÅ nemt bliver ærgerlige. Jeg synes altså det er meget rart at kunne kogevaske mine stofbleer engang i mellem, men ja selv efter en 40 graders vask er dem fra KS ret hurtigt smadrede. Jeg blev aldrig rigtig venner med hverken strækvikle eller bæresele, brugte fastvikler i nogle måneder og var super glad for det, men det tager jo lidt tid at lære og holy moly det er en dyr hobby (Bare tjek priserne hos f.eks SlingStudio eller Artipoppe) men nu bruger jeg en ringslynge 99 % af gangene jeg skal bære et barn, det er hurtigere at tage på end en bæresele og mere ergonomisk for barnet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Jeg bliver simpelthen nødt til at høre, hvad I så bruger, hvis I ikke har en blespand? Jeg skal selv være førstegangsmor om halvanden måneds tid, og det tænker jeg jo man får brug for!? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ned i en blepose og så ud i skraldespanden, som man evt kan gå ned med, med det samme.

   Nu håber jeg ikke du er sart, men det er virkelig også forskelligt hvor meget afføring babyer laver, har jeg erfaret. Haha.
   F.eks min søn. Da han blev ammet havde han kun afføring en gang om ugen ish. Det er normalt for babyer der kun bliver ammet.
   Vi havde en blespand dengang med Saxo, men jeg synes bare ikke den var super nødvendig og poserne der passede til den var super dyre, så denne gang skal vi altså ikke have en : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • All those things are so cute! Love it !
  Plume d’Auré
  http://www.plumedaure.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Smid stofbleerne i koldt vand og lad stå natten over inden de vaskes første gang, så hverken krymper de eller mister blødhed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Vi har også en nanonate som jeg har brugt/bruger til begge børn. Den fungerer så fint! Jeg ville ikke kunne undvære olívy til babynumsen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Mega god liste! Jeg synes det vitterligt er en jungle at finde rundt i, og hver gang jeg nærmere mig en butik, bliver jeg helt stresset af ekspedienterne, som bare gerne vil sælge(en alt muligt lort, får jeg lyst til at tilføje!).
  Vi skal have en bugaboo buffalo, og til den ønsker jeg jeg mig en blød lift. Hvilken en har I i tankerne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Dejligt du kan bruge den : )

   Jeg mener at mærket var Phil And Teds, vi købte den i Engby Barnevogne i sin tid, og den passede perfekt ned i Stokke vognen. Vi har den dog ikke længere, så jeg skal også ud og se, om vi kan finde den samme igen eller en lignende : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janus

  Nysgerrighed; skifter I barnevogn, fordi den anden ikke kunne mere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  vi har været så glade for vores neonate baby alarm, det fungere bare vriekligt godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er simpelthen nødt til at anbefale firmaet Tiny Rebels. Camilla, som jeg læste med for snart længe siden, har startet det her virtuelle børneklædeskab, hvor man får tilsendt økologisk børnetøj i den rette størrelse, og når man enten er træt af at kigge på det samme tøj, når vejret skifter eller når barnet ikke længere kan passe det, så sender man det tilbage og får en ny leveret med tøj efter eget ønske.
  Jeg har gjort brug af konceptet siden min datter var 3 måneder, og jeg ELSKER det. Lige nu har hun mærkerne Müsli og Fred’s World, men hun udvider hele tiden udvalget.

  Check det endelig ud!

  PS. Jeg har ikke fået penge for at skrive det her, jeg får ikke rabat, jeg får højst en kæmpe krammer for at udbrede kendskabet. Det er simpelthen bare et godt råd fra én mor til en anden 🙂

  God dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det er så sjovt hvor individuelt den slags er 🙂 Du skriver uundværlig ved ammepude – sådan en brugte jeg aldrig (ammede i 19 mdr) tilgengæld brugte jeg engangsammeindlæg i al den tid jeg fuldammede + et par måneder – ellers stod det ud med mælk 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Meget individuelt ja. Ville ikke undvære en ammepude for noget verden : D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kender ikke den specifikke model, men vi har selv Neonate og det er virkelig et af de bedste mærker! Har flere veninder der har skifte til Neonate fordi deres enten ikke fungerede optimalt eller gik i stykker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Fedt, jeg tror det bliver den så : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Neonate UDEN tvivl! Ikke dem med kamera og talk back funktion – det forstår jeg ikke helt, siger barnet noget går man vel derud? Men derudover fungerer de upåklageligt. Viser temperatur, meget lydfølsomme, kan række 800meter har aldrig oplevet der har været bøvl! Går ikke i andres alarmer. 👍🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ja, det er sgu en lidt underlig funktion vil jeg give dig ret i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Jeg har samme model med kamera fra Neonate. Jeg vil til hver en tid anbefale selve mærket, men ikke modellen. En ting er at man skaber et unødvendigt behov for konstant at have øje på dit barn, men kameraet sluger så meget strøm, at min søn ikke kan tage en lur på tre timer uden at baby enheden løber tør for strøm. Jeg vil klart vælge en anden model fra Neonate næste gang 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malle

   Talk back er altså meget rar, når man bor på 4. Sal og baby vågner i gården med et brøl. Så kan man lige tale lidt til baby imens man får sko og jakke på, og også på vej ned ad trapperne 🙂
   Det kan da sagtens undsværes, men ville lige forklare hvorfor det, for nogle, giver mening at have talk back!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ah ja, det kan jeg da godt forstå : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvad med mængden af tøj – særligt i de små størrelser? Synes det er hammer svært at regne ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Pas, jeg er selv lige så lost : D

   Vi må prøve os lidt frem, tænker jeg : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg var ret skuffet over stofbleerne fra konges sløjd, som mister blødheden og krymper efter vask bare ved 40 grader. Synes ellers de var vældig fine 😏 Til gengæld kan jeg anbefale dem fra camcam eller mimis circus 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ny lille yndlingsduft