Banan-choko shake

Typen der investerer? Og tanker om penge og forbrug

img_4834

Annonce for June/Danske Bank.

Money, money, money… Nu bliver det måske lidt personligt, men 6 års blogging gør noget ved en, rykker nogle grænser. Så for mig er personligt, også når det handler om f.eks penge, helt ok og ikke spor grænseoverskridende, faktisk.

Jeg ved ikke, jeg tror jeg har et ret afslappet forhold til penge, egentlig. Måske også for afslappet? På den måde, at jeg faktisk ikke går sindssygt meget op i hvad jeg f.eks tjener om måneden. Lyder det tosset?
Måske er det fordi det svinger så meget – det gør det når man er selvstændig blogger. Nogle måneder tjener jeg 10.000 kroner andre 70.000 kroner. Det er ikke lyv.. The blogger-life..

Jeg har min egen lille opsparing. Den gør, at de måneder, hvor jeg ikke hiver den flotteste løn hjem, mangler jeg alligevel aldrig noget. Og dét er altså dejligt, og vigtigt.
I mit erhverv f.eks er første kvartal altid temmelig sløjt, men derefter kommer der run på, kampagner bliver fordelt osv osv.

Jeg har i virkeligheden ikke et behov for, at have mange penge mellem hænderne hver måned.
Jeg har været studerende i mange år og aldrig siddet i en fast fuldtidsstilling med en fast løn. Måske det har noget at sige? De måneder jeg tjener mindre, føler jeg aldrig at jeg lider nogen last..

Jeg bruger heller aldrig mere end jeg har, så det er godt.

Jeg har vist været lidt uansvarlig før i tiden, dengang det var nemt at låne i banken. Kan huske at min daværende bankrådgiver uden tøven oprettede en kassekredit til mig da jeg var 19 og skulle ud at rejse. What!? Den var jo (heldigvis) aldrig gået i dag, haha.

Anyway, banklånet er betalt af, og nu sidder vi med en lejlighed, som vi faktisk næsten også har betalt af.
Jeg synes det kører helt fint for os, hvis jeg skal være ærlig. Vi tjener begge to penge hver måned, betaler vores udgifter, bruger penge på det vi kan lide og sørger samtidig for at lægge lidt tid side.

Penge betyder selvfølgelig noget, men jeg synes, hånden på hjertet, ikke at det har fyldt hos os de sidste 4-5 år.
Vi har en sund økonomi og et sundt og afslappet forhold til penge.

Det med at lægge til side, kunne vi nok godt gøre noget mere.. Hvem kunne ikke det?  ; )

F.eks er pensionopsparing noget vi helst ikke taler om herhjemme. Bare at skrive det her, giver mig myrekryb. Haha. Men som selvstændig bør man jo tage stilling til det, ikke?

I stedet glædes vi over, at vi har investeret i en bolig, der ligger i et af Københavns mest populære områder, og som højest sandsynligt kun bliver mere og mere værd med tiden.

Men man kan jo samtidig også tænke i andre baner…

skaermbillede-2017-05-18-kl-20-59-37

Og hvis jeg siger investering i aktier. Hvad tænker I så?

“Besværligt”, “Risikofyldt” “Kun for folk med forstand på aktiemarkedet”?

Ja? Det var i hvert fald det jeg selv tænkte før i tiden. Men så blev jeg klogere.

Kort fortalt, har jeg fået lidt online hjælp og rådgivning af June, Danske Bank’s nye online investeringsløsning. June kommer simpelthen med forslag til, hvordan du skal investere dine penge og det er ret genialt synes jeg.

June er for alle, man skal blot være fyldt 18 år, og have mod på at investere minimum 100 kr.

Fordelen ved June er bl.a at man får en bedre risikospredning, end hvis man kun investerer i enkeltaktier, og så kan man trække pengene ud gebyrfrit, når man vil.

Det er let at komme igang med, og man indtaster blot hvor meget man vil investere, ens tidshorisont, risikovilje + økonomiske oplysninger. Så kommer June med en anbefaling der passer til en.

Man behøver ikke være ekspert indenfor aktiemarkedet for at være med, man behøver ikke engang have Danske Bank, og det er slet ikke så farligt, som det måske lyder i nogens ører.

Det er kort fortalt til os, der gerne vil have noget mere ud af vores penge (ja tak), end vi kan få ved blot at have dem stående i banken.

Jeg selv forsøgte mig med de 100 kr. Why not.. Det tog mig omkring 10 minutter at investere mine penge. Så nu bliver det spændende, om det er noget vi bliver rige på ; )

Nej, uanset er investering jo langsigtet, så jeg forventer ingenting lige foreløbig, og det kan jo også gå den modsatte vej. Vi får se.

Det her er mit aller første møde med investering, så jeg kan mærke, at jeg lige skal i gang. Men jeg kan også mærke at jeg har fået lidt blod på tanden.

Hvad er jeres erfaring med at investere jeres penge? : )

Hvis I selv har lyst til at prøve kræfter med investering, kan I gøre det lige her.

2 kommentarer

  • Hende June lyder altså spændende! 🙂 jeg har faktisk tit tænkt, at det kunne være sjovt at prøve at investere engang. Men som du selv skriver, så lyder det bare pisse tidskrævende og besværligt. Og som fattig studerende er det sikkert heller ikke muligt. Men det lyder jo til, at June gør alt muligt. Det tror jeg altså liige jeg må tjekke ud, næste gang lønnen tjekker ind.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

    Jeg har arbejdet i et pensionselskab, og sidder nu i et forsikringsselskab, men du bør ved pensionsalderen have en sum der kan dække 70% af din slutløn i 10 år, når du går på pension. Hvis man starter med at indbetale til pension, når man er 25 og går på pension når man er 65 år, kan man nøjes med at spare 17% af sin løn op om året. Hvis man derimod først starter som 40-årig, skal man spare hele 48% af sin løn op om året, for at opnå samme resultat, som hvis du startede som 25-årig.

    Jeg synes i hvert fald det er stof til eftertanke, og det kom bag på mig, at det betyder så meget at starte i god tid.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan-choko shake