Bananasplit a la Emilie

Hjemme igen og lidt om mavestørrelse og upassende kommentarer

img_6868

^^^ (Reklame-links): Kjole: Nue Notes, sandaler: Ellos her.

God eftermiddag. Vi er netop hjemvendt efter en rigtig rar lille get away til Lolland-Falster (mere om den tur i et indlæg snart).
Som altid, når vi har været væk hjemmefra, synes jeg det er helt igennem herligt at returnere til byen og til vores elskede lejlighed. Måske for tiden endnu mere end jeg plejer, grundet kæmpe-maven. Det ér bare fedest at sove i egen seng, når man efterhånden føler sig godt tung og lidt besværet.

På billedet ovenover kan man ikke engang se. hvor stor den er, maven. Haha. Det er virkelig let at skjule i det rigtige tøj og ikke mindst på billeder. Ikke at jeg gør det med vilje. Jeg er nemlig virkelig glad for den mave. Og selvom jeg ikke rigtig tør gider veje mig, fordi jeg godt kan mærke at det hele strammer lidt rigeligt i disse dage, så føler jeg mig stadig meget smuk og kvindelig.

Og se nu her: Et billede taget fra siden samme dag. Der kan I måske få en fornemmelse af størrelsen? : D

Processed with VSCO with hb2 preset

Og apropos mave-størrelse. Nøj hvor er folk begyndt at kommentere..

“Hej tyksak”, “Er du sikker på at der ikke er tvillinger”, “Nåå det er vist lige oppe over hva”, “åh du må lide i dag” (med et kig ned på maven, en varmere dag i sidste uge), “Er du ikke en del større end du var dengang med Saxo”? Osv. osv.

Personligt kan jeg helt oprigtigt sagtens tage sådanne kommentarer. Det rører mig ikke. Smiler bare og svarer noget sjovt/sødt tilbage.

Men jeg tænker, at ikke alle kan synes det er lige sjovt med lignende kommentar. Så husk lige at tænk over det, venner. Som gravid føler man sig hurtigt tyk og stor, og ligemeget hvor meget de er sagt i sjov, kommentarerne, synes jeg det er ret upassende.

Glemmer aldrig dengang en i min egen familie kiggede besøgte os på hospitalet få timer efter Saxo var født. Han kiggede ned på min mave og sagde så følgende til mig: “Gud, jeg troede den ville være mindre nu”. Slam. Jeg sætter normalt pris på meget ærlige mennesker, men kunne godt have været den kommentar foruden. Anyway, alt godt, jeg har skældt ham ud, tilgivet ham, og nu griner vi af det. Men jesus altså.. Sikke en kommentar at få..

Den kan I ikke slå, vel? Det håber jeg i hvert fald ikke. Nogen der har fået noget lignende at vide eller andre “gode ” kommentar? Del endelig..

Og ellers må I bare have en rigtig dejlig lørdag aften. Jeg skal ud og spise med nogle veninder i aften. Og selvom jeg er helt enormt træt lige nu, glæder jeg mig til at komme lidt ud xx

24 kommentarer

 • Marie

  Min mave blev aldrig særligt stor. Og jeg fik mange kommentarer a la “fejler han noget?”, “er du sikker på at alt er ok med ham?”, ” er han unormalt lille?”. Jordemødrene vurderede altid at han var helt som han skulle være (og han var da også 51 cm og 3509 g – så helt gennemsnitlig”, men til sidst bekymrede jeg mig alligevel fordi alle nævnte at maven var så lille. Folk skal bare holde deres mund.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er SÅ smuk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  8 timer efter jeg havde født, som min kærestes bedsteforældre op på hospitalet på besøg for at se den lille og straks spørger min kærestes mormor, om jeg ikke skal have et korset på, så maven trækker sig sammen hurtigere, for “dine mave er godt nok stadig stor”. Slam!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Overgaard Nielsen

  Emili, jeg synes det klæder dig fantastisk godt med sådan en stor, rund mave.

  Min veninde fik dagen efter fødslen, ovenikøbet fra sin far, flg. kommentar “Burde du ikke hellere lave lidt mavebøjninger i stedet for at ligge der i sofaen!”
  Joh, så er stemningen ligesom lagt.

  Jeg har 2 sønner & den yngste var ved fødslen en stor dreng på 5 kg og min mave var kæmpestor. Jeg synes nu heldigvis kun jeg fik søde blikke og beskeder.

  Der er bare noget ganske særligt ved gravide maver og måske det er årsagen til, at mange kommer til at overskride de ellers gængse sociale regler? Ligesom når man pludselig skal høre intime detaljer om naboens fødsel mv ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  3 dage efter fødslen af lillebror kom svigermor forbi. Hun kiggede på mig og sagde “træk maven ind Mia”. Hun sagde det i sjov. Jeg lod som om jeg ikke hørte det, men blev enormt ked af det. Nu er lillebror snart 4 måneder og den kommentar rumstere stadig:(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes du ser smuk ud! Jeg vil våge den påstand, at alle 2. Gangs mødre er større end første gang. Men skidt pyt med det, nyd bare den sidste tid inden prinsessen kommer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg synes også jeg ser smuk ud 😀 og jeg er ret sikker på at jeg egentlig er mindre end første gang. Har i hvert fald taget mindre på. Så der er ikke noget skidt pyt her. Men folks kommentarer til gravide er generelt bare for meget 😀💕

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Ville ønske jeg kunne tage det lidt mere som dig,, men jeg bliver bare så sur og fornærmet😆 Min kærestes meget overvægtige onkel hilser mig altid “hej tykke”. Næste gang siger jeg måske “hej fede” tilbage! Ej, det tør jeg dog ikke😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  To dage efter fødslen var jeg ude med barnevogn og nyfødt baby første gang. Her møder jeg en bekendt, som spørger: “Neeej hvornår skal det være??!” alt imens hun tager fat om min stadig runde og meeeget ømme mave. Armen altså!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  I min første graviditet tog jeg ikke særlig meget på (under 12kg) og havde en lille mave, der næsten var væk, da min datter blev født. Alligevel mente en fra min mands familie, at det var ok at spørge, om de mon havde glemt én i maven, den dag jeg havde født. Hun hilste også med “hej tykke” hver gang. Så jeg var ikke særlig overrasket over hendes manglende situationsfornemmelse..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Da min svigerfamilie dumpede ind få timer efter jeg havde født min datter, kommenterede min svigermor, at det lignede jeg stadig var gravid. Tusind tak. Hun syntes bare det var sjovt men jeg blev faktisk ret fornærmet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Den er virkelig pæn til dig den kjole! Især farven!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Det er helt utroligt som en graviditet giver nogle mennesker anledning til at kommentere på ens krop. Jeg kender en (meget tynd pige – ingen børn selv) som mens jeg var gravid gav den gas om min krop der er slank men timeglasformet. Jeg tabte mig meget hurtigt efter fødslen (hvilket hun kommenterede) og jeg sagde dertil at jeg jo heller ikke tog så meget på (ca ti kilok). Hvortil hun svarede: det må være fordi, du har så brede hofter!
  Øh…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Min svigermor siger noget ala. “Du er godt nok blevet stor” hver gang jeg ser hende.. Mine bryster bliver en centimeter længere hver gang.. *ruller med øjnene*
  Til gengæld var vi på legedate med vores datter i dag, med nogle forældre fra vuggestuen, hvor jeg kun har mødt faren. Det første moderen siger til mig var “Hold op, hvor ser du skøn ud!!” Hun reddede lige hele min dag! Sådan nogle mennesker er fantastiske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Har termin 29/10. Og jeg oplever virkelig, at folk leder efter de forandringer. Synes dit ansigt er blevet meget større? Hold da op du er bred over hofterne? Man kan da tydelig se det nu, tykke? Uha, har ikke vender mig til det endnu. Selvom fagpersonale siger, jeg ikke er særlig stor (som i lille af uge nummer), så tager jeg desværre kommentarerne mere personligt ønsket 😳 Så virkelig god opsang, tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min svigermor sagde konstant “hej tykke” indtil jeg en dag gav samme hilsen tilbage.. så stoppede det. Men ja jeg fik også sindsygt mange kommentare og jeg var ret træt af kæmpemaven, så blev ret ked af det på dårlige dage og på gode dage kunne jeg trække på skuldrene. Så ja folk burde bare tie stille 😊 Eller sige noget pænt 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg fødte en lille dreng i maj – mit første barn. Jeg var meget lille i graviditeten og fik de mest upassende kommentarer: Er du sikker på, det ikke er en dværg? Tror du, at han stadig er i live derinde? Osv. osv. Til gengæld var maven helt flad, så man slet ikke kunne se, at jeg havde født tre dage efter fødslen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Wauv hvor er det en smuk stor mave. Helt perfekt.
  Kender alle de halv flabede kommentarer og hører dem også ofte selv. Ville også ønske at folk tænkte sig lidt mere om.
  Du ser skøn ud!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananasplit a la Emilie