Lidt mere sommerhus

Et pigenavn

img_0073

Hej med jer og glædelig onsdag. Vi er fortsat i sommerhus og pt. bliver der brugt lidt tid på at tale om det der navn…  Så kan vi lige snakke lidt om det herinde også? (igen)?

Vi synes desværre at det er så åndssvagt svært altså. At finde navnet. Jeg ved godt at det ikke haster som sådan, og det er måske det mindst vigtige, men alligevel fylder det da. For et navn skal baby jo have på et tidspunkt.

Sidst jeg skrev om navne herinde, fortalte jeg jo faktisk, at vi allerede havde fundet et navn. Det havde vi også, troede vi. Men somehow, føltes dét navn lige pludselig slet ikke rigtigt alligevel. Sådan kan det jo gå.

Det navn var i øvrigt: Indie. Jeg synes stadig det er så smukt. Men det er ikke for os (tror jeg hehe).

Og nu er vi bare helt på bar bund.

Det er ikke fordi vi ikke kan blive enige. Og der er SÅ mange flotte og gode pigenavne, men altså ingen vi er deciderede forelskede i..

Det var vi og er vi stadig i navnet Saxo. Men må nok til at indse, at det navn vi nu en gang kommer til at vælge, bliver et der (forhåbentlig da) vokser på os, fremfor ren kærlighed til at starte med. Det er vel også ok.

Og her nogle af mine tanker og overvejelser omkring navne lige nu:

I starten var jeg helt hooked på at finde et specielt navn. Et navn som ikke mange i DK bærer i hvert fald. Jeg ved ikke præcis hvorfor, men der er jo ikke super mange der hedder Saxo, så jeg synes det gav fin mening, at vi fandt et mere sjældent til vores pige også.

Her var Indie altså vores favorit meget længe.
Efterfulgt af bl.a:

Lula
Juno
Noomi
Palma

Men pludselig kom mine tanker hen på at finde et godt gammeldags navn, og ikke et, der var så særligt endda. Saxo er jo også et oldnordisk navn. Ikke at søskende absolut skal have et navn der passer sammen, men jeg tænkte det ville være fint.
Og jeg har også alle dage været fan af navne der slutter med A, så her er en blandet landhandel af favoritnavnene. Dog stadig ikke et af dem som vi vælger. Tror jeg.

Norma
Olga
Ava
Ada
Ellinor
Ellie
Ella
Augusta
Elina

Og nu har jeg så fået trang til at finde et stærkt og feminint pigenavn. Et navn der udtrykker power og er mindre sødt og pusse-nusset. Det er jo meget individuelt hvad man tænker et navn udtrykker. Men her er lidt navne, som jeg mener er i den stærke-feminine kategori:

Cornelia (men det hedder Kia’s baby jo ligesom)
Elvira
Selma
Athena
Valentina
Alexa (dette navn kan jeg forstå (når jeg har fortalt om det til venner og familie, er et navn der virkelig deler vandende.  Men jeg er helt og aldeles skudt i det. Det kan dog slet ikke komme på tale, da C synes det minder ham om en eller anden stripper?! Jeg kan godt lidt se hvad han mener jo, men jeg synes bare det er genialt, især med X’et i. Saxo & Alexa. Ej men altså. Nå, det må ud af hovedet…)

Så hvad siger I, venner?

Et stærkt, dog feminint navn? Det må gerne være langt. Kan I hjælpe os?  : D

Ps. Nogle af jer har spurgt til hvad vi ville kalde baby, hvis hun (mod forventning) viser sig at være en dreng.
Og jeg har alle dage haft en stor kærlighed for navnet Karlo, så det ville højest sandsynligt blive det.
Saxo & Karlo  – det ville da være for lækkert <3 Nå, men satser nu på der kommer en pige ud.
Nyd dagen, venner. Det vil vi gøre. Solen, den skinner <3

144 kommentarer

 • Camilla

  Vi står med vores pige på 9 uger og her ikke fundet navnet .
  Dit navn er det ligesom Emily ?
  Jeg kan godt li Emmelie stavemåden men har du skulle stave dit navn for mange ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg hedder Emilie og Emili er mit kælenavn. Det udtales ikke som Emily, som de fleste tror.
   Jeg synes at Emmelie er vikrelig smukt – men ja, måske lidt svært for andre at stave til. Men fuck da det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hun blev en Emmelie
   Tror mange skal stave sit navn.
   For mig gav det mening . Når det i tale er emme li🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Skønt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Larsen

  Jeg kommer til at tænke på Antigone, Kassandra, Kine og Priskilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Isolde og Rigmor 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine B

  Da jeg kan se du allerede har kig på vores favoritnavn, får du lige vores kritiske liste:
  – Olga
  – Ruth
  – Vera

  der er meget pondus i det skidt – selv om man også lidt ser en gammel kvinde med hårnet og store briller 😉

  Ella og Augusta var på listen da vi fik vores nuværende datter; hun hedder forresten Thit (efter Thit Jensen, forfatter, feminist og provokatør ;)) Navnet er taget ud fra at der løbende er nogle få der har fået navnet, samt at det er et navn med power og stadig feminint 🙂

  God navnejagt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hvad med Augustine / Augustina (alternativ til Augusta). Ret smukt med et august navn, når nu det er det hun kommer til verden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Hvad med Lola, Georgina, Indigo, Rosette, eller Willow?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Jeg er selv helt skudt i navnene Isla og Ivy. Til et stærkt og feminint navn synes jeg at Scarlett er et stærkt bud. Også Eloise, Cora, Zoe, Eden, Savannah, Luiza, Giovanna, Isadora, Josefa, Harper, og Ximena er smukke navne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Her er lidt pigenavne som kunne være et godt bud på jeres datters navn:

  Xola
  Alexandrea
  Beatrix
  Xahlia

  Pøj pøj med fødslen, nu vare det jo ikke så længe får I får jeres lille prinsesse..
  knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Navnet Bjørk synes jeg er stærkt. Minder mig om en pige der tror på sig selv, og står solidt på begge ben! Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kicki

  Elina synes jeg er super fint!
  Du har Ada og Ava med, har du på Aya? Jeg har altid synes Aviaya var så fint. Og er “gamle” navne, så må Elna være min farvorit 😌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg synes, at Saga er et både fint og sejt navn, og så synes jeg også, at det passer helt perfekt til Saxo.

  Saxo & Saga

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor pudsigt! Jeg har en Juno og har vitterligt lige sagt til en veninde forleden, at fik jeg en datter mere, gad jeg godt at kalde hende Noomi 🙂 Havde også Selma på listen de to sidste gange. Spændt på at høre, hvad hun skal hedde, navnelegen er altid spændende med et nyt lille liv. Tillykke med graviditeten og held og lykke med familieforøgelsen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvad med caya/kaya? Eller stavet på en anden måde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Svea er da for nice!
  Svea og Saxo 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ender godt nok ikke på a, men i forhold til, at du var så skudt i Alexa, så Alexis?. 🙂
  Eller Corinna, Adea, Anastasia, Alexandra, Roxanne, Madea, Aida, Alba, Nora, Aria, Olympia, Aura, Aurora, Dahlia, Gaia.

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaja

  Sarafina/sarafine, Nataliya, marxina, marxine… 😄💯

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det kan være så svært at vælge navne!!
  Hvad med Aurora eller Corina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Stemmer på Olga ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvad med Siv, Sif eller Sonya?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Min datter hedder Athena Roxanna – det synes jeg selvsagt er pænt! haha
  Vores søn hedder Arthur Xerxes. Så her er der også forkårlighed for X’er, stærke og gamle navne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Augusta, Frida eller Ekko!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Jeg har en Mireille, Jannick, Felicia og sidst men ikke mindst Belle. Det rigtige navn vil poppe op når i mindst venter det. Pøj pøj med det😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina P.

  Har I overvejet navnet Xenia? 👶

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvad med Roberta? Det synes jeg er mega pænt, udstråler “power” og så passer det godt til Saxo 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Carmen er så stærkt og smukt! Og Cleo 😌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina B.

  Der er så mange gode forslag, men jeg sender lidt alligevel 😊
  – Pippie/Pippa
  – Alma
  – Vega
  – Cajsa
  – Filuca
  – Norma
  – Luna
  Glæder mig til at høre, hvad bettemusen kommer til at hedde. Du skal ikke være i tvivl om, at hvad I end vælger, så kommer det til at passe lige præcis til jeres guldklump ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Hvad med Vega? <3 Eller Chloé.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Serfira, Serfina, Chloé eller Veronika? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marina

  Min niece hedder Lexa, som klinger lidt derhen af Saxo, så måske?
  Ellers er Ingeborg mega kært 🙂
  Held og lykke med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Åh, sikke skønne navne I har haft i tankerne! 🙂 Her er nogle navne, som jeg personligt er stor fan af:

  Alexandrine/Alexandrina
  Esmeralda
  Olivia
  Silvia/Sylvia
  Solana
  Victoria
  Edda
  Dagmar
  Petra
  Tora
  Wilma
  Ilse/Ilsa
  Isolde
  Lyse
  Salome
  Svea

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Fra en læser der har fulgt med siden 2010/11 agtig, glæder jeg mig helt vildt til at jeres baby kommer 😄

  Hvad med Dicte, Divya, Karla, Kirsten eller Luna ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Har ikke læst de andre kommentarer, men i den stærke kategori vil jeg pege på Elektra og Gertrud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hmm, hvorfor så ikke Karla, nu det er en pige, i stedet for Karlo? 🙂

  Jeg synes Nova er rigtigt sødt.
  Har selv overvejet Majli hvis jeg får en datter. Eller Clea. Det er også et rigtigt smukt navn synes jeg. Eller Maxima. Det er der dog ikke så mange det kan følge mig i, men jeg synes det er vildt flot – nærmest majestætisk.

  Held og lykke med navnet, I skal nok finde det helt rigtige.

  Knus
  Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvad med Nelia? I stedet for Cornelia? 🙂 Så er der både et a i enden, og det er et stærkt navn, som det ikke er mange der har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Har tænkt over navne med x

  AXA, pixie, aiax, Xylvia, Xenia
  Eller er navne som Luna (min datters navn), elvira,ellinor, og magda også fine navne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Vi har en Ava og en Nola. Nola er vores ældste pige, og jeg blev så forelsket i det navn efter at have set Match point, hvor Scarlet Johanson spiller Nola. Få hedder det i DK, men det er et meget almindeligt navn i fx Australien. Og vores pige er en utrolig stærk og selvstændig pige. Eller er der også Ellis eller Alberta

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Vi har en Ava og en Nola. Nola er vores ældste pige, og jeg blev så forelsket i det navn efter at have set Match point, hvor Scarlet Johanson spiller Nola. Få hedder det i DK, men det er et meget almindeligt navn i fx Australien. Og vores pige er en utrolig stærk og selvstændig pige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • G

  Jeg synes også Karla eller Augusta ville passe rigtig godt til Saxo – To rigtig fine navne…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Mine piger hedder Idun og Asta – vi synes det er nogle fine navne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Lotus
  Fehnella/Fenella
  Philippa/Filippa
  Celine
  Maxine
  Sophie
  Maya
  Rosa
  Zara
  Vanessa
  Leonora
  Wilma
  Ella
  Alexandra
  Lilly
  Alba
  Madeleine
  Nathalie
  Isabel
  Bella
  Ava
  Nala
  Alexa
  Philine
  Aya
  Aia
  Nora
  Livia
  Hannah Lou
  Ella Sophie
  Hailey
  Manila
  Cornelia
  Der er så mange smukke navne…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Hun skal da hedde Talulah 😍 var helt vildt med navnet til en af mine piger, men min kæreste sagde nej 😒

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er vild med Joanna, Solvej og Molly

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvad med Ania?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zandra

  Essa
  Duni/Dunie
  Siv
  Vilja
  Alba
  Frances
  Rio
  💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Ida Marie er et fint navn❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • V

  Saxo og Sne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Hvad med Alexis? Kender en amerikansk lille pige, der hedder det. Hun bliver kaldt Lexi.
  Eller vil jeg foreslå Kenza. Er selv ret vild med det, men min kæreste syntes, det var alt for mærkeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Mit bedste bud er Saga! Hvor kært (og powerfull) er det navn ikke lige! Udover det er det også nordisk, og vil være perfekt til et navnematch: Saxo & Saga

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vores børn fik deres navne rigtig sent. De var begge omkring 4 måneder, da vi bare slet ikke kunne finde “navnet” 😬😄 Vores dreng på 2,5 år hedder Carl og vores pige på 1 år hedder Dagmar. Min kæreste mente hun skulle hedde Daisy og jeg selv var helt hooked på Vega, men hun endte altså med at hedde Dagmar 😄 Vi synes egentlig, at der er god kraft bag begge navne og at de samtidig udtrykker maskulinitet og femininitet😄 Det er super svært! Og pøj pøj med det👍🏼😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Jeg bor i Italien, og her findes en masse navne, der slutter på ‘a’. Prøv evt. at tjekke nomix.it (eller download appen) og søg på “nomi femminili”. Selv kan jeg godt lide Veronica, Livia og Ottavia. Hvis du vil have noget med ‘z’ i, kan jeg nævne Cinzia (udtales “tjinsia”) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Irene

   Det skulle selvfølgelig have været med ‘x’, så det passer til Saxo. Sorry! Ammehjerne herfra 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Min datter hedder Eleonora. Selvom det er langt er det så smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hvad med Havana. Saxo og Havana

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Gro (Synes det lyder stærkt og sejt sammen med Saxo, når begge slutter på O), Yvonne, Ursula, Roberta, Yrsa

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Blir nødt til sige håber I vælger Alexa, det opfylder på en eller anden måde alle kriterier: det er specielt på en god måde, nemt at stave, feminint uden at være tuttenuttet, indeholder x, ender på A! øhh kan du nå at få omvendt din mand på en eller anden måde? Det der stripper halløj kan jeg slet ikke se…det er jo bare den korte pænere udgave af Alexandra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvad med navnet Noria? Det er ret gammelt men ikke mange hedder det i Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Havde jeg en Saxo og en lillesøster på vej kunne beg godt finde på at kalde hende Stella. Synes det er så stærkt og feminint. Ellers Margrethe, men mest fordi jeg mødte en virkelig sød kat der hed det idag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Alexia
  Ronja
  Ofelia
  Thea
  Liva
  Elvira er også meget smukt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Silje eller Silja 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Elvira!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Saxo og Viola <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Haha, hvor er det skørt! Jeg har netop også været helt vild med navnet Alexa, men da jeg fortalte det til min bror var hans første kommentar også, at det lød som navnet på en stripper. Er der noget vi ikke ved? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Det er frygteligt, når man første gang har været helt sikker og fuld af kærlighed til et navn, og man så anden gang pludselig slet ikke kan finde et navn, der giver den samme følelse. Vi har netop stået i det. Endte med at trække et navn op af en hat og smagte nogle uger op til fødslen på det. Og da han kom ud, så passede navnet heldigvis. Elmer er nu 6 mdr gammel og jeg knuselsker det. Det er virkelig vokset på mig, og dét er også en vildt fed følelse. Jeg er mest selv til gamle, nordiske navne så jeg foreslår derfor Rigmor. Af mere specielle navne faldt jeg over Tulsi, som jo er virkelig fint, men snarere sødt end stærkt. Roberta, Barbara, Fernanda, Karmen, Elvira er også gode bud. Næsten lidt fint til Saxo med et a i lillesøsters navn. Glæder mig til at følge med i, hvad I finder på. God arbejdslyst med det 😉 bh. Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvad med Aviaya? Eller bare Aya? Synes det er super søde navne, og der er da i hvert fald “A” i 😘😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Wow der er mange kommentarer allerede! Det er jo også så hyggeligt det med navne! Jegarbejder i en institution med overtal af tyrkiske, syriske og arabiske børn, og ender altid med at blive helt vild med dem (både børn og navn) er næsten sikker på at mine børn skal have sådan et. De fleste er jo flottest sagt med lidt accent, men her kan du lige få en del af dem!
  Yasna
  Iklama
  Nisa
  Safiya
  Minisa
  Manar
  Mila
  Niyan
  Aysenur
  Tuline
  yasamin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  VALA <3 Saxo og Vala – det er da så fint!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Min datter hedder Svea 😊 Det er der ikke særlig mange, der hedder. Det var det eneste navn min kæreste og jeg kunne blive enige om 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske India, hvis det gerne skulle slutte på A? ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hvad med Penelope :-)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Når nu du har overvejet Elvira, hvad så med Almira? Det har i hvert fald samme fine klang 🙂 Jeg har passet den skønneste lille Almira og faldt pladask for navnet efter <3

  Ellers tænker jeg Saxo og Karla eller Saxo og Saga!

  God aften'

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Vilja & Saxo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hvad med Silja? Eller Selina? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Jeg arbejder som sommervikar i Norge, og heroppe er jeg stødt på en masse fine navne:
  – Synne
  – Synnøve
  – Thorbjørg
  – Eldbjørg
  – Gunvor
  – Ragnhild
  – Tone
  – Gunlaug
  – Ragna
  – Tordis
  – Borghild
  – Marit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Vi har en Karla 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Vi stod mellem Olga og Petra til vores lille datter og endte med at vælge Olga. Det er vi helt vildt glade for, da det netop er et sødt navn men stadig rigtig powerfuldt!
  Men jeg er også stadig vild med Petra! Måske det kunne være noget for jer?! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeg ville gerne have haft en Savannah, men det blev til Fernanda i stedet, da min mand nedlagde veto.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Nu du er så vild med Karlo, kunne Karla så ikke være en mulighed?? Synes det er et meget stærkt navn. Mine døtre hedder selv Viola og Andrea , men Dagmar, Gerda, Ester, Nelly, Lilly og Søs var også med på min liste ud af mange andre. Elsker navne 😃😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Vores datter hedder Ingeborg. Jeg synes, at Ingeborg står for ren og skær godhed og styrke! I hvert fald hvis man ser Matador 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Augusta er super sødt, men bedst hvis hun fødes i august… jeg har en Martha og en Alma. Jeg elsker også navne med A… Agnes og Anna for eksempel… Astrid er også sødt! Andre fine navne: Mirabel, Alva, Lilje, Aviaja og Viola…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Sykes ellers virkelig Augusta, som du nævner, er smukt og stærkt! Og så lyder det så fint med Saxo og Augusta <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sannedegnegaard

  Hvad med Isolde?

  Stærkt oghistorisk navn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eline

  Jeg foreslår Eline (ja, mega ananas i egen juice!), men det er specielt og efter min mening ikke på samme måde lille-piget som jeg synes Elina kan fremstå. Mere stærkt, er græsk og stammer fra Helene og betyder ‘den lysende’ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Harper eller Isolde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Martha, Mathilde, Maxima , Xena , Elvah 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  hvis nummer 2 bliver en pige herhjemme, skal vi have en Allie/Ally og det er også et lidt sjælendt navn men stadig ikke alt for fremmet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Barbara og Martha! SÅ smukke og stærke navne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvad med Nova?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  Valentina er så smukt! Ellers måske en af disse:
  Gaia
  Vida
  Lucca
  Flora
  Vilde
  Nova
  Uma
  Wilma
  Vesta
  Isla
  Alpha
  Ellinora
  Ofelia
  Dahlia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg synes at Olga vil passe så fint med Saxo. Ellers kan jeg også lide navnene Nenia og Iben.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Hvad med Wilde – passer rigtig fint til Saxo 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Synes ellers Indie er så fint! Måske India? Ellers har jeg selv lidt bud fra min egne navneliste til fremtidige hypotetiske børn 😉
  Malea
  Niobe
  Aria
  Laurine/Laurina
  Gaia
  Nelia
  Adela
  Inga

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Herhjemme snakker vi også meget om pigenavne. Vi er nede på: Ingeborg, Margrete, Karen-Marie, Benedikte og Kirsten.
  Som forslag til Saxos søster, så vil jeg nok foreslå Ester, Rose eller Ingrid. Beate er også et godt navn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Så engang et par vildt søde tvillingepiger der hed Hedvig og Valborg. Så søde navne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har en Olga på snart 5 år. Elsker det navn!
  Jeg synes Alexa er megasejt og passer til Saxo, ja. og hvis vi skal derud ik’, så er Olga altså også lidt et stripper navn (jeg billedegooglede dengang vi skulle vælge navn og der kom en del russiske skønheder op på det navn haha!!)
  Eller synes jeg også Barabara er flot. Og Roberta,, som Trine (s Wardrobe) lige har fået en af er også vildt fibt og stærkt på samme tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Vincentz

  Vi har en Augusta. Og venter lillesøster om et par uger. Vi kan ikke helt blive enige, men er vilde med:
  Ellen, Karla og Lilly

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg passede på et tidspunkt den sødeste lille pige med navnet Snefrid, og har siden været fan af det lidt specielle norske navn 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SR

  Svala & Saxo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Har nævnt Barbara før. Det er så cool.
  Men Carola kan også noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvad med Sia? Jeg synes der er lidt pondus over det, (måske fordi jeg engang kendte en sej pige, der hedder det!) selvom det er et A-navn.
  De kan nemlig godt blive lidt for pussenussede til mig.
  Ellers synes jeg Vera og Alexa er virkelig gode bud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Augusta – feminint, flot, fyldt med power og perfekt til en lille august-pige 👌😍

  …Og så evt. sammen med et fornavn mere, lidt utraditionelt som Evi eller Sølvig.. eller..
  Begge mine børn har, ligesom mig selv, to fornavne, et ‘almindeligt’/gammelt dansk/familienavn, og et mere sjældent. Den ene kalder vi til daglig ved navn nr. 2, den anden ved navn nr. 1. Ved begge børn fandt vi først rigtigt navnet (blandt en hel gruppe mulige) efter fødslen og selvom jeg, efter vi havde fundet navn til vores første, ikke troede vi kunne komme på noget lige så godt anden gang, forelskede vi os på samme måde fuldstændigt i navnet anden gang, i løbet af de første ‘sprøde’ dage.. ❤️

  Gode navne-findende tanker herfra 💫

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Er meget glad for Vera og Helga (: Smukke og enkle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Fine navne – passer alle fint til Saxo. Hvis det var mig, der skulle navngive Saxos lillesøster, ville jeg kalde hende for Rita. Det er da et powernavn. Ellers Roberta eller Viola 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Årh, jeg synes Ava, Ella, Athena og Selma er SÅ fine navne!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Da vi for 3 år siden fik en pige havde vi mange af de samme navne, som du nævner, på vores liste. Vi endte med navnet Elisa. Det sjove med valget af navn til børn, er at man har en laaang liste. Og ret kort tid efter barnet er kommet og navnet er blevet fastlagt, kan det ikke være andet end det valgte. Hurra for det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Hvad med Xenia. Så har i X med i beggg navne, ligesom Alexa.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes hun skal hedde Sne ❤👶🏼 Det er godt nok hverken langt eller godt gammeldags.. men det er helt specielt i hvertfald!

  Sne og Saxo ☺️

  Men alle dine navne næsten er på min egen liste, til når jeg en dag skal vælge selv.. der er SÅ mange fine ❤ glæder mig til at se hvad I ender med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er vild med navnene
  Vida
  Evi

  – min datter hedder Hanna Mai 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg er vild med navnet Martha 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Agnes
  Asta
  Dagmar
  Rigmor
  Vera
  Olga
  Oda
  Wilma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Jeg er fan af Vanita og Sina. Måske noget for jer.. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Pixie
  Cleo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Esther og Elvira er mine absolut yndlingsnavne – og har i flere år været bevidst om at hvis jeg får en pige, så skal hun hedde en af disse navne.
  Især Esther, er min favorit. Så smukt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Rasmussen

  Herhjemme var det en overraskelse hvad der gemte sig i maven og vi snakkede om Caroline og Mathilde som pigenavne (hvilket jo også kan ende på A) og Theodor eller Aksel hvis det blev en dreng. Det endte med en pige der på søndag bliver døbt Caroline Sofie.
  Jeg var dog også dybt forelsket i Rosa og i Eleonora – farmand knap så meget 😜 Får vi en pige en anden gang skal hun hedde Mathilde Elinor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvis I er vilde med Karlo, hvorfor så ikke Karla, det er så fint – og Saxo og Karla lyder flot sammen💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Min søn hedder Otto efter min oldefar, og hvis jeg får en pige skal hun hedde Mona, Liva, Agnes eller Lily. Særligt Mona er min kæreste vild med. Synes også, at navne som Ronja og Gry er stærke og samtidig søde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvad med Xenia?
  Der er både x og a 🙂 og der har været en russisk storfyrstinde, som hed Xenia, det er der da noget Girl power over 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie E.

  Saxo og Sally, selvfølgelig ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også helt vild med Alexa! Det står absolut øverst på min liste for en eventuel fremtidig søster til Elvis. Men Indie er godt nok også fint…

  Held og lykke med beslutningen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Sjovt, hvordan Alexa kan dele vandene. For mig er det ikke langt fra Alex/Alexandra.. men ja 🙂 Jeg var heller ikke hooked på min søns navn, men da han var 10 mdr var kærligheden til navnet vokset – men det tog lidt tid 🙂

  Bud på pigenavne:
  Roberta
  Juliane
  Carola (der er så meget power i og minder om Karlo)
  Ottilia
  Theodora
  Frederikke
  Cornelia (synes ikke det gør noget at andre babyer hedder det)
  Gertrud
  Ingeborg
  Leonora
  Fernanda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Liva. Saxo og Liva.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Sini <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Vores datter hedder Vilma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Søde navne

  Søs
  Knirke
  Agnes
  Josefine
  Johanne
  Alia
  Ingrid
  Ingeborg
  Alberte
  Elina
  Vega
  Dagmar
  Augusta
  Asta
  Astrid
  Edith
  Ellen
  Esther
  Inger/Inge
  Kristiane
  Sigrid
  Ulrikke
  Frederikke
  Oline
  Kaja
  Karen
  Vera
  Katja
  Olga
  Liv
  Liva
  Gry
  Nora
  Nova
  Naja
  Tilde
  Andrea
  Karla
  Clara
  Nete
  Neel
  Kristine
  Maren
  Iben
  April
  Kajsa
  Thea
  Lotus
  Sigrid
  Björk
  Malou
  Cleo
  Helene
  Zoe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Og Leonora!! Det må da passe perfekt til det, du eftersøger 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hvad med Claudia? Ikke helt Cornelia, men stadig lige så fuldt af power og superfint(synes jeg). Eller India i stedet for Indie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Enig med ovenstående kommentar! Saga er virkelig et smukt navn, og ville passe så godt med Saxo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg har termin om en uge – og vi har været samme hurdle igennem 😅
  Jeg var dybt forelsket i Elvira – men det er der åbenbart en dansk pornomodel der hedder, så der nedlagde min kæreste veto. Han var vild med Kaya.. også et fint navn, men det skal mit barn bare ikke hedde (og en fætter snuppede også lige navnet til sin datter inden 😉 ) så jeg hepper på Elvira! Det er så smukt! Der er også meget historie i det navn, feks om Sixten og Elvira. Og Sixten er da tæt på Saxo 😄

  Det er ellers fine navne I generelt har overvejet. Navne jeg selv har tænkt på, men som jeg kan se bliver mere udbredt! Havde også i flere år tænkt på Cornelia til min eventuelle datter, som også er så smukt. Det blev heller ikke taget godt imod. 🙄

  Anyway, vi er nok endt med Silje, som jeg også altid har været vild med. Er halvt norsk, så det skulle også være en navn det kunne bruges til begge sprog. Silje er heldigvis rimelig norsk 😄
  Men nu må vi se, hvad hun ligner når hun – forhåbentlig – melder sin ankomst om en uge!

  Held og lykke med navnejagten i hvert fald ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessie

  Læste et sted navnet Mia Bella. Det synes jeg virkelig er et smukt navn. Ellers er jeg vild med Sienna og Vienna😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Elvira er virkelig et smukt og stærkt navn! Hvis du er til navne, der starter med v, er der også Veneda og Valena 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Det her er min liste:
  Pigenavne:
  Nora
  Alba
  Nova
  Vera
  Ellinor
  Molly
  Vilma
  Lia
  Alice
  Ellie
  Flora
  Nelly
  Elly
  Belis
  Evelyn
  Eva
  Miranda
  Irma

  Drengenavne:
  Marvin
  Max
  Tim
  Julian
  Billy
  Samuel
  Leonard
  Luis

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi venter også en lille pige her i starten af august og har efterhånden sat os på navnet Alva. De første mange måneder skulle hun have heddet Nela og derefter Alba som jeg stadigvæk synes er nogle virkelig fine navne, samme gælder Liah. Noelle er jeg også helt vild med, men det er allerede optaget af bekendte :).

  Efter at have læst dit opslag, kender jeg fuldstændig følelsen af tvivl, som du beskriver. Sådan som i har haft det med Indie, som i øvrigt er et virkelig smukt navn, sådan har vi haft det med Nela. Været helt sikre og så opstod der alligevel en tvivl og en følelse af, at vi blev ved med at spørger hinanden usikkert “jamen er det det hun skal hedde”.

  Ønsker jer held og lykke, både med navn og jeres kommende baby.

  Mange hilsner,
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Evi – selvom jeg aldrig selv ville kalde min lille pige det som hedder Laura – synes jeg det ville passe fint sammen med Saxo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Omggg!!! Whaaaat nogle smukke navne alle sammen!!! Jeg har altid syntes og synes stadig, at Roberta er sådan et smukt navn. Ellers synes jeg, at Alfa er rigtig fint<3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg kan godt forstå det er svært med så mange gode muligheder 😀
  Af bud til din efterlysning vil jeg tilføje Agathe, Leonora, Rosamynthe eller Anemone som lange, cool og flotte navne.

  Ellers er sammensatte navne også lidt fine, synes jeg – særligt blomsternavne som Viola-Iris eller Rose-Ella – men det er tilgengæld temmelig pussenusset ;).

  Selv er jeg tosset med klassikere ala Esther, Dagmar og Ingrid 🙂

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvad med Saxo og Siri 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad med India i stedet for Indie? Vi har et sæt venner der har en India og det er så fint (der hedder lillesøster i øvrigt Sienna)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Stærkt, feminint pigenavn: Roberta, Benedicte, Veronica, Alexandra, Alexis, Solveig

  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej søde Emilie!
  Det med navne kan virkelig være svært!
  Jeg er fan af disse pige navne!
  -Vilja
  -Lilja
  – Alma Marie
  – Saga ( Saxo og Saga, det lyder da skønt! 😍)

  Kærlig hilsen Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Alexa er så fint et navn <3 Kender selv en lille 1-årig med det navn, men hendes forældre havde også mange venner og bekendte, der ikke kunne lide det. Det navn deler virkelig vandene!
  Hvis det nu ikke må være Alexa, så er jeg helt fan af Norma og Elvira. Held & lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt mere sommerhus