På det seneste #4

Sommerferie i Danmark: De Danske Sydhavskyster

img_9832

Annonce for De Danske Sydhavskyster

Danmark er og bliver dejlig(st) om sommeren. Det kan vi vist alle blive enige om. Alligevel er det ofte om sommeren, at vi danskere rejser udenlands. Det er jo i og for sig en lille smule fjollet, hvis man tænker sig om. Bevares, vi har da selv været i udlandet to gange denne sommer, og det var helt igennem skønt, at blive varmet godt og grundigt igennem. Det danske sommervejr er jo desværre ikke til at regne med.
Men stod det til mig, så blev jeg i Danmark om sommeren og rejste udenlands om vinteren.

Jeg har rigtig mange gode barndomsminder af jeg og min familie på sommerferie rundt i Danmark. Bl.a på campingtur i jylland, på prærievognsferie på fyn (jep, hestevognstur google det evt) og på badeferie på Bornholm. Vi har også været på et hav af udenlandsrejser, men på en eller anden måde, er det som om, at de ture flyder lidt sammen i forhold til vores Danmarks-ture. Danmark er fantastisk om sommeren, og der findes jo SÅ mange helt overdrevet fine steder.

Et sted, der for os stadig var uudforsket indtil sidste uge var sydkysterne. Jovist, min første store kærlighed, Kasper med hanekammen, boede på Falster i en lille bitte by der heder Idestrup, men det var altså begrænset hvor meget jeg gik op i at udforske området dengang for 14 år siden.

Så da C, Saxo og jeg fik muligheden for at tage en smuttur til Lolland-Falster slog vi til. Derfor pakkede vi i torsdags bilen og satte kurs mod Lolland-Falster og her kommer en lille dagbog fra vores tre dage. (billedetungt) Enjoy:

 


Dag 1: Vi startede med at tage en tur til Knuthenborg Safari Park, hvor vi har været et par gange før. Knuthenborg synes jeg er et super skønt sted, og foruden alle de mange dyr, findes en kæmpe legepark til børnene med både udendørs vandland, vandrutchebane, hoppeborg og en masse seje forhindringer, som Saxo især var glad for. Og så er man bare i de smukkeste smukke omgivelser. Ganske noget andet end Københavns Zoo ; )

Efter en hel del timer i Knuthenborg tog Saxo og jeg museumsbanen (hyggeligste lille tog) ind til Maribo mens C kørte bilen.
Her tjekkede vi ind på Hotel Søpark, der som navnet antyder ligger smukt placeret lige ud til en kæmpe sø. SÅ fint altså.
Efter lidt afslapning på værelset spiste vi middag og gik derefter en lang tur ved søen, mens vi fik en gigantisk is. To kugler bestod den af, men det svarede vel til 5-6. Helt sindssygt. Den var aldrig gået i Kbh, her er man for nærige ; )

img_9472
untitleaeaeaed-1 img_9421

^^^ Trampolin-hop i limpopoland i Knuthenborg

img_9469

^^^ Spejden efter heste i Knuthenborg

img_9440 img_9465
img_9622
img_9516

^^^ Udsigten fra vores hotelværelse

img_6868

img_9545

^^^ Armen altså!! Tjek lige den is. “To kugler”. Han spiste ikke op skulle jeg hilse at sige.


Dag 2:

Efter en god nats søvn var det tid til at komme videre fra Maribo. Vi tog derfor den smukke landevej mod Nykøbing Falster og gjorde stop i Sakskøbing på vejen. Hyggelig lille bitte by, hvor det virkede til, at folk virkelig levede det langsomme liv. Vi tog ned og kiggede på lystbåde og Saxo fik sig en god snak med de lokale.

Derefter kørte vi til Nykøbing hvor vi gjorde holdt ved deres Brandmuseum. Der blev kigget og prøvet gamle brandbiler til den helt store guldmedalje og jeg ved ikke hvem af mine to elsklinger, der var mest begejstret, haha.
Efter Brandmuseum besøgte vi Middelaldercenteret, fik klappet heste og set en stor ridderturnerning. Meget spændende.

img_9731

untitled-1  img_9643 img_9676
img_9693
img_9638
untitled-1
img_9745 img_9743
img_9769

img_9748

Og så blev det tid til at finde det sted, hvor vi skulle overnatte. Fuglsang Herregård.
Det kræver næsten et helt indlæg for sig, for OH MY, et skønnere sted skal man vist lede længe efter. Hverken min lille tekst her eller mine billeder fanger den stemning, som herregården havde over sig.
Her var SÅ skønt. Så roligt. Så smukt og så rart. Hvis man skal ned i gear på noget tidspunkt, så er det stedet, venner.
Forestil jer den smukkeste herregård – ja jeg ville kalde det et slot, hvis jeg ikke vidste bedre, omringet af en kæmpe park, med smukke træer, buske og blomster. Ej men altså..

Og selve herregården indvendig…. Don’t even get me started. Hvis jeg skulle giftes igen, skulle det være her. Ingen tvivl.

Vi fik den bedste betjening af parret der forpagtede herregården. Og den lækreste middag, som kokken lavede kun til os. Så fornemt.

Her skal vi 100% bo igen engang.

img_9825img_9871 img_9865 Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetuntitleaeaed-1


Dag 3:

Sidste dag på Lolland-Falster og godt brugte. Særligt mig. Maven er som sagt virkelig tung nu og jeg glædede mig egentlig bare til at komme hjem og smække benene op i min egen sofa : D
På vejen hjem slog vi derfor bare et hurtigt smut forbi den såkaldte “krokodille-Zoo”, der ligger i Eskildstrup. Og woooow! Jeg ved ved om jeg skulle græde elle grine, men det var en smule overvældende pludselig sådan at være blandt 75 krokodiller in the middle of nowhere. Saxo synes dog det var ganske underholdende : )

untitlexxd-1

Jeg synes vi har haft en virkelig skøn tur. Og vi nåede en del på tre dage. Dog er der stadig meget, vi gerne ville have set. F.eks de mere kulturelle ting. Og vi kan konkludere, at vi helt bestemt ønsker at komme tilbage til “syden” en anden god gang. Selvfølgelig med børn (næste gang er der 2), men en kæreste-tur ville heller ikke være af vejen : )

Og så vil jeg altså anbefale alle en tur til Lolland-Falster. Selvom jeg følte at nogle mennesker kiggede lidt underligt på hos og helt sikkert tænkte “tossede københavnere”, så synes jeg at de fleste vi mødte var dejligt afslappede og nede på jorden. Og Lolland-Falster er skøn om sommeren, ingen tvivl.
We’ll be back xx

Læs mere om Lolland-Falster og få inspiration til endnu flere skønne steder på:

www.dedanskesydhavskyster.dk www.sydkystdanmark.dk og  www.visitlolland-falster.dk

4 kommentarer

 • Helle

  Har du et link til den fine maxi kjole du har på, på billedet med hesten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Didde

  Hvor er den grønne kjole med prikkerne fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jaaaaa, dejligt at der bliver gjort til opmærksom på LF, min hjemstavn. Synes der er fantastisk! Og så mange gode spisesteder efterhånden.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På det seneste #4