På det seneste..

At bære sit barn: Besøg fra Slyngekompagniet

img_8642
Processed with VSCO with hb1 preset

1. August er startet så godt ud, og i morges klokken 10.00 fik jeg fint besøg. Mine veninder Sidsel, og Nynne (som har den dejligste blog i øvrigt)  og deres i alt fire børn. Og sidst men ikke mindst søde og skønne Daniella fra Slyngekompagniet.

Daniella havde hørt, at jeg gerne ville bære lillesøster i maven, når hun altså kommer ud. Og tilbød at give sin slynge/vikle-ekspertise videre. Noget hun i øvrigt gør til daglig. Tager ud til større eller mindre grupper eller blot 1-1 og laver slynge-workshops (det kan I læse mere om her). Mega smart og jeg sagde hurtigt ja tak.

untitled-1

^^^ Daniella havde sin egen 4 måneders gamle dreng Erik med, og da de ankom, sov Erik i sin fastvikle – og det så SÅ skønt ud. Dét skal jeg gøre kunsten efter, det er helt sikkert.

img_8644

^^^ En lille smule svært at sætte det hele ordentligt, med så stor en mave, men den forsvinder vel på et tidspunkt ; )

Som I måske har læst, bar jeg aldrig Saxo. Det fungerede udemærket for os dengang blot at bruge barnevogn. Og det er relativt nyt, at jeg egentlig har tænkt, at jeg gerne ville bære lillesøster. Men nu er jeg bare helt hooked. Selvfølgelig skal hun bæres. Jeg ser så mange fordele. Særligt at jeg kan have mine hænder fri til Saxo eller andet. Og så hele nærheden og tætheden, det perspektiv også, det er klart.

Det er jo så naturligt at bære sine børn på den måde, og egentlig er det sjovt, hvor få mødre jeg ser bære deres børn. I hvert fald her i byen. Her er barnevogne allevegne.
Selvfølgelig har vi også en barnevogn, men jeg har på fornemmelsen, at jeg vil tage det med at bære til mig, og måske vælge viklen over barnevognen de fleste gange. Det er planen. Nu må vi se.

Processed with VSCO with hb2 preset

untillltled-1

Først og fremmest er jeg bare virkelig glad for, nu at være ordentligt instrueret i det hele. Jeg føler jeg har helt styr på hvordan man bruger en strækvikle, som er den Daniella anbefaler at jeg bruger de første måneder. Når baby så bliver større og tungere kan det være en fordel at benytte sig af en fastvikle (f.eks denne her, hvor smuk er den ikke lige). Det giver god mening.

Daniella havde denne økologiske strækvikle med til mig, så nu er jeg altså tip top klar til at bære!

Så kom du bare ud, lille baby girl. Vi er heeeeelt klar : )

Hvad med jer? Bærer I jeres børn?

8 kommentarer

 • Trine

  Var så glad for vores strækvikle! Især det der med at have armene fri til vores kun to årige, det er altså uundværligt.
  Jeg troede ved et hurtigt blik at barnet på det sidste billede var en rigtig baby og synes at den lå lige rigeligt langt ud ved kanten 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg er så glad for min strækvikle. Til min søn, brugte jeg den primært når han ikke ville ligge i barnevognen, så var den en løsning, og fyldte ikke så meget, at have med. Lillesøster blev født da min søn var knap 2 år, og jeg har brugt den endnu mere, så jeg har armene fri til den store. Så kan jeg nemmere smøre mad, spille puslespil etc. Lillesøster tager også tit en sen powernap i den, og jeg elsker at være hende. Hun er i øvrigt 8 mdr. og det er ved at være lidt tungt, så jeg vil sa overveje en fastvikle.
  Min mand synes det er lidt feminint at rende rundt med, så han bruger mest vores Stokke bæresele, som jeg også km anbefale!
  Jeg håber du og baby bliver glad for din vikle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg bærer min dreng. De første to måneder bar jeg i en strækvikle, men sådan en er jo ret varm og det bliver hurtig for tungt, når baby vokser, så skiftede over til en fastvikle, som jo kan bindes på mange måder. Men det er dejligt at bære. Der var så meget sovestøv i min sv, det tog max 2 min før baby sov. Min fv har ikke så meget sovestøv, men den giver nærhed, og gør hverdagen nemmere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har båret alle tre børn. Den ældste primært i ringslynge, den yngste i strækvikle og ringslynge og den yngste kun i en fast vikle. jeg havde både en tynd version jeg brugte meget i varmen og så en tykkere som jeg faktisk stadig bruger hvis han fx har været syg og vil være tæt eller vi har rejst og der er brug for en lille lur undervejs og klapvognen ikke lige har været en mulighed. Vores yngste fylder tre på søndag og vejer 20 kilo så selv i den størrelse kan den ved lejlighed fortsat bruges 😉 jeg tror du bliver rigtig glad for den frihed det er. Både ift. det du skriver omkring at kunne lege med Saxo uden at føle at du “svigter” lillesøster ved at lade hende ligge et sted, men også til den korte smuttur i Irma hvis du lige mangler noget, når du skal hente Saxo mv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Vi har en strækvikle – min datter er fire måneder. Vi er i bund og grund rigtig glade for den, men vi synes begge, det kan være helt utrolig varmt! Man har jo tæt kropskontakt, og er pakket ind i fem meter stof. Desuden er det lettere at slynge, des højere man er. Jeg er fx 162 cm og synes, der er barn over alt, mens min mand er 192 og har mere plads at fordele hende på. Jeg kan gå med hende, når vi er hjemme, men jeg får ondt over alt, hvis jeg skal gå over større afstande med hende. Vi overvejer at supplere med en ergobaby. De skulle lette vægten lidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Du kan også overveje fastvikle 🙂 Den er ikke så varm, og støtter bedre. Der findes også rigtig fine bæreseler ja 🙂 men gå uden om babybjörn og stokke. Barnet får ikke så meget støtte i sædet i de seler som i fx tula og ergobaby.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Det er bare så skønt at bære <3 jeg har også primært brugt slynge fremfor barnevogn det første lange stykke tid. Vi elsker vores smukke fastvikler og ringslynger fra linuschka, sling studio, lollik og kokoro 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Hov min sidste kommentar skulle ikke have stået som svar til dig Susanne. Sorry

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På det seneste..