Velkommen til, lillesøster <3

Den sidste navnerunde..

img_1316

^^^ Sengetøj + babynest fra Born Copenhagen

God formiddag, folkens. Håber I nyder mandagen?

Her går det godt. C er i butikken og Saxo hygger med oldemor. Lillesøster og jeg skulle have haft besøg af sundhedsplejersken nu her, men hun er syg og har aflyst. Så nu kunne jeg passende bruge tid ved computeren i stedet. Hun laver jo vitterligt ikke andet end at sove og spise den lille skat. Hun græder ikke, og amningen kører så fint – så på den front er der overskud på kontoen. At have en nyfødt er intet problem. Det synes jeg heller ikke dengang med Saxo.

Hvad der til gengæld ikke er nemt er, at Saxo reagerer på omvæltningen. Og det er (naivt måske) kommet bag på både C og jeg. Han er heldigvis SÅ sød ved hende og udviser stor kærlighed, men det er os forældre det går ud over. Ikke noget vildt og voldsomt, men klart en reaktion.

Det er super hårdt for mig, og det der fylder mest lige nu. Så vi prioriterer pt. rolige dage, hvor Saxo’s behov kommer i første række, uden at vi prøver at overkompensere for vores lidt halv dårlige samvittighed.

Jeg er overbevist om, at tingene kommer til at falde på plads, og at vi får vores søde og rolige dreng tilbage, når vi alle lige er landet lidt mere i det her med at være en familie på fire. Hun er jo heller ikke engang en uge gammel og på en måde ville det da også være skørt, hvis der absolut ingen reaktion kom fra ham, nu han har været vant til at være alles midtpunkt i mere end 3,5 år. Men selv med den viden, synes jeg nu stadig det er hårdt.


Og nu til noget andet : )

For “hvordan går det med at finde et navn”? …. spørger stort set alle : )

Og endelig… endelig kan vi fortælle at det går godt!

Vi har fundet et navn! Et vi begge er vilde med. Det var ikke kærlighed fra start, men det voksede på os. Nu så meget at det er blevet navnet.

Men før jeg deler det med jer, så synes jeg lige I skal høre nogle af de navne, som var med i slutspurten: Alle navne som vi begge var glade for (pånær Otilia, det kunne C ikke lide hehe).

Måske til inspiration til jer, der selv har problemer med at finde på navnét til jeres kommende pige.

I vilkårlig rækkefølge:

Isla
Nola
Felicia
Palma
Patricia
Carmen
Paloma
Isabel
Rozalina
Otilia
Adelia
Adelina

Jeg deler vores navn senere eller i morgen xx

 

19 kommentarer

 • Åhh Carmen er sådan et smukt og poetisk navn.
  Jeg glæder mig til at hører hvad jeres søde lille pige skal hedde <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Ih, jeg glæder mig til at høre hvad hun skal hedde 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nata

  SÅ nysgerrig på navnet i endte med!!!
  Kjolen du har på, på instastory i dag – hvor er den fra? Så smukke farver

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Min niece på 3, fik en lillebror for 14 dage siden. Der har klart også været en reaktion, både mod forældrene, og os andre voksne, der er tæt på hende. Hun bliver sur eller ked af det på et splitsekund, slår og sparker os, siger at vi er dumme og at hun ikke vil lege med nogen af os eller have vores hjælp. Og et øjeblik efter er alt vendt rundt, og vi er søde og rare igen. Det er altid dén der lige holder lillebror, hun vil have – og så kan ingen andre du. Det har været hårdt for moren, at se hende sådan – men sundhedsplejersken siger, at det er normalt og at det går over. Der er kun kærlighed og omsorg overfor lillebror. Men det er hårdt og svært at være i, som forældre eller bare voksen med en relation til barnet. Held og lykke med det hele, er sikker på at det nok snart skal vende, og at Saxo bliver en fantastisk og beskyttende storebror for den lille pige – hvad hun så end kommer til at hedde af smukke navne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Izabel er min favorit, for det hedder mit barnebarn😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Vi holdt vores store hjemme de første 14 dage, og det tror jeg var medvirkende til, at det nye liv som “den store” gik smertefrit. Det var et bevidst valgt, med tanke på, at den ældste skulle medinddrages og også lære sin bror at kende. Vi skiftedes så til at tage lidt på Tur, fx i svømmehallen, ud at handle og på lokalt loppemarked. Der er 3 år mellem vores.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det lyder lidt hårdt. Ikke fordi der er noget galt med en reaktion, men fordi det måske kan gøre lidt ondt i morhjertet 🙂 Men vær bare lykkelig for at lillesøster er så nem. Her var det bestemt ikke let at have et spædbarn – han ammede på fem minutter, og mælken ramte derfor den lille mave så hårdt, at han græd og græd de første seks uger. Hverken meget søvn eller meget ro her 🙂 Men hvor ser hun bare skøn ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Vi oplevede også en reaktion, hvor storebror kunne blive voldsom sur og ked af det over de mindste ting. Det blev gradvis bedre og efter 3 mdr. Var han helt tilbage til sit gamle jeg. Den første uge var jeg dig helt ulykkelig og overvejede om han var for lille . Han var helt samme alder som Saxo er. Set i bakspejlet var det jo en fin alder. De er uærligt hinandens beste venner – her 3 år efter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det er skægt, jeg har altid tænkt at hun skulle hedde Saga. Noget med at det genremæssigt passer ret godt med Saxo. Men når jeg kigger på ovenstående liste kan jeg godt se, at I er ret langt fra et gammelt nordisk navn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

   Ej hvor sjovt! Jeg har præcist tænkt det samme – især da jeg slentrede rundt ved Sagas vej på Frederiksberg – tænkte jeg, at det ville være et oplagt bud på et navn, der ville passe til Saxo 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Tillykke med lillesøster❤
  Som mor til 4 er min erfaring, at undgå at tillægge uroen for meget opmærksomhed – mine har dog altid fået lov til at blive hjemme ind til de selv ønskede at komme i institution igen, typisk når de begyndte at kede sig og når de opdagede at de ikke gik glip af noget. Har desuden en Felicia fra 97😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Ej, jeg gik sådan og håbede at Saga blev jeres valg. Det er faktisk ikke et navn, som jeg selv er vild med, men det passede bare så godt til Saxo! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Uuuh, glæder mig til at høre navnet! Håber det kommer i dag 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vi er ved at være ude på den anden side med vores storebror på 3,5 her små to måneder efter lillebrors ankomst. Det har været så hårdt for ham at blive storebror, og han har i den grad ladet det gå ud over os forældre. Lillebror får heldigvis bare kys og kram. Så det er vist en helt naturlig og sund (iflg. min SP) reaktion de små mennesker har. Tillykke med jeres fine lillesøster. Og tillykke til storebror. Søskende er en kæmpe gave – fortæl det til jeres dårlige samvittighed 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Det er jo helt naturligt med reaktion. Det ville jo være mærkeligt hvis der ingen kom. Er han ikke i børnehave?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er jo lige præcis også det jeg skriver ; )

   Jo han går i børnehave, men har fri hver mandag : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det tog 14 dage her i huset før vores 3-årige var sig selv igen efter lillesøsters ankomst. Hun var SÅ sur på os forældre, men heldigvis sød og kærlig mod baby. Jeg hørte det beskrevet som en “sorg”, de skal igennem, at “miste” sine forældres udelte opmærksomhed. Giver meget mening synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta

  Bliver spændende hvilket navn i er blevet enige om.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til, lillesøster <3