Gode ting og tanker

Status

img_9246

Kender I det, når man bare har en lidt dum dag? Sådan en havde vi i går. Først stod den på begravelse – og selvom det var af sådan en slags, hvor døden hverken kunne eller skulle undgåes, er det jo aldrig sjovt.

Dernæst en tid hos min jordemoder. Den sidste. Desværre havde hun ombooket mig (uden at jeg havde fået besked), så C og jeg endte med at sidde og vente i halvanden time, før vi fik lov at komme ind til en anden.
Jordemoderen tjekkede mig indvendigt, og selvom jeg var meget blød, havde jeg altså ikke åbnet mig en millimeter, så hindeløsning var umuligt. Og det havde jeg selvfølgelig håbet på, kunne lade sig gøre.
Så snakkede vi igangsættelse og jeg fik en tid. Dvs. hvis fødslen ikke går i gang af sig selv inden (fingers crossed for at den gør)!! skal vi møde op på Herlev Hospital fredag d. 25 august klokken 19:00. Her skal jeg, såfremt jeg stadig ikke har åbnet mig, have lagt et ballonkateter, overnatte på hospitalet og håbe på at det virker efter hensigten, således at de kan tage vandet lørdag morgen.

Ballonkateter er jo en temmelig naturlig måde at sætte fødslen i gang på, men jeg vil stadig rigtig gerne undgå det. Og det stresser mig lidt kan jeg godt mærke. Stresser mig at min krop nu kun har 7 dage til at tage sig sammen og gå i fødsel. Og ja, jeg måtte altså knibe en lille bitte tåre efter jordemoderbesøg, for det kom på en eller anden måde bare så tæt på, med sådan en dato for igangsættelse.

Der er en del følelser i det. For mig er det ikke engang længere ventetiden. Nu har jeg været gravid i 9 måneder, så en uge fra eller til er faktisk fuldkommen ligegyldig, og jeg har det jo fortsat godt i min krop, selvom jeg ér stor og tung, og selvom at alle folk gerne ynder at kommentere på det. Har i øvrigt lagt mærke til at kvinder (for det meste) er søde til at kommentere noget ala “hvor ser du smuk ud”, mens mænd er virkelig ringe og slet ikke ved hvad de skal sige. Hvad med ingenting, makker? ; ) I sidste uge åbnede jeg døren for en håndværker. Han sagde til mig “ej hvor er du tyk” og intet andet. TAK MAND. Haha. Og i går fik jeg også at vide, af en mand, at jeg havde en den største navle han nogensinde havde set (!). Tak tak, eller noget..

Men nej, for mig, lige nu er det idéen om, at det (måske) føles unaturligt at blive sat i gang. Om man måske stoler lidt mindre på at kroppen “kan”, når den har fået hjælp og skub af læger. Og så også, at jeg har fået presset ned over hovedet at en fødsel efter et kejsersnit hele tiden skal være i fremgang – ellers tøver de ikke med at lave et kejsersnit. Sådan som jeg tolker det betyder det at min krop bare skal være super dygtig, selv formå at skabe gode kraftfulde veer, der hele tiden rykker osv. Og ellers er der no mercy og så bliver det et kejsersnit. Jeg ved ikke om det reelt foregår sådan. Men jeg ved at jeg virkelig virkelig har lyst til at undgå et kejsersnit og føde mit barn selv, det må jeg indrømme.
Og slutteligt er der egentlig også bekymringer i forhold til baby. Man ved jo at der er en grund til at de sætter i gang – fordi der er risiko for at moderkage sætter ud. Og i går blev der postet en ubærlig historie i min terminsgruppe på Facebook. En mor der havde mistet i uge 39+. Det er mit værste mareridt. Og jeg ved godt at det sker sjældent. Men det sker jo.

Nå. Ikke flere Emilie-tanker lige nu. Jeg KAN jo sagtens nå at gå i gang selv, I know. Så lad os satse på det, og hvis ikke går det også nok. Ud skal hun nok komme  – og det er uden tvivl det vigtigste.

I går da vi kom ud fra jordemoder og ned til vores bil, var det ene hjul i øvrigt fladt. Så vi måtte gå hele vejen hjem fra Frederiksberg Hospital. Det er en pæn tur, altså når man er højgravid.. Det betyder også, at skulle fødslen gå i gang her i weekenden, har vi ingen bil. Godt der findes taxaer, men stadigvæk, ikke?

Alt gik ligesom bare lidt skævt i går. I dag er so far lidt mere rolig og rar. Jeg har vitterligt rendt rund de sidste mange dage. Så i dag er min plan at slappe så meget af som muligt. Saxo er sammen med oldemor. De returnerer først til Disney Sjov i aften og C har møder dagen lang.
Jeg er alene i min sofa og her bliver jeg. Og eftersom det at være aktiv ikke lader til at sætte min fødsel i gang det mindste, kunne det jo være at det var lige det modsatte der skulle til. 18/08/17 ér da også en ret pæn dato, hva? ; ) Haha. Nej, baby kommer når baby kommer. Og aller senest en 8 dages tid fra nu.

Alt godt xx

Ps. Erfaringer med ballonkateter modtages med kyshånd. Både de gode og de mindre gode : )

32 kommentarer

 • Marie

  Jeg blev sat i gang med de der piller, da jeg ikke var så meget for tanken om ballon kateter. Det tog en dag på pillerne og så tog min egene veer over og fødslen tog knap 12 timer. Og resulterede i en sund og rask dreng som havde hygget sig gevaldigt inde i maven trods jeg var fulde 42 uger.
  Jeg sender gode tanker din vej og held og lykke med fødslen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Emilie! Jeg blev også sat i gang. Efter selve igangsættelsen, så var resten af fødslen i fin fremgang af sig selv og det tog kun 5 timer – netop pga igangsættelse, sagde de. Det var en virkelig fin og god fødsel, selvom jeg også frygtede den “unaturlige” igangsættelse. Men resten var helt naturligt – så jeg vil bare sige, at jeg håber det går dig ligeså godt, hvis du ender i en igangsættelse. Al lykke til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Mange kram til dig. Åh hvor kan jeg dog huske alle de tanker og bekymringer og jeg kan virkelig godt genkende det med at det ikke handler sig meget om det nu bliver en dag fra eller til, men mere aaaalt det andet. Jeg er ikke nogen af gangene blevet sat igang, men har fået dato alle tre gange. Anden gang var jeg til jordemor sammendrag hvor jeg var fuldstændig helt og aldeles lukket med en bemærkning fra jordemoderen om, at der ihvertfald ville gå nogen dage endnu og at jeg skulle forberede mig på igangsættelse. Hun blev født samme aften ved 19:30 tiden. Så den slags sker også <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Da jeg skulle føde anden gang, fik jeg også en tid til igangsættelse pga svangerskabsdiabetes.. Jeg gik i gang om onsdagen, hvor jeg havde tid til igangsættelse om fredagen..
  jeg var 100% sikker på at jeg ville føde før termin anden gang, og følte 1.000 gange at jeg havde begyndende veer.. Indtil jeg en nat vågnede og tænkte – hmm var det ikke en ve.. 6 timer senere var han født <3 Så det kommer, når man mindst venter det..
  Krydser fingre for at du går i gang af dig selv lige om lidt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Åh jeg kan så godt genkende dine tanker og følelser omkring igangsættelse. Havde det præcis sådan, da jeg skulle føde andet barn her i april. Samme morgen som jeg skulle have været sat i gang gik fødslen heldigvis igang af sig selv. Håber det samme sker for dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg joiner koret om, at det hele nok skal gå 🙂 Jeg har selv termin om 6 uger (er førstegangsfødende) og kender i øvrigt alt for godt til mænds blikke og akavede kommentarer. Tsk. Med det sagt, så ville jeg ønske man som gravid kunne undgå triste (skræmme) historier op til termin. Ved du, hvad der var årsagen til dødsfødslen i din terminsgruppe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Hej Emilie. Først og fremmest, jeg synes ikke du er usædvanlig stor. Bare smuk gravid.
  Jeg fik tid til igangsættelse. Havde prøvet at starte det selv med masser af gåture, trappeture og cykelture. Intet skete der. Det var først, da jeg chillede max, at det begyndte at røre på sig. Så snup Disney med i aften på sofaen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg ér heller ikke usædvanlig stor. Slet ikke. Synes selv jeg er en smækker gravid. Jeg har bare erfaret at mænd især ikke kan finde ud af at kommentere på en gravid kvindes krop. Og det er lidt sjovt 😀 Men tak for din kommentar <3

   Du kan tro jeg har slappet af i dag, men generelt er det lidt svært når man har et barn i forvejen. Men lad os se om det måske sætter noget i gang. Vi krydser fingre : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Held og lykke! Hun er her før du ved af det. Og hvor er du smuk. Håber jeg bliver ligeså flot gravid som dig 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg blev selv sat i gang og frygtede det virkelig. Men når alt kom til alt synes jeg egentlig det var rart 🙂 nu håber jeg at jeg kan blive sat i gang ved næste fødsel også. 😀 (altså når jeg engan er gravid igen)
  I øvrigt synes jeg du er møg lækker som højgravid 🙂 synes virkelig det klæ’r dig 🙂
  Sender ve-støv din vej.
  Nyd din slappe dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Dejligt du har haft en god oplevelse. Tak, jeg synes også jeg er ok – glæder mig dog til at slippe for at føle mig så tung. Særligt om aftenen føler jeg mig som en hval ; )

   Tak for ve-støv. Vi håber det virker <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene V E

  Jeg sender kærlige tanker og god energi i jeres retning. Du er den smukkeste gravide kvinde! Kh. herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En dårlig start betyder garanteret en rigtig god afslutning – det tror jeg på. Og hellere at alle de dumme ting lige nåede at ske før fødslen end efter 🙂 Jeg er sikker på, det hele nok skal gå stille og roligt i den rigtige retning nu, fingers crossed <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SN

  Du er så smuk! Kan ikke huske om du har nævnt det, men har du gået til fødselsforberedelse!? Leder lidt efter en anbefaling…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Hej smukke gravide kvinde 😊

  Jeg vil bare sige at jeg blev i gang sat med mine tvillinger og det var verdens bedste oplevelse og fødsel, så jeg synes virkelig ikke at du skal frygte det! Mit vand blev taget fordi jeg var 3-4 cm åben, og så forløb fødslen ellers som planlagt, endda med lidt ve drop, men jeg følte aldrig st jeg mistede kontrollen over min krop eller st jeg ikke kunne følge med, tilgengæld fik jeg en dejlig hurtig fødsel på 5 timer, hvilket jeg tænker er st foretrækker frem for 24 timer med veer!

  Held og lykke! 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hvor lyder det dejligt. Jeg lover at jeg vil tænke på din kommentar og forhåbentlig blive mere rolig, hvis jeg når til igangsættelsen på fredag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Jeg fik kejsersnit for 3,5 år siden (fuldstændig identisk forløb m dig) og fødte lillebror for 6 md siden. Jeg gik en uge over tid, og havde en temmelig lang fødsel. Ingen talte om kejsersnit selvom der var meget lidt fremgang i fødslen. Du bliver monitoreret hele tiden og de holder øje, men min erfaring er, at de går langt for at undgå kejsersnit. Held og lykke. Det bliver fantastisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Min erfaring siger, at afslapning og selvforkælelse sætter fødsler i gang. Det gjorde begge mine. Adrenalin hæmmer Oxytocin, som giver gode veer. Jeg tror på, at hvis man stresser fysisk eller psykisk, så “tænker” kroppen, at det ikke er et godt tidspunkt at føde på. Så… Jeg er fan af, at du smider dig på sofaen og slapper fuldstændigt af. Pøj pøj med fødsel! Smertefri fødsel og Laboro er genialt, og jeg fødte min sidste pige planlagt herhjemme på 1,5 time (én lang ve), og selvom det gjorde ondt, så var jeg i kontrol. Så fed en oplevelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er missionen i dag. Masser af ro og gode ting, hjemme <3

   Mange tak.

   Din fødsel lyder for vild. Du er sej! : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Marie Lei Lange

  Hej smukke!
  Hvis det kan trøste dig lidt, synes jeg, du ser vanvittigt sund og dejlig ud og ikke specielt stor, faktisk! 😄❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Takker, MM <3 Det er egentlig også sådan jeg føler mig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg vil blot sige, at jeg til fulde forstår dine tanker g følelser omkrnig det hele.

  Jeg håber, din krop når at gå i fødsels af sig selv, men vigtigst; at du får en god oplevelse lige meget om den skal hjælpes på vej eller ej!

  En dag i ro og mag på sofaen lyder i øvrigt skønt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Åhh føler med dig.. Du har stadig en uge at løbe på, det skal nok komme 👏🏼👏🏼
  Skal selv sættes igang i morgen.. Dog ikke fordi jeg er gået over tid, men pga graviditetsbetinget leverkløe.. Det kan være farligt i længden for baby og mine tal stiger kun, så de sætter mig igang 38+0, hvilket er i morgen.. Har det på helt samme måde som dig, at det slet ikke er sjovt at skulle sættes kunstigt igang..
  Jeg er førstegangsfødende og vores lille pige er ikke så stor, så chancen for at de bare kan lave hindeløsning i morgen er ret lille. Så det betyder piller der skal modne og så hjem og vente og håbe på der sker noget af sig selv.. Aner ikke hvad jeg skal forvente, men ja som du siger: ud skal hun nok komme.. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Rigtig meget held og lykke til dig. Hvor vildt, så har du baby i armene lige om lidt. Er sikker på det bliver en dejlig oplevelse <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Jeg blev sat i gang med piller, da jeg var i risiko for at udvikle svangerskabsforgiftning. Og jeg blev indlagt til observation, mens jeg skulle have piller hver 2.time. Trods det ikke lige var sådan jeg troede min fødsel skulle forløbe, var det bare en rigtig god oplevelse. 😃 Og jeg er slet ikke ked at forløbet efterfølgende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er rigtig dejligt at vide at det kan være en god oplevelse. Selvfølgelig kan det det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode ting og tanker