I sommerhus

Velkommen til, lillesøster <3

Processed with VSCO with hb2 preset

Så kom hun. Endelig!
Født tirsdag d. 22 august, klokken 7.36.
3800 gram, 51 cm lang og helt, helt perfekt. Hun ligner sin storebror, bare en mørkere udgave. Og så har hun fars næse og øjne og mors læber. Elsker hende allerede så højt.

Grundet langvarig vandafgang (mere end 18 timer fra vandafgang til fødsel) skulle vi blive på hospitalet en nat, for at observere, at hun ikke fik en infektion. Men ingen infektion heldigvis og i går onsdag, kunne vi køre mod Frederiksberg og storebror, som havde ventet i spænding på at få os hjem.

Vi har det alle godt og baby (som altså stadig ikke har noget navn) er helt perfekt og indtil videre en veltilpas og rolig baby, som allerede ammer så flot. Jeg er så stolt ; )

Processed with VSCO with hb2 preset

Og hvad fødslen angår, så fik jeg desværre ikke den fødsel jeg havde håbet på.

Den gik ikke dårligt på papiret og var hverken traumatisk eller hektisk. I virkeligheden var det vel  en ganske normal fødsel og baby havde det godt under hele forløbet.

Den gik nogenlunde sådan her (beretning kommer, når jeg har fordøjet det hele):

Vandafgang – veer der lod vente på sig – derfor vedrop (stress) – vestorm (AV) – epidural (skønt) – pressefase efter bogen og baby der kom ud og havde det strålende.

Det lyder jo tilforladeligt, men det var ærlig talt ikke et særlig rart forløb, overhovedet. Og Casper og jeg mærkede i den grad til travlhed på fødegangen. F.eks var der vagtskifte, mens jeg havde presseveer og 10-15 minutter inden baby var ude, skulle jeg tage stilling til en ny jordemoder. Det var dog det mindste af det hele.

Alt i alt var fødslen meget præget af usikkerhed og vi følte os simpelthen ikke trygge eller i gode hænder på noget tidspunkt. Fordi jeg tidligere har fået et kejsersnit (og der dermed var en risiko for bristning af mit ar) og fordi mit fostervand tangerede til at være lysegrønt (baby havde det så fint hele vejen igennem) blev jeg koblet op til et hav af ledninger og elektroder, og var mere eller mindre bundet til sengen. Og det hele var meget mekanisk og unaturligt for mig. Vedroppet især.

Jeg ved ikke hvad man kan forvente af en jordemoder, og måske jeg er for krævende, men jeg havde håbet at bare en af de tre jordemødre jeg nåede at have i mit forløb, kunne have gjort Casper og jeg mere rolige og måske medvirket til, at jeg stolede mere på at min krop godt kunne, trods crazy vedrop og vestorm.

Faktisk må jeg knibe en lille tåre, mens jeg skriver det her. Jeg ved at jeg nok skal “komme mig over det”, fortyder bestemt ikke, at jeg ikke valgte kejsersnittet og synes stadig, at jeg er super sej, at jeg selv fik hende ud. Men der ligger mange følelser bag, kan jeg godt mærke.

Men nu er vi hjemme, sammen med verdens dejligste og det er det aller vigtigste.

Derudover er jeg også bristet (som langt de fleste gør). En dejlig lille 2. grads bristning, der gør mega nas lige nu. Det er hvad det er og det heler forhåbentlig hurtigt, faktisk mærker jeg allerede her til aften en bedring, men jeg indrømmer da gerne, at det ikke hjælper på overskuddet her de første dage. Derfor har vi også valgt at alle barselsbesøg er udskudt, indtil jeg får det bedre. Og bloggen? Jeg opdaterer når jeg har lyst og overskud.

TAK for alle jeres lykønskinger og tak fordi I gider følge med. Det er så dejligt <3

Processed with VSCO with hb2 preset

31 kommentarer

 • Stort tillykke med hende og velkommen til verden, babypige <3

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke først og fremmest, og hvor er det dejligt befriende at der er begyndt at komme mere åbenhed og ærlighed omkring følelserne ved en fødsel. Big up til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Fødte på Herlev i maj og har nøjagtig samme følelse og min fødsel minder om din.
  Nåede igennem 4 JM og fik en 2 gradsbristning og blev syet i to timer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KÆMPE tillykke med jeres lille prinsesse og hvor skønt at alle har det godt, for det er jo det som tæller:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viola

  Ift til bristning! Isbind, isbind, isbind. Det hjælper vildt meget (tip fra barselsgangen i skejby). Køb helt alm bind, gør dem våde, smid dem i fryseren og pak dem ind i lidt stof (feks stofble) og så i trussen.

  Ift vedrop – bare hvis der er andre gravide der læser. Jeg tror oplevelsen afhænger meget af jordemoren og stemning på stuen. Jeg havde verdens mest rolige fødsels uden det er kunne minde om vestorm med et vedrop….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  STORT tillykke! Hvor er hun fin! 😍❤️
  Og mht. jeres oplevelse af fødslen: SNAK om det! Igen og igen. Om tankerne føles rationelle eller ej, er sådan set ligegyldigt. Anerkend, at du/I har nogle svære følelser omkring det – så bliver det bedre! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Stort tillykke med jeres smukke pige! 😍
  Et par små rod ang. bristning. Havde samme forløb som dig bare med en hård kop og en epidural der ikke virker så var i mange smerter! Jeg bristede selv grundet hård kop – 3 grads bristning og det gjorde nas! Men sørg for at holde smerterne nede med Panodil så du kan bevæge dig rundt. Panodiler er bedre end af have ondt og at være mobil fremskynder helingen. Fordi det er en slimhinde går helingen ret hurtigt. Efter en uge kunne jeg slet ikke mærke at jeg havde født trods 14 sting! 😁
  Og så var den der sprøjte med lunken vand når jeg tissede fuldstændig uundværlig!
  Nyd roen og jeres baby 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Stort tillykke med jeres lille pige!
  Øv, hvor er det bare ærgerligt, at jeres jordemødre ikke har formået at skabe ro og tryghed, for det lyder jo som en helt almindelig, (relativ) ukompliceret fødsel, men selv sådan en fødsel føles overvældende og voldsom, hvis ikke man har mulighed for at få skabt trygge rammer.

  Herhjemme hjalp det, at vi fortalte ALLE barselsgæsterne hele historien (også dem der ikke gad høre haha), sammen. På den måde fik vi sat oplevelsen mere og mere på plads i vores hoveder og det var vildt at høre min mand fortælle om fødslen, for han havde oplevet noget helt andet end mig. Min fødsel var god, men jeg havde alligevel meget brug for at snakke om fortælle – for shit en vild oplevelse!

  I øvrigt: helt enig i det med isbind, de reddede mig de første 3-4 døgn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Du er hamrende sej. Kan godt forstå, at du er påvirket af det hele. Den der utryghed og travlhed må have været så stressende oveni fødsel og vestorm.
  Kæmpe tillykke til jer alle tre med jeres dejlige pige. Hun er kommet til et godt sted, er jeg sikker på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Stort tillykke med din lille pige 🙂
  Og MEGA sejt, at du kom igennem fødslen!
  Jeg fødte selv d. 13., og jeg må indrømme, at fødslen stadig sidder i mig. Min baby stod skævt i mit bækken og kom derfor ud i en dyv tværstand(den bredeste måde en baby kan komme ud på!). Det resulterede i en lang pressefase(over tre timer), dårlig hjertelyd på baby, vestimulerende drop og en fødsel halvt siddende frem for i vand, som jeg ønskede.. nået ja og også en 2. grads bristning!
  Hvad jeg vil frem til er; det er OKAY at være ked af, at en fødsel ikke gik, som man forventede.. Og vi er (nærmest mere) seje alligevel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Stort tillykke med lillesøster – hvor er hun kær!
  Nu kan jeg slet ikke vente til vi skal møde vores lillesøster, som forhåbentligt kommer snart <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Hej Emilie. Tillykke med den lille. Jeg græder også stadig over min fødsel, som var god og sund og med en dejlig lille unge til sidst. Jeg talte med en anden jordemoder end hende jeg havde med, efter fødslen, et stykke tid efter. Hun sagde at uanset hvor godt en fødsel går, så svarer smerter, stress, nervøsitet og handlingslammelse. til den mennesker i fx en bilulykke oplever. Der får man krisehjælp osv, det gør man ikke når man har født. For det er naturligt osv osv. Men jeg lod mig selv hvile lidt i den tanke, at det var okay at græde og have brug for at tale om det igen og igen.
  Jeg kan stadig miste pusten når jeg tænker på min fødsel. Og jeg har fået vild meget respekt for alle de kvinder i verden der har oplever det og ikke har et skilt om halsen, hvor der står “jeg har faktisk født”. Respekt til kvindekroppen (og sindet).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  STORT tillykke med lillesøster 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Stort tillykke med jeres lille pige! Hvor ligner hun altså Saxo, og hvor er billedet af de to sammen noget af det sødeste. Tænk at kunne se tilbage på det øjeblik om mange år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Stort tillykke med lillesøster!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Stort tillykke, hvor ser hun skøn ud! Men træls at I ikke følte jer trygge og at du skulle ha’ 3 forskellige jordemødre :/ Men godt at det hele gik alligevel, og tak fordi du er så ærlig omkring det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  Et stort tillykke med jeres smukke lille datter:-)
  Rigtig gode billeder.
  Nyd hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Eijjjiii tillykke!! det var så kært at logge på og så var billedet der! forstår godt dine tanker omkring fødslen og du er bestemt ikke krævende. Stort tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luisa

  Stort tillykke med lillesøster:) som Charlotte skriver var isbind virkelig også min redning da jeg fik min søn og fik en bristning. Syntes det blev bedre efter 2-3 dage dog hjalp isbind meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Stort tillykke med lillesøster! Selvom det kan virke uoverskueligt lige nu kan jeg anbefale (som flere andre gør) at få snakket hele fødselsforløbet igennem med en fagperson. Min søn kom til verden sidste sommer under babyboom’et og jeg kan sagtens nikke genkendende til din oplevelse med travlhed hvilket også skabte en utryghed hos mig og min kæreste. Det er ikke okay og det hele bunder jo I besparelser hvilket resulterer i stressede jordmødre og dårlige oplevelser på fødegangen. Jeg er glad for at “du råber højt” og har lyst til at dele din ærlige oplevelse. Alle fortjener de bedste rammer for en god fødsel.

  Endnu engang tillykke, hun ser perfekt ud <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Endnu engang stort tillykke med hende. Hun ser simpelthen så smuk og dejlig ud. Hvis ikke du er introduceret for det, kan jeg på det kraftigste anbefale isbind. Jeg er bhver gang blevet overrasket over hvor effektivt det er. Dels som smertelindring, men også ift. helingen. Du tager og gennemvæder et gammeldags billigt bind – du ved dem der ikke er i en diskret lille pakke og normalt er mega no-go 😉 du lægger det i fryseren og venter til det er gennemfrosset. Herefter lægger du det i din fikse nettrusse, evt. med et lille stykke stof over for at undgå forfrysninger (fx en gammel stofble) og hiver buksen op. Det er altså suuuuper effektivt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Stort tillykke!!! 🎈 Og tak for opdateringen! Jeg synes det er så fint at du tager dig tid til at opdatere alle os der elsker at følge med og har ventet spændt på at høre om det hele! Forstår dine frustrationer fra fødslen, men synes du er mega sej 🙌🏼 Nyd det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hun går jo i hjertet! Stort tillykke.
  Du ved det sikkert allerede, og andre har også anbefalet det – men jeg håber at du får tilbudt en efterfødselssamtale. Men måske det (også!) er sparet væk…?
  Jeg håber i får nydt denne helt særlige tid sammen trods smerter.
  Og hvor er det dog et skønt billede med storebror der holder lillesøster. Han ser så omsorgsfuld ud <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Kære Emili
  Åååh hvor får jeg bare flash back når jeg læser for indlæg. Min første fødsel var præger af de samme følelser som du beskriver og jeg var også igennem, vedrop, vestorm og epidural og endte med sugekop og bristning. Altsammen overvældende. Husk at få talt forløbet godt og grundigt igennem med en fagperson. Dexter så vigtigt. Jeg droppede at tale med min jordemoder efterfølgende (fordi samtalen konstant blev udskudt) og det resulterede i angst ved fødslen af min nr. 2. Alle de samme følelser kom væltende indover mig og jeg var meget bange. Bare et lille råd😘
  Nyd den første tid og kæmpe stort tillykke😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke! Enjoy this special time <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Kæmpe tillykke med lillesøster <3
  Øv med den fødsel. Prøv at hold fast i, hvor sej du var/er! Og mega GIGA fornuftigt, at få helt ro efter sådan en omgang.
  Du skriver så fint og ærligt og glæder mig til at læse om din kommende barselstid.
  Knus Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Stort tillykke med hende, hvor er hun kær 🙂

  Til inspiration er jeg selv faldet over navnet Maude og synes det er fantastisk smukt i tale og på papir.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med hende . Hvor er hun skøn og hvor ser storebror stolt ud <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Først og fremmest stort tillykke med jeres lille fine pige!
  Når du/I er kommet ovenpå, så overvej at booke en efterfødselssamtale med en jordemoder. Jeg ved, at det er noget man i hvert fald kan få privat, og det er blevet mig anbefalet til min egen fødselsforberedelse (har termin slut september). Det er vigtigt at få talt ens oplevelser i gennem.
  Indtil da – nyd boblen! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kæmpe stort tillykke! Hvor er hun fin <3 Det lyder som om du var mega sej i den fødsel. Og tal/skriv gerne rigtig meget om det, med dem du har lyst til at dele det med. Jeg tror, det er så vigtigt at få bearbejdet alle følelserne. Selvom det på papiret gik godt, kan det jo godt være noget voldsom en oplevelse for dig. Og det er helt ok <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I sommerhus