Maste men lykkelige

Om maven (post-graviditet)

emilipreggo
img_4829

Annonce for Bio Oil

Maven efter fødslen.. Min mave, den er blødere end blød her små tre uger efter fødslen. Jeg ville sådan ønske, at jeg var modig nok til at vise den frem herinde, men det er desværre ikke tilfældet. I stedet må I forestille jer hvordan den ser ud ; )

Jeg ligner ikke længere en gravid, men den er som sagt meget blød og altså langt fra flad. Og bliver det muligvis heller aldrig. Og faktisk, ikke? Sådan helt ærligt og med hånden på hjertet, så har jeg det helt fint med det. For hvor klichefyldt det end lyder, så har jeg altså groet freaking to mennesker derinde. Det ville sgu være underligt, om den lignede sig selv fra før jeg blev gravid som 25 årig..
Måske er det lige netop dét det gør ved en at få børn? At man bliver en tand mere bevidst om, hvor man skal lægge sin energi. Og at tingene i øvrigt bliver sat i perspektiv. At man hverken har tid, overskud eller lyst til at dvæle ved ting, der måske tidligere betød hele verden for en – såsom en blød mave. Det tror jeg i hvert fald er tilfældet hos mig. Det har været sundt for mig at få børn <3

Det betyder i øvrigt ikke, at man lader stå til eller at man ikke går op i sig selv længere. Det gør de fleste mødre vel. inkl. mig, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke glædede mig til at komme igang med lidt let træning, når kroppen altså tillader det (lige nu er en simpel gå-tur mere end rigeligt motion for mig, hah), ligesom at jeg glæder mig til at kunne passe alt mit tøj ordentligt igen.

img_4826

Men hvad med strækmærkerne? Et emne der lader til at optage mange gravide.
Jeg må have en temmelig elastisk hud, for hverken i min første eller i min anden graviditet har jeg fået strækmærker, til trods for at min mave ikke ligefrem var lille (bedøm selv på billedet øverst, det i nederste venstre hjørne, et par dage før min fødsel)
Det er jeg selvfølgelig et eller andet sted glad for, omend jeg ikke synes at strækmærker er noget man hverken skal være flov eller ked af det over. Sådan har jeg det virkelig, men det er selvfølgelig nemt nok at sige, når man ikke er indehaver af dem selv, tænker jeg?

Har jeg gjort noget for at undgå strækmærker? Jeg er af den overbevisning, at vil de tigerstriber frem, så kommer de altså frem, uanset hvad man gør, smører sig med etc. under graviditeten.

Men man har jo så absolut lov at forsøge sig med diverse produkter, og virker det ikke, har det sikkert været til god gavn for huden på andre måder.
Så for et godt stykke tid siden, da jeg vidste at jeg skulle lave denne kampagne, fik jeg en håndfuld Bio Oil produkter tilsendt, som jeg flittigt brugte hver dag efter badet i tredje trimester.
Og olien føltes så rar på min store mave, der havde tendens til at være en smule tør og samtidig klø lidt under graviditeten. Den flittige læser ved at jeg er fan af olier, og på maven føltes den altså helt fantastisk.

img_4839
.
Når jeg bruger olie på kroppen er det vigtigste for mig, at olien trænger hurtigt ind og at den ikke fedter – selvfølgelig fedter olier altid en smule – det er jo olie, men der er altså stor forskel på hvor meget. Og Bio Oil gør sit job rigtig godt. Så godt at jeg altså stadig bruger den, her post-graviditet.

Har I brugt Bio Oil til jeres gravide maver?

Ps. Bio Oil, som koster 119,95 for 60 ml, forhandles bl.a hos Matas, Normal samt i de fleste store supermarkeder.

img_4863

   

12 kommentarer

 • Maria

  Jeg brugte ingenting i begge min graviditeter, men fik desværre lidt strækmærket under navlen i 2. graviditet, måske fordi lillesøster vejede 1200g mere.. Du har helt ret i at man nok ikke går så højt op i at maven for alt verden skal ligne den den var før der lå to skønne børn derinde, men jeg var alligevel ked at strækmærkerne.. Har brugt BioOil efter badet siden jeg fødte nr. 2 (1 år siden nu) og strækmærkerne er nærmest væk!!!! 😀 Også et gammelt ar fra en navlepircing, som så helt underligt ud efter to graviditeter er nærmest faldet helt på plads igen.. Så da jeg stoppede med amningen begyndte jeg igså at bruge olien på brysterne, i håb om de måske også vendte lidt tilbage til det gamle, og der er altså måske noget om det synes jeg;-) Så smør endelig videre med den fantastiske olie… Det eneste ser nærrer mig er dog den kraftige parfume duft olien har.. den ku jeg godt ha undværet;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg brugte BioOil i første graviditet og igen i denne. Fik ingen strækmærker sidst og indtil videre heller ingen denne gang. Men jeg er altså også overbevist om, at gener vejer tungest i den sammenhæng. Til gengæld fjernede BioOil stort set et gammelt ar, jeg havde på maven, så den er virkelig effektiv.
  Mht. Kemiluppen, så er deres vurderinger altså tvivlsomme. En anden i kommentarfeltet linker til nogle undersøgelser (via Acie), og der kan man jo læse mere om sagerne. Og så er det lige væsentligt at påpege, at mange økologiske olier indeholder naturlige allergener, så man skal virkeligt sætte sig ind i det, hvis man vil være helt på den sikre side (det er ikke nok bare at være naturlig eller økologisk for at være uden risici).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Har selv brugt bio oil under min graviditet (vores datter blev 3 uger igår), og var ligesom dig heldig at slippe for strækmærker.. Om det er oilien ved jeg ikke, men var rigtig glad for at bruge den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  @Camilla: Ifølge Kemiluppen indeholder BioOil mistænkt hormonforstyrrende stoffer, jo. Jeg er selv gravid og har derfor valgt den fra. I stedet bruger jeg en ansigts- og kropsolie fra Juhldahl (eller nogle gange bare øko kokosolie 👍)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Luise

  Åh ja tak, jeg gider ikke træne, og alligevel er jeg så heldig at min mave er ret flad. Dog har jeg fra naturen lidt håndtag men igen, jeg gider jo ikke træne og er glad for kage så er ret godt tilfreds

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Men er det ikke noget med at lige netop Bio Oil har fået meget kritik for at være skadelig og hormonforstyrrende?
  Jeg er selv gravid og på jagt efter en god olie, men har holdt mig fra denne på grund af ovenstående?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det burde den ikke være nej. Den har gennemgået og stemmer overens med EU’s regler. Og er også godkendt til gravide : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hald

   Det er rigtigt, at Kemiluppen giver den tommelfingeren nedad – og derfor holdt jeg mig også fra den, da jeg var gravid anden gang (mens jeg svor til den første gang).
   Efterfølgende har jeg fornyligt læst hos Acie, at Kemiluppens anmærkning er lidt noget fis. Noget jeg nok også selv kunne have fundet frem til dengang, hvis jeg havde været lidt mere vaks
   😅 Acie linker til nogle velinformerede kilder, som slår et stort søm igennem Kemiluppens påstand. Så summasumarum burde man sagtens kunne bruge Bio-Oil som gravid 😃
   Kilderne er at finde i kommentarerne til dette indlæg:
   http://acie.dk/2017/08/21/cornichon-post-8-ting-jeg-ikke-har-kunnet-undvaere-i-graviditeten/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Tak Hald. Det vil jeg prøve at kigge nærmere på. Den har simpelthen bare fået så meget skæld ud i min terminsgruppe, at jeg slet ikke har overvejet den som en mulighed. Men kan da være at jeg ændrer mening nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Du kan lige så godt bruge enhver anden olie :). Strækmærker er genetisk betinget, og intet man plejer huden med kan forhindre at man får dem, hvis man er disponeret for det. Det er noget fis når firmaer påstår andet. Så man kan lige så godt købe enhver anden slags olie :). Det eneste de kan er at lindre kløe og få huden til at føles lækker – og det skal man ikke kimse af – men strækmærker, det er der ikke noget der kan forhindre. Så brug pengene på noget andet :).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hald

   Jeg ved, at strækmærker er genetisk betinget – og at der næppe er meget – om noget – man kan gøre for at undgå dem. Men ikke desto mindre tror jeg altså, at Bio-Oil kan et eller andet.
   Læs fx Pudderdåsernes anmeldelse her – inkl. Før og efter billeder 😊
   http://pudderdaaserne.dk/2011/11/24/bio-oil-effektiv-hjaelp-mod-straekmaerker/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg fik nogle strækmærker efter min første fødsel og smurte efterfølgende med Bio Oil 1-2 gange dagligt i ca 2 mdr. Og tænk sig, de forsvandt stort set og er nu kun hvide streger der næsten ikke ses. Så det kan virke at smøre dagligt men kræver måske lidt ihærdighed😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maste men lykkelige