De gode bøger på lyd og et Mofibo tilbud til jer

Om sovesituationen pt, vores Dunlopillo + en konkurrence til jer

dunlopillo_balance_box3

Annonce for Dunlopillo 

God morgen venner og dejlig fredag (og 1. september) til jer.

Åhhh jeg synes ærlig talt, at vores sovesituation herhjemme er lidt svær i øjeblikket.

Saxo, C og jeg har jo længe været vant til at sove sammen hver nat i mit og C’s soveværelse, i vores seng allesammen. Samsovning I ved. Og vi har elsket det alle tre.
Men nu hvor vi er blevet fire, er sovesituationen gået hen og blevet en kende problematisk.

Vores skønne Dunlopillo “Balance” seng, som vi nu har haft i et par måneder, og som i øvrigt er så mega dejlig at ligge i, er 180 cm bred, og 180 er bare ikke stor nok til fire mennesker, synes jeg. Det er for tæt. Så da vi fik Isolde hjem, lavede C et lille arrangement ved siden af sengen, hvor vi egentlig blot har taget vores klip klap madras og placeret en babynest ovenpå. Det var ligesom for at teste af, om det fungerede og om vi skulle have en bedside crib til at stå op ad sengen fast.

dunlopillo_balance_box

Men sagen er den, at det bare ikke sådan rigtig fungerer for os på denne måde. Stort suk.
Der er flere grunde til det. Et er at Saxo først bliver træt omkring klokken 21 hver aften og at Isolde og jeg derfor først kan gå i seng efter han er puttet – ellers forstyrrer det ham for meget. Og, lige nu i hvert fald, er vi dem der bliver trætte ca 20.30 hver aften : D Kan huske at jeg gik i seng klokken 19 nogle aftener da Saxo var spæd, haha. Det ændrer sig heldigvis..

Et andet er at Isolde både skal ammes og have skiftet ble i løbet af natten, og det er både irriterende og lidt stressende at føle, at man skal være stille når hun vågner/ikke at kunne tænde lyset i frygt for at vi vækker Saxen.

Så lige nu er status faktisk den, at vi har rykket Saxo ind på eget værelse. Tre nætter har han sovet sådan. Vi spurgte ham selvfølgelig om han havde lyst, og det ville han gerne – altså sove i sin egen seng. Så alt burde jo være fint, ikke? Og jeg burde være glad.

Men jeg synes ikke at det er fint. Jeg savner ham bare så meget : ( Savner at putte ham, at ligge helt tæt op af ham, at se ham som det første når han vågner (han siger de sødeste ting når han lige har slået øjnene op), ja og generelt savner jeg vist bare at bruge tid med ham.

dunlopillo_balance_box-1 dunlopillo_balance_box4

Så status er at det er lidt hårdt pt. Mest for mig, helt klart.

Aller helst vil jeg bare gerne have begge børn + mand i sengen.  En stor glad familie <3
Hvordan sover I derhjemme, jer der altså også har valgt at have jeres børn i sengen helt tæt på?

Men positivt er da, at jeg fortsat ligger som en drøm i vores seng. Vi havde jo lige en enkelt overnatning på Herlev Hospital i forbindelse med fødslen og jeg kan godt love jer for, at jeg sov dårligt i deres hospitalsseng. Ville bare hjem. Hjem til min egen dejlige Dunlopillo : D Mon man kan få den som 200×200? For så tror jeg vi napper den : D

Ps. Hop ind på min instagram lige nu, for endnu en konkurrence, hvor der igen igen er et sæt lækre Dunlopillo hovedpuder på højkant x

dunlopillo_balance_box2
dunlopillo_balance_box7
dunlopillo_balance_box1

11 kommentarer

 • I have 3 children and, to maintain samsovning, we bought a small bed and pushed it up against our bigger one. When the older ones wanted their own space, we used the small bed in their rooms. I loved having us all sleep together- so cosy!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det med at pusle om natten går relativt hurtigt over og amning om natten kan gøres i næsten mørke 🙂 Da vi fik nr 2 barn sov far og den ældste på børneværelset, mest fordi baby var vågen meeeeeget længe ad gangen om natten, så der var lidt for meget fest. Men altså også lidt kedeligt arrangement.
  Tror det er helt normalt at savne sine store børn når man får en baby, nat eller dag! Jeg gjorde i hvert fald.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg var også mega bange for at lillebror skulle vække storesøster i starten, fordi vi også sover sammen alle 4.
  Og det skete da også ind imellem de første par uger, men så vænnede hun sig til de nye lyde og er siden da aldrig blevet forstyrret af ham.
  Jeg gik selvfølgelig ud af soveværelset, når der skulle skiftes ble mv og vi har en lille natlampe, der bare giver dæmpet belysning – dog mere aht min mand end det store barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Vi samsover også med vores datter på 3,5 og baby på 6 mdr.
  De første 14 dage sov jeg på “børneværelset” med baby, fordi jeg havde det ligesom dig med lys, støj osv om natten. Det var altså et “nødvendigt onde”, men efter 14 dage rykkede jeg og baby ind til de to andre igen. Nu sover vi i en 180 seng med baby i en tremmeseng uden side på, som “bedside crib”. Storesøster vænnede sig lynhurtigt til de nye lyde og lidt roderi om natten, og bliver ikke forstyrret af det. Så hos os faldt alt hurtigt tilbage til det gamle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kan virkelig godt forstå de følelser du kæmper med pt. Gik igennem de samme da jeg fødte vores andet barn 23. Juli.. Hver aften når ældste barnet var puttet sad jeg i sofaen og tudede over, hvor stor han pludselig er blevet, hvor dejlig han er og hvor meget jeg savnede ham. Selvom vi jo stadig var meget sammen, men savnet om at nu var 3 kløveren for evigt over og det ville aldrig blive det samme igen. (Altså elsker lillesøster og at vi er blevet en familie på 4) men der var alligevel en del følelser, som jeg skulle igennem alligevel. Men jeg kan trøste dig med at det går over. Tog mig ca. 14 dage… Mht. Sovning synes jeg du skal være mega stolt af Saxo. Det altså virkelig flot at han bare acceptere at ryge ud af jeres seng og på eget værelse… Her er det nemlig en helt anden sag. Vi valgte og flytte vores dreng ud af soveværelset et par måneder før lillesøster ankomst, så han nemlig ikke skulle føle at det var hende som “smed” ham ud. Men han er meget bange og vil have vi sover med ham, hvilket så nu har betydet at far sover på en madras på storebrors værelse og jeg i soveværelse med lillesøster😏 Savner nu virkelig også min mand. Men det jo sådan det er med børn og familielivet. Alting en for en tid/fase og lige pt. betyder det at alle sover bedst sådan. Så igen, synes jeg det virkelig sejt og flot af Saxo og måske du bare skal glæde dig over at han er ved og blive stor og selvstændig (Ved godt det nemmere sagt end gjort☺️).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har rykket en 90′ er ind ved siden af vores 180’e og så en alm babyseng med åben side til sidst.
  Vores søn som bliver år i dag har altid sovet sammen med os og nu hvor den lille på 3 mdr er kommet til, har vi også lidt samme problemer ( og jeg samme følelser), som du. Vores løsning har været, st den lille og jeg den første mdr sov på vores sofa (den er bygget til det). Nu går vi i seng ved 9 tiden efter at han har sovet lidt på sofaen, sover i sengen til midt på natten og trækker så ud på sofaen igen, for ikke at vække den store alt for tidligt. Det fungerer fint, men jeg savner også….
  Håber I finder en god løsning!
  Kh
  Kristine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mis

  Vi har en seng der er 3 meter i bredden (1 x 180 plus 1x 120), her kan alle fire ligge inklsuive katten 😉 Min erfaring er at den store ikke vågner af amning/ puslen mv. og jeg vil ikke undvære at kunne høre begge børns åndedræt, snuse dem i nakken mv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Nu er vores børn 3 og 5, men vi har en seng som er 180 cm. bred (2 x 90) og en mere som er 150 cm. bred. Så har vi også seng fra væg til væg, men det er det hele værd, for vi kan allesammen være der uden at sove dårligt – og børnene behøver ikke nødvendigvis sove i midten for ikke at falde ud.. 🙂 Jeg håber I finder en god løsning..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Her sov vi også sammen med storebror inden lillesøster kom. Men da hun kom fungerede det slet ikke med ham i soveværelset samtidig, hun vækkede ham simpelthen. Han kom i egen seng og det fungere SÅ fint, han gider slet ikke sove med os mere. Han siger “mig sover i min seng” og han er SÅ stolt over at ligge i egen seng. Han kommer ind hver morgen og putter og det er så dejligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvad med at købe en enkeltmandsseng på 90 cm. i bredden og sætte den til jeres egen? Så kan i bare fjerne den når I er helt færdige med at putte med børn 😊 Tænker ikke I mærke den store forskel på at købe en seng der er 20 cm. bredere, men 90 cm. ekstra er til tage at føle på 👍🏼😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg kan virkelig følge dig i lysten til at sove sammen alle 4 og lysten til at have Saxo tæt på hele natten og være der, når han vågner.
  Jeg har kun et barn, men nyder virkelig at sove sammen med ham. Kun én nat i han 2-årige liv har han sovet i sin seng, og det var da vi kom hjem fra hospitalet et par timer efter han var født – nu fortryder jeg sådan, at jeg lagde ham der, han skulle da have været hos mig sin første nat (reelt var det nok 2 timer han lå der, så prøver at styre min dårlige samvittighed :-))

  Måske Saxo bare bliver helt vant til, at der rummesteres lidt omkring lillesøster om natten.Perioden hvor lillesøster skal skiftes om natten er nok også relativt kort, så måske det er OK Saxo sover selv nu, og så kan han komme ind igen, når hun er blevet lidt større og mere robust.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De gode bøger på lyd og et Mofibo tilbud til jer