Life

Skræddersyede vitaminer

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Annonce for Zentabox

Få 25% på Zentabox ved brug af koden Emili17

For mig har kosttilskud alle dage været lidt af en jungle. Der findes uendeligt mange på markedet, men hvilke er de helt rigtige for mig? Og hvor mange skal jeg egentlig tage?  Jeg synes virkelig den kan være svær at regne ud, og har derfor i lange perioder helt undgået kosttilskud og blot spist fornuftigt (og nogle dage mindre fornuftigt), fordi jeg simpelthen ikke kunne overskue at sætte mig ordentligt ind i den verden.

Nu hvor jeg jo som bekendt er et styks nybagt mor til to, og i øvrigt ammende, er jeg trættere end nogensinde. Jeg kan mærke hvordan min krop skriger på energi. Det er sikkert ganske normalt at være træt, men lidt ekstra fokus på mig selv, min kost og ikke mindst ekstra vitaminer, er jo aldrig af vejen. Så det er planen for det næste stykke tid, og vitaminerne har jeg heldigvis fået lidt hjælp til.

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Og det har jeg gennem Zentabox – som er det smarteste koncept og lige sådan et jeg har længtes efter.

Zentabox skræddersyer kosttilskud til den enkelte, og sammensætter, på baggrund af en let og hurtig sundhedstest man tager på Zentabox’ hjemmeside, de optimale vitaminer og mineraler der passer til en.
Herefter bliver ens kosttilskud leveret til døren i en super fin og lille elegant box med eget navn på- sådan en man rent faktisk har lyst til at have stående på køkkenbordet eller badeværelset.

Og lettere bliver det vist ikke? Både at få de helt rigtige vitaminer til en, eller at huske at tage dem.

Processed with VSCO with hb2 preset

Som sagt er måden man finder ud af hvilke vitaminer der er rigtige for en, ved at tage en sundhedstest på Zentabox’ hjemmside. Det kan du gøre lige her.
Min test viste at at jeg sundhedsmæssigt ligger lige omkring middel (det kan jeg da godt gøre bedre, hva).. Og Zentabox anbefalede fire forskellige vitaminer til mig.

En “Babyboom” til ammende (eller gravide) kvinder
En “Iron Lady” Ekstra jern
En “Bone Strenght” ekstra calcium, fordi jeg spiser begrænset med mælkeprodukter
Og en “M-Power” med magnesium.

Så nu glæder jeg mig til at spise alle mine piller hver morgen : )

Hvis I har lyst til at prøve Zentabox’ kommer her en lille rabatkode fra mig til jer, der giver -25% på de to første måneder. Koden er Emili17

Processed with VSCO with hb2 preset

 • Hmmm… men hvorvidt det er placebo, er jo sådan set ikke et holdningsspørgsmål? Det er et spørgsmål om, hvorvidt kosttilskud i den form som der her reklameres for, har nogen som helst evidensbaseret effekt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den eneste valide måde at undersøge, hvorvidt man får dækket sit vitaminbehov sufficient er igennen en bred biokemisk screening, hvilket kort og godt vil sige: Blodprøve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er klart. Testen her giver jo blot en lille idé om, hvilke vitaminer man evt har brug for i forhold til hvor man er i livet.
   Det tænker jeg giver sig selv for de fleste?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er en smule nysgerrig om hvordan du forholder dig til debatten om at vitaminpiller er spild af penge og for mange vedkommende ryger direkte ud i toilettet igen? Når du nu vælger at reklamere for sådan et produkt. Mit indtryk er at du får en rimelig sund og varieret kost og dermed er den gruppe som bestemt ikke har brug for vitaminpillerne (måske med undtagelse af at du ammer i øjeblikket)

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/forsker-de-fleste-er-vitaminpiller-spild-af-penge

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Nu har jeg ikke lige fået læst artiklen du linker til, men jeg tror på at vitaminpiller kan gøre noget godt for mig. F.eks har jeg været usandsynligt træt, faktisk siden jeg stoppede med at tage jern, så det er jeg så begyndt på igen. Jeg ammer + jeg spiser ikke kød, så for mig giver det god mening, at tanke lidt ekstra op lige der. Det er også begrænset hvor mange mælkeprodukter jeg får, hvorfor det også giver mening for mig at supplere med kalk, selvom jeg godt ved at man kan spise sig til kalk via bl.a grøntsager også.

   Om jeg tror på at en multivitaminpille gør noget særligt godt for ham eller hende der i forvejen spiser sundt og varieret? Næppe. Men jeg tænker at det aldrig kan skade at supplere.

   Nogle gange kan det vel sågar være en følelse det handler om. Altså at man føler at man gør noget godt for en selv og sin krop = velvære. Kan du følge mig?
   Men om folk kaster penge unødigt ud af vinduet, kan jeg ikke svare på : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   …men hvis det er ren placebo, så er der vel heller ingen grund til at betale for skræddersyede vitamintilskud? Så kan man jo bare købe den billigste multi-pille i supermarkedet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Altså jeg mener ikke at det er ren placebo. Det kommer vel an på den enkelte. Feks ammer jeg og spiser ikke kød – så for mig giver det mening at jeg har brug for at supplere lidt. Men får man alle sine vitaminer gennem god og nærende kost – så ved jeg ikke hvor meget mening det giver.

   Siden  ·  Svar på kommentar

  Skriv en kommentar

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   

  Næste indlæg

  Life