Isolde 3 måneder

Hvad jeg har tænkt mig at købe til BF og noget om forbrug

unnamed

I går morges sad jeg i ægte barselsstil og så God Morgen Danmark. Calina fra Neo Hippie (jeg følger hende på Instagram her) gæstede showet og fortalte, om den måde hun og hendes familie har valgt at leve på. Det er bl.a vegansk og bæredygtigt. Calina’s børn kommer ikke i institution og de skal heller ikke gå i skole. Og så er Calina en non-shopper. Hun køber ikke nye ting, og lever helt minimalistisk, med f.eks en garderobe bestående af ganske få items.
Jeg mødte hende engang nede i Nice’Cream (vegansk isbar på Vesterbro), hvor hun havde taget sin egen skål med, således at hun altså ikke brugte forretningens is-bægere. Jeg synes det var så sejt.

Jeg har fulgt Calina længe, fordi selvom vi er ganske forskellige, så inspirerer hun mig dagligt og får mig til at tænke over mange ting.

Hendes syn på børneopdragelse, der går ud på at give så meget kærlighed og tryghed som muligt, deler jeg jo 100%
Og så er jeg inspireret hendes veganske univers. Jeg har, som I måske ved, ikke spist andet end kød fra fisk de sidste 11 år. Og længe har jeg leget med tanken om, at gå helt vegansk. Jeg ved ikke om jeg gør det 100%, men alt ved det tiltaler mig faktisk. Jeg skal bare lige tage springet. Nogle tips til at gøre dét i øvrigt? : )

Og så er der det her med non-shoppingen. Jeg synes det er imponerende at hun kan. Jeg kan ikke. Og jeg vil heller ikke, tror jeg.. Jeg nyder at købe ting. Det gør mig glad. Ikke lykkelig, men glad i momentet. Jeg bliver glad, hver gang jeg kigger på mit sofabord f.eks, og glad, når jeg putter friske blomster i den smukke smukke vase, jeg fik af mine veninder til vores bryllup.

Så nej, jeg bliver nok aldrig en ” non-shopper”. Meeeen. Jeg synes godt nok, at det er interessant. Hvorfor er det egentlig at vi har brug for materialistiske ting for at føle os glade? Det er jo egentlig skørt.

Anyway. Det er Black Friday lige om hjørnet. Og jeg har nogle få ting jeg har planer om at ville købe med rabat. Det er følgende:

Reklame-links:

1. Disse vinterstøvler. Jeg er en sucker for dem, selvom jeg godt ved, at mange hader dem. Men faktum er bare, at de holder mine fødder varme som ingen andre boots. Jeg vil have dem i sort denne gang og i den korte model.

2. Dette mobil-cover. Jeg ved godt det virkelig fjollet, men jeg har ledt efter et med et ansigt på længe, da jeg jo nok må indrømme, at jeg knipser en del billeder af min lille baby pt. Så har hun da noget hyggeligt at kigge på imens, ikke mindst her i julen (abe, der holder sig for øjnene)..

3. Et par smørbløde handsker. Jeg tror mine hænder vil elske mig for det : )

4. Vinterstøvler til mit barn. Jeg er en dårlig dårlig mor, for jeg har stadig ikke fået købt vinterstøvlerne til Saxo, til trods for at det er rigeligt koldt udendørs nu. Så nu håber jeg bare at f.eks disse kommer på tilbud. De ser gode ud.

5. Denne drøm af en kjole. Sort, ammevenlig, og god til både juleaften og nytår (og rigtig billig).

Om ovenstående kommer på tilbud, finder vi vel først ud af i morgen. Det eneste jeg ved med 100% sikkerhed er NA-KD, der har tyvstartet, allerede nu giver 30% på alt (undtagen nedsatte varer) med koden BLACKWEEK

Har I planer om lidt BF shopping, eller holder I jer i skindet? : )

10 kommentarer

 • Julie

  Jeg er helt enig med dig og stræber også så vidt muligt efter at eje få men gode ting. Det er sådan en rar følelse!
  Når jeg læser det du skriver, kommer jeg til at tænke over noget…og jeg håber at det er ok, at jeg spørger her (af ren nysgerrighed på dine tanker omkring dette): lever du og din familie ikke af andres forbrug og det at sælge nyt til folk? Er det noget i har gjort jer tanker om, eller er privat og ethverv skildrer skarpt ad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   ❤️ Tak for godt og fint spørgsmål. Lidt ærgeligt at Emili ikke har lyst til at svare, det ku ellers være en spændende snak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hej Ida. Tak for din kommentar – her mere end et år senere. Selvfølgelig vil jeg svare på Julies kommentar – sommetider sker der bare det, at jeg ikke får det gjort, det kan være af den simple årsag at jeg glemmer det fordi jeg har meget om ørene og bloggen aldrig er førsteprioritet. Men så er det godt med en reminder, som her på juleaftensdag, tak 😉

   Mine tanker om at have et job, hvor jeg lever af andres forbrug:
   Jeg tænker helt klart over det. Dengang jeg startede med at leve af min blog, gjorde jeg ikke så meget. Men man bliver ældre, mere bevidst mm. Jeg er ikke hellig og ville da et eller andet sted ønske, at jeg kunne have en reklame-fri blog. Men det kan jeg bare ikke, hvis jeg vil leve af det. For folk vil gerne læse med, men de vil ikke betale fx et månedligt beløb for mine indlæg. Så sådan er det lige nu.

   Så kunne jeg finde et andet job, I guess. Og måske, højest sandsynligt, gør jeg det, en dag. Men det ville nok stadig være et job, hvor indtjeningen kom fordi andre købte. Sådan er det jo vel egentlig med mange jobs, medmindre man vælger at være pædagog, sygeplejerske osv,

   Så for nu bliver jeg ved, bl.a fordi dette job giver mig et skønt fleksibelt liv, som jeg ikke ville være foruden.
   Jeg tænker også at folk i en vis udstrækning selv må tage ansvar for deres eget liv. At jeg fx skriver om en deodorant fra Neutral jeg kan lide, betyder jo ikke at folk fluks skal gå ud at købe sådan en. Det bestemmer man selv. Ingen tvang. Men jeg kan godt se hvor du vil hen.

   Jeg tænker at tage emnet op på bloggen snart. Gå lidt dybere, hvis jeg tør. Så håber jeg du vil læse med – selvom jeg, efter lige at have smugkigget på din blog og det første indlæg, kan læse mig frem til at du er færdig med at læse med hos folk der hjemmepasser. Men alligevel ikke helt færdig så, åbenbart : D

   Rigtig god jul til jer begge xx

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Hej igen,
   Tak for svar. Dejligt og ærligt og hvor ku det være spændende at høre mere om dine tanker om bæredygtighed i et indlæg en dag. Jeg har været model i 14 år, så jeg er vist den sidste til at pege fingre, det var blot oprigtig nysgerrighed. Jeg opdagede først din blog for to uger siden, så jeg har muligvis læst de to indlæg (og ja, dette indlæg var da meget ældre end jeg troede – Jeg troede det var fra i år🙈), jeg har kommenteret på, ude af kontekst. Det beklager jeg. Og NU får du fred fra mig:) Vh og rigtig god weekend. Ida

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hald

  Jeg kender ikke til Calina, men det lyder virkelig sympatisk at have den slags omtanke ift. forbrugerisme, miljø mm. At jeg så ikke deler tanken om hjemmeskoling og ingen institution er en anden side af sagen 😊
  Ift. den veganske livsstil bliver det lidt for ekstremt for mig. Jeg kan forstå, at man bliver 100 % vegetar. Men 100% vegansk kan for mig tendere noget, der bliver lidt for fanatisk. Og i min verden er al fanatisme af det onde.
  For lige at tydeliggøre det; for mig begynder det at blive småfanatisk, når man fx. ikke vil spise honning, fordi man mener, det er at fratage noget fra bierne, ligesom man ikke vil bruge læderprodukter.
  Problemet for mig er, at alternativet til læder ofte bliver et eller andet kunstigt produkt, hvis produktion kan skade lige så meget eller mere end læder.
  Derudover er der vist noget om, at produktionen af palmeolie, som eftersigende er (har været?) meget populært blandt veganere, er ekstrem hård ved miljøet – ligesom produktionen af avokadoer, kræver storee mængder vand (70 liter), hvilket kan være hårdt ved miljø eller lokalbefolkning. Konkret har Dansk Supermarked fx ændret indkøbspolitik ift avocadoer, fordi det viste sig, at dem de indkøbte kom fra et område i Chile, hvor der skulle bruges ikke 70 men 230(!) l vand for at dyrke avokadoer. Og det gik ud over lokalbefolkningen.
  Hele den smøre blot for at forklare min lidt kontante udmelding om “fanatisme” 😉 Og måske også for at sætte spot på lidt af det der undrer mig ved veganerbevægelsen (det nævnte – og så den trang til at købe kød look-a-like produkter i soja. Don’t get it

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg har klikket the continuum concept hjem fra Saxoz læs den! (Calina har faktisk også anbefalet den flere gange).
  Og ellers skal jeg shoppe en Voksi Urban fra en engelsk webshop (alt er meget billigere at købe fra England😉)
  Og så tøj til den bette. Måske en lækker shampoo fra Purely Professionel til mig selv….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jaaa min veninde Nynne har også sagt til mig at jeg SKAL læse den bog : ) Fik du den på dansk eller engelsk?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   På engelsk. Den var udsolgt fra forlaget på dansk, men ville egentligt også læse den på engelsk. Er ikke til alle de der opdragelses-how-to-be-a-good-parent bøger, men denne er et must <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg følger også Calina, og jeg synes, hun er så inspirerende. Det er udelukkende på grund af hende, at jeg her det sidste stykke tid er begyndt at skrue ned for mit overforbrug. Jeg syntes, at alle mine penge forsvandt, uden at jeg rigtig fik noget ud af dem, og så havde jeg aldrig penge til sjov og oplevelser, som jeg egentlig synes er mere værd. Det er jo nemt nok, hvis man har rigeligt med penge så at bruge penge på mad, oplevelser, samvær ved siden af materialisme, men som ung studerende har det ikke været lige så nemt – men at være lykkedes med det har bare gjort så godt. Så jeg har besluttet mig for ikke at købe nogle ting på black friday – orker seriøst ikke det stress, der ligger i det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har allerede klikket lidt ting hjem fra ASOS som jeg havde i min “saved” i forvejen og bare ventede på en rabatkode. ☺️
  Tror også jeg skal lure inde på NA-KD efter en kjole til jule/nytårsaften. ☺️

  Jeg synes også de fluffy støvler er grimme, men jeg har dem selv og de er altså bare SÅ gode når man lige skal ned og handle på en kold, grå torsdag eftermiddag. 😍☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isolde 3 måneder