Byen: Det helt rigtige sted for os

Isolde 3 måneder

Processed with VSCO with hb2 preset

Så blev hun 3 måneder. Verdens dejligste lille lækre is.

Og her kommer en status, fordi man glemmer så hurtigt og fordi det for mig er sjovt, at kunne bladre tilbage og huske : )

Sådan i korte træk var hun jo super nem de første 5-6 uger. Sov fra det hele og var nem at have med rundt. Vi havde hende jo f.eks med til bryllup, da hun var 3,5 uge og det gik uden problemer.

Herefter fulgte ca. halvanden måned, som var lidt udfordrende, fordi det virkede som om, hun aldrig var helt tilfreds. Jeg nåede lige at blive en lille smule bekymret, og havde hende bl.a med til kiropraktor, fordi jeg tænkte, at der måtte være et eller andet i vejen. Men i virkeligheden var og er hun vist bare en helt normal baby. Min sundhedplejerske sagde, at jeg skulle vente at se til hun havde passeret de tre måender, fordi mange babyer åbenbart vender der. Og med fare for at jinxe det hele (og det er vist også noget med et 4. spring vi går ind i i morgen)? fik min sundhedsplejerske altså ret.
Det hele vendt nu, heldigvis, og vi har den skønneste lille pige, der langt størstedelen af sin vågne tid, er glad og tilfreds.
Hun er stadig en bestemt og til tider utålmodig dame, men der er klart overtal af gode dage, hvor alt er i den skønneste orden. Sådan en dag havde vi f.eks i går. Hun var både med nede og hente storebror i børnehaven og med til middag hos vores gode venner om aftenen. Og ikke én gang brokkede hun sig. Nix, hun var bare glad og tilfreds dagen lang. Det var SÅ dejligt.
Hun har stadig tydeligt et andet sind end sin storebror, men det er kun fint, at få en forståelse for, at børn virkelig er forskellige, tænker jeg. At noget simpelthen er ude af ens hænder : )

Isolde vejer 6,5 kilo og bliver kun ammet. Min plan er at fuldamme hende så længe det er muligt, fordi det trods alt bare er det nemmeste : )

Hun har behov for meget søvn, og er ca vågen halvanden time af gangen hele dagen igennem, før hun igen må give efter for søvnen.
Hun sover både i barnevognen, i slyngevuggen og på mig, og alle tre ting fungerer godt. Men de længste lurer er i min favn. Mange spørger, “ej gider du godt sidde med hende i tre timer, mens hun sover”? og en på min instagram mente endda, at jeg gav hende dårlige vaner, ved at lade hende sove på mig. Haha. Jeg ved, at man ikke kan give babyer “dårlige vaner” og hvis man kunne, hvad dårligt ville der så være i at sove lige der, hvor man er allermest tryg? Jeg forstår det ikke.

Anyway, om natten er hun god ved mig og tager både 5 og 6 timer i streg, hvilket er vildt for mig, for det gjorde Saxo aldrig. Hun spiser selvfølgelig også om natten, men jeg aner ikke hvor meget, da det foregår i søvne. Både for hende og jeg.
Hun sover i vores seng og som regel vågner jeg altid før hende om morgenen. Jeg kan virkelig ikke klage på den front.

Nå ja og så smiler hun stort til alt og alle (men særligt til mig) og griner med lyd, når jeg kysser hende på maven. #Smeeeelter.

Hold nu op hvor vi elsker dig, lille is <3

 

10 kommentarer

 • Ihh hvor er hun yndig ♥
  Dejligt billede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hej Emilie. Sikke en sød datter du har. Jeg har ikke kommenteret før på dine indlæg, men nu skal det altså være. Tusind tak for at du deler ud af dit liv og inspirerer. De sidste uger har du for alvor fået mig til at tænke over, hvordan jeg skal være mor, og hvordan mit familieliv skal være. Tak! Jeg blev mor for første gang i maj til en dejlig, lille dreng. Vi bor også på Indre Frederiksberg, og min svigerfamilie bor tre gader væk. Luksus. Min kæreste og jeg overvejer at flytte ud tæt på mine forældre lidt uden for København om 5 års tid, inden vores søn skal starte i skole, men lige nu er jeg på ingen måde træt af byen. Det er jo det fedeste at være på barsel her og kunne mødes med veninder, når man har lyst.
  Planen var oprindeligt, at jeg skulle holde barsel, til vores søn var knap 11 måneder, men efter at jeg har læst din blog, har min kæreste og jeg tænkt og tænkt over, om det nødvendigvis skal være sådan. Derfor er vi blevet enige om, at jeg har barsel til marts, og min kæreste derefter tager orlov og er hjemme med vores søn til september og forhåbentlig kan køre ham ind i institution i august. Økonomisk bliver det måske lidt stramt, men vi mangler ikke noget, og tiden med vores søn er ubetalelig, er vi blevet enige om.
  Det sidste skal lige falde på plads, men det har virkelig været en lettelse for os, at han kan være større inden institutionsstart, og vi ikke skal skynde os.
  Derfor får du lige alverdens tak og varme tanker <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta

  Dejligt billede……

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonna

  Hvor er det dejligt og hyggeligt at læse.
  Hihi ej griner med dig omkring baby og dårlige vaner. Det kan de da ikke have og hvis så er jeg helt enig…. slet ikke dårligt at putte i mors favn😉😊
  Kh Jonna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonna

  Hvor er det dejligt og hyggeligt at læse.
  Hihi ej griner med dig omkring baby og dårlige vaner. Det kan de da ikke have og hvis så er jeg helt enig…. slet ikke forligt at putte i mors favn😉😊
  Kh Jonna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, det er den evige gåde med de dårlige vaner! Hvor kan nogle mennesker sige uintelligente ting. Hun er simpelthen så fin <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hun er godt nok helt utrolig smuk <3
  Jeg har en datter på 15 måneder, hvor jeg tænkte meget på, at jeg kunne give hende dårlige vaner, og jeg glæder mig helt til vi skal have barn nummer 2, hvor jeg er blevet så meget klogere på den front.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Min sundhedsplejerske sagde til mig (om min nr 2) der findes ingen dårloge vaner, alt er kun for en periode….og får en der brugte alle “dårlige vaner” med nr 1, ved jeg at det er fuldstændig rigtig. Som 5-årig bliver hin ihvertfald hverken ammet i søvn, sover oven på mig (kun nogen gange) eller har et hav af de andre dårlige vaner, som man får tudet ørene fulde med af meget kloge mennekser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jonna

   Hvor er det et herligt billede… nej min ældste sønnemand på 4.5 år har da heller ikke taget de vaner med sig😉😉😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hørt!! Det er aldrig, aldrig, aldrig en dårlig vane at give sin baby tryghed. Forstår ikke hvordan nogen kan sige, at tryghed er en dårlig vane.
  PS. Hun er bare så skøn Jeres Isolde.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byen: Det helt rigtige sted for os