Søndag og to do'en

Isolde 5 måneder

Processed with VSCO with a6 preset

Jeg glemte helt at skrive om Isolde, da hun blev 4 måneder, så nu får I en “Isolde fra 3-5 måneder”. I kan tro at der er sket meget.
Jeg har snakket en del om det her med, at hun havde et helt andet sind end sin storebror. Det tager jeg altså lidt i mig igen. Altså for nu synes jeg faktisk at hun minder enormt meget om ham, da han var på hendes alder.

Isolde er simpelthen blevet så hyggelig, glad og ikke mindst mega tålmodig. Gider godt ligge på maven og lege selv. Ruller fint fra mave til ryg og omvendt, og er sindssygt interesseret i sit legetøj. Hun smiler nærmest konstant og vi smelter hver dag <3

Hun vejer 7 kilo og bliver stadig kun ammet. Vi tager lige en måned mere udelukkende med mit mælk og så starter jeg op på Blw – Baby-led weaning og springer altså fuldstændig grød og mos over. (Hvis I har lyst kan I læse mere om det her). Er der nogle af jer, der har gode erfaringer med blw og som vil dele?

Hun har fået en rytme nu. Det er ikke noget jeg har længtes efter eller forsøgt at fremskynde. Det er bare kommet af sig selv.
Hun sover tre lure hver dag. De to første a 1,5-3 timers varighed enten i slyngevuggen, hvis vi er hjemme eller i barnevognen, hvis vi er på farten. Og så en powernap a 30-60 minutter, typisk i min favn sen eftermiddag.
Ved 19.30 når vi også putter Saxo, er hun helt færdig og bliver puttet til natten i vores seng. Jeg ammer hende i søvn, sætter babyalarmen til og smutter ind i stuen. Her er det så meget forskelligt hvornår hun vågner første gang – sommetider går der timer, andre gange minutter. Hun sover bare bedst og tungest når jeg ligger lige ved siden af hende.
Det hænder at jeg bare har ufattelig meget lyst til voksen eller alenetid – og der kan jeg godt bande de opvågninger langt væk. Men det er faktisk sjældent. Måske lyder det helligt, men jeg finder kæmpe ro i det her med at alt er for en periode. Det er så kort tid at hun har så meget brug for mig som nu, så i stedet for at blive irriteret, vender jeg det om og tænker at det faktisk bare er dejlig og rart. Nogle aftener går jeg også i seng samtidig med hende. Det kan mærkes ved ekstra overskud dagen efter og det er ret skønt.

Min lille babymus <3

15 kommentarer

 • Anette

  Smuk smuk baby 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ME

  Vi har hele tiden kørt en combi med min datter, der nu er 13 måneder og så småt er ved at lære at spise med ske og gaffel selv. Morgengrøden bliver hun madet med, frokosten og mellemmåltiderne spiser hun selv og for det meste også aftensmaden, med mindre det er for flydende 😊 Det har fungeret opåklageligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg brugte også blw metoden og som er par andre også siger, så sviner det helt enormt meget, men det er skønt at se ens lille hygge med maden.
  En ting jeg dog ikke tænkte over/ville være opmærksom på igen er, at da min datter var ca 8,5 måned ville hun ikke ammes mere – det var bare ikke interessant. Problemet var, at hunslet ikke kunne finde ud af at spise nok mad til at holde sig mæt, hvilket gjorde at vi havde ca en uge hvor jeg ikke kunne forstå hvorfor hun var ked af det og græd når hun skulle sove – men hun var sulten! Jeg havde ikke mere mælk for det havde hun trappet sig selv ud af og dér fik vi så indført en natflaske x 3 som hun sluprede i sig.
  Men gør det, det er fedt ikke at skulle sidde og ‘tvinge’ mad ned i halsen på sit barn. det føles så rigtigt fremfor at sidde og made (synes jeg)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Hej Emilie.

  Min datter ville ikke mades, jeg prøvede først med grød, men indså ret hurtigt, at det aldrig ville gå. Hun VILLE og vil stadig spise selv og det respekterer vi, så vi besluttede at køre BLW. Jeg købte bogen “Jeg kan godt selv” og den kan jeg anbefale. Der er også opskrifter i samt foreslag til mad. Den er virkelig god, synes jeg.

  Det sviner SINDSSYGT meget så det skal man ligesom kunne rumme 🙂 Og måske skal du også være forberedt på, at SP ikke er til den store hjælp. Det var min i hvert fald ikke, da de ikke må vejlede i BLW, men skal følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og du kan jo stadig godt servere grød, hvis du har lyst, og så bare lade hende spise det med fingerne, indtil hun lærer at bruge ske.

  Vi har ikke praktiseret BLW på den måde, at vores datter kun må få det mad, vi også får, men vi har ligesom taget det derfra vi kunne bruge, fx alt det om, at respektere barnets grænser, stole på at barnet tager det, det har behov for osv. i kombi med, at vi også har tilbudt havregrød, øllebrød, grøntsagsmos osv., men altid ladet hende spise selv.

  Ved ikke om det giver mening, blev lidt langt og rodet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej 🙂

  Hvilken str. Valgte du huen i? 3-6 mdr? Er den alderssvarende? Tak! Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg var nysgerrig på BLW med min første, men indså at jeg som mor nok bare trivedes bedst med at køre skemad først. Ved nummer to barn glemte jeg at overveje det og så, ved nummer tre barn, skete der det, at barnet på ingen måde ville lade sig made. Prøvede alt muligt, men hun bare pure nægtede (og nægter stadig nogen form for hjælp i en alder af 9 måneder). Så det blev vel til en form for uplanlagt BLW. Syntes det var vældigt svært i starten, fordi hun ikke kunne finde ud af at flytte maden rigtigt rundt i munden, så hun kunne synke den. Det var virkeligt begrænset hvor meget mad, der kom i maven og jeg var konstant bange for, om hun fik nok at spise. Omkring 8 måneder vendte det og nu går det rigtigt fint og det er dejligt, at hun spiser det samme som os andre. Hvor ser hun i øvrigt nuttet ud, din lille Isolde 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

   Jeg er netop startet på Blw for knap tre uger siden. Oplevede du at dit barn i perioder slet ikke gad at smage på maden? Men bare smed lidt rundt med det?
   Hun har ville ‘spise’ lidt og er begyndt at tygge lidt, men de sidste dage har hun nærmest mistet interessen helt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er meget forskelligt synes jeg – nogle dage spiste og spiste hun (især pasta med kødsovs) og andre dage maste hun bare tingene og smed dem på gulvet – så længe hun bliver ammet/får flaske samtidig er det ikke problem – bortset fra oprydningen ! 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibritt

  Hej Emilie.
  Tak for en god blog, som jeg har fulgt i mange år 🙂 hvordan putter du Isolde i slyngen? Min baby skal vugges i utrolig lang tid, før hun overgiver sig. Og så vågner hun efter 30 min, hvor jeg ikke kan få hende til at sove videre.. 😉
  Kh. Maibritt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hun overgiver sig ret hurtigt synes jeg faktisk. 5 minutter maks, hvis hun er træt.
   Nogle gange går jeg ind i et andet rum når hun sover, men hvis jeg alligevel skal sidde med computeren, så kan jeg godt finde på at sætte mig til rette ved siden af vuggen. På den måde kan jeg se, hvis hun er ved at vågne, og så kan jeg hurtigt vugge hende videre i søvnen. Så kan hun snildt tage 2,5 timer.
   Tak fordi du følger med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Åhh, smelter!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hvor er hun dog yndig! Hvordan klarede hun de to vacciner? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   3 mdrs vaccinen gik helt fint og hun var helt upåvirket.
   Og hun har ikke fået sin 5 mdrs endnu, da de ikke må være syge – og hun har høj feber disse dage 🙁 Så den må vente.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag og to do'en