Ting der gør mig glad #4

Tanker om “barsel” og fremtiden

img_73k43

Tutteluuu venner. Jeg håber I har det godt og nyder livet? <3

Jeg nyder kan I tro. Og løber stærkt. En helt ny virksomhed, de eksisterende virksomheder, et familieliv og en barsel all mixed up.

Det hele går lidt imod min idé om, at livet skal leves langsomt – specielt når man har børn. Men så længe børnene ikke bliver påvirkede synes jeg det er ok. Vi har stadig tid til langsomme morgener. Saxo har 1-2 fridage om ugen, bliver hentet tidligt og alt det der, I ved betyder rigtig meget for mig.

Det her med at jeg har valgt at arbejde under min barsel – jeg har fået nogle spørgsmål og kommentarer. Burde jeg ikke holde en full on barsel? Især når jeg taler om vigtigheden i at være til stede. Og når jeg siger at livet med små børn går så ufatteligt stærkt, hvorfor nyder jeg så ikke bare min barsel uden at arbejde?

Ikke at jeg føler jeg behøver forsvare mit valg, men jeg vil nu alligevel sige, at jeg nok ikke havde valgt at arbejde under barslen, hvis jeg samtidig vidste jeg skulle tilbage til et job og aflevere i institution tidligt. Nej, for så ville jeg have det hele med, sgu.

Planen er jo at forene vores selvstændige erhverv med det at være forældre og have så meget tid til familien som muligt. Jeg har skrevet Isolde op til pasning når hun er halvandet. Men jo mere jeg mærker efter, jo mere jeg sætter mig ind i små børns behov, læser og lærer om tilknytning – og vigtigst: jo mere jeg egentlig vælger at lytte til mit (moder)hjerte, så ved jeg ikke om institutionsstart, allerede når hun er halvandet er noget for os. Men det er slet ikke til at sige nu. Vi må se til den tid.

Så derfor: Jeg arbejder nu, fordi jeg ikke skal tilbage til noget. Det her er mit liv. Jeg arbejder og jeg er mor. Isoldes behov kommer altid i første række, men hun må finde sig i, sommetider at blive slæbt med til et møde eller to, og nogle gange ligge alene på gulvet i 5 minutters tid, mens jeg svarer en mail.

Måske bliver der ikke tid til babysvøm, salmesang og rytmik (og måske gør der senere hen), fordi jeg er nødt til at prioritere at putte hende hjemme, så jeg kan arbejde mens hun sover.

Til gengæld kommer hun ikke til at mangle tid med sin mor og det synes jeg faktisk, når jeg virkelig mærker efter, er langt vigtigere end alverdens sjove baby-aktiviteter.

Så at jeg arbejder nu, er altså en del af en større plan, hvor det at være sammen er det vigtigste. Ting ændrer sig selvfølgelig og jeg laver løbende status-tjeks – og hvis jeg på et tidspunkt synes det bliver for meget så er jeg ikke for fin til at slippe hvilke arbejdsrelaterede ting jeg måtte have i hænderne.

Sorry hvis det blev lidt rodet – jeg håber det gav bare en smule mening : )

Bassen er vågnet efter 2,5 time i slyngevuggen, så jeg vil lukke computeren i nu <3

Vi snakkes snart igen.

7 kommentarer

 • Julie

  Hej!

  Jeg ved godt, at min kommentar ikke passer ind, men hvor er jeres champagne/vinhylde fra til væggen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Den er købt på dba. Du kan søge efter en halv champagne pupitre : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Har et spørgsmål om din halberstadt alliance ring 😬 har du den på konstant? Eller tager du den af når du er hjemme? Og sidder den behageligt på fingeren? Prøvede den i sin tid men synes den var så “tyk” så man ikke kunne samle fingrene men overvejer den stadig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg har den på konstant og den er super behagelig og slet ikke tyk. Sikker på at det er den samme du har prøvet? <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, det lyder fantastisk 💛

  Kender du Maj My’s blog?

  http://majmy.dk/

  Hun er så mega sej og har mange, mange gode tanker og reflektioner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I am not sure why anyone would question you if you continue blogging during your maternity leave? You are very present with your children. The investment that you make by blogging allows you to have the opportunity to, in the bigger picture, spend more time with your children. There are always compromises that we have to do to, ultimately, get to our goals. Not only that but I also think that it is healthy (for both you and your children) that you take a bit of time to grow and preserve Emilie. Spending time doing what you love is equally important so that you are relaxed and happy as your own person. It is always evident that your priority is your children… but don’t forget yourself in the mix! Keep on going, mamma! You are doing a good job 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Det lyder som den mest fantastiske kombi af familieliv, arbejdsliv og barsel! Det er da bare så skønt for jer, at I har muligheden for at gøre det på måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting der gør mig glad #4