Ting der gør mig glad #5

Lyserød sky

Processed with VSCO with hb2 preset

Jeg går for tiden rundt og er lidt ekstra glad. Svæver på en lyserød sky, faktisk.
Flere ting spiller ind. Inspirerende ting i vente på arbejdsfronten. Og den blå himmel. Den giver mig den vildeste forårsfornemmelse, selvom det er helt absurd koldt jo. Og når jeg må knibe øjnene sammen, fordi solen skinner lige ind i dem, kan jeg bare fornemme at foråret er nær. Og gud hvor jeg glæder mig. Til masser af lys, gode lange gåture uden at fryse røven ud af bukserne, til alle duftene, blomster i flor, fuglekvidder mm.
Og efter forår kommer sommer og så er vi dem der smutter til Mallorca. Vi har lige lejet et stort hus. Og vi skal være afsted i en hel måned. Bare os fire. Måske med besøg af familie eller venner. Det er endnu uvist. Det bliver så dejligt uanset.

Og ja, så føler jeg mig bare heldig. Med min lille familie. Isolde og Saxo. De to er så gode sammen. Det er næsten så jeg kniber en tåre. Saxo, seriøst verdens bedste storebror, men det vidste jeg også bare han ville blive. Dog havde jeg vel nok regnet med at han sommetider ville finde hende irriterende, at han ville reagere, et eller andet, men det er altså endnu ikke sket. Måske det kommer i takt med at hun bliver ældre. Måske når hun begynder at kravle? Men indtil videre ingenting. Bare ren kærlighed hver evig eneste dag. Så kan man som mor ikke ønske meget mere, vel?

Og Isolde. Fra lille hidsigprop til verdens gladeste skabning. Jeg hader ordet “nem” om babyer og børn, så det vil jeg undlade at bruge, men tingene er nemme. Det kører bare nu.
Hun er glad og tilpas, sover så fint – også om natten (i ske med mig). Og jeg trives virkelig i rollen som mor til to nu.
Jeg fik på et tidspunkt et spørgsmål fra en af jer, om jeg gjorde noget anderledes i moderskabet Saxo vs Isolde. Og jeg har tænkt og tænkt om der var noget. Og pludselig slog det mig, at jeg i høj grad er mere chill denne gang hvad angår søvn. Søvn er noget der virkelig kan fylde, når man er en børnefamilie. Og shit det er SÅ befriende, at være afslappet lige omkring det.
Jeg ammer hende jo i søvn til natten, hvilket betyder at det er mig mig mig der er på og at far altså ikke kan putte til nat. Sådan var det også dengang med Saxo. Men jeg har jo erfaret at det blot er en periode, så jeg gør intet for at ændre det. Jeg har virkelig ikke travlt og jeg ved at det gør hende tryg og lykkelig. Med Saxo stressede jeg meget mere over det på nuværende tidspunkt.
Men hvad så? Så kan du jo ikke tage ud om aftenen? Nej, det kan jeg ikke. Men det kan jeg måske om et års tid, måske allerede et halvt. Det er fint for mig. Snart bliver hun 6 måneder. De 6 måneder er gået rygende stærkt og jeg har på fornemmelsen, at de næste 6 går mindst lige så stærkt.

Det er bare pisse dejligt det hele lige nu. Jeg føler mig super taknemmelig <3

7 kommentarer

 • Linn

  Hej Emili. Vil du mon smide et link til huset på Mallorca? Vi skal selv afsted i 4 uger til enten Mallorca eller Andalucien med børn på samme alder som dine og mangler en idé til overnatning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martine

  Hei!

  Hvor er det fantastiske bilde på Saxo sitt rom fra, og hvor mye måtte dere betale?

  Martine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej Emili
  Hvor har I gode erfaringer med Mallorca? Altså hvilke byer, områder osv? Vi overvejer det med baby på 4 mdr til april nemlig, og kunne godt lige bruge lidt tips og gode råd. Har aldrig selv besøgt Mallorca før 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det er dejligt når alting bare spiller – du har sørme også nogle dejlige børn 😊 Jeg spekulerede heller ikke en dyt i søvnen (jo, i at jeg trængte til søvn efter 1 med natamninger 🙈) og idag er han 1,5 år og er siden han lærte at gå selv gået ind i sengen kl. 19 når han fik af vide at det var sengetid – self efterfulgt at os til et kys og et kram. Han elsker at komme i seng og jeg tror bare det skyldes at han aldrig sidder stille og har et vildt tempo hele dagen – han er træt!
  Så lige nu nydes det bare velvidende om at det self formegentlig pludselig ændrer sig eftersom han får hans egne meninger 😁
  Lige en kommentar til en med kendskab til spædbørnsdød grundet mit arbejde; de fleste børn der findes pludselig døde i mor og fars seng skyldes overophedning af at ligge for tæt på forældre eller fordi de deler dyne med forældrene. Ved godt at din datter er ved at være stor og at andet er gældende, men mere for at sprede budskabet. Hver gang jeg nævner det overfor veninder mm. er de ikke ordentlig informerede om, at eks. en voksendyne ikke passer til en baby og at baby ikke selv kan regulere sin varme. Det ryster mig en smule at eks. sundhedsplejersken ikke nævner det. Det er forfærdelig nok ikke sjældent at babyer omkommer på den måde I DK 😔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

   Jo, vuggedød er heldigvis sjældent i Danmark, max 0,3 ud af 1000 levendefødte spædbørn dør af vuggedød. Samsovning som risikofaktor er kun signifikant såfremt moderen er ryger. Selvfølgelig skal baby ligge på ryggen under egen dyne og ikke overophedes, men lad lige være med at skræmme livet unødigt af alle de mange mødre, der følger Emilie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta

  Dejligt billede

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Lyder dejligt! Superfint billede af jer. Hvor er kakkelbordet fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting der gør mig glad #5