Hello weekend

Min måned som veganer

img_7899

God morgen venner! Så har jeg altså, med meget få undtagelser, været veganer i en måned. Og som lovet kommer her en opfølgning.

Først undtagelserne; Den ene gang var da jeg var en tur i Tivoli, og min veninde spurgte, om hun ikke skulle købe os to glas varm kakao. Det var freezing! Og som det naturligste i verden sagde jeg ja tak, og drak min kakao, med ekstra flødeskum på på toppen. Jeg lagde endda et billede af kakaoen på min story på IG, haha. Først da vi kom hjem gik det op for mig. “Fuck, det måtte jeg jo ikke”. Simpelthen så underligt at jeg ikke skænkede det en tanke før. Men op på hesten igen kom jeg.
Anden undtagelse var da en kær veninde serverede de lækreste nybagte boller for mig, der åbenbart var blevet bagt med yoghurt i.
Jo, og så var der børnefødselsdagen, hvor jeg spiste kage, som jeg gætter på der var en eller anden form for æg eller mælk i. Jeg nænnede ikke at spørge. Og sidst men ikke mindst restaurantbesøget på Spuntino, hvor vi var en masse venner der delte mad og hvor jeg ikke gad “være på tværs” og i stedet bare holdte mig til ren vegetar.

Men det var så også dét, på en hel måned vel at mærke. Jeg synes jeg har gjort det godt.

Hvordan har det været?
Det har virkelig været overraskende nemt, at leve som veganer. Specielt herhjemme. Vi spiser i forvejen vegetarisk/+ en smule fisk, jeg drak i forvejen udelukkende plantebaseret mælk. Jeg har aldrig været særlig glad for ost eller yoghurt. Derfor føltes det ikke som en særlig vild omvæltning for mig.
Fløde til madlavningen købte jeg soyabaseret og som en erstatning til mine æg, som jeg ellers har været vældig glad for om morgenen, brugte jeg tofu. Jeg lavede altså et miks af tofu, grøntsager, avokado og stegte på panden og det var SÅ godt. Perfekt erstatning, som jeg virkelig kan anbefale.

Er du så veganer nu? 
Jeg ville lidt ønske jeg kunne sige ja, fordi jeg kan lide alt ved tanken om, ikke at spise noget animalsk. Det kan jeg virkelig.
Men jeg er ikke klar, kan jeg mærke.
Herhjemme kommer jeg 100% til at fortsætte med at undgå animalske produkter. Især æggene. Jeg tror ikke jeg kommer til at spise et spejlæg igen faktisk. Sådan har jeg det i hvert fald lige nu.

Problemet er når jeg er ude. Selvom de fleste restauranter efterhånden serverer mindst én vegansk mulighed på menukortet, så føler jeg at det kommer til at begrænse mig. Jeg har ikke lyst til at udspørge mine veninder om, om der nu er yoghurt eller mælk i bollerne de har stået og lavet. Jeg har ikke lyst til at bede mine venner om at lave vegansk mad, når vi spiser middag sammen og jeg har ikke lyst til at takke nej til kage, hvor der muligvis er æg i, til en fødselsdag.

Så nej, jeg er ikke veganer. Måske en dag, men ikke nu. Men jeg vil helt klart begrænse mit indtag af animalske produkter når jeg selv laver mad herhjemme. Og det har jeg det rigtig rigtig godt med <3

Det var en sjov lille challenge at give mig selv, og som bonusinfo har jeg tabt et par (graviditets)kilo. Vegansk er jo ikke nødvendigvis lig med kalorielet, men i mit tilfælde har det alligevel kunne ses på vægten. Det er jo rart nok, når nu jeg altså (6 måneder post fødsel) stadig ikke er nede på det der ligner før-vægten. Jeg ér bare ikke en af dem, der ammer noget som helst væk, haha.

Hav den dejligste dejlige lørdag søde damer xx

16 kommentarer

 • Jeg forstår ikke helt motivationen for at springe fra vegetarisk til vegansk? Altså, hvorfor skal der en label på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det var sådan set bare mig, der havde lyst til at prøve det af i en måned.
   Der behøver ikke komme et label på, men det kaldes jo nu en gang vegansk, når man ikke spiser noget fra et dyr : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej,
  I forbindelse med at du nu forsøger at leve vegansk, hvilke overvejelser har du så gjort dig i forbindelse med amningen af Isolde?
  Tager du ekstra vitaminer, kosttilskud eller lign. ?
  Jeg ved ikke om det er nødvendigt, kunne bare godt tænke mig at høre om dine overvejelser i den forbindelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg har faktisk ikke gjort mig de store overvejelser eller taget noget ekstra. Det fortæller min krop mig ikke har været nødvendigt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie-Louise

   Hej Emilie.
   Med alt respekt er det ikke altid, at kroppen selv siger til, hvis man skulle mangle vitaminer. Bare så du er obs på det, kan du ikke få b12 vitamin fra vegansk kost. Ligesom det kan være en god ide at være opmærksom på at få tilstrækkeligt med d-vitamin, da kalk optages bedst med netop d-vitamin. Og hvis du fx vælger at en kilde til kalk skal være broccoli eller mandler, så er der ikke d-vitamin med automatisk. Og tænker lige det er ret væsentligt – især når man ammer. Se fx her https://www.osteoporose-f.dk/til-fagpersonale/kalk-og-d-vitamin
   Uanset. Så pøj pøj med eksperimenter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Okidoki, tak for det – det er godt at vide. Min måned med udelukkende vegansk kost er slut, og det gik så fint, men jeg skal ikke fortsætte : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor spændende at høre om. Super flot at du er kommet så smooth igennem måneden.

  Det er virkelig inspirerende at du har været vegetar i så mange år. Vi spiser ikke særlig meget kød hjemme hos os, så jeg overvejer lidt at tage springet og køre uden kød ligesom dig.
  Hvordan fungerer det med at du er vegetar, mens Casper og Saxo ikke er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Tak for det <3

   Det fungerer bare så godt. Men jeg har også en mand, der elsker at lave og spise vegetarisk. Han er ikke typen der bare skal have kød hver dag. Langt fra.

   Vi spiser primært vegetariske retter og spiser altid det samme. Men spiser vi eksempelvis burger laver jeg en vegetarbøf til mig selv og den anden dag lavede vi butter chicken, men stegte kyllingen for sig. Saxo's livret er kylling : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Sejt!! Jeg tror det vigtigste sted er at starte med det man selv køber og tager med hjem – når man er ude, især hos venner, er maden jo allerede lavet, og så er det mere madspild at sige nej tænker jeg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg kan ikke huske om du har fortalt hvorfor? For “sjov”? Eller ligger der en dybere tanke bag😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker falafler og elsker en rød bøf, og ligesom med alt i livet tror jeg heller ikke på enten eller – ligesom der skal være salater, skal der også være rødvin, og ligesom jeg sorterer mit affald for miljøets skyld, vil jeg stadig have lov til at købe to-go kaffe i engangsmateriale, for hyggens skyld ind i mellem (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emily

  Ville være så fedt med opskriftsindlæg til det mad du har lavet i perioden. God weekend <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Åh, det kan jeg nok ikke hjælpe med. Jeg gør ikke så meget brug af opskrifter : S

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Emili! Jeg er selv i et stadie hvor jeg eksperimenterer med vegansk livsstil (meget nyt for mig), så dit indlæg er super revelant for mig, og hvor er det spændende at høre om dine erfaringer 👏🏼 Savner dog et par kommentarer på, om det har ændret noget i forhold til velvære og hvordan du har haft det fysisk i perioden? Kh. en fast læser 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Åh ja selvfølgelig. Fysisk har jeg haft det præcis som jeg plejer = godt.
   Hvor spændende at du eksperimenterer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hello weekend