Lyserød sky

Vores sommerferie 2018: Mallorca (igen)

img_8467-1

I er rigtig rigtig mange der har spurgt ind til vores ferieplaner, siden jeg skrev ud på Instagram, at vi havde booket ferie for 2018, for en uges tid siden.

Og jeg vil smadder gerne fortælle og måske inspirere til ferieform, så here goes:

Turen går igen igen i år til verdens dejligste ø Mallorca, hvor vi også befandt os sidste år.

Denne gang skal vi være væk i en hel måned. Bare os fire, muligvis med besøg af familie på et tidspunkt.
Vi har lejet et hus med pool, et sted vi aldrig har boet før. I en lille bitte by, helt nordligt på Mallorca. Cala Sant Vicenc. Der er ikke ret meget at lave eller se i selve byen, men der er en lille strand, som eftersigende skulle være rigtig fin og børnevenlig, når bølgerne altså ikke er for høje, som jeg kan læse mig frem til at de sommetider er. Stranden ligger 5 minutters gang fra huset – noget der var rigtig vigtigt for os – Altså at vi kunne gå til stranden og ikke skulle køre. Nu hvor vi kun er os der er afsted, er det bare rart, at man kan dele sig lidt op og at Saxo og jeg lige kan smutte på stranden, mens C putter Isolde hjemme i huset eksempelvis.

Cala Sant Vicenc ligger et kvarters kørsel i bil fra Pollensa, som jeg synes er et rigtigt skønt sted og som også har en virkelig stor og dejlig børnevenlig sandstrand, Puerto Pollensa. Så bliver vi trætte af den lille bitte strand og by i Cala Sant Vicenc, kører vi altså bare 15 min til kæmpe strand og alt hvad hjertet begærer af restauranter, shopping, store supermarkeder osv.

Vi lejer bil hjemmefra (billeje er virkelig billigt på Mallorca), samler den op i Palma lufthavn og kører selv til huset. Det tager 50 minutter ca.
Mallorcas infrastruktur er genial og det fede ved øen er, at man super nemt kan køre til alle de skønne steder.

img_8534

^^^ Stranden ved Port Pollensa

Hvor skal man bo på Mallora?

Der er SÅ mange skønne steder på Mallora, virkelig, og som sagt er øen super nem at komme omkring, især hvis man har bil. Vi har efterhånden boet lidt forskellige steder på øen:

Sidste år boede vi inde midt på øen, i en by der hedder Lloseta, nær Inca. Vi boede i et hus uden naboer, og vi skulle køre til alt, men det gjorde ikke spor, for det tog eksempelvis kun 25 minutter til Palma og 25 minutter til Pollensa. Vi rejste sammen med et vennepar og deres barn på samme alder som Saxo, og vi havde sørget for at vi havde en stor pool, hvilket jeg synes er alfa omega, hvis ikke man bor helt tæt på stranden.
Det var verdens fedeste ferie, men som sagt har vi ikke lyst til at bo et sted uden mulighed for at gå til ting, når vi blot er os fire.

Derudover kan jeg virkelig anbefale området omkring Portal Nous/Bendinat som jeg ELSKER, men det er ikke billigt og alt jeg har kigget på der i år har været booket eller for dyrt til vores budget.

Jeg elsker også Port Soller og Adratx og kunne sagtens finde på at bo her, også med børn.
Til gengæld ville jeg holde mig langt væk fra Alcudia, for selvom de har en smuk meget børnevenlig sandstrand, så er det bare super turistet. Palma Nova har jeg også hørt at man skal holde sig fra, jeg har dog aldrig været der.

Vi har også boet omkring Porto Cristo, hvilket var rigtig fint, men også et sted, vi ikke ville besøge igen.

img_8286-1

Hvordan skal man bo?

Det er selvfølgelig en smagssag hvad man foretrækker, men vi har aldrig boet på hotel på Mallorca (pånær tre overnatninger i bjergene, dengang vi bare var os to), så derfor kan jeg desværre ikke anbefale et specifikt hotel, som flere af jer spurgte til.
I stedet har vi boet i lejligheder og huse, enten lejet gennem venner, Airbnb eller Home Away og det er klart det vi foretrækker. Jeg bryder mig egentlig ikke så meget om, at bo i andre folks private hjem, men der findes rigtig mange feriehuse, der kun bliver brugt til udlejning, så det er dem vi plejer at gå for. Så får man lidt hotel-fornemmelsen, bare med masser af plads + muligheden for selv at købe ind og lave mad  – noget vi virkelig sætter stor pris på.

Hotel er genialt til hvis man bare er to eller hvis man har en kortere ferie, hvor man alligevel bare mest er out and about. Med børn vil jeg altid slå et slag for eget hus/lejlighed.

Om jeg kan anbefale Mallorca? Det bliver vist et JA : )

Håber I kunne bruge det og spørg endelig hvis der er andet <3

Ps. Et lille tip fra mig: Hvis I har fundet et sted I kan lide, f.eks på Airbnb eller Home Away, men stedet er over jeres budget, så tøv ikke med at skrive til udlejeren og forhør jer om han kan gå med til at reducere prisen lidt. Det kan de fleste, især hvis det drejer sig om længerevarende ophold over en uge.

img_8454 img_8719

14 kommentarer

 • Peter

  Hej Emili. Vi er selv 2 familier på udkig efter noget på Mallorca i år. Kan du evt. sende links på I lejede sidste år? Lloseta. Tak. Peter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene Linn

  Hej Emili. Vil du smide et link til huset?
  Når I nu er på de kanter, så vil jeg anbefale Cala Agulla – meget smukt sted!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hej Helene

   Tak for anbefaling, det vil vi tjekke ud.

   Jeg har ikke rigtig lyst til at dele det præcise hus hvor vi skal bo. Men når vi er kommet hjem, vil jeg gerne : )
   Håber du forstår.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

   Det forstår jeg! Vi er nemlig ved at planlægge vores tredje barselsferie til Mallorca (!) og har denne gang kig på hus i netop San Vincente og synes det er en jungle – derfor jeg var nysgerrig. Jeg er lidt i tvivl om vi skal have hus med pool. Både fordi vi tager afsted i maj og er i tvivl om det er varmt nok til pool og fordi jeg er lidt ræd for om børnene falder i poolen i et uopmærksomt øjeblik, nu hvor vi har fået barn nr tre!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tak for gode tips👌🏼 Hos hvem lejer i bil? Er de gode ift at have autostole når man kommer frem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er igennem noget der hedder Auto Europe og autostole kan tilkøbes : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det er så vildt, men mine børn hedder også Saxo og Isolde! Han er 3,5 år og hun er 10 mdr. Min veninde sendte mig linket til din blog, og her fik jeg og troede at vi var de eneste.
  Super god smag😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ej det er sjovt, fordi begge navne er lidt særlige.
   Jeg er vild med de navne, så super god smag lige tilbage til dig 😀💖
   Hvis I skal have en tre’er en dag, hvad skal hun/han så hedde? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Ehm.. Vi havde en datter der døde før hendes søskende blev født, hun hed Nirmala ❤.
   Men ellers var Carmen og Sixten også i vores navnepulje. Hvad med jer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Åh. Det gør mig ondt.

   Jeg tror ikke vi skal have flere børn : ) Men jeg eeelsker også Carmen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Dejligt med dine Mallorca guides! Vi er en lille familie på tre, som er helt nye i det med at rejse. Vi har booket børnevenligt hotel med lækker pool i Alcudia :-/ jeg var nok godt lidt klar over at det er meget turistet der, men håber ikke vi bliver skuffede. Vi lejer også bil, så vi kan jo altid køre andre steder hen om dagen, og i det tilfælde vil jeg helt sikkert finde denne guide frem igen 🙂 god ferie til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Er sikker på I får den bedste ferie. Jeres barn vil sikkert synes der er helt vidunderligt i Alcudia – og forældrene er som bekendt glade når børnene er. Haha 💖
   Fedt I lejer bil, så kan I komme rundt og se forskellige steder. Glæd jer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Ida, Alcudia er skøn! Jo der er ret turistet i forhold til de mindre byer, men synes virkelig Alcudias strande og stemning opvejer det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget fin beskrivelse og gode anbefalinger/tips til en unik ferie på Mallorca.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyserød sky