BLW - Baby Led Weaning

På det seneste #5

img_0281

– Har vi fået afslag fra den skole vi virkelig havde håbet på, at Saxo fik plads på. Øv med øv på. Men ok, jeg er sikker på at den folkeskole vi hører til, også er helt ok, og ellers må vi tage den til den tid. Der er heldigvis laaang tid til endnu.

– Fik vi en stor forskrækkelse, da en i vores meget nære familie blev ramt af en blodprop i hjertet i sidste uge. Heldigvis er alt ok nu, og han er kommet igennem uden mén. Men pyyyh, livet <3

– Har jeg købt endnu et pænt tæppe (reklame-link). Det skinner næsten som guld og lyser så flot op i vores stue.

– Har jeg nu helt og fuldstændig taget beslutningen om, at holde Isen hjemme indtil hun er minimum 2 år. Jeg har hele tiden vidst, at hun ikke skulle afsted ved de famøse 10-12 måneder, men har været i tvivl om, hvornår så. Startede jo med at skrive hende op, når hun bliver 18 måneder, men det har jeg nu ændret til 2 år, dvs. hun skal starte tidligst i august 19′. Hun skal gå samme sted som Saxo går, og de har sagt til os, at vi bare skal tage det roligt, at vi sagtens kan ændre mening undervejs og rykke behovsdsdato enten frem eller tilbage (sidstnævnte kommer dog ikke til at ske) og at hun er sikret en plads uanset. Opturssted og sikke en ro det har givet særligt mig. Jeg er så glad <3

– Har jeg været med i en lille fin video, lavet af de mega seje folk bag And Light (den lækreste lampe-shop, med alt hvad hjerter begærer for belysning). Som altid synes jeg at jeg lyder SÅ tumpet på video, men det kan nok bare ikke være anderledes med mig, haha. Video not my thing.
I kan se den på youtube her, hvis I skulle have lyst.

– Drømmer jeg om at tage ud og spise et vildt lækkert sted, bare min mand og jeg. Men det virker som en umulig drøm i øjeblikket. #lifewithTWOkids haha

– Fylder jeg freaking 30 år om halvanden måned, og jeg ved ikke hvad jeg skal synes om det, egentlig. Det må blive dér vi tager ud og spiser, C og jeg. Det skal vi, sgu.
Jeg har i øvrigt ikke tænkt mig at holde en stor 30-års. I må gerne kalde mig kedelig, men jeg skyder det et år. Stor fest og en baby på 8 måneder er bare ikke en særlig fed kombi. Jo, det kunne lade sig gøre, men Isen skal ikke passes og slet ikke overnatte andre steder end hos mig lige foreløbig. Men om år ser tingene nok ganske anderledes ud. #hvertingtilsintid

– Går det stadig SÅ godt med Isen og mad. Så stolt af min lille altædende mus og igen igen må jeg bare slå et slag for at lade de små klare den selv (BLW). Det lyder måske lidt som en dille, der bare er smart at sige, men det har virkelig givet mening herhjemme.

– Elsker jeg denne kjole (reklame-link). Og der er -20% på til dem der skulle få lyst til sådan en.

– Og nu vi er ved kjoler. I disse dage render jeg rundt i denne blomstrede sag fra Sofie Schnoor (reklame-link) og den er SÅ pæn. Knipser et billede en af dagene, så I kan se : )

Nyd weekenden, søde jer <3

27 kommentarer

 • Sabrina

  Kan han ikke være skrevet op – der kan jo nå at ske meget, med mindre ventelisten er fyldt i forevejen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er en meget lille skole, så jeg tænker chancen er lille. Men har ikke mistet håbet helt, og jo, han står stadig skrevet op : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Hej Emilie
  Jeg er egentlig ret interesseret i emnet. Når du taler om forskning, kan du så ikke linke til nogle rigtige forskningsartikler? Der kommer ikke rigtigt noget op, når jeg Googler (får bare nogle debatindlæg og den slags). Går ud fra at det er fordi, det er på engelsk det meste – men er lidt blank på, hvad jeg skal søge efter. Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jo det kan du tro. Jeg gør det i morgen : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hej Marie-Louise. Det bliver lige lidt hurtigt da jeg er på vej ud af døren.

   Nynne har skrevet om stress i institutioner og linker samtidig til relevant forskning i dette indlæg. Tjek det ud: http://verdenvedsidenaf.dk/2017/05/det-er-stressende-at-gaa-i-institution/

   Derudover har jeg lige klikket bogen “Hold On To Your Kids” af udviklingspsykolog Gordon Neufeld hjem. Den har jeg fået anbefalet flere gange. Måske den også kunne være noget for dig?
   Og der er også “Det Moderløse Samfund” af Niels Arbøl.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg fylder også 30 i april og havde drømt om en fed cocktailparty agtig fest med alle vores gode venner, for nu har jeg jo ingen baby mere han er knap 2,5. Til gengæld er storset alle mine veninder gravide eller har en lille baby. Sååå det bliver bare en børnevenlig brunch 😅Men altså jeg har hørt at 40 års-festerne er fede 🎉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Hej søde Emilie!
  Du må endelig ikke misforstå min kommentar her, for jeg synes du virker som et overordentligt rart og godt menneske, og ikke mindst en god mor.
  Men jeg kan nogle gange på trods af jeg ikke selv har nogen børn, endnu, føle mig en smule stødt når du omtaler at du f.eks vil beholde Isolde hjemme til hun er 2 år, nok mest fordi jeg er overbevist om, at jeg aldrig selv ville have den lyst eller mulighed og jeg til tider kan få følelsen af du indirekte snakker lidt negativt om dem der ikke har behovet for det, som om folk ikke anser deres børns behov.
  Det kan sagtens være jeg misforstår dig. Det er jeg næsten sikker på jeg gør og derfor skriver jeg også til dig, for jeg synes det ærgerligt at folk får sådan et billede af dig uden du ved det og har mulighed for at forsvare dig.

  Håber endelig ikke du tager min besked ilde op og så håber jeg du får en skøn weekend med dine kære.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hej og tak for din kommentar. Jeg tager det slet ikke ilde op, overhovedet <3
   Vil rigtig gerne forsøge at svare – og giv endelig feedback, for det er et interessant emne.

   Hvorfor synes du jeg indirekte taler negativt om folk, der ikke har samme lyst til at holde deres børn hjemme. Hvorhenne læser du det? Og hvad tænker du jeg skulle skrive i stedet for det jeg gør, for ikke at støde nogen? Jeg er lydhør <3

   Jeg synes egentlig at jeg har gjort meget ud af at fortælle, at jeg jo eksempelvis afleverede min søn i vuggestue da han var et år, og ingen er vist i tvivl om at jeg synes, der kommet noget helt fantastisk ud af ham : )

   Men for at slå det fast: Jeg synes bestemt ikke at man er en dårlig mor eller far, hvis man vælger at sende sine børn i vuggestue. Slet slet ikke. Det gør langt de fleste. Mine bedste veninder (der er fantastiske mødre) inkl.

   Men betyder det at jeg eksempelvis ikke må skrive, at jeg (og forskning i øvrigt) mener at det ikke er til barnets bedste at det sendes afsted i vuggestue når det er et år?

   I virkeligheden synes jeg det er på tide, at vi kigger på barnets behov og ikke det voksne/samfundets. Jeg kender SÅ mange der stadig tror at mor/far ikke kan socialisere deres eget barn og at en pædagog (med alt for få hænder) gør jobbet bedre end dem. Og det er altså en lodret løgn – og noget vi bilder hinanden ind, fordi det er vigtigt (for samfundet) at både mor og far er på arbejdsmarkedet – og helst så hurtigt som muligt efter vi er blevet forældre.
   Jeg synes det er SÅ vigtigt at tale om barnets behov også . selv hvis det støder nogen/jeg mister følgere undervejs.

   Dejlig weekend til dig også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej igen!
   Selvfølgelig må du udlede dine holdninger og det du står for på dit medie også selvom jeg ikke nødvendigvis er enig! Hvis ikke du gjorde det ville jeg nok ikke læse med.
   Og i virkeligheden er du nok ret ramt af at i mine øjne ret stort problem i vores samfund, at vi ikke blot bare respektere hinandens holdninger og følelser uden at sætte spørgsmålstegn og til tider nedgøre dem. For jeg tror i virkeligheden der hvor du støder mig mest er når behovet for at understøtte med forskning dukker op, for ja der er sikkert masser af forskning der understøtter begge scenarier, men hvorfor bruge det? Burde det ikke være nok at sige “jeg vil gerne have mit barn hjemme til hun er 2 år, fordi det gør mig tryg og gør at jeg føler jeg dækker mit barns behov” uden at forsvare det og på den måde bliver du lidt på egen banehalvdel, for folk gør vel alle sammen hvad der er bedst for deres barn og deres familie. Det blev lidt rodet, håber du forstår min pointe <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg må her give Cille ret i sine betragtninger. Jeg er over flere omgange også blevet en smule stødt over dit behov for at fortælle hvor længe Isolde skal holdes hjemme og hvor meget du har fortrudt at Saxo kom i vuggestue som 1 årig. Og dét at du har behov for at understøtte din beslutning (som jo er helt fin og legitim – jeg har 100% respekt for den) med forskning, synes jeg bare er for lavt. Du følger dit hjerte, og det er det vigtigste, men jeg synes at du indirekte skriver at andre forældre (som mig selv) ikke tager hensyn det barnet behov og dermed er dårligere forældre end dig/jer, som har lysten og muligheden for at holde barnet hjemme. Beklager, men det er blot den opfattelse jeg får, selvom du måske ikke har det sådan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hvis du bliver stødt over, at jeg på min personlige blog skriver (én gang) at jeg har fortrudt, at jeg ikke holdte min søn hjemme i længere tid og at jeg sommetider nævner noget med forskning, når jeg lander på emnet institutionalisering, så tror jeg altså du er nødt til at kigge indad. Hvis du hviler 100% i dit valg om institution, er der så noget at blive stødt over? Hvorfor er det lavt at understøtte med forskning? Det kan jeg slet slet ikke forstå. Det er da pisse hamrende vigtigt.

   Du er ikke alene om at blive stødt, jeg har hørt den flere gange før. Til gengæld har jeg ikke tal på hvor mange der faktisk har skrevet og takket mig for, at få deres øjne op for andre måder at gøre tingene på. Flere har skrevet at de har forlænget deres barsel eller ligefrem valgt at hjemmepasse de første år. Og hvem ved, måske på baggrund af noget forskning jeg har linket til. Måske ikke.
   Uanset: Jeg stopper ikke med at skrive om de ting der fylder hos mig, fordi nogen der ikke deler mine værdier muligvis bliver stødt. Og hjemmepasning kommer nok til at fylde de næste par år – så ved du det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Men der er jo lige netop ikke forskning, der understøtter begge scenarier, og mit indtryk er at folk stadig er lullet ind i opfattelsen af, at helt små børn har behov for at være i vuggestue. Tænk, det troede jeg selv for bare tre år siden. Og det ér ikke sandt, om man kan lide det eller ej.
   Det er derfor jeg sommetider nævner netop forskning – for at få folk øjne op for noget, de måske ikke vidste. Ikke for at at forsvare noget som helst. Det har jeg ikke behov for. Jeg har haft flere, der faktisk har skrevet og takket mig, fordi jeg har været med til at få deres øjne op for andre måder at gøre tingene på, end hvad der er standard her i DK.

   Jeg synes at det er horribelt, at der i DK er så ringe muligheder for at passe børn hjemme eller blot for at gå på deltid, hvis man ønsker det. Alle forældre burde have muligheden. Jeg siger ikke at jeg kan ændre noget, men hvis man ikke taler om det, af frygt for at nogle bliver stødt, så sker der aldrig noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Og i øvrigt: Hvis ikke man må sætte spørgsmålstegn ved hinandens holdninger – hvordan skal vi som mennesker så nogensinde udvikle og og forbedre vores samfund? <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Har det på samme måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er helt ok, men jeg kommer ikke til ændre noget. Dejlig aften : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Jeg føler mig en smule misforstået, for jeg ville ikke have dig til at lade vær med at dele din holdninger og følelser. Men jeg er sikker på, at du Emilie lige som jeg tror på at de enkelte forældre ved hvad der er bedst for deres barn, men når du netop skriver at hvis man ikke gør noget, sker der aldrig noget fortæller du jo lidt, at du mener det er helt forkert det størstedelen gør. Og det støder i hvert fald mig, både fordi jeg økonomisk ikke ville have muligheden og fordi jeg i høj grad også har et behov for at skabe en karriere og inden for mit fag er det ikke specielt nemt hvis man skal på barsel ad flere omgange.
   Generelt synes jeg dog det er en utrolig spændende debat, og ville egentlig bare informere om at det måske kan lidt virke stødende, hvilket sikkert ikke har været din intention.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det jeg hentydede til da jeg skrev at hvis ingen taler om det, sker der aldrig noget, var vores samfund.

   Efter min mening burde ALLE have mulighed for at gå hjemme med deres børn – hvis det altså er det de har lyst til. Sådan er det ikke nu. I min kommune er der tilskud til pasning af eget barn. Men lige ovre på den anden side, i København, findes det tilskud ikke længere. Det synes jeg er forfærdeligt – især når man kigger på forholdene i institutionerne (alt for få pædagoger, som er alt for travle). Og jeg mener altså at vi er nødt til at tale om og sige tingene højt – for ellers sker der aldrig noget.

   Jeg synes det er helt forkert at alle ikke har mulighed for mere fleksibilitet på jobbet når de er blevet forældre (f.eks som de har i Sverige, hvor alle kan gå på deltid) og jeg synes det er helt forkert at de der sender deres børn i institution ikke kan regne med at der ydes rette mængde omsorg for deres barn, fordi pædagogerne simpelthen er for travle.

   Jeg synes ikke det er forkert at man sender sit barn i institution. Når det er sagt så mener jeg at man som forældre er har pligt til også at kigge på hvad det lille barns behov er, det barn man selv har valgt at sætte i verden. Er det at tilbringe 40 timer i institution om ugen? Nej! (Og hvorfor må man ikke sige det højt, uden at man bliver beskyldt for mommyshaming)?
   Ikke alle har mulighed for at gøre det anderledes – det forstår jeg. Men alle burde i det mindste have den mulighed <3

   Og så bliver jeg oprigtigt ked af, at jeg virkelig føler at vi er kommet så langt væk fra moderskabet og forælderskabet at vi bilder hinanden ind, at et lille bitte barn på 10 måneder har mere behov for at opholde sig i en institution end sammen med dets primære omsorgspersoner. For det er løgn. Og det behøver jeg ikke engang forskning til at bakke mig op i. Det er simpelthen ren logik 💖

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

   Der er også forskning, som viser, at glade mødre, der trives, påvirker barnet og familien som helhed positivt. Og hvis mor får energi og bliver glad af at komme på arbejde med gode kollegaer og sjove opgaver – og hviler i, at baby så må være i vuggestue med skønne, dejlige pædagoger og små minivenner – kan det for nogle familier være en rigtig fin måde at gøre det på. Vigtigt at mærke efter og finde en løsning, der skaber de bedste rammer for trivsel i sin egen familie og tro på at de valg, man mor tager, er med til at skabe små velfungerende individer, der er klar til at møde verden på bedste vis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg er enig – man må mærke efter hvad der fungerer for sin egen familie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

   Selvom det ikke er dit (eller mit) udgangspunkt, er det måske også relevant at nævne, at studier har påvist øget trivsel hos børn af udsatte familier, som kommer (tidligt) i daginstitution. Så naturligvis er det med forskning, som så meget andet, ‘øjet der ser’. Fuld respekt for at du har fundet din vej og synes, at både forskning og logik bakker den op. Det viser jo bare, at du sikker i den, hvilket er det vigtigste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Hmmm ja tjooo.. For mig giver det sig selv – at daginstitutioner kan være en redning for nogen børn. Men den synes jeg på ingen måde man kan bruge som god argumentation for, at børn af ikke udsatte familier skal sendes tidligt afsted.

   I virkeligheden har jeg ikke heller lyst til at tage en debat omkring emnet. Jeg vil egentlig bare gerne have lov at skrive om de valg jeg træffer, her på min blog, og at folk føler sig stødt fordi jeg et par gange har udtrykt glæde ved, at jeg skal gå med min datter hjemme de første par år, må altså stå for egen regning <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

   Enig! Det var en forlængelse af min tidligere kommentar omkring forskning. Selvfølgelig skal du ikke redegøre for, hvad der er bedst for alle børn i verden, men blot fortælle om dine egne valg. Det kunne være, der sad nogle mødre, som påvirkes meget let (af bloggerverdenen), og som blev lidt grebet af, at du står så stærkt i din tro på dit valg – og derved følte sig utilstrækkelig som mor ift ikke at kunne tilbyde det. Så blot en nuancering og et slag for, at man naturligvis også kan få søde, dejlige børn, selvom man sender dem afsted tidligere 🙂 Hele og lykke med det hele!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg er helt med på hvad du siger. Og jeg hører den næsten hver gang jeg berører emnet – at jeg skal passe på jeg ikke støder andre mødre, der ikke har samme mulighed/lyst for at gå hjemme. Aller helst skal jeg slet ikke snakke om det.
   Men man kunne også vælge at anskue det anderledes. Danmark har verdensrekord i at sende børn afsted i vuggestue. Og jeg mener det er 90% af alle ét-årige der er i dagtilbud. Det er virkelig mange! Min pointe er at stort set alle har deres børn i vuggestue, så at én enkelt blogger skriver om at gøre det anderledes, det burde altså ikke få nogen mødre til at føle sig utilstrækkelige. Jeg synes der er plads til det hele.
   Og især når jeg altid har gået op i, også at fortælle at min egen søn kom i vugger som et-årig og at han er kommet temmelig godt fra det, skal jeg selv sige det 🙂 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

   Der er også forskning, som viser, at glade mødre, der trives, påvirker barnet og familien som helhed positivt. Og hvis mor får energi og bliver glad af at komme på arbejde med gode kollegaer og sjove opgaver – og hviler i, at baby så må være i vuggestue med skønne, dejlige pædagoger og små minivenner – kan det for nogle familier være en rigtig fin måde at gøre det på. Vigtigt at mærke efter og finde en løsning, der skaber de bedste rammer for trivsel i sin egen familie og tro på at de valg, man mor tager, er med til at skabe små velfungerende individer, der er klar til at møde verden på bedste vis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg havde min datter hjemme til hun blev 2 år, og jeg har ikke fortrudt det 1 sekund. Det var de bedste år, og den bedste start på familielivet for vores lille familie. Kan kun anbefale det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det lyder dejligt. Jeg ved at jeg ikke vil fortryde et sekund. Er slet ikke i tvivl <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Hej Emili
  Jeg følger dig på insta, og det ser så lækkert ud, det du laver til Isolde. Kan det tænkes, at du vil dele ud af dine erfaringer og opskrifter med BLW?😃

  Venligst
  Dorthe

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLW - Baby Led Weaning