Going on 30. Krise på vej?

På det seneste #6

emilie-final

Glædelig påske allesammen. ENDELIG en vaskeægte forårsdag, hva? Gud hvor har den været tiltrængt. Havde en rigtig øv dag i går. Sådan en hvor jeg var inde fra morgen til aften og på en eller anden måde aldrig kom ordentligt op i gear. Helt energiforladt. Vejret var da også for vildt. Så koldt, sne og hagl.
Så skønt skønt skønt med en dag fuld af sol, frisk luft og røde kinder i dag. Vi har været i Zoo for at tjekke deres nye legeplads ud. Og Saxo synes den er godkendt : )

Og nu til en omgang På Det Seneste:

– Har jeg fundet ud af, at jeg måske gerne vil holde fødselsdag for mig selv på dagen og altså ikke udskyde det et år. Haha. Så nu skal jeg bare finde ud af i hvilken form. Middag med pigerne? Brunch-gæster? Stor fest?
Jeg skal nok til at skynde mig lidt med planlægningen, eftersom der er mindre end én måned til. Godt så.

– Har jeg tænkt over hvor meget det mon betyder, at man går i skole tæt på sit hjem – og derfor nok også tæt på vennernes hjem. Hvad siger I? Er 3-4 km for langt væk? Kom ind forældre med skolebørn.

– Har jeg opdaget at jeg rent faktisk har fået strækmærker på min mave efter fødslen.
Ikke at jeg har noget imod det overhovedet, det er bare skørt, for jeg er sikker på, at de ikke var der hverken lige op til fødsel eller efter. Super duper.

– Er vi blevet inviteret til bryllup. Det er først til August, men jeg glæder mig simpelthen allerede SÅ meget. Det ligger så fjernt lige nu, det der med at gå ud sammen som par – men det blev ligesom lidt mere virkeligt, at den tid, hvor vi gør sådan noget, den kommer igen. Og det gjorde mig glad <3

– Kunne jeg virkelig godt se mig selv i denne kjole (reklame-link) til det bryllup. Men prisen taler mig lidt fra det.

Denne her til gengæld! (reklame-link). Pæn og budgetvenlig. I like..

-Klapper jeg lidt i hænderne over at der åbner en isbutik i Tullinsgade. Og så en Østerberg. Det bliver rigtig rigtig farligt for mig. Men også dejligt. Mest dejligt.

– Har jeg overvejet at male hele hytten lyserød eller i det mindste bare købe en masse farvede ting til hjemmet, efter et besøg hos Trine. Seriøøøst den dame har det vildeste hjem. Super inspirerende. Jeg får dog nok ikke min mand med på det. Han stejlede dengang jeg snakkede om at male én væg i hjemmet lysegrå 😂

– Har jeg tænkt lidt over hvad det mon har af betydning (for børn) og om det har betydning, at alt altid er tilgængeligt. Og intet er noget særligt. Og her mener jeg eksempelvis at tage i Zoo, Tivoli, biograf mm, som vi nærmest gør på ugentlig basis.
Ligesom at det som oftest herhjemme ikke er noget særligt at få dessert, købe en kage med hjem efter børnehave mm. Ligefrem er det ikke unaturligt at få gaver, selvom den dog ligger mest på bedsteforældres skuldre, hah.
Jeg synes det er så svært. For på den ene side synes jeg det er fint, nu man kan og på den anden side ønsker jeg, at der skal være de særlige ting, dem som man (læs: børnene) glæder sig til og virkelig værdsætter.
Gav det mening?

– Er jeg blevet tegnet, sgu. Af Majken og Familiestreger. Jeg er imponeret.

NYD fredagen <3

11 kommentarer

 • Sabrina

  Jeg har 4 børn og ingen af dem har gået på skoler i distriktet, og det har aldrig været et problem, men jeg har virkelig også lagt hjem til mange legeaftaler og overnatninger samt kørt mange børn (ikke kun mine egne) rundt. Jeg har tilvalgt gode skoler frem for skoler i nærheden. Min yngste tager toget til skole (20 min) hvilket score på selvtilliden. Følg dit hjerte frem for din fornuft❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  På Frederiksberg ville jeg klart vælge efter afstand. Ingen af skolerne har et decideret dårligt ry, og legeaftale rundt om hjørnet er guld værd. Vores datter starter på Søndermarksskolen om en måned, sammen med 9 andre fra børnehaven + 2 fra mødregruppen. Og der går mindst 10 andre + en pige fra opgangen i årgangen over. Det kan sgu noget! Både for børnene, men også at man kender forældrene…..
  Kender en helt fantastisk sød lærer fra Skolen ved Søerne. Hun er så glad for at være der, og synes det er en god skole. Ved ikke, om det er den I hører til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg vil KLART anbefale en skole tæt på. I fire af mine egne (folke)skoleår gik jeg selv i en skole (på Frederiksberg), der lå 3 km væk og det var ikke en rar følelse, nu alle andre boede indenfor 1 km. Det var følelsen af, at være anderledes og det er måske den værste følelse, man kan føle – særligt som barn. Så jeg tænker selv, at når jeg engang får børn, må hjem og skole gerne være så tæt på hinanden som muligt. At jeg (og min kæreste) så har planer om, at det helst skal være en friskole er en anden snak – for friskolerne ligger jo ikke ved hvert et hjørne 🙂 Spændende hvad i ender med at vælge!
  Tak for en god blog, hvor jeg har fulgt med helt fra start 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Vestergaard

  Først og fremmest; sikke en god blog du har! Jeg er forholdsvis ny, men er allerede en fast læser. Nu når du selv bringer emnet på banen, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne spørge. Jeg skal selv til bryllup i starten af juli og har termin i slutningen af maj – derfor skal vores lille pige med til bryllup (det er min søster, som skal giftes). Har du forslag til pæne ammevenlig kjoler? 🙂 Vil gerne se ordentlig ud i tøjet, men det skal samtidig være praktisk, når man har en lille mus med <3 God lørdag aften til dig og din familie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi overhovede en privatskole på frb, men 3-4 km væk og selvom den har et fantastisk ry, så kommer mange privatskolebørn ofte os fra et langt bredere distrikt – så måske har ens eget barn kort afstand men hvis flere børn kørers ind fra Storkøbenhavn, så giver det små problemer i mulige praktiske legerelationer . Vores søn startede i sommers og går 250 meter fra hvor vi bor og hvor er det fantastisk. Alle vennerne bor indenfor 1 km og bare på vores vej bor der 11 børn fra årgangen på 4 klasser . Hele området er fyldt med gode venner som han nyder er tæt på – og det gør vi kan dyrke de sociale relationer på en fantastisk måde og yderligere har han selv muligheden for at vokse med den korte afstand 🙂

  Så medmindre I virkelig har en “skod” skole i folkeskole distrik så ville jeg kontakte skolen og få en samtale og stille jeres bekrymrinnger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Altså for os betyder det virkelig meget at skolen er tæt på. Vi bor max 10 min væk på cykel og kunne aldrig finde på at flytte længere væk. Men vi priotere også at cykle og vores børn kan cykle selv når den tid kommer. Vi elsker at alle hendes venner bor i cykel/gå afstand og det er også så dejligt nemt ved fødselsdage og spisegrupper som vi har meget af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Min søn går i 1. Klasse på den nærmeste folkeskole her på Frederiksberg, og det er en kæmpe bonus, at have en masse kammerater tæt på. Især nu, hvor det også er blevet spændende selv at gå til og fra legeaftaler. Det kan jeg kun anbefale!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Vi flytter fra Østerbro til Frederiksberg og en af mine største kriser har omhandlet at vi ikke længere skal bo tæt på Østerberg – så tak for info – den krise er nu afhvervet 🙏🏻

  Angående skoler: jeg har ikke skolebørn endnu, men om 2 år – derfor (og i forbindelse med flytningen) har vi også tænkt over skoler. Hvis du vælger folkeskole, vil jeg prioritere en der er tæt på. Privatskoler kommer børnene fra hele byen af, så det får ikke den største betydning – selvom det selvfølgelig er praktisk at vælge en, hvor børnene med tiden kan blive store nok til selv (og nemt) at tage afsted. Min mand der er opvokset på Frederiksberg, har gået på Barfoed og boede i den Hvide by. Han var en af dem der boede tættest på skolen. De andre børn kom fra Valby, Vanløse, København osv. i området, men altså ikke lige ved siden af skolen – så det kan du have med i dine overvejelser 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg har ikke småbørn selv, men jeg gik i grundskole 3 km væk fra mine forældres hjem, til gengæld gik jeg på gymnasiet 600 m fra hjemmet, og der var virkelig ingen forskel. De 3 km var en sikker cykelvej, og det var nok det vigtigste, jeg følte ikke, jeg var længere væk i grundskolen. En god skole med gode lærere er vigtigere end præcis hvor tæt den ligger på hjemmet – med rimelighed selvfølgelig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Virkelig fin kjole! Men tror du ikke den bliver for varm til august? Eller er det bare mig der er for optimistisk på en danske sommer 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Haha jeg håber den bliver for varm, men jeg tror det ærlig talt ikke #dansksommer : D

   Men om sommeren går jeg faktisk som oftest i lange kjoler med lange ærmer. Kan godt lide at være beskyttet af solen og så længe de er luftige synes jeg det er helt fint med varmen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Going on 30. Krise på vej?