Sneaker-tid

Tid til klapvogn

Processed with VSCO with a9 preset

Armen altsååå. Foråret gør mig GLAD i låget, hvad med jer? Og i dag har jeg været rigtig meget ude, slentret en laaaang tur med Isolde og en veninde og hendes bebs, med solen lige i ansigtet. Så hygge. Og har I i øvrigt set, at vi er rykket i klapvogn nu. Dét er virkelig bare toppen.

Men hvornår ved man egentlig, at man er klar til klapvogn?

Først og fremmest skal de selvfølgelig kunne sidde nogenlunde stabilt selv, inden man rykker over. Og ellers tror jeg det er en smagssag, hvad man er til. At bruge barnevognen med det lange liggemål længe, eller skifte lidt hurtigere over til klapvognen.
For os giver det super meget mening at skifte, når baby er omkring 7-8 måneder. Det gjorde vi også ved Saxo og det føles bare helt rigtigt nu med Isolde også.

Vi har jo en kombivogn, en Cybex Priam, og liggemålet i sådanne kombivogne er ikke de længste. Men Isolde kan dog stadig ligge i vognen og det er altså ikke pga. manglende plads, at vi nu er rykket i klapvognen.

Processed with VSCO with a9 preset
Det er fordi at det er så mega fedt, at have hende med oppe. Nu hvor hun er blevet ældre, gider hun slet slet ikke ligge ned medmindre hun er super træt, og det har jo betydet, at jeg måtte sætte hende op med puder osv (hvilket ikke er super godt for ryggen), hvis hun vågnede før vi var nået hjem og at jeg helst ikke skulle gå ud af døren, inden hun var meget træt.

Hvor nu er det sådan set ligegyldigt hvornår vi går. I morges gik vi klokken 9, selvom jeg vidste at den nok blev 9.45 ish før hun ville sove. Men så sad hun jo bare og kiggede med i klapvognen og hyggede sig, indtil hendes øjenlåg blev tungere og jeg med et klik kunne lægge klapvognen ned. Så smart altså ; )

En anden ting er også, at hun jo desværre har væske på ørene. Lille pus, så derfor har hun det lige i øjeblikket bedst med at falde i søvn halvt siddende oppe.

Og derudover er hun jo så mobil nu, at hun kan vende sig, så her er det også vigtigt, at der er seler i klapvognen – selvom man selvfølgelig også kunne købe en barnevognssele.

Og så må jeg lige rose min egen klapvogn til skyerne. Det er GENIALT at skærmen kan hives helt ned, så der skærmes for sol, vind og indtryk – noget som den vogn vi havde til Saxo (Stokkes) ikke kunne. Det er virkelig smart og mega vigtigt i en klapvogn synes jeg.
Det er ret sjovt, for man bruger enormt lang tid på at finde den helt rigtige barnevogn, men i virkeligheden er det jo klapvognen der er vigtigst, da det jo (i langt de fleste tilfælde) er den man bruger længst tid.

Er I rykket i klapvogn endnu?

Ps. husk en god kørepose. Det er altså rigtig rart at have på, pånær hvis når det er 30 grader selvfølgelig. Lige nu kører vi med kørepose og så har jeg babydynen liggende for lidt ekstra hygge og tryghed og varme og det fungerer så perfekt. x

Processed with VSCO with a9 preset

2 kommentarer

 • Mathilde

  Hvor er hun fin din datter:)
  Min søn er præcis samme alder, vi skiftede til klapvogn for et par uger siden – og hvilken frihed! Netop det du beskriver med at kunne gå ture uden det er lur-tid, er simpelthen sådan en befrielse for mig, min søn synes det er skønt at sidde og kigge ud, og jeg kan komme ud på gåture når jeg har lyst fremfor på klokkeslæt.
  Den der smootie er jeg P.s meget imponeret over at din datter selv kan sidde med, den er også en favorit herhjemme, men her er det a.l.l.e steder grundet lidt rigeligt trykken og tvivlsom motorik:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Med min søn skiftede vi til klapvogn ved knap 4 mdr (en Cybex Balios, som jeg eeeelsker). Ja, det var i princippet for tidligt, også fordi sædet er ergonomisk, men han hadede barnevognen fra dag 1, så da det viste sig, at han godt gad ture i klapvogn, så blev det altså sådan. Han ville sidde op og følge med til han faldt i søvn – og tog i øvrigt ikke skade af det;)
  Lillesøster på knap 3 mdr ligger stadig i sin liftdel (Cybex Priam – intet mindre end genial vogn), og jeg tror hun bliver der en del måneder endnu. Vi har lux-sædet til Priam’en, og der må de jo sådan set også godt ligge fra nyfødt, hvis bare ryggen er helt lagt ned. Men tænker også vi skifter over, når hun vil sidde op og kigge med noget af tiden.
  Vi har en super termopose til klapvognen, som kan lynes helt op og bruges som underlag etc. (Og hvor fodenden kan lynes op og vippes væk, hvis barnet har støvler på).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneaker-tid