Et fuldtidsjob

Siden sidst

Hello derude og glædelig lille-fredag ; )

I dag er en lidt særlig dag – jeg er nemlig startet i “mødregruppe”. Haha about time, ville nogen nok mene. Isolde fylder jo 1 år lige om hjørnet, og vi nåede aldrig rigtig at gå i mødregruppe under barslen – min beslutning, fordi jeg ikke havde brug for det dengang og fordi hun jo ligesom heller ikke havde et behov for andre børn, mens hun stadig var helt lille.

Men nu, nu er det noget andet. Jeg har lyst til at connecte med fellow mødre og hun har behov for at se børn på sin egen alder. Så jeg har været med til at starte en lille hjemmepasser-gruppe, med andre mødre, der også passer deres børn selv, og i dag var vores første møde. 10 piger endte vi med at være, en kom helt tilfældigt ind fra sidelinien i dag, da hun kunne se, at vores børn var nogenlunde samme alder som hendes dreng. Så hyggeligt. Så ja, nu er planen at mødes en til to gange om ugen fast. Og jeg er SÅ glad. Det føles helt rigtigt. Igen må jeg bare sige, at hvis du sidder derude og også trænger til selskab til dig og dit hjemmepassede barn, så er du meget velkommen til at mødes med os. Skriv endelig til mig, der er altid plads til flere : )

Og nu til lidt ting og tanker fra den seneste tid. Siden sidst:

– Er jeg blevet stukket af en bi (eller en hveps, jeg kender ikke forskellen). Men shit av!

– Har jeg fået mere og mere ondt i min lænd. Og det stråler ned i ballen og benet og jeg kan godt mærke, at det gør mig mega nervøs. Jeg døjede i nogle år, før jeg blev gravid med Sax, med lignende smerter og det var det absolut værste. Jeg prøvede så meget for at få det til at gå væk, men i sidste ende var der intet der hjalp. Det gik væk, da det gik væk. Suk.

– Har jeg tænkt meeeget over det her med langtidsamning af børn, fordi jeg selv lige nu er i en position, hvor jeg egentlig godt gad at amningen ophørte helt, men hvor min datter tydeligvis ikke er enig (ammer hende kun til putning om aftenen og om natten hvis hun vågner).
Jeg synes det er fantastisk, at mødre ammer til barnet selv siger stop. Virkelig. Men jeg er ikke der (tror jeg) hvor jeg har lysten til det. Og så tænker jeg tanker som: Kan hun få traume af at jeg stopper det, før hun er klar og ér langtidsamning virkelig barnets behov altid? Er det ikke et behov mødre skaber? Kan man ikke bare give det (store) barn en krammer, når det skal trøstes osv. Og altså please forstå at mine tanker ikke er tanker som jeg nødvendigvis tænker jeg har ret i, det er bare tanker det er kommet til mig og som jeg tygger på, mens jeg prøver at forstå, hvad årsagen til at jeg gerne vil stoppe er.

– Har jeg mere end én gang googlet ‘tummy tuck’. Ærlig talt. Jeg ville ikke have noget imod at få syet mavemusklerne ordentligt sammen igen, ej heller få det der overflødige hud på
maven væk. Men på en måde føler jeg mig super overfladisk, for overhovedet at tænke de tanker. Plastikkirurgi, det er så tabubelagt stadig føler jeg. Det er efterhånden helt ok at sige at man vil have lavet bryster, men en mave, der bærer præg af et par graviditeter, det skal man bare embrace. Hmm.

– Har jeg været i svømmehallen for første gang med Isolde. Hun elskede det. Så mødre, der ikke har taget jeres lille baby med i vandet fra baby var spæd, don’t worry, I kan stadig nå at få en vandhund. Nooo stress 😀

– Kører min Spotify playliste ‘Latin hits’ stadig på repeat! Vi hørte ikke andet i Spanien, det gav ligesom god mening dernede. Herhjemme, not so much, men hvad søren, det svinger 😉

– Har jeg glædet mig sådan til det bryllup C og jeg skal til på lørdag. Isolde er efterhånden temmelig vant til og meget glad for sin mormor. Så hun putter hende. Og så kan jeg næsten allerede nu sige, at på et tidspunkt, måske 3-4 timer efter, der vil hun vågne og blive meget ked af at jeg ikke er der. Så der slutter festen for mit vedkommende. Jeg har regnet ud, at det giver mig ca 7 ish timer til at spise god mad, ære brudeparret og hygge med min mand. Det er perfekt for mig. Helt perfekt.

– Elsker jeg at der er kommet så meget fokus på en grønnere og mere bæredygtig livsstil. Jeg synes det er super vigtigt det vi har gang i og det skal ikke være anderledes. Men det efterlader mig sommetider med følelsen af aldrig at gøre det godt nok..
Kender I det? Der er så mange regler sat op lige pludselig. Så må man ikke drikke af plastiksugerør, gud forbyde at man kom til at glemme stofposen og købe en plastik, når man er ude at handle. Man må heller ikke forbruge for meget, spise for meget kød, man skal helst bo på landet og det nyeste er at man heller ikke må rejse med fly. Og ja, det er jo rigtigt altsammen, de har jo ret. Det er ikke godt for vores planet. Men åh, alle reglerne og alle forbuddene. Jeg skal lige sortere i det. Man skal også leve, for pokker.
Og nogen af jer har det sikkert på helt samme måde, når jeg snakker om hjemmepasning eller opdragelse af børn, ja? I så fald beklager jeg altså. Man skal gøre lige præcis det, man selv har det godt med. Så længe man er lydhør og åben overfor nye ting, tænker jeg.

Har jeg sat nogle ting til salg på min salgs-IG. Det kommer løbende ting. Next up er al babytøjet. Jeg tvivler på at vi får brug for det igen. Og hvis vi gør, så finder vi nok ud af det : )

18 kommentarer

 • Sia

  Hej! En tanke.. mht dine smerter i lænden – det kan fx skyldes fortsat delte mavemuskler og svagt core. Det kan man hvertfald godt få stærke lændesmerter af. Kender du til “mavenogmig”? De vejleder i genoptræning af delte mavemuskler. Jeg har selv prøvet det, og det virker altså bare! Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det er svært det med forbrug, synes jeg – og jeg har det vist meget lige som dig. Jeg finder sådan en som Neohippie helt vildt inspirerende, og levede også et par uger som veganer i ferien. Men alle de regler og forbud – åh.. Jeg bliver forpustet.

  Min kæreste går hjemme med vores datter nu, men som det ser ud, får hun ikke en plads i vuggestue. Og jeg har ikke lyst til at finde en eller anden tilfældig dagplejer, så måske ender min datter også med at blive hjemmepasset indtil næste sommer. Lyder hyggeligt med en hjemmebrygget mødregruppe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/symptomer/laendesmerter-lumbago/

  Synes, sundhed.dk er rimelig grundig ift. lændesmerter. Måske kan det være med til at afklare noget 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej😊 hvilken alder spænder børnene i “mødregruppen” over. Jeg går hjemme med min dreng på 15 mdr nemlig😊 kh Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Emilie. Du skrev et indlæg omkring ammestop dengang I skulle afvænne Saxo fra natamning – men jeg kan simpelthen ikke finde indlægget?

  Kunne meget godt bruge lidt tips og tricks netop nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  David fra correctme.dk er super dygtig! Han har klinik i Vallensbæk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kender godt den dårlige samvittighed i forbindelse med forbrugsvalg – jeg tror dog, at vi skal lytte til og handle efter den følelse, og ikke prøve at fortrænge eller bortforklare den. Du har ret; vi skal også leve – og det skal vores børn og børnebørn også. Den nyeste klimaforskning er skræmmende i den henseende, og peger klart på, at der skal handles nu, både på samfunds- og individplan. Den gode nyhed er, at man godt kan leve et (rigtig) godt liv uden plastiksugerør, højt forbrug og flyrejser etc.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg er enig og som jeg også skriver, så synes jeg kun det er godt med det øgede fokus. I virkeligheden tror jeg bare at jeg personligt synes det er lidt forvirrende at navigere rundt i og forvirrende hvor man skal lægge fokus. Men jeg synes det er yderst interessant : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Du skal ikke have dårlig samvittighed over at købe en plasticpose – det er meget værre for miljøet at købe en stofpose if. Miljøstyrelsen: https://www.business.dk/detailhandel/miljoestyrelsen-brug-plastikposer-i-stedet-for-stofposer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Når dyremødre ikke gider at amme mere (fordi det ikke længere er nødvendigt, da de spiser fast føde), så skubber de bare ungerne væk. Det er naturligt at moderen kan mærke, hvornår det ikke guver mening mere.
  On a side note: Jeg er overbevist om, at der i fremtiden kommer fokus på netop at fraråde langtidsamning. Samfundet har ændret sig, og vi er alle proppet med tungmetaller og andet gift, som vi kvinder kun udskiller dele af ved at lave et barn og gennem amning.
  Min personlige holdning er, at man skal gøre præcis det der føles naturligt for den enkelte, men det er ikke kun ubetinget godt at fastholde amning – særligt ikke hvis moderen ikke glædes ved det mere. Som du selv skriver, så er omsorg og trøst mange ting, og den der påstår, at det hviler på at amme til barnet siger fra, mener jeg tager fejl. Børn ER kompetente, men de er også børn som ikke kender andre alternativer end dem vi viser dem.
  Desuden gik det jo fremragende med Saxo, da du tog beslutningen for ham. Han er jo et pragteksemplar på, at det ikke traumatiserer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Haha you’ve got a point. Men det kan være enormt svært, når nu vi ved at amning er meget mere end bare mad og når man kan se hvor meget ens lille dejlige barn finder ro og tryghed i lige netop brystet. Så er det svært, at skubbe ungen væk ; )

   Men jeg er enig. Jeg tror sådan set også på at der noget om, at hvis de aldrig har kendt andre alternativer, ja, så er det da naturligt at de søger det velkendte – dermed ikke sagt at de ikke kan finde lige så fin tryghed i andet og ja, det oplevede jeg netop dengang med Sax, tak for reminderen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg har selv haft mange smerter i lænden og det skyldtes delte mavemuskler – der selvfølgelig kunne ses i form af en slap, rund mave. Jeg har selv brugt Maven og mig, og overvejer at kæbe et forløb hos Solheim der også er ekspert i at genoptræne delte mavemuskler. Det har virkelig hjulpet og udover ingen smerter, ligner det at jeg tabt 5 kg på maven #win 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Tak, dem har jeg også overvejet. Har hørt så godt om dem : ) Men uanset kan musklerne vist aldrig komme rigtig på plads igen, medmindre man får dem syet sammen ved operation.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Ang dine smerter i lænd, balle, ben.. så ville jeg kontakte en osteopat 🙂 jeg har selv “lidt” at samme smerter i alt for lang tid, uden at gøre noget ved det, men allerede efter første besøg hos en osteopat var smerterne stort set væk!!! Du kan evt have en lille skævhed omkring lænd/bækken som skal rettens op 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ej tak, det vil keg kigge nærmere på. Kan du anbefale en specifik behandler?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et fuldtidsjob