Isolde 1 år

Tanker om at flytte fra byen

Annonce for Bonava

Glædelig onsdag allesammen. Der har været lidt stille herinde. Men det er kun fordi jeg har brygget på dette indlæg. Indlægget der åbner op for mine tanker omkring et af de hyppigst stillede spørgsmål herinde (ud over om vi skal have en tre’er en dag hehe).

“Skal I flytte ud af byen en dag”?.

Jeg tror ikke man kan undgå at få stillet det spørgsmål, når nu man er en familie med to små børn som bor i en lejlighed i byen.
Og egentlig har jeg altid afslået. Fortalt hvor glade vi er for vores lejlighed, for mulighederne i byen, mangfoldigheden, spontaniteten og ikke mindst for naboerne selvfølgelig – børnenes bedsteforældre.

Og vi er stadig glade her. Uden tvivl. Men hvis jeg skal være helt, helt ærlig over for jer, er noget blevet plantet i os. En spirende lyst til at rykke videre. Ikke nødvendigvis i morgen. Men på et tidspunkt. Og det er simpelthen vildt, hvordan sådan noget kan ændre sig nærmest på et split sekund. For vi skal altså ikke særlig langt tilbage, før jeg svor, som i virkelig SVOR, at jeg var by-pige for altid og skulle slæbes ud af Frederiksberg.

Fast forward til lige nu, hvor vi drømmer om mere luft, mere grønt, noget mere børnevenligt og meget gerne noget hav inden for overskuelig rækkevidde.

I ved at vi har en rigtig dejlig lejlighed, hvor der er rigeligt med plads og højt til loftet. Boligen fejler så absolut intet. Og jeg ved at man ikke kan få alt, men der er ting vi savner her. Såsom noget grønt at kigge på. Vi har ingenting.
Og fra øjeblikket hvor vi træder ud af vores hovedør er der mennesker. Og det er ligegyldigt om klokken er 06 om morgenen eller 23 om aftenen. Her er mennesker, larm og liv. Og det kan sommetider føles næsten klaustrofobisk for mig. Samtidig med at jeg elsker det og føler mig enormt tryg i det. En sær ambivalent følelse.

Men hvordan er de pludselig opstået, disse tanker om at flytte ud, tænker I måske?

I virkeligheden skal jeg også selv lande i det. Det er så nyt. Men først og fremmest ved I nok, at vi alle dage har haft en kærlighed for nordsjælland. Det er her vi tager bilen op, når vi trænger til luft, plads og ro. Det er noget vi har gjort fast, siden vi mødte hinanden for 8 år siden. Jeg har altid vidst, at skulle jeg bo andre steder end på Frederiksberg, måtte det vældig gerne være nord for København. Dog ikke alt for nordligt, hehe. Og Casper er helt med mig her. Men vi ved også begge to, at skal vi rykke, skal mine forældre med. At flytte fra bedsteforældrene, mens børnene stadig er små, giver ingen mening for os.

Ang. boligtype ved I også, at vi ikke umiddelbart er til hus. Selvom jeg er vokset op i hus, har jeg aldrig haft og har stadig ikke drømmen om, et stort hus med alt hvad der dertil hører.
Ja tak til en have, men en lille have kombineret med at bo i et grønt område kunne sagtens gøre det for os. For os er beliggenhed langt det vigtigste i virkeligheden. Vi ville være så kede af at rykke for langt væk fra København, så hellere bo lidt mindre.

For nylig har et rigtig godt vennepar af vores købt en projektlejlighed på Islands Brygge. Den er endnu ikke færdig, men allerede til april rykker de teltpælene og flytter ind i deres helt nybyggede lejlighed. Jeg har set tegningerne og det ser vildt lækkert ud.

Vi har selvfølgelig talt meget med dem om deres køb og jo mere vi har snakket, jo mere hooked er vi selv blevet på idéen om projektbyggerier – altså boliger man køber inden de er blevet opført. Fordelene er mange: En energivenlig bolig hvor alt er nyt og rumfordelingen i top. Og selvfølgelig kommer også, at det som regel er en god investering.

Skæbnen ville så, at Bonava, som netop udvikler boliger, kontaktede mig omkring et eventuelt samarbejde. Ja og så begyndte tankerne for alvor at rulle. Åh gud.
Til de af jer der ikke kender Bonava kan jeg fortælle, at de er førende inden for boligudvikling og fokuserer på at skabe nye, trygge og familievenlige nabolag. De bygger boliger som er tæt på naturen, i gåafstand til skoler og som passer til en aktiv og social livsstil.

Så nu her vi her. Her hvor vi allerede på søndag skal til Åbent Hus med Bonava! Bare for at kigge og blive inspirerede.

Vi skal til Vedbæk, der ligger 20 km nord for København. Et skønt sted, lige mellem Skodsborg og Rungsted. I Vedbæk er Bonava i fuld gang med at opføre to typer af arkitekttegnede og svanemærkede rækkehuse, i et børnevenligt og grønt område. Boligerne er i to og tre plan og 120 eller 161 kvm. I kan se boligerne her hvis I er nysgerrige. Og helt ærligt, jeg synes det lyder vidunderligt. Det er vældig meget os, os der som sagt aldrig har drømt om det store hus, men faktisk rigtig gerne vil bo lidt tættere med vores naboer. Vi vil gerne være sociale og komme hinanden ved, lige en tand mere end jeg forestiller mig at man gør i et hus?

Vi har venner der bor i Vedbæk og de siger at det er en drøm. Især med børn. Jeg kunne sagtens se os selv her. Virkelig.

Skal I med på en lille familie-udflugt? Det kunne være SÅ hyggeligt at hilse på nogle af jer og drømme lidt sammen : )
Arrangementet Åbent Hus nu på søndag d. 23 september starter klokken 10.30 ved DGI-byen hvor vi sammen skal køre afsted i bus. Arrangementet varer ca. en time og efterfølgende køres vi tilbage til København. Jeg glæder mig helt ustyrligt til at se prøveboligen med egne øjne, få en rundvisning af mægleren, se hvilke typer de andre folk mon er og mærke viben i Vedbæk.
Hvis I vil med så husk at melde jer til lige her.

Pssst: Til arrangementet vil der også være en finansiel rådgiver, som man kan stille spørgsmål ang. økonomi. Og der vil også være lidt for børnene. Æblemostpresning, en tegnekonkurrence og mulighed for børnepasning, mens man ser boligerne. Smart!

Der er selvfølgelig også mulighed for at melde sig til Bonava’s Åbent Hus arrangementer i andre områder. Vedbæk er langt fra det eneste sted Bonava opfører nabolag. Det kan I gøre lige her

 

4 kommentarer

 • AC

  Jeg hepper på at I flytter herop🎉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Yay! Kunne være SÅ skønt at komme tættere på jer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CamillaLW

  Jeg er selv vokset op i Vedbæk – ikke langt fra de omtalte rækkehuse – og hvis jeg får mulighed for det, så rykker jeg tilbage dertil, når den tid kommer. Grønne områder, hav, trygge omgivelser og gode skoler kun 20 min fra byen – what’s not to like.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isolde 1 år